Στα σοβαρά τώρα, κάτι δεν μου πάει καλά, ή εγώ κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά στο παρακάτω:
Μήπως το ακριβές είναι κάτι σαν: "στην συχνότητα συντονισμού ωστόσο, απαιτείται ελάχιστη δύναμη για επίτευξη μεγάλου πλάτους ταλάντωσης, άρα μικρό ρεύμα - κάτι που είναι σύμφωνο και με την τοπική μεγάλη αύξηση της σύνθετης αντίστασης;
Ή τα έχω πάρει όλα στραβά; Τα φώτα σας παρακαλώ. Διαισθάνομαι ότι και άλλοι πολλοί θα έχουν τις ίδιες απορίες.
Μιλάω για την "βύθιση" στην συχνότητα συντονισμού. Είναι αργά τώρα που γράφω και δεν το'χω πολυσκεφθεί το θέμα, αλλά δεν είναι γεγονός ότι οι κλασικές γραμμές μεταφοράς έχουν μήκος λ/4 ακριβώς για να περιορίζουν και ελέγχουν την κίνηση του κώνου στην συχνότητα συντονισμού;....
Αναφορικά με το παράδειγμα του μεγαφώνου, προφανώς, προφανέστατα αυτά που γράφω είναι ανυπόστατα. Είναι γεγονός πως στη συχνότητα συντονισμού του, το μεγάφωνο παρουσιάζει μεγάλη βύθιση στη λειτουργία του, ...
Μήπως το ακριβές είναι κάτι σαν: "στην συχνότητα συντονισμού ωστόσο, απαιτείται ελάχιστη δύναμη για επίτευξη μεγάλου πλάτους ταλάντωσης, άρα μικρό ρεύμα - κάτι που είναι σύμφωνο και με την τοπική μεγάλη αύξηση της σύνθετης αντίστασης;
Ή τα έχω πάρει όλα στραβά; Τα φώτα σας παρακαλώ. Διαισθάνομαι ότι και άλλοι πολλοί θα έχουν τις ίδιες απορίες.