Αγορά ηχείων και ενισχυτή

Reaction score
30.456
Έτσι όμως η τηλεόραση θα φαίνεται (και θα είναι) τραγικά μικρή και ανεπαρκής για παρακολούθηση ταινιών...οπότε ,ερχόμαστε στο προηγούμενο προφητικό ποστ:wink:
ας αποφασίσει πρώτα που θα τοποθετήσει τον προβολέα και την άνω των 126" οθόνη που θα αγοράσει( δεν το ξέρει ακόμα αλλά θα τα αγοράσει...)

Reaction score
12
Έτσι όμως η τηλεόραση θα φαίνεται (και θα είναι) τραγικά μικρή και ανεπαρκής για παρακολούθηση ταινιών...οπότε ,ερχόμαστε στο προηγούμενο προφητικό ποστ:wink:
Το ξέρεις ότι κάθε φόρα που μου βάζεις ιδέες με φέρνεις περισσότερο κόντα στην ανδρική κακοποιήση. :(:(

Reaction score
30.456
Το ξέρεις ότι κάθε φόρα που μου βάζεις ιδέες με φέρνεις περισσότερο κόντα στην ανδρική κακοποιήση. :(:(
Κοίτα...εγώ βλέπω ταινίες από μια 42άρα και ακούω από τα ενσωματωμένα ηχεία της.
Όταν θέλω κινηματογραφική αίσθηση πάω σινεμά και παίρνω και τον αέρα μου..και άμα πάω στο mall χαζεύω και τα πιπινάκια ,όταν δεν κοιτάει η δικιά μου...
Αλλά αν έστηνα ένα πολυκάναλο σετ απ σπίτι ,σε καμία περίπτωση δεν θα συμβιβαζόμουν με εικόνα 42" ή 50" ή 65"...δεν είναι πως σου βάζω ιδέες ,απλά έτσι είναι.

Reaction score
12
Έχεις δίκιο... Αλλά έλα μου που αυτό το σετ το μουρμουράω εδώ και 5-6 χρόνια και ποτέ για διάφορους λόγους δεν το έκανα.
Νομίζω ήρθε η ώρα μου να κάνω το χατήρι στο παιδί μέσα μου.
Μουρμούρα θα έχω αλλά θα το ξεπεράσει. ( Άσε που νομίζω οτι τελικά θα της αρέσει κιόλας)
Πήρα και την OLED μου και θέλω να την χαρώ όπως της αρμόζει.:p:p
Τα Bose 321 γέρασαν και για τα γούστα μου είναι λίγα τελικά αν και με βγάλανε μια 10αριά χρονάκια κομπλέ.

Reaction score
30.456
Έχεις δίκιο... Αλλά έλα μου που αυτό το σετ το μουρμουράω εδώ και 5-6 χρόνια και ποτέ για διάφορους λόγους δεν το έκανα.
Νομίζω ήρθε η ώρα μου να κάνω το χατήρι στο παιδί μέσα μου.
Μουρμούρα θα έχω αλλά θα το ξεπεράσει. ( Άσε που νομίζω οτι τελικά θα της αρέσει κιόλας)
Βρε προχώρα..εγώ μαζί σου είμαι.Απλά σου λέω πως αυτή η αγορά με (σχεδόν) μαθηματική ακρίβεια ,θα σε οδηγήσει σε επόμενη που θα σχετίζεται πλέον με την εικόνα. Δεν είπα πως είναι κακό!

Reaction score
12
Βρε προχώρα..εγώ μαζί σου είμαι.Απλά σου λέω πως αυτή η αγορά με (σχεδόν) μαθηματική ακρίβεια ,θα σε οδηγήσει σε επόμενη που θα σχετίζεται πλέον με την εικόνα. Δεν είπα πως είναι κακό!
Α ναι σε αυτό μαζί σου 100%.
Προσ τις γιορτές με βλέπω να κοιτάω για πανί και κανά short throw projector να κρύβω και το παράθυρο. :p:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.157
Δε θέλω να σου κόψω τη φόρα, αλλά δυστυχώς, όσον αφορά τον ήχο, δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να βάλεις ηχεία εκεί μέσα και να παίξουν σωστά, ούτε καν για απλό στερεοφωνικό ήχο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο, ενιαίο χώρο, με πολύ υψηλούς χρόνους αντήχησης, που δεν επιτρέπουν να ακουστεί τίποτα καλά, αν δεν υπάρξουν μεγάλες παρεμβάσεις στο χώρο, στις αντανακλαστικές επιφάνειες, στις γωνιές, κλπ, πράγματα που δε γίνονται σε "κοινόχρηστο σαλόνι", αλλά μόνο σε dedicated χώρο.

Ακόμα και kii να πάρεις (ηχεία πολύ πάνω από το διαθέσιμο μπάτζετ), πάλι δε θα το φχαριστηθείς. Τζάμπα τα λεφτά θα πάνε.

Αν θες να βγάλεις γούστα, το πρώτο που χρειάζεται είναι χώρος μόνο για αυτή την δουλειά, όπου μέσα θα το κάνεις μαύρο κι αραχνο, γεμάτο διαχυτικές επεμβάσεις και διάφορα περίεργα.

Σε κοινόχρηστο χώρο σπιτιού, ούτε συ δε θα ήθελες να το κάνεις έτσι, εκτός κι αν έχεις την διάθεση και την οικονομική άνεση να ρίξεις μπόλικο χρήμα για μεγάλες εργασίες μέσα εκεί, με νέο ταβάνι, νέους τοίχους, εντοιχισμένα ηχεία κλπ, οπότε ναι, μπορείς να έχεις ένα εξαιρετικής εμφάνισης αποτέλεσμα που θα δουλέψει σωστά και στον ήχο.

Με 2-3 χιλιάρικα που λες να δώσεις, φίλε μου, δε βγαίνει άκρη.

Για τους παραπάνω αντικειμενικούς λόγους, κι εφόσον ακόμα δεν έχεις πάρει μεγάλες αποφάσεις ανακαίνισης, έχεις 2 επιλογές:

1) η λύση Dimifoot, που είναι ιδιαίτερα αξιόλογη, και χωρίς ταλαιπωρία. Επίσης, 2 πίσω ηχεία ασύρματα της JBL, θα σου δώσουν και το 5-καναλο αποτέλεσμα για τις ταινίες.

2) o stercon στο 3ο ποστ, σου λέει "5 τέτοια". Ε, λοιπόν είναι καλή ιδέα, αρκεί να τα τοποθετήσεις όσο πιο κοντά γίνεται, δηλαδή να έχεις μικρές αποστάσεις ακρόασης από όλα τα ηχεία, κάτω από 2 μέτρα, όσο πιο μικρές γίνεται, ώστε να πλησιάσεις nearfield ακρόαση για να μειώσεις τη συμμετοχή του χώρου. Το μόνο "πρόβλημα" με τα 5 οποιαδήποτε ενεργά ηχεία, θα είναι τα 5 καλώδια που θα πρέπει να φτάσουν στα ηχεία, μαζί με τα καλώδια ρεύματος. Αν δε σε ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό, τότε η λύση των 5 ίδιων ενεργών ηχείων σε πολύ μικρές αποστάσεις ακρόασης, θα σου δώσει τον καλύτερο δυνατό ήχο.

Για σοβαρές καταστάσεις πάντως, θες dedicated χώρο. Αν βρεις ένα δωμάτιο τουλάχιστον 4*5 μ, μπορείς να ξεκινήσεις να το στήσεις σωστά. Αυτά...

Reaction score
12
Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας.

Costas ear συγκεκριμένα σε ευχαριστώ για την ώρα που σπατάλησες για να γράψεις αυτό το ποστ και να με βοηθήσεις.
Λοιπόν... Το σπίτι είναι ένα διαμέρισμα με 3 υπνοδωμάτια. Αυτή την στιγμή διότι είμαι παντρεμένος χωρίς παιδιά (ακόμα) τα 2 υπνοδωμάτια είναι ναι μεν γεμάτα ( ήταν το πατρικό μου και ήμασταν 2 αδέρφια) αλλά δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό ακόμα τουλάχιστον. Το ένα δωμάτιο είναι όντως 4*5 περίπου αλλά εδώ θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Ας πούμε ότι θα σκεφτόμουν να κάνω ένα dedicated χώρο με το PC, ένα καναπέ την TV και την ηχητική εγκατάσταση.
Αυτός ο χώρος με σωστή επεξεργασία (ταβάνι, ηχοπαγήδες στους τοίχους κτλπ. ) θα μπορούσε στο μέλλον να επιστρέψει στην "κανονικότητα" αν ερχόταν 2ο παιδάκι κάποια στιγμή και χρειαστώ το δωμάτιο η θα έχει "καταστραφεί" ανεπιστρεπτί?
Και τέλος μιας και το ευρώ είναι ένας σημαντικός παράγων, ξέρω οτι δεν μπορείς να βάλεις τιμή , αλλά αν αφήσουμε εκτός το 2χιλιαρο του εξοπλισμού για μια τέτεια δουλεία για τι "πακέτο" μιλάμε στο τριγύρο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.131
Γιατί νομίζεις δεν θα τους αρέσει;
Ίσα ίσα θα έχουν και όλα τα παιδικά τους σε πολυκάναλο με projectora.
:p:D
Πέρα από την πλάκα, η μεγαλύτερη απόλαυση των (μεγάλων πια) παιδιών μου είναι να μαζεύονται παρέα με τους φίλους τους και να βλέπουν παρέα ταινίες στο hc του υπογείου. Όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα με παιδικές στην τηλεόραση κι ένα υποτυπώδες 5.1.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.840
Ας πούμε ότι θα σκεφτόμουν να κάνω ένα dedicated χώρο με το PC, ένα καναπέ την TV και την ηχητική εγκατάσταση.
Αυτό ή τίποτα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.131
Δηλαδή να μην αγοράσει ηχοσύστημα αν δεν μπορεί να φτιάξει ειδικό προς ακρόαση μουσικής χώρο?
Πολύ σωστά! Στο σαλόνι έχω ένα ταπεινό 5.1. Ούτε στημένο ιδανικά είναι (κάθε άλλο) ούτε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά δεν παύει να είναι απολαυστικό.

Ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες, τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να απολαύσουμε τις ταινίες ή τη μουσική μας. Έτσι, αν δεν μπορούσα να έχω ειδικό χώρο, μια χαρά -τηρουμένων των αναλογιών- θα έβλεπα και στο σαλόνι μου.

Timaras

Reaction score
2.153
Καλώς ήρθες και από εμένα Θάνο!

Αν μου επιτρέπεις,να σου πω και 'γω τη γνώμη μου..

Αν μπορείς να πας στο δωμάτιο να στήσεις το ηχοσύστημα,κάντο.Θα γλιτώσεις από γκρίνιες για τα ηχεία,τα φίδια καλώδια που θα ενοχλούν στην καθαριότητα και το σημαντικότερο θα μπορέσεις,εφόσον το επιθυμείς,να το φροντίσεις ηχητικά χωρίς να ενοχλήται κανείς!Επιλέον,πιστεύω ότι ένας μικρότερος χώρος,χρειάζεται λιγότερα χρήματα από έναν μεγαλύτερο για να παίξει σωστότερα.

Για φροντίδα χώρου,ιδέες θα πάρεις πολλές από το forum ειδάλως απευθύνσου σε έναν επαγγελματία που μάλλον είναι και το πιο σωστό!

Αν θες να μείνεις στο σαλόνι,πάρε μια πεντάδα ηχείων να σ'αρέσει,τρέξε και την ισσοστάθμιση του ενισχυτή και κάτσε με τη σύζηγο να απολαύσετε τις ταινίες σας.

Υ.Γ. Αυτό που είπε ο dirty haris για τον προβολέα μην το περάσεις στο ντούκου!Είναι άλλο πράμα που δεν έχει γυρισμό!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.840
Δηλαδή να μην αγοράσει ηχοσύστημα αν δεν μπορεί να φτιάξει ειδικό προς ακρόαση μουσικής χώρο?
Δεν είπα κάτι τέτοιο.

Είπα να πάρει κατι φτηνό, καλό, lifestyle, και να περνάει καλά χωρίς να περιμένει το "κατι παραπανω" σε αυτο τον χώρο.
Αν κανει τέτοιο λαθος (να περιμένει πολλά) θα μπλέξει σε έξοδα και απογοητεύσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255