Αγορά δικάναλου και ηχείων μέχρι 1000 ευρώ

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Καλή χρονιά σε όλους.
Θα πρότεινα αυτό, με αυτά, σε βάσεις όπως αυτές, με καλώδιο όπως αυτό, σε απόσταση από τους πλαϊνούς τοίχους στα 114 με 115 εκατοστά (για να αποφύγεις καναπέ και τζάκι, μάλλον βάθος κοντά στα 95 με 100 εκατοστά) και από τον πίσω τοίχο 67 με 68 εκατοστά.
Πολλά καταστήματα τα διαφημίζουν στο skroutz, όλο και κάποιο θα το έχει, για να έχεις μία γνώμη του συνδυασμού πριν την αγορά.
Αν η τηλεόρασή σου είναι "έξυπνη", το μόνο που έχεις είναι να συνδέσεις την οπτική έξοδο με τον ενισχυτή και να τη λειτουργείς όπως έκανες ως σήμερα. Αν θέλεις "μπλε δόντι" και δεν έχει η τηλεόραση υπάρχει αυτό από την ίδια εταιρεία.
Δεν υπερβαίνει το διαθέσιμο ποσό, δεν επιβάλλεται στο χώρο, δεν ενοχλεί στο μάτι, θα ακουστεί όμορφα χωρίς να ενοχλεί σε οποιαδήποτε ένταση :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.054
ΙΜΗΟ η άνωθεν είναι σχετικά ωραία πρόταση για 12-15 τ.μ. χώρου, και απόσταση ακρόασης το πολύ 2μ, αν και στα ίδια λεφτά ένα ζεύγος πρισονους υπερέχει αισθητά σε πολλούς τομείς.

Reaction score
16
Αν και το άτομο που το προτείνει είναι εξτρεμιστής:( και δεν πρέπει να του πολυδίνεις σημασία, θεωρώ πως αυτός ο συνδυασμός είναι ότι καλύτερο με βάση τα χρήματα που διαθέτεις και την τιμή του σαν πακέτο.
Επιπλέον, στο μέλλον, εύκολα το ένα subάκι γίνονται δύο, οπότε έχεις και άλλες δυνατότητες.
Ακόμα καλύτερα βέβαια αν πας στο sub8, αλλά είναι δυσανάλογα υψηλό το τίμημα σε σχέση με τη διαφορά που δίνει.
Εξτρεμιστής και διχασμένη προσωπικότητα!. Εκεί πάνω που ξαναδιάβαζα το τοπικ, μπας και δω κάτι που δεν το είχα δει την πρώτη φορά, διαβάζω το πόστ του SpZach
και βλέπω οτι του έχει κάνει like ο.........εξτρεμιστής!! Ω, mon dieu, εκεί που τα είχα βρεί με τον εαυτό μου(σε σχεση με τα ενεργά) τσούπ εμφανίστηκαν και οι κόρνες, οπου σημείοτέων,
Τα JBL που βρήκες είναι όντως αξιόλογες προτάσεις. Φοβάμαι λίγο την κόρνα, βλέποντας το χώρο σου, αλλά αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται ούτε να καταλάβεις ούτε να δώσεις ιδιαίτερη σημασία τώρα, γιατί θα μπλέξεις με θέματα που δε θα έχεις βάσεις για να κατανοήσεις.
Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά......βρε μήπως θέλω κόρνες τελικά;

Reaction score
2.288
Εξτρεμιστής και διχασμένη προσωπικότητα!. Εκεί πάνω που ξαναδιάβαζα το τοπικ, μπας και δω κάτι που δεν το είχα δει την πρώτη φορά, διαβάζω το πόστ του SpZach

και βλέπω οτι του έχει κάνει like ο.........εξτρεμιστής!! Ω, mon dieu, εκεί που τα είχα βρεί με τον εαυτό μου(σε σχεση με τα ενεργά) τσούπ εμφανίστηκαν και οι κόρνες, οπου σημείοτέων,

Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά, Είμαι καλά και θέλω ενεργά......βρε μήπως θέλω κόρνες τελικά;
:D
Ο μονος τροπος να μαθεις τι θες ειναι να ακουσεις ;)
Aν πας να ακουσεις Klipsch το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα βρεις τα RP280F για ακροαση.
Αν θες να καταλαβεις πως παιζουν τα συγκεκριμενα και ειδικα οι κορνες τους, θα πρεπει να βρεις για ακροαση καποιο απο τα RP160, RP150, RP240, RP250, RP260 και οχι καποιας αλλης σειρας αφου δεν εχουν καμια σχεση οι αλλες κορνες απο τις παλαιοτερες σειρες.
Το μονο κακο ειναι οτι δεν ξερω για ποσο καιρο ακομα θα μπορεις να τα βρεις στο ebay σε αυτην την τιμη (780ευρω).
Η τιμη τους στην Ελλαδα ειναι 1380+ευρω και στο ebay η αμεσως επομενη τιμη απο τα 780 ειναι 890ευρω.
Θεωρω οτι αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει καλυτερο Value For Money στην αγορα για εναν μεγαλο χωρο οπως ο δικος σου.
Μεγαλο πλεονεκτημα επισης το γεγονος οτι μπορει να οδηγηθει ανετα απο εναν μικρο και ποιοτικο Class D η ClassT (KingRex?) σε πολυ χαμηλο κοστος.

Last edited:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
ΙΜΗΟ η άνωθεν είναι σχετικά ωραία πρόταση για 12-15 τ.μ. χώρου, και απόσταση ακρόασης το πολύ 2μ, αν και στα ίδια λεφτά ένα ζεύγος πρισονους υπερέχει αισθητά σε πολλούς τομείς.[/Q

Εδώ είναι η "διαφορά μας" Κώστας Ear :drinks:

Εξετάζω το χώρο ακρόασης και τα υπόλοιπα τετραγωνικά είναι για ηχητική κάλυψη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Το σύστημα θα στηθεί σε χώρο 3.00 * 5.10 (ούτε και αυτό το πλάτος ουσιαστικά), με ένα τζάκι αριστερά, ένα καναπέ δεξιά, ένα μεγάλο, οβάλ (αν κρίνω σωστά από τη φωτογραφία) τραπέζι, δύο πιτσιρίκια να τρέχουν (αν κρίνω από τα 2 παιχνίδια από το Lidl - αν και διέκρινα ένα παιδικό κάθισμα).
Σε αυτό το χώρο, με αυτή την τοποθέτηση που μπορούμε να έχουμε, θέλουμε σωστή αναπαραγωγή από το σύστημα. Να μας κρατά κατά την ακρόαση του, να μη μας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, να το ευχαριστιόμαστε, να αλλάζουμε το ένα cd μετά το άλλο ή το ένα αρχείο μετά το άλλο, ανεξάρτητα της επιλεγμένης έντασης.

Αν λάβουμε υπ' όψιν και τον χώρο πίσω από τον καναπέ που μάλλον υπάρχει η τραπεζαρία, είμαστε -κατά την ταπεινή μου ανοησία- λάθος.
Εκεί θέλουμε την ηχητική κάλυψη, ο ήχος να φτάνει ευχάριστα όταν τρώμε ή έχουμε τραπέζι και καλεσμένους ή κινούμαστε στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.
Στο γκλινγκ γλανγκ των μαχαιροπίρουνων κατά το γεύμα ή δείπνο δεν έχουμε απαίτηση στερεοφωνικής εικόνας αλλά ευχάριστου ήχου ως συνοδεία.
Όταν έρθει η ώρα να χορέψουμε, θα γίνει στην απόσταση των 400 με 450 εκατοστών από το σύστημα, που είναι η ελεύθερη (αν έχω κρίνει σωστά τη διάταξη στο χώρο), κάτι που το σύστημα θα καλύψει δυνατά και ξεκούραστα. Ούτε τότε θα ασχοληθούμε με τη στερεοφωνική εικόνα ;)

Έτσι αποφεύγουμε και όλη την "ιστορία" περί σωστού χώρου, "παγίδευσε" συχνότητες από εδώ, "διώξε" από εκεί...:)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.788
- εάν δεν πάς σε ενεργά προαναφερθέντα σετ , προσοχή με τις κόρνες ( klipsch , jbl κλπ ) , διότι αν τις ταΐσεις με foobar και κάποιο τίμιο dac ( m2teck πχ ) , έχει καλώς , διαφορετικά η υποδεέστερη ποιότητα του youtube , σύντομα θα γίνει ανυπόφορη

- όπου πας για να ακούσεις , πάρε μαζί σου μία εγγραφή που να αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των ακουσμάτων σου

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.054
Φίλε μου, έγραψες:

"Αν λάβουμε υπ' όψιν και τον χώρο πίσω από τον καναπέ που μάλλον υπάρχει η τραπεζαρία, είμαστε -κατά την ταπεινή μου ανοησία- λάθος. "

Δυστυχώς είναι λάθος αυτό το σκεπτικό.

Διότι, το μπάσο δε βλέπει το χώρο ακρόασης όπως τον βλέπεις στο σκεπτικό σου.
Το μπάσο βλέπει μόνο τα κυβικά μέτρα του ενιαίου χώρου, και τίποτε άλλο δεν έχει αξία σε αυτήν την παράμετρο.

Δηλαδή, μόνο για το μπάσο, οφείλεις να σκέφτεσαι το σύνολο του χώρου, των κυβικών μέτρων, και για ευκολία των τετραγωνικών μέτρων.

Δηλαδή, θες γουφερ να καλύψουν όλο το χώρο σωστά και πλήρως, ώστε να έχεις σωστό μπάσο στη θέση ακρόασης.

Έπειτα, αναλόγως απόστασης ακρόασης, πάει το μέγεθος των μεγαφώνων, δηλαδή με ένα 5-ιντσο δε γίνεται να ακούς στα 3 μέτρα, ούτε με 2 μεγάφωνα 8-ιντσα δε γίνεται να ακούς στο 1,5 μέτρο.

Είναι λοιπόν ανάλογο το μέγεθος των μεγαφώνων με την απόσταση ακρόασης. Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν σε αυτόν τον κανόνα.

Τα ανωτέρω, δεν αποτελούν προσωπικές μου απόψεις ή εκτιμήσεις, είναι εντελώς αντικειμενικά δεδομένα στο θέμα του ήχου.

Ξαναδες λοιπόν το αρχικό μήνυμα του ανθρώπου, για το σύνολο του χώρου και την απόσταση ακρόασης, και θα αντιληφθείς την ορθότητα των προτάσεων που έδωσα, πάντα στα πλαίσια του hi-fi, της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Τις προτροπές του στυλ πήγαινε να τα ακούσεις, τις γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου, και το όμοιο συμβαίνει από τις βασικές αρχές του hi-fi, αδιαφορούν για την προσωπική μας "άποψη", απλώς ... Ισχύουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.054
Κορνες θελεις................ αλλα δεν στο 'χουν πει ακομα. :dance2:
Ντιεσπί θέλει, αλλά ποιός να το πει! ;)

The Focus 600 XD (and it's two smaller siblings) uses state-of-the-art Digital Signal Processing (we usually just call it DSP) technology. But, what is DSP actually? To find out, we talked to our CTO, Jan Abildgaard Pedersen: http://dynaud.io/QP.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.054
http://www.hxoseikona.gr/reviews/speakers/4855-focal-aria-948.html

"Για τη δοκιμή διαλέξαμε το μεγάλο Aria 948, που έρχεται να καλύψει ανάγκες για ποιοτικό ήχο σε μεγάλους χώρους, όχι μικρότερους από 30τ.μ., όπως λέει ο κατασκευαστής."

"Αγέρωχα και στιβαρά, τα ηχεία θέλουν χώρο για να αναπνεύσουν και θέση ακρόασης σε απόσταση 3,5 μέτρων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή."

Λες να μη ξέρει ο "κατασκευαστής";

Αυτά ακριβώς που έγραψα πριν. Δεν αποτελούν προσωπικές μου "απόψεις".. ;)

Timaras

Reaction score
2.153
Βασικά πιστεύω ότι παίρνοντας ενεργά,λύνεις το πρόβλημα της ελειπούς οδήγησης του ηχείου που πιθανόν να προκείψει(όταν έχεις κέφια)παίρνοντας ένα ηχείο δαπέδου με κανά δυό 8άρια ή και με κανένα 6,5άρι(έτσι για μπούγιο) και ένα τυπικό ενισχυτή,πάντα στο bugdet που έχεις θέσει.
Οπότε αν τα ενεργά τα συνδιάσεις με κανά dac που να έχει κάμποσες εισόδους συν volume control,δεν θα σου λείψει τίποτα από ένα σύστημα με παθητικά ηχεία αλλά θα είσαι και πολύ πιο κερδισμένος!

Timaras

Reaction score
2.153
Όσο αφορά τις διαδικτυακές ευκολίες των σύγχρονων ολοκληρωμένων όπως bluetooth,spotify και άλλα τέτοια,είναι πολύ πιο εύκολα να γίνονται από υπολογιστή σε συνεργασία με κάποιο από τα πάρα πολλά bluetooth music receivers που κυκλοφορούν!

Reaction score
15.469
Εγω παντως (μεγεθους το αναγνωσμα ) που περασα απο ενα 5ιντσο σε 2 6μισαρια και τωρα σε 2 8ιντσα λεω πως το μεγεθος μετραει !
Κατα τυχη παιζει τωρα το we will rock you των queen ... θελοντας και μη το 'χουμε ακουσει ολοι 500σες φορες (εκτος του Decembered φανταζομαι) ,αυτη την αισθηση του ΜΕΓΑΛΟΥ ηχου δεν την εχω ξανακουσει.Ουτε μικραινοντας τη αποσταση ακροασης ειτε με ακουστικα.
Ενταξει τα προβληματα ,η οδηγηση,ο χωρος κτλπ. ...
εχω και κατι να κανω για το μελλον...

εχω κρατησει τα ηχεια με τα 5ιντσα καμμια φορα τα βαζω ... τρανζιστορακι ...

Reaction score
36

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Αγαπητέ Κώστα Ear,

Επειδή διάβασα καλά τι έγραψε, πρότεινα αυτό που πρότεινα.
Απόσταση 3 ακρόασης μέτρα... με την πρόταση των 67-68 εκατοστών του tweeter από τον πίσω τοίχο, μένουν 223 με 224 εκατοστά θέση ακρόασης.
6,5 ίντσες μεγάφωνο θεωρείς πως δεν κάνει; Για τι εντάσεις αναφέρεσαι;
Με δύο παιδιά (που υπάρχει σφάλμα στην εκτίμηση γιατί βλέπω ένα παιδικό καρεκλάκι), πιστεύεις πως οι εντάσεις θα υπερβούν τα 90-92db κορυφή στην καθημερινότητα;

Τα 450 εκατοστά αναφέρονται στην περίπτωση χορού (αν κατάλαβα σωστά τη διαρρύθμιση του χώρου) και είναι πίσω από τον καναπέ ακρόασης. Εκεί, ναι, ένα sub θα σε έκανε να νοιώσεις τη "ζεμπεκιά" στην ψυχή σου, συμφωνώ!

Από την άλλη, το sub που θα το στριμώξει; Δίπλα από το φωτιστικό δαπέδου, κρυμμένο από τον καναπέ;
Δίπλα στο τζάκι, που σημαίνει εικαστική παρέμβαση άρα έρχεται σε αντίθεση με τη σύζυγο

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Αγαπητέ Κώστα Ear,

Επειδή διάβασα καλά τι έγραψε, πρότεινα αυτό που πρότεινα.
Απόσταση 3 ακρόασης μέτρα... με την πρόταση των 67-68 εκατοστών του tweeter από τον πίσω τοίχο, μένουν 223 με 224 εκατοστά θέση ακρόασης.
6,5 ίντσες μεγάφωνο θεωρείς πως δεν κάνει; Για τι εντάσεις αναφέρεσαι;
Με δύο παιδιά (που μπορεί να υπάρχει σφάλμα στην εκτίμηση γιατί βλέπω ένα παιδικό καρεκλάκι), πιστεύεις πως οι εντάσεις θα υπερβούν τα 90-92db κορυφή στην καθημερινότητα;

Τα 450 εκατοστά αναφέρονται στην περίπτωση χορού (αν κατάλαβα σωστά τη διαρρύθμιση του χώρου) και είναι πίσω από τον καναπέ ακρόασης. Εκεί, ναι, ένα sub θα σε έκανε να νοιώσεις τη "ζεμπεκιά" στην ψυχή σου, συμφωνώ!:)

Από την άλλη, το sub που θα το στριμώξει; Δίπλα από το φωτιστικό δαπέδου, κρυμμένο από τον καναπέ;
Δίπλα στο τζάκι, βγάζοντας τη γλάστρα, που σημαίνει εικαστική παρέμβαση άρα έρχεται σε αντίθεση με τη σύζυγο;

Είναι οικιακός χώρος, "ζωντανός" χώρος, ζουν και άλλοι άνθρωποι που το hi fi είναι το λιγότερο που τους ενδιαφέρει. Αν τους ενοχλεί το σύστημα θα το "θάψουν" σε σημείο που να μην ενοχλεί! Αυτό θέλουμε; Το έχετε σκεφτεί αυτό; :errwhat:

Προτείνουμε γιατί αγαπάμε τη μουσική, γνωρίζουμε πως τα μηχανήματα είναι απλά ένα μέσο για να την ευχαριστηθούμε, οι προτάσεις μας πρέπει να σέβονται και τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού που δεν έχουν την τρέλα μας. :(

Έτσι σκέφτομαι όταν προτείνω ένα σύστημα. Λάθος μου λες; ΟΚ, μείνε στα pdf των sabine, schroeder και λοιπών, ξέχνα τη ρεαλιστική πραγματικότητα που βιώνουμε στα σπίτια μας. :cry:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.054
6,5 ίντσες μεγάφωνο θεωρείς πως δεν κάνει;
Είναι λάθος επιλογή για αυτό το χώρο.
Για τι εντάσεις αναφέρεσαι;
Χαμηλές.
Όλες οι προτάσεις είναι για χαμηλές μέσες στάθμες (80-90).
Δεν υπήρξε καμία πρόταση ικανή για μεσαίες μέσες στάθμες με ασυμπίεστα δυναμικά (90-100), διότι δεν αρκεί το μπάτζετ.
Για υψηλές μέσες στάθμες (>100) και ασυμπίεστα δυναμικά (το μίνιμουμ των 20) θέλει πολύ ισχυρά μηχανήματα και πολλά πολλά λεφτά.

_---------

Τα υπόλοιπα που λες, δεν είναι επιχειρήματα προς καμμιά κατεύθυνση. Ωραίες σκέψεις, αλλά άσχετες με το hi-fi.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
- ναι αλλά πολύ μεγάλες με μεγάλα γούφερ και εκτός budget & youtube
Μα μεγαλος ειναι και ο χωρος. Για το γιουτουμπι................. και τα καλα ακουστικα πολυ τους ειναι.

Ντιεσπί θέλει, αλλά ποιός να το πει! ;)
Ναι γιατρε μου..................και ντιεσπι θελει..........το θεωρω πλεον αυτονοητο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.198