- Reaction score
- 11
Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.
:142:
Τι είναι καλύτερο από ένα MK2......:422:
:137:
![]()
![]()
:142:
Τι είναι καλύτερο από ένα MK2......:422:
:137:
![]()
![]()
Χρονια πολλα και καλη χρονια να εχεις,εκανα ενα πειραματισμο ανεβασα ελαχιστα τον βραχιονα και το αποτελεσμα εντωπωσιακο τα πριμα ηταν ποιο αισθητα και περισσοτερο λεπτομερη,η διαφορα ηταν ποιο εντονη σε δισκους των 180 γρ.. που ειναι πιο παχεις και εκει το προβλημα ηταν ποιο εντονο γιατι μικρηνε η αποσταση μεταξυ βελονας και δισκου,το μονο που καπως με προβληματισε ηταν οτι ακουγοταν καπως σκληρα ειδικα στην αρχη,και την επομενη μερα που επαιξα καποιες ωρες τους ιδιους δισκους μου φανηκε πιο καλος ο ηχος,μηπως λογο της αλλαγης θεσης να επηρεαζεται η αναρτηση,δηλ θελει καποιο στρωσιμο;Η ρύθμιση του ύψους του βραχίονα είναι μικρής σημασίας, διότι η επίδρασή της είναι μικρή στην κλίση της ακίδας. Το γιατί το έχω εξηγήσει εδώ. Όλες ανεξαιρέτως οι κεφαλές και όλοι οι βραχίονες είναι σχεδιασμένοι με τέτοιον τρόπο, ώστε η κλίση της ακίδας να είναι γενικά σωστή.
Πολύ περισσότερο από το ύψος του βραχίονα επιδρά στην κλίση αυτή το βάρος ανάγνωσης. Εάν η κλίση είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή, η ακίδα δεν μπορεί να ακολουθήσει πλήρως τα χαραγμένα "όρη και κοπιλάδες" των πρανών του αυλακιού, δηλαδή δεν μπορεί να χωθεί πλήρως σε μια "στενή" κοιλάδα, δηλαδή στις κοιλάδες των υψηλών συχνοτήτων, με αποτέλεσμα απώλεια των υψηλών συχνοτήτων και του "αέρα" της ηχογράφησης. Αυτό το φαινόμενο επιδεινώνεται όσο η ακίδα πλησιάζει προς το κέντρο, προς το τέλος του δίσκου, καθώς εκεί οι κοιλάδες στενεύουν, αφού η γραμμική ταχύτητα ανάγνωσης μειώνεται. Λόγω αυτής της μείωσης, η εγγεγραμμένη πληροφορία συμπιέζεται σε όλο και μικρότερο χώρο, αφού δεδομένη συχνότητα εγγράφεται σε όλο και μικρότεςρο μήκος αυλακιού.
Πολύ ενδιαφέρον link!
Μαλλον πρεπει να συνεδτιασουν οι γεροντες σοφοι και ν αποφασισουν.:138:Έχω ένα MK2 που παίζει flac !! :137:
Σε ποια κατηγορία να κάνω νέο θέμα ?? :401:
Ευχαριστώ πολύ!!! Μακάρι να μπορέσω να διαθέσω 800 - 900 ευρώ!! Θα ρωτήσω κάτι αλλά με το μαλακό μη πέσετε να με φάτε :107: Η κεφαλή τι ακριβώς είναι? θα πρέπει να την αγοράσω ξεχωριστά από το πικάπ! Ναι , ναι είμαι τελείως άσχετη.!Αν έχεις λεφτά διαθέσιμα ένα SL-1200mk5 με μια ΚΑΛΗ ΚΕΦΑΛΗ είναι ότι πρέπει
Να υπολογίζεις σύνολο 800-900 Euros !
Αλλιώς πας σε ΜΤΧ ή και χαμηλότερης κατηγορίας !
Θέλω και εγώ έναν κολλητό που ο πατέρας του να μου χαρίσει την δισκοθήκη του.......
Αλήθεια για πόσους και ΤΙ δίσκους μιλάμε ???
Ας πάρει και mk2, τι παραπάνω θα κερδίσει η ίδια από το mk5;Αν έχεις λεφτά διαθέσιμα ένα SL-1200mk5 με μια ΚΑΛΗ ΚΕΦΑΛΗ είναι ότι πρέπει
Μάλλον δεν αξίζει να ρισκάρεις σε μεταχειρισμένο αν δεν έχεις τις γνώσεις να κάνεις έναν έλεγχο πριν......
Αξίζει ένα πικάπ από μαγαζιά που πωλούν αντίκες, μεταχειρισμένα? Αν με ενημερώνατε κ για τιμές θα με βοηθούσατε πάρα πολύ !!!