ΑΛΛΑΓΗ...

Reaction score
3
Το τελευταίο διάστημα,έχει παρατηρηθεί αλλαγή γενικότερα στο ύφος της κατηγορίας.
Εχει αλλάξει προς το πολύ σοβαρό,προσπαθόντας με επιστημονικό τρόπο να μας πείσει για το πως πρέπει να ακούμε... :| :!: :!:

Τα πράγματα πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ απλά και εμείς κάνουμε προσπάθεια να τα δυσκολέψουμε. :(

Εχω δεχθεί κατα καιρούς διάφορα τηλεφωνήματα απο μέλη και μη του site,όπου μου έλεγαν πολύ απλά και φυσικά,πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την κατηγορία,γιατί δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις που χρειάζονται για να καταλάβουν αυτά που γράφουμε... :!: :!: :!:
Φυσικά,δεν συζητάω για τον τελευταίο καιρό,όπου όποιος μπεί ακόμη και για να διαβάσει,μπερδεύευται και φεύγει πανικόβλητος... :lol:

Είπαμε ότι αυτό είναι ένα χόμπυ που έχει να κάνει με μηχανήματα και μουσική.
Δεν πρέπει να έχει τον χαρακτήρα του Πανεπιστημίου,ούτε να μας μάθει πως φτιάχνουν οι εταιρείες τα μηχανήματα.
Το κυριώτερο πιστεύω κατα την κρίση μου είναι,να μάθουμε να ακούμε μουσική και να καταλαβαίνουμε αυτό που ακούμε.
Οι ακροάσεις σε διάφορα σπίτια ή μαγαζιά,μόνοι μας ή με παρέα,είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε μουσικές εμπειρίες.
Ακόμη αν μπορούμε να παρακολουθήσουμε live συναυλίες,ακόμη καλύτερα.

Μην αρχίζουμε φιλοσοφίες μόνο και μόνο για επίδειξη γνώσεων.Εαν μπορούμε να βοηθήσουμε,ας το κάνουμε γράφοντας και κάποια ακουσματα ή κάποιες διαφορές που ακούσαμε πειραματιζόμενοι με κάποια απλά πράγματα.

Το Hi End απο μόνο του είναι κοινωνικό,με την καλή έννοια,γιατί μπορούμε να πηγαίνουμε να ακούμε μηχανήματα και μουσική με παρέα κάνοντας εαν θέλουμε και κάποιες δοκιμές.

ΔΕΝ υπάρχουν κακά μηχανήματα,όλα είναι καλα όπου με λίγη προσπάθεια και μπόλικη διάθεση,μπορούμε να εκμεταλευτούμε όλες τους τις δυνατότητες.

Σίγουρα είναι ακριβό το χόμπυ που διαλέξαμε,όμως ανάλογα το πάπλωμα που έχουμε,απλώνουμε και τα πόδια μας.
Η υπερβολή ποτέ δεν έκανε καλό."Πάν μέτρον άριστον" έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας.

Δεχόμαστε ασυζητητεί,ότι ο καθένας μας ακούει διαφορετικά.
Δεχόμαστε ότι έχουμε διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις.
Δεχόμαστε ότι τα μηχανήματα είναι ατελείς μετατροπείς.
Δεχόμαστε οτι έχουμε διαφορετικά γούστα για τα σχέδια των συσκευών.
Δεχόμαστε ότι σε κάποιους αρέσουν μόνο οι ιδιοκατασκευές και άλλοι ούτε να ακούσουν γι'αυτές δεν θελουν.
Δεχόμαστε...
Δεχόμαστε...
Δεχόμαστε...

Τελικά δεχόμαστε ότι αν και το χόμπυ μας είναι το ίδιο,έχουμε άπειρες διαφορετικές γνώμες.
Δεν έχει σημασία τι είναι καλύτερο για ποιόν.Σημασία έχει να είμαστε συγκαταβατικοί και να προσπαθούμε να καταλαβαίνουμε και τις αντίθετες απόψεις.
Να προσπαθούμε γενικότερα να απλοποιούμε τα πράγματα και όχι να τα μπερδεύουμε.

Ολοι έχουμε ακούσει αρκετά ή και πάρα πολλά συστήματα.
Ομως κάποιο μας άρεσε πάρα πολύ,μας έκανε κλίκ όπως θα λέγαμε μέσα στα πρώτα 5 λεπτά.
Αυτό το "κλίκ" πιστεύω ψάχνουμε όλοι και ανάλογα με την τσέπη μας πράττουμε.

Δεν πρέπει όμως λόγω περιορισμένων οικονομικών ή λόγω κάποιων διαφορετικών "πιστεύω" να τα ισοπεδώνουμε όλα και να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως "απατη","υπερτιμημένα","μούφα" κλπ.
Αυτό θα είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε ΜΟΝΟ,εαν καταφέρναμε αν όχι να φτιάξουμε μόνοι μας,να βρούμε κάτι ίδιο με λιγότερα χρήματα.
ΟΧΙ παρόμοιο,ΙΔΙΟ.
Μέχρι τότε λοιπόν,καλό θα ήταν να μην λέμε λόγια που δεν αρμόζουν σε σοβαρούς ανθρώπους.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι οι προσωπικές συναντήσεις και οι γνωριμίες των μελών,έχουν σαν αποτέλεσμα την αποφόρτιση της έντασης που δημιουργειται πολλές φορές μέσα απο την οθόνη. :)

Καλές ακροάσεις.
Να είσαστε πάντα Hi και ποτέ End... :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο μου γιατί τρώγεσαι με τα ρούχα σου?...
Η αλήθεια ξέρεις καλά ότι είναι πάντα κάπου στη μέση.

Όταν κάποιος ξέρει τι λέει και πιστεύει σε αυτά που λέει χωρίς αμφιβολίες, δεν τον απασχολούν όσα λες παραπάνω, αλλά συμβιώνει ευχάριστα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, παραθέτοντας και την δική του άποψη επί του θέματος. Ακόμη και αν διαφωνεί, εκθέτει τα επιχειρήματά του αλλά έχει το σθένος να υποστεί και την κριτική, όπως έχει το θάρρος να κρίνει ο ίδιος τους άλλους. Η παράθεση γνώσεων ερμηνεύεται ως επίδειξη γνώσεων όχι μόνον από όσους απλά δεν καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάμε αλλά από αυτούς που φθονούν όσους έχουν τις γνώσεις.

- Οι πραγματικά καλοπροαίρετοι χομπίστες, χαίρονται όταν στην παρέα τους βρίσκεται κάποιος με πολλές γνώσεις και κοιτάνε να μάθουν κι αυτοί πέντε πράγματα.
- Οι πραγματικά καλοπροαίρετοι χομπίστες, οι συνειδητοποιημένοι, ΜΠΟΡΟΥΝ να συμβιώσουν με όλο τον κόσμο και δεν αναζητούν κλουβιά για να ταμπουρωθούν.
- Οι πραγματικά καλοπροαίρετοι χομπίστες, δεν ανησυχούν όταν η σκυτάλη πάει για λίγο και αλλού.
- Οι πραγματικά καλοπροέραιτοι χομπίστες, δεν "τσιμπάνε".
- Οι πραγματικά καλοπροέραιτοι χομπίστες, δεν ζητάνε ειδική μεταχείριση.
- Οι πραγματικά καλοπροέραιτοι χομπίστες, χαίρονται που το επίπεδο της κατηγορίας είναι υψηλό.
- Οι πραγματικά καλοπροαίρετοι χομπίστες δεν θέτουν όρους. Και ως γνωστόν κανείς δεν είναι σε θέση να θέσει όρους εδώ, διότι εδώ θέση έχουν όλοι. Στο χέρι τους είναι...

Συνεπώς αγαπητέ μου Γιώργο, αυτοί είναι που ΔΕΝ δέχονται, όσα πολύ ωραία λες.
Άρα μην ψήνεσαι... :wink:

Reaction score
298
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Εχω δεχθεί κατα καιρούς διάφορα τηλεφωνήματα απο μέλη και μη του site,όπου μου έλεγαν πολύ απλά και φυσικά,πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την κατηγορία
Μετά έκλαιγαν?

Reaction score
3
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006, Φωκά Ιερομάρτυρος, Φωκά Κηπουρού, Ισαάκ, Μαρτίνου Μάρτυρος, Ανατολή ηλίου 06:13, Δύση 18:23, 38η εβδομάδα, Νέα Σελήνη.

Ώπα, εδώ είμαστε: έκλειψη σελήνης στο ζώδιο του Ταύρου, σήμερα.
Τώρα εξηγείται...//;-)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν θυμαμαι να γραφει πουθενα διπλα στον τιτλο της κατηγοριας "μονο για σοβαρους αναγνωστες" η "μονο για πρακτικους ακροατες".
Η κατηγορια ειναι για ολους, αρκει να ειναι καλοπροαιρετοι οπως ειπε και ο Νικος.
Οσοι παιρνουν τηλεφωνα και διαμαρτυρονται ας το κανουν ανοικτα και ας μας εξηγησουν τους λογους που δεν τους αρεσει κατι.
Οσοι δεν καταλαβαινουν ενα θεμα ας μην το διαβασουν.
Κανεις δεν μπορει να στερησει την γνωση απο τους υπολοιπους...
Ολα τα αλλα μου θυμιζουν το δογμα "δεν καταλαβαινω, αρα κατηγορω"

Ολα ανοιχτα, τα ειπαμε απο την αρχη.
Τοσο απλα ειναι :wink:

Reaction score
298
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Η κατηγορια ειναι για ολους, αρκει να ειναι καλοπροαιρετοι οπως ειπε και ο Νικος.
Δεν πιστεύω στην "καλή προαίρεση". Πιστεύω στην ορθότητα των απόψεων. Αν κάποιος είναι και καλά καλοπροαίρετος και λέει μλκίες, να την βράσω την προαίρεση 8)
Ισχύει και το αντίθετο: αν κάποιος είναι κακοπροαίρετος αλλά έχει δίκιο σε αυτά που λέει, I had better listen.

Reaction score
5
Δηλαδή, το άκουσα μου άρεσε έχει περισσότερη σημασία για εσένα και κάποιους άλλους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιες απλοποιημένες επιστημονικές αρχές αφού δέχεσαι ότι το γεγονός ότι όλοι ακούμε διαφορετικά? Εφόσον ακούμε διαφορετικά που δεν το δέχομαι ποιος ο λόγος να γράφει κάποιος μόνο τις δικές του προσωπικές εκτιμήσεις?

Τέλος, εγώ δεν βλέπω καμία ένταση στην κατηγόρια παρά μόνο το γεγονός ότι αρκετά μέλη επιστρέφουν σιγά σιγά στην κατηγόρια και δημιουργούνται πιο καλές και τεκμηριωμένες απόψεις και συζητήσεις και ξεφεύγουμε σιγά σιγά από το έβαλες μια φαταούλα να γελάσουμε θα βάλω δύο ως απάντηση.

Reaction score
3.628
Οχι Νίκο, κανένα μήνυμα, τουλάχιστον σε αυτό εδώ το θέμα, δεν είναι άσχετο.
Μέσα σε 10 μηνύματα, αναδεικνύεται ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα .

Πιστεύω ότι με το να σβήνουν τα μηνύματα δεν βελτιώνεται η κατάσταση.

Ένα μήνυμα να διαγράφεται μόνο όταν το περιεχόμενό του είναι υβριστικό ή όταν προσβάλει την προσωπικότητα και το ήθος κάποιου άλλου μέλους. Βέβαια κάθε μέλος πρέπει να έχει το δικαίωμα διαγραφής των δικών του μηνυμάτων αρκεί πλέον να το ζητήσει ο ίδιος από τον συντονιστή της εκάστοτε κατηγορίας δικαιολογώντας κάθε φορά το αίτημά του για την διαγραφή του μηνύματος. Το τελευταίο το αναφέρω γιατί ήδη πάρθηκε σιωπηλά η απόφαση από την διεύθυνση να αφαιρεθεί η επιλογή της εθελουσίας διαγραφής των μηνυμάτων από τα ίδια τα μέλη. Αυτό είναι κάτι που δεν υπήρχε πριν. Καταλαβαίνω όμως για ποιο λόγο πάρθηκε αυτή η απόφαση. Το ίδιο καθεστώς ισχύει άλλωστε και σε πολλά άλλα φόρουμς ακόμα και σε αυτά που κάποτε κι εμείς οι ίδιοι συμμετείχαμε αλλά απορρίψαμε στη συνέχεια
Ελπίζω για το καλύτερο. Πιστεύω ότι υπάρχει η διάθεση και για βελτίωση του τρόπου ανταλλαγής των απόψεων μεταξύ των μελών μας αλλά και του περιεχομένου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα θέματα και το περιεχόμενο της κατηγορίας απευθύνεται σε απλούς χομπίστες.
Οι αντιπαραθέσεις και οι εγωιστικές κόντρες δεν συμβάλουν θετικά στην περαιτέρω βελτίωση των ηχητικών μας συστημάτων και είναι εντελώς άχρηστες.

Οσον αφορά το τεχνικό περιεχόμενο κάποιων θεμάτων και την δυσκολία κάποιων μελών στην κατανόηση των τεχνικών όρων, θα συμφωνήσω με τον Γιώργο Αναμουρλίδη.
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τόσο με το φαινόμενο των αντιπαραθέσεων σε προσωπικό επίπεδο που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Θα παρακαλουσα όλα τα μέλη μας να συμμετεχουν στις συζητήσεις μας.
Γνωρίζω ανθρώπους με άριστα ηχητικά συστήματα και μηδεν τεχνικές γνώσεις. Γνωρίζω επίσης άτομα με άριστες τεχνικές γνώσεις και με μέτρια έως κακά συστήματα ήχου.
Ολοι τους όμως έχουν να μας παρουσιάσουν κάτι χρήσιμο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Ολοι τους όμως έχουν να μας παρουσιάσουν κάτι χρήσιμο.
Πάρα πολύ σωστό. Όποιος έχει όρεξη εδώ είμαστε, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.
Η κατηγορία λέγεται High End και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουν όλοι...

p.s. Τα μηνύματα θα διαγραφούν διότι δεν αφορούν στην κατηγορία και την θεματολογία της. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Reaction score
3
g.kar said:
...Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα θέματα και το περιεχόμενο της κατηγορίας απευθύνεται σε απλούς χομπίστες....

...Θα παρακαλουσα όλα τα μέλη μας να συμμετεχουν στις συζητήσεις μας.
Ολοι τους όμως έχουν να μας παρουσιάσουν κάτι χρήσιμο...
Παρότι δεν θεωρώ ότι δικαιούμαι να έχω άποψη για τα τεκταινόμενα σε ένα διαδικτυακό βήμα που εσχάτως συμμετέχω ενεργά (έστω και αν ήμουν από τα πρώτα μέλη και το παρακολουθούσα ως επισκέπτης επί 2 έτη), θα ήθελα να σχολιάσω τις παραπάνω δύο αποστροφές του μηνύματος του φίλτατου g.kar: όχι, Γιώργο -αν μού επιτρέπεις τον Ενικό- η κατηγορία High End δεν απευθύνεται σε απλούς χομπίστες.

Απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους, ψαγμένους και κατασταλαγμένους ανθρώπους, που δεν κολλάνε σε "δυσνόητες τεχνικές έννοιες" (ποιες, άραγε; σκέψου να μπούμε και στα βαθιά...) προκειμένου να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα την αναζήτησή τους. Αντιθέτως, επιζητούν αυτές τις συζητήσεις και όχι ένα ξερό και μαραμένο "άκουσα και μού άρεσε", με γαρνιτούρα πέντε φιλοφρονήσεις προς τον εκάστοτε οικοδεσπότη...

Ούτε και έχουν πρόβλημα με τους βαρύγδουπους, άκομψους, ή όπως αλλιώς θέλετε, χαρακτηρισμούς που έγραψε ο Γιώργος Αναμουρλίδης και ορθά απάντησε ο ΚΚ. Βλέπεις, πέραν της επικοινωνιακής και ψυχαγωγικής του διάστασης, για να είναι επί της ουσίας ωφέλιμο ένα διαδικτυακό βήμα, οφείλουν οι συμμετέχοντες σε αυτό να είναι, πάνω απ' όλα, ειλικρινείς με τον εαυτό τους, ώστε να μην παραμυθιάζονται και, κυρίως, να μην παραμυθιάζουν αλλήλους.

Ακαδημαϊκό ίδρυμα δεν είναι, και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει το AVSite. Αυτό που αξίζει, όμως, να γίνει -κατά την ταπεινή μου γνώμη, πάντοτε- είναι ένας χώρος που όλοι συμμετέχουν ισόνομα και ισόποσα, ασχέτως γνώσεων ή συστημάτων, γιατί, όπως πολύ σωστά το έθεσες, όλοι έχουν να καταθέσουν κάτι χρήσιμο.
Επομένως, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την προτροπή σου προς όλα τα μέλη να συμμετέχουν στις συζητήσεις μας...//;-)

Reaction score
3.628
g.kar said:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα θέματα και το περιεχόμενο της κατηγορίας απευθύνεται σε απλούς χομπίστες.
Οι αντιπαραθέσεις και οι εγωιστικές κόντρες δεν συμβάλουν θετικά στην περαιτέρω βελτίωση των ηχητικών μας συστημάτων και είναι εντελώς άχρηστες.
Σπύρο, το ανωτέρω αποσπάσιμα του μηνύματός μου το σχολίασες ως εξής :

Η κατηγορία High End δεν απευθύνεται σε απλούς χομπίστες.
Απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους, ψαγμένους και κατασταλαγμένους ανθρώπους, που δεν κολλάνε σε "δυσνόητες τεχνικές έννοιες" (ποιες, άραγε; σκέψου να μπούμε και στα βαθιά...) προκειμένου να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα την αναζήτησή τους. Αντιθέτως, επιζητούν αυτές τις συζητήσεις και όχι ένα ξερό και μαραμένο "άκουσα και μού άρεσε", με γαρνιτούρα πέντε φιλοφρονήσεις προς τον εκάστοτε οικοδεσπότη...

Και σε ερωτώ:
Γιατί ένας απλός χομπίστας δεν μπορεί να είναι και συνειδητοποιημένος, ψαγμένους ή κατασταλαγμένος άνθρωπος ;;;
H άποψή μου είναι ότι ένας απλός χομπίστας μπορεί να είναι όλα τα ανωτέρω και αν δεν είναι σήμερα μπορεί να γίνει αύριο.
Έκανες κατά τη γνώμη μου ένα σοβαρό λάθος που συνέδεσες την λέξη απλότητα με την έλλειψη τεχνικών γνώσεων ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Γνωρίζω απλούς χομπίστες με πλούσιες εμπειρίες και πολύ καλές τεχνικές γνώσεις στο αντικείμενο του χαϊφιντελισμού.
Γνωρίζω επίσης και χομπίστες απλά λαμόγια που έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε έκθεση στερεοφωνικών. Το καλό με εμάς εδώ στην Ελλάδα είναι ότι ζούμε σε μια μικρή κοινωνία που όλα μαθαίνονται.

Επαναλαμβάνω και το ακόλουθο:
Οι αντιπαραθέσεις και οι εγωιστικές κόντρες δεν συμβάλουν θετικά στην περαιτέρω βελτίωση των ηχητικών μας συστημάτων και είναι εντελώς άχρηστες στα μέλη μας.
Αλήθεια , αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί εγγραφήκαμε σε αυτό ή σε κάποιο άλλο forum ?
Για να μάθουμε ; για να διδάξουμε; για να κερδίσουμε χρήματα ; για να κερδίσουμε δόξα ή για να βελτιώσουμε ηχητικά το σύστημά μας λαμβάνοντας ουσιαστική βοήθεια από άλλα μέλη που διαθέτουν βαθύτερες γνώσεις από εμάς ;

H συνήθης απάντηση που δίνουμε σε μέλη, για παράδειγμα: “άκουσε πρώτα πολλούς προενισχυτές πριν αποφασίσεις ποιον θα αγοράσεις“ ,

Είναι προσφορά ουσιαστικής βοήθειας ή απλά μια εύκολη απάντηση;
Που να πάει ο άνθρωπος να τους ακούσει και με τι σύστημα ;
Θα παίξει άραγε το ίδιο καλά στο χώρο του ;

Και εγώ σας λέω ότι μπορεί να γνωρίζω 3-4 καταστήματα που θα μπορούσαν με την βοήθειά μου να του δανείσουν συνολικά 10 μοντέλα προενισχυτών για κατ’ οίκον ακρόαση.

Τι να κάνω ;

Να ανεβάσω την πρότασή μου σε κοινή θέα στο avsite ;
Να του στείλω p.m με το τηλέφωνό μου ;
Nα του στείλω σε p.m τα στοιχεία των καταστημάτων και τα μοντέλα ;
Να του στείλω σε p.m το δεύτερο e-mail μου στο hotmail ή στο yahoo γιατί μπορεί κάποιοι να έχουν τα δικαιώματα να διαβάζουν ακόμα και τα προσωπικά μας μηνύματα ;

Nα τον γράψω κανονικά παραθέτοντας απλά 3-4 μοντέλα που μπορεί να μην έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου αλλά θεωρούνται best buys ?

Να τον προτείνω να επισκεφτεί τα sites που παραπέμπουν τα διαφημιστικά banners του avsite ?

Τι πρέπει να κάνω ?

Κάποια μέλη μας βέβαια έχουν βρει την εύκολη και σίγουρη λύση. Δεν προτείνουν τίποτα σε κανέναν και γενικώς αποφεύγουν να σχολιάζουν με θετικά σχόλια κάποια μηχανήματα που τους αρέσουν ή κάποια καταστήματα που γνωρίζουν ότι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον άγνωστο φίλο τους από το φόρουμ.

Σας ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος μου, αλλά είναι πολλά αυτά που με απασχολούν και αισθάνομαι ότι πρέπει να τα μοιραστώ μαζί σας.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους εσάς και σε όλους όσους μας διαβάζουν από κοντά ή από πάρα πολύ μακριά .

Reaction score
298
Θα μπορούσες να προτείνεις μία συγκριτική ακρόαση με ένα σύστημα αναφοράς, αρκεί οι συμμετέχοντες να είναι παχύσαρκοι και υπό τον όρο ότι ο "χαμένος" θα πληρώσει λεφτά (για να τον τσούξει η αυθάδειά του). Μη μου πεις ότι δεν σου πέρασε ποτέ απ' το νου .... :lol: Εκτός κι αν ήταν χιούμορ (επιπέδου Γαϊτάνου και Αλκίνοου Ιωαννίδη) 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο μόνον σε ΕΝΑ σημείο έχεις άδικο.
Μέχρι στιγμής οι μόνες αντιπαραθέσεις έχουν προέλθει από αυτούς που κατηγορούν τους άλλους ως "ξερόλες" ή άσχετους, ενώ οι ίδιοι δεν κατηγορήθηκαν ουσιαστικά ποτέ και από κανέναν σε προσωπικό επίπεδο, ούτε είδα ποτέ άλλους χαρακτηρισμούς.

Παράδειγμα: Ο Κόγιας κρίνει έναν κατασκευαστή διότι πίσω από τα χαϊεντάδικα σεντόνια (επίχρυσα βύσματα), κρύβει λαμογιές (καλώδιο πορτατίφ) και ο άλλος αντί να το συζητήσει, κρίνει τον... Κόγια (τυχαία τα ονόματα). Διότι που να ξέρει αυτός και τι έχει ακούσει στην ζωή του...

Η καθαρή αδυναμία κάποιων για οποιονδήποτε λόγο να συνεχίσουν έναν ουσιαστικό για το χόμπυ διάλογο σε μια κατηγορία της οποίας το επίπεδο εμφανώς ανεβαίνει, είχε δύο ειδών αντιδράσεις:
Πρώτον να κατηγορούν άλλους για ξερολισμό και επίδειξη γνώσεων και δεύτερον την αποχή. Αυτό μου θυμίζει το άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε και ουσιαστικά είναι δικαιολογία για να φύγουμε από το βασικό θέμα.

- Ή όπως θέλουμε εμείς δηλαδή, ή καθόλου.

Αμ δεν είναι έτσι. Όποιος θέλει προσφέρει αυτό που έχει. Τόσο απλά...

Reaction score
7
g.kar said:
H συνήθης απάντηση που δίνουμε σε μέλη, για παράδειγμα: “άκουσε πρώτα πολλούς προενισχυτές πριν αποφασίσεις ποιον θα αγοράσεις“ ,

Είναι προσφορά ουσιαστικής βοήθειας ή απλά μια εύκολη απάντηση;
>ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Που να πάει ο άνθρωπος να τους ακούσει και με τι σύστημα ;
>ΞΕΡΩ ΓΩ? ΑΣ ΒΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Θα παίξει άραγε το ίδιο καλά στο χώρο του ;
>ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕ ΕΜΕΝΑ? ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ 100 ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
ΝΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ hi-end.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ.

Και εγώ σας λέω ότι μπορεί να γνωρίζω 3-4 καταστήματα που θα μπορούσαν με την βοήθειά μου να του δανείσουν συνολικά 10 μοντέλα προενισχυτών για κατ’ οίκον ακρόαση.

Τι να κάνω ;
>ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΙΣ. ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ.

Να ανεβάσω την πρότασή μου σε κοινή θέα στο avsite ;
>ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ. ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Να του στείλω p.m με το τηλέφωνό μου ;
>ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ

Nα του στείλω σε p.m τα στοιχεία των καταστημάτων και τα μοντέλα ;
>ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΜΙΖΑΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Να του στείλω σε p.m το δεύτερο e-mail μου στο hotmail ή στο yahoo γιατί μπορεί κάποιοι να έχουν τα δικαιώματα να διαβάζουν ακόμα και τα προσωπικά μας μηνύματα ;
>ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΑΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΡΟΜΠΑ. ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Nα τον γράψω κανονικά παραθέτοντας απλά 3-4 μοντέλα που μπορεί να μην έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου αλλά θεωρούνται best buys ?
>ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΗΔΗ.

Να τον προτείνω να επισκεφτεί τα sites που παραπέμπουν τα διαφημιστικά banners του avsite ?
>ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ?

Τι πρέπει να κάνω ?
>ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ.

Κάποια μέλη μας βέβαια έχουν βρει την εύκολη και σίγουρη λύση. Δεν προτείνουν τίποτα σε κανέναν και γενικώς αποφεύγουν να σχολιάζουν με θετικά σχόλια κάποια μηχανήματα που τους αρέσουν ή κάποια καταστήματα που γνωρίζουν ότι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον άγνωστο φίλο τους από το φόρουμ.
>ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ.ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
Sorry παίδες, μου προέκυψε διάθεση για χιούμορ. Μπορεί να μη σας αρέσει πάραυτα, αλλά τι να κάνουμε ? Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί όπως νομίζει ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι μια από τις ελευθερίες που προσφέρει το forum.

Reaction score
3.628
RDoherty said:
Θα μπορούσες να προτείνεις μία συγκριτική ακρόαση με ένα σύστημα αναφοράς, αρκεί οι συμμετέχοντες να είναι παχύσαρκοι και υπό τον όρο ότι ο "χαμένος" θα πληρώσει λεφτά (για να τον τσούξει η αυθάδειά του). Μη μου πεις ότι δεν σου πέρασε ποτέ απ' το νου .... :lol: Εκτός κι αν ήταν χιούμορ (επιπέδου Γαϊτάνου και Αλκίνοου Ιωαννίδη) 8)
Nαι καλά έκανες και μας το θύμισες, Κάποτε εγώ ήμουν αυτός που είχε γράψει ότι ο "χαμένος" ιδιοκτήτης του ενισχυτή της "κόντρας" που δεν έγινε βέβαια ποτέ, θα πληρώσει 100€ και 10 σουβλάκια, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Αναρωτήθηκες γιατί δεν μπόρεσες εσύ ποτέ να πεις κάτι τέτοιο στην παρέα μας ή μεταξύ γνωστών και φίλων σου ?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos