Αγαπημένο σας κλασικό έργο και γιατί!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Αγαπημένο σας κλασικό έργο και γιατί!

Aγάπησα την κλασική μουσική,μέσα απο την "ΦΑΝΤΑΣΙΑ" του Ντίσνεϋ.
Γιώργο, τι μου θύμησες τώρα...Μου είχανε πάρει τη "Φαντασία" σε VHS όταν ήμουν μικρός και μου άρεσε τόσο πολύ που την έκρυβα κάτω από το κρεβάτι μου (μεταξύ στρώματος και σανίδας)! Κάθε βδομάδα να την "ανακαλύπτει" η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι κι εγώ να βάζω φασαρία της μάνας μου και να την ξανακρύβω! Χαχα! Να'σαι καλα! :bravo: :happy_4:

Reaction score
77
Απάντηση: Αγαπημένο σας κλασικό έργο και γιατί!

Η πρώτη "Φαντασία" ήταν το 1940 και είναι αξεπέραστη.
Κυκλοφόρησε η δεύτερη το 2000 και παρότι η εικόνα είναι καλύτερη και ο ήχος 5.1, η πρώτη νομίζω ήταν καλύτερη.

Και οι δυο κυκλοφορούν σε Dvd.

Reaction score
1
Να προσθέσω και εγώ μερικές μουσικές "εικόνες" που μου έρχονται στο μυαλό... (αν ακούσετε τα κομμάτια αυτά με κλειστά τα μάτια πραγματικά σας ταξιδεύουν! )

Antonio Vivaldi, Four Seasons (Oι 4 εποχές)
Όλα τα μουσικά θέματα κάθε Εποχής σου φέρνουν τις αντίστοιχες εικόνες στο μυαλό. Ο θρίαμβος, ο τρελλός χορός, και το μεγαλείο των εγχόρδων...
Θυμάστε κάποιες διαφημίσεις ζυμαρικών με τα στάχια να χορεύουν στον ρυθμό του καλοκαιριού. Απίστευτο ταίριασμα!

Johann S. Bach, Toccata and Fugue in D minor (Τοκκάτα και Φούγκα σε Ρε ελάσσωνα)
Νομίζω ένα από τα ποιό εγκεφαλικά κομμάτια του που με τις εναλλαγές των θεμάτων του σε ταξιδεύει μεταξύ του απόλυτου χάους και της απόλυτης τάξης...
Αν και έντυσε μουσικά μία σειρά κινουμένων σχεδίων ("Μία φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπός") η μουσική δένει ακριβώς και υποστηρίζει το θέμα που η εικόνα παρουσιάζει!

Wolfgang A. Mozart, Requiem Mass, K626 (Ρέκβιεμ)
Ο θρίαμβος και η κατακλείδα της ζωής ενός Μεγάλου! H αποκάλυψη της έντονης επιρροής που άσκησε η μουσική του στους "μαθητές" του και σε όσους αργότερα τον μιμήθηκαν ή τον αντέγραψαν...
Θυμάστε και την ομότιτλη ταινία; Απίστευτες ερμηνείες! Επίσης, τη διαφήμιση για γνωστό γιαούρτι και το απόσμασμα από το Dies Irae...
Η δυναμική της έντασης και της ροής της κλασσικής μουσικής και η ικανότητά της να ντύνει από τα ποιό απλά μέχρι τα ποιό πολύπλοκα θέματα της ζωής μας!

Ludvig Van Beethoven, 5th Symphony (H Συμφωνία του Πεπρωμένου)
Η "εικόνα" που η μοίρα σου χτυπάει την πόρτα και όλο το βασικό θέμα που αναπτύσσεται με 4 κυρίως νότες είναι ανατριχιαστικά

Bedrich Smetana, Ma vlaast - Vltava (Η Χώρα μου - o Μολδάβας)
Ένα συμφωνικό ποίημα που μιλάει για το Μολδάβα που διατρέχει την Τσεχία και την Πράγα. Όταν το ακόυσεις σου θυμίζει ακριβώς αυτό! Το μικρό ρυάκι που ξεκινάει και στροβιλίζεται πάνω στα βουνά καταλήγοντας στο μεγάλο ποτάμι που τρέχει γεμάτο ζωή όλη τη χώρα...

και τέλος κάτι "κλασσικό" αλλά σύγχρονο...
Carl Orff, Carmina Burana
Όταν διαβάσετε τους στοίχους ιδιαίτερα του "o Fortuna" και το ακόυσετε μαζί με τη μουσική του θα καταλάβετε το μεγαλείο του κομματιού!
(ανεξάρτητα με τη "χρήση" που στις πρόσφατες ημέρες μας γνώρισε...;-))

Reaction score
0
Puccini, Tosca. και κυρίως πεθαίνω για το σημείο "E Lucevan le stelle"....

Carl Orf, Carmina Burana.

Vivaldi, 4 Seasons.

Reaction score
77

Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρατε, τα έχω σε DVD με mp3 υψηλής ανάλυσης, με αλφαβητική σειρά συνθετών. Είναι πάνω από 170 κλασικά έργα με συνημμένη στο DVD κατάσταση XLS, που αναφέρει ποια είναι τα έργα και σε ποια εκτέλεση.

Τη συλλογή αυτή την έφτιαξα για διευκόλυνσή μου, όταν προετοίμαζα μια σειρά 20+ εκπομπών, που θα μεταδοθούν την άνοιξη στον 9.84, για τα 20 χρόνια της εκπομπής μου.

Για να πάρετε αυτό το DVD για δανεική ακρόαση έχετε δύο επιλογές:
1. Το παίρνετε τώρα (θα δούμε πώς και από πού), αυτό που έχει σκέτη μουσική.
2. Περιμένετε ως τα τέλη Μαίου να πάρετε το άλλο σε μορφή εκπομπών.
Σ' αυτήν την περίπτωση τα σχόλια για τους συνθέτες και τα έργα τους μπορούν να σας χρησιμεύσουν σαν ένα μικρό λεξικό μουσικής. Είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσετε πολύ παραπάνω από το πρώτο. Για το αφιέρωμα αυτό έβαλα τρεις μήνες εντατικής δουλειάς!!!

Τι λέτε λοιπόν; Τώρα ή αργότερα;

Reaction score
7
Καταρχήν το μεράκι απαιτεί χρόνο και ύστερα το καλό πράγμα αργεί. Κε Κανελλόπουλε το καλό θέλουμε!!! και μαζί με τις ευχαριστίες μου έχετε και τα συγχαρητήριά μου. Και για μας που απαιτούνται ταχυδρομικά κόστη μην ξεχνιόμαστε.

Reaction score
77

Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρατε, τα έχω σε DVD με mp3 υψηλής ανάλυσης, με αλφαβητική σειρά συνθετών. Είναι πάνω από 170 κλασικά έργα με συνημμένη στο DVD κατάσταση XLS, που αναφέρει ποια είναι τα έργα και σε ποια εκτέλεση.

Για να πάρετε αυτό το DVD για δανεική ακρόαση έχετε δύο επιλογές:
1. Το παίρνετε τώρα αυτό που έχει σκέτη μουσική.
2. Περιμένετε ως τα τέλη Μαίου να πάρετε το άλλο σε μορφή εκπομπών.
Σ' αυτήν την περίπτωση τα σχόλια για τους συνθέτες και τα έργα τους
μπορούν να σας χρησιμεύσουν σαν ένα μικρό λεξικό μουσικής. Είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσετε πολύ παραπάνω από το πρώτο.
Αύριο, Σάββατο 17/2, κατά το μεσημέρι, ο Ανδρέας Καφάτος θα έχει στη διάθεσή του 5 DVD/mp3, μόνο με μουσική, για να τα παραλάβουν όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον.

Οι υπόλοιποι θα πάρετε το DVD με τα σχόλια (21 εκπομπές), ένα συνοπτικό λεξικό κλασικής μουσικής, στα τέλη Μαίου.

Θα σας ενημερώσω σχετικά.

Reaction score
77

Για να έχετε μια ιδέα το ποια έργα θα περιλαμβάνει το DVD, ανεβάζω τη συνημμένο με το δίσκο κατάσταση, σε Excel.

Εάν κάτι δεν είναι εύκολα κατανοητό, "πείτε μου χωρίς φόβο και πάθος".

Στην αριστερή στήλη EK εμφανίζεται ο αριθμός της εκπομπής που θα ακουστούν τα συγεκριμένα έργα. Δηλ. ο αριθμός 14b σημαίναι ότι αυτά θα ακουστούν στη 14η εκπομπή, στο β΄ μέρος.

Reaction score
0
Απο πολύ μικρή με εντυπωσίαζαν κάποιες μουσικές επενδύσεις των διαφημίσεων κλασσικής μουσικής χωρις όμως να ξέρω ποιές ήταν αυτές.
Θυμάμαι αμιδρά ,νομίζω μια διαφήμιση κατά των ναρκωτικών ή καπνίσματος που όπως έμαθα αργότερα η μουσική επένδυση ήταν το Fur Elise αν το γράφω σωστά.
Εκείνο που με πραγματικά με μάγεψε ήταν η λίμνη των κύκνων,νομίσω ηταν χριστούγεννα την είχα δει σε παιδικό.)Δεν ήξερα πως λεγόταν η μουσική που άκουγα ή ποιος την έγραψε,θυμάμαι όμως ότι είχα συνδέσει τη μουσική που άκουγα με την εικόνα του θλιμμένου κύκνου.Ακόμα και τώρα όταν ακούω αυτή τη μουσική,στο μυαλό μου έρχεται αυτή η εικόνα.
Απο τότε έχω αδυναμία στον Tchaikovsky.

Αργότερα γνώρισα τις 4 εποχές (ήταν πάλι μουσική επένδυση διαφήμισης) όπως και το storm
Η 9 Συμφωνία (νομίζω διαφήμιση στο κρατικό λαχείο,δεν ήξερα ποιο είναι το κομμάτι που μπαίνουν σταδιακά τα όργανα)
Και φυσικά το Carmira Mpourana και πολλά άλλα.
Ενώ με έχουν εντυπωσιάσει πολλά κλασικά κομμάτια από ταινίες,δεν ξέρω ποια είναι αυτά.Όταν άκουσα τα 172 best classics εκπληκτη διαπίστωσα ότι έχω ακούσει πάρα πολλά από αυτά (όπως το απόσπασμα του καρυοθραύστη).Επίσης διαπίστωσα ότι πολλά από αυτά θα ήθελα να τα αποκτήσω ολόκληρα:cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv