Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

Reaction score
19
Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

..και εγώ ρωτάω...είναι danger και pleasure μαζί (ταυτόχρονα)?????

δηλαδή όταν αγαπάς ή σε αγαπάνε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο????
Νομίζω πως ουσιαστικά το ρίσκο έχει να κάνει με την έκθεση του εαυτού μας σε κάποιον άλλο.

Reaction score
0

Σκέψου πως αυτή τη λέξη ως shortcut (!), ως συντόμευση των παραπάνω. Και μη ξεχνάς τον υποκειμενικό παράγοντα.

Βέβαια είναι μια λέξη που ποτέ δε χρησιμοποιώ μιας και αυτά που υποδηλώνει πρέπει να εκφράζονται, όχι να λέγονται.

Μη σκοτίζεις όμως το μυαλό σου παραπέρα, να ζεις ότι νιώθεις εσύ πραγματικό, αφού το νιώθεις είναι εκεί, τέλος! Τώρα το πως πήγε εκεί είναι άλλη ιστορία.
και μη ξεχνάς πως η πολύ σκέψη τρώει τον αφέντη (αυτό άργησα να το καταλάβω)
ίσως αυτό είναι και το πιο σημαντικό....
η αγάπη πρέπει να υποδηλώνεται με πράξεις ...

Reaction score
40

Διότι τώρα εν μέρει και όχι τέλεια γνωρίζουμε και προφητεύουμε, όταν όμως έλθει το τέλειον, τότε το μερικό και ατελές θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο, ως νήπιο μιλούσα, ως νήπιο σκεπτόμουν, ως νήπιο συλλογιζόμουν. Όταν όμως έγινα άνδρας, κατήργησα πλέον εκείνα τα νηπιώδη. Διότι τώρα βλέπομε όπως σε ένα κάτοπτρο θαμπά και μας μένουν ανεξήγητα αινίγματα. Όταν όμως έλθει το τέλειο, θα ιδούμε φανερά και καθαρά, όπως πρόσωπο με πρόσωπο.
Α´ ἐπιστολὴ Παύλου πρὸς Κορινθίους (ιβ´ 27 - ιγ´ 13):109:

Reaction score
0

Πολύ ωραίο θέμα annie.:123: Mόνο που θα θέλαμε πιστεύω όλοι μας αντί να κάνεις κάποιες ερωτήσεις να μας αναπτύξεις τις σκέψεις σου δίνοντας ένα μπούσουλα για να συζητήσουμε επάνω σε αυτόν.
Τόσες πολλές ερωτήσεις αποπροσανατολίζουν και δεν εστιάζουν πουθενά.....
Θα χαιρόμουν πολύ να διαβάσω τις σκέψεις σου στο θέμα που άνοιξες…
νομίζω ότι οι απόψεις μου είναι εμφανείς από το αρχικό ποστ μου...τις ερωτήσεις τις κάνω για να εκμαιεύσω κάποια απάντηση επί του θέματος ... γιατί κάποιοι σχολίασαν απλα χαριτολογώντας...:126:

γιατί δεν αναφέρεις την δική σου άποψη???

Reaction score
0

Νομίζω πως ουσιαστικά το ρίσκο έχει να κάνει με την έκθεση του εαυτού μας σε κάποιον άλλο.
όταν αγαπάς εκτίθεσαι εκ των πραγμάτων....
δίνεσαι ολοκληρωτικά...δεν κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου...
η "άμυνα" μάλλον δείχνει εγωισμό και όχι αγάπη....

Reaction score
0

Α´ ἐπιστολὴ Παύλου πρὸς Κορινθίους (ιβ´ 27 - ιγ´ 13):109:
...που σημαίνει τι???
...ότι όταν υπάρχει αγάπη δηλαδή το "τέλειο"...απλά το γνωρίζεις???

Reaction score
40

νομίζω ότι οι απόψεις μου είναι εμφανείς από το αρχικό ποστ μου...τις ερωτήσεις τις κάνω για να εκμαιεύσω κάποια απάντηση επί του θέματος ... γιατί κάποιοι σχολίασαν απλα χαριτολογώντας...:126:

γιατί δεν αναφέρεις την δική σου άποψη???
Στις ερωτήσεις που κάνεις δεν απαντάς σε κάθε μια χωριστά γι' αυτό.
Δηλαδή δεν υπάρχει σαφή τοποθέτηση του όρου αγάπης, γιατί είναι δύσκολο πράγμα (φαινομενικά) και γενικότερα οι ερωτήσεις αυτές που κάνεις χωρίς να προϋπάρχει μια δομημένη γραπτή ιδεολογική σου άποψη...φαντάζουν ερωτήσεις προς παιδάκια πρώτης δημοτικού από μια δασκάλα που προσπαθεί χωρίς να είναι ο Σωκράτης να εκμαιεύσει απαντήσεις για ποιο λόγο χωρίς να υπάρχει μια βάση …δεν ξέρω…..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.540

Συνήθως, η αγάπη (μεταξύ συντρόφων) έρχεται όταν έχεις συμβιβαστείς με τη ζωή που "σε παίρνει" να κάνεις. :109:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

...που σημαίνει τι???
...ότι όταν υπάρχει αγάπη δηλαδή το "τέλειο"...απλά το γνωρίζεις???
Oh, yes.

H αγάπη είναι πολύ απλό πράγμα. Δε θέλει ανάλυση. Την καταλαβαίνεις εύκολα στα δύσκολα.

Που Χου:
Πριν από ένα μήνα η γυναίκα μου κατεβαίνοντας τη σκάλα παραπάτησε και πέφτοντας χτύπησε. Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που πέρασαν μέχρι να πάω δίπλα της να τη βοηθήσω, όχι μόνο μου φάνηκαν αιώνας, αλλά η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει από την αγωνία.
Αγάπη δεν είναι αυτό; :136:

Reaction score
0

Στις ερωτήσεις που κάνεις δεν απαντάς σε κάθε μια χωριστά γι' αυτό.
Δηλαδή δεν υπάρχει σαφή τοποθέτηση του όρου αγάπης, γιατί είναι δύσκολο πράγμα (φαινομενικά) και γενικότερα οι ερωτήσεις αυτές που κάνεις χωρίς να προϋπάρχει μια δομημένη γραπτή ιδεολογική σου άποψη...φαντάζουν ερωτήσεις προς παιδάκια πρώτης δημοτικού από μια δασκάλα που προσπαθεί χωρίς να είναι ο Σωκράτης να εκμαιεύσει απαντήσεις για ποιο λόγο χωρίς να υπάρχει μια βάση …δεν ξέρω…..

και κάτι οφφ τοπικ...

θα μου την λες για καθετί που γράφω εδώ μέσα????
αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω και νοιώθεις μαθητριούλα που της κάνω ερωτήσεις...τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία...:137:

..και επειδή βλέπω ότι διαβάζεις την αγία γραφή, αλλά δεν στοχάζεσαι, σου βάζω homework...:D

1 Kορινθίους ιγ:4-7

Reaction score
0

Συνήθως, η αγάπη (μεταξύ συντρόφων) έρχεται όταν έχεις συμβιβαστείς με τη ζωή που "σε παίρνει" να κάνεις. :109:
..η αγάπη είναι συνυφασμένη με την υπομονή και την υποχωρητικότητα..αν αυτό θεωρείται συμβιβασμός τότε συμφωνώ..

αν και στο μυαλο μου η φράση "συμβιβασμός στην σχέση/γάμο" μου κάθεται λίγο στραβά...την συνδέω με ρουτίνα, συνήθεια και έλλειψη ενδιαφέροντος μέσα στη σχέση/γάμο...:133:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

Oh, yes.

H αγάπη είναι πολύ απλό πράγμα. Δε θέλει ανάλυση. Την καταλαβαίνεις εύκολα στα δύσκολα.

Που Χου:
Πριν από ένα μήνα η γυναίκα μου κατεβαίνοντας τη σκάλα παραπάτησε και πέφτοντας χτύπησε. Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που πέρασαν μέχρι να πάω δίπλα της να τη βοηθήσω, όχι μόνο μου φάνηκαν αιώνας, αλλά η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει από την αγωνία.
αυτό έλειπε να την άφηνες στα πατώματα...:142:
όντως μεγάλη απόδειξη αγάπης...:136::136:

Reaction score
152

η αγάπη πρέπει να υποδηλώνεται με πράξεις ...
:610:ποσα θες να μ'αγαπησεις,ποσα θες να τον αφησεις,πες τι θελει η αφεντια σου για να μπω μες την καρδια σου....:610:

Oh, yes.

Που Χου:
ενω αν κουτρουβαλουσε η πεθερουλα σου......:612:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

ποσα θες να μ'αγαπησεις,ποσα θες να τον αφησεις,πες τι θελει η αφεντια σου για να μπω μες την καρδια σου....

ενω αν κουτρουβαλουσε η πεθερουλα σου......
Θα χάλαγε η σκάλα... :142::143:

Reaction score
0

ποσα θες να μ'αγαπησεις,ποσα θες να τον αφησεις,πες τι θελει η αφεντια σου για να μπω μες την καρδια σου....
έμπρακτη εξαγορά και δωροδοκία????λολ:D:D:p

ενω αν κουτρουβαλουσε η πεθερουλα σου......
loool:D::D

Reaction score
40

και κάτι οφφ τοπικ...

αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω και νοιώθεις μαθητριούλα που της κάνω ερωτήσεις...τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία...:137:

..και επειδή βλέπω ότι διαβάζεις την αγία γραφή, αλλά δεν στοχάζεσαι, σου βάζω homework...:D

Δε νομίζω να σου την έχω πει γενικώς....ακόμα...τώρα ίσως ναι...μαζί με το κουβαδάκι θα πάρω και το φτυάρι μου μαζί και είναι τόοοοσοοο μεγάλο....Αρκεί για να.....βάλω ένα άσμα...:109:

[reliops=Ξ*ΗΑΑΝ ΞŸΞ™ Ξ‘Ξ£Ξ—ΞœΞ‘ΞΞ€ΞŸΞ™ Ξ‘ΞžΞ™Ξ‘][youtube]gnBYYLw0UQk[/youtube][/reliops]

Συνέχισε τώρα.... το δικό σου homework των...ερωτήσεων:142:

Reaction score
905

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αισθημάτων.

Έρωτας,ενθουσιασμός,πάθος αμέτρητοι τρόποι έλξης......

Αγάπη είναι αυτό που μένει όταν περνάνε οι...... χημικές αντιδράσεις.

Είναι αυτό που δεν μπορείς να εξηγήσεις αλλά ξέρεις και νιώθεις με όλες σου τις αισθήσεις οτι είναι ¨ριζωμένο" μέσα σου.

Είναι αυτό που σου δίνει να καταλάβεις τι έχει πραγματικά σημασία.

Reaction score
3

και κάτι οφφ τοπικ...

Αγαπητή annie,

Δεν νομίζω να μου αρέσει πολύ αυτό το post, έστω και αν τελειώνει με μια φατσούλα.

Τα κουβαδάκια μας τα παίρνουμε εμείς οι ίδιοι όταν διαπιστώσουμε ότι δεν μας ''παίρνει'' η παραλία...

... όλα τα άλλα βρίσκονται κάτω από το πρίσμα της έκφρασης των απόψεων και της πιθανής ζήτησης διευκρινήσεων.

Χθες, σε άλλο thread, ανέφερα την εκτίμηση μου όσον αφορά τα γραφόμενά σου και την σχετικά πρόσφατη παρουσία σου στην παρέα μας...

... στην οποία παρέα μας, προσπαθούμε να βρούμε δρόμους επικοινωνίας και έκφρασης χωρίς να δημιουργούμε εντάσεις και διαπληκτισμούς.

Θα ήθελα να συνεχίσουμε σε ήπιους τόνους και με καλή διάθεση.
Ο ελεύθερος χρόνος μας είναι πολύτιμος, για να τον αναλώνουμε χαλώντας τις καρδιές μας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος