ΑΠΟΡΙΕΣ.......

Reaction score
298
g.kar said:
Για πόσα DC offset μιλάμε για να καταλάβω, που είναι ικανό να κάψει το tweeter του ηχείου ?
Έχεις ήδη απαντήσει μόνος σου:
g.kar said:
... offset της τάξης των +/-100mV.
Ακόμα και τα ενεργά τουίτερ έχουν ανάγκη προστασίας από έναν πυκνωτή εν σειρά, εστω και μεγαλούτσικο. Εκτός (υποψιάζομαι) εάν ο ενισχυτής τους δεν είναι DC-coupled, οπότε έχει εκείνος τον πυκνωτή. Εγώ θα προτιμούσα πυκνωτή και τότε πάντως. Δηλαδή αν π.χ. καεί το ενεργό κροσόβερ, να καούν και τα τουίτερ μαζί? Αμαρτία.

Reaction score
25.533
και αμα τα tweeter τα περιμενες κανα μηνα πχ και τωρα δεν παραγωνται ιδια και αλλη αμαρτια (πχ)
με dc εχω δει να πετρωνουν (απο διογκωση του πηνειου) 15αρια. ωστοσο μιλαγαμε για κατι βολτ και ταυτοχρονα πολλα γκαζια (145dB σε αυτοκινητο)

Reaction score
3.573
RDoherty said:
g.kar said:
Για πόσα DC offset μιλάμε για να καταλάβω, που είναι ικανό να κάψει το tweeter του ηχείου ?
Έχεις ήδη απαντήσει μόνος σου:
Να του βάλουμε +200mV και να δούμε τι θα πάθει μετά από 1 μήνα ?

Reaction score
3.573
Παναγιωτης Κροκος said:
και αμα τα tweeter τα περιμενες κανα μηνα πχ και τωρα δεν παραγωνται ιδια και αλλη αμαρτια (πχ)
με dc εχω δει να πετρωνουν (απο διογκωση του πηνειου) 15αρια. ωστοσο μιλαγαμε για κατι βολτ και ταυτοχρονα πολλα γκαζια (145dB σε αυτοκινητο)
Είδες που καίγονται και τα γούφερς από το DC ?

Ολα έχουν να κάνουν με την RMS ισχύ του μεγαφώνου και το ψυκτικό σύστημα που αυτό διαθέτει.

Τέλος πάντων υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανίχνευσης του DC στην έξοδο του ενισχυτή ή στην είσοδο του ηχείου. Κάποτε έβαζαν κύκλωμα προστασίας και μέσα στο ηχείο. Τώρα υπάρχουν και άλλες καλύτερες λύσεις .

Reaction score
2
αν εχεις λαμπα πχ και δεν εχει και μετασχηματιστες εξοδου (OTL) και σου καει καμια λαμπιτσα παιρνεις του γουφερ στο χερι........

Reaction score
25.533
gkar μιλαμε για πολλα βολτ απο βλαβη, ειχαν μεινει 2εκ εξω μεχρι να σβησει ο ενισχυτης (και μολις κρυωσανε δεν ξανακουνηθηκαν)

Reaction score
3.573
Σε πιστεύω Παναγιώτη. Εχω μάθει για τις εγκαταστάσεις σου στο Car Audio.
Περνούσε το αυτοκίνητό σου από Ν.Σμύρνη και το ακούγανε μέχρι τα Σπάτα.

Reaction score
25.533
αυτα ειναι κακοηθειες, εγω ποτε δεν εχω βαλει πανω απο ενα 12αρι σε πελατες!
και δεν ειμαι dbdragακιας! (ποιος διαδιδει τετοια ψεμματα να τον δωσω στεγνα στον κουκουρακη?)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa