Αγορά νέου πικάπ Audio Technica

Μηνύματα
8
Reaction score
3
Με βάση τα δεδομένα σου έχεις να αντιμετωπίσεις ένα ετήσιο κόστος απόκτησης δίσκων που ανέρχεται σε 480-720 ευρώ για 2 δίσκους το μήνα ή 720-1.080 ευρώ για 3 δίσκους το μήνα. Εντελώς χονδρικά από 480 έως 1.080 ευρώ το χρόνο. Για να φτιάξεις μια δισκοθήκη 1.000 καινούριων δίσκων θέλεις 20.000 έως 30.000 ευρώ χονδρικά. Γιατί; Έχει νόημα; Η απάντηση δική σου.

Πριν από σαράντα-φεύγα χρόνια, όταν άρχιζα να αγοράζω δίσκους, η μόνη δυνατότητα ακρόασης μουσική στο σπίτι ήταν μέσω ραδιοφώνου (ΑΜ και ΦΜ) καθώς και με αγορά δίσκων ή κασσεττών. Καμία άλλη επιλογή υπήρχε.

Πρότασή μου:

Σήμερα μπορείς άνετα να ακούς ΟΠΟΙΑ μουσική θέλεις δωρεάν μέσω γιουτιούμπ, μυσπάσε, σποτιφυ κλπ. Μπορείς να έχεις πρήμιουμ σποτιφυ με 7 ευρώ το μήνα ή 84 ευρώ το χρόνο (όσο δηλαδή κοστίζουν 4 δίσκοι). Αυτό σημαίνει ότι έχεις πρόσβαση, ουσιαστικά, στα πάντα (και τα κοάλα) της ηχογραφημένης μουσικής. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά.

Άρα, αρχικά, για να ακούς μουσική χρειάζεσαι ένα μαραφέτι για πρόσβαση στο σποτιφύ - ΠΣ, λάπτοπ, στρήμερ, τηλέφωνο, ταμπλέτα - ένα ντακ και ένα ζευγάρι (ενεργά) ηχεία με ένα σαμπγούφα. Είσαι τζετ και αρχηγός.

Εν συνεχεία, ενώ θα ακούς άνετα τη μουσική που σου αρέσει, μπορείς, προκειμένου να σου φύγει ο καημός, να αποταμιεύσεις κάποια χρήματα από δίσκους που θα αγόραζες και να πάρεις ένα οικονομικό πικάπ της προκοπής, λόγου χάρη αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/400487/Dual-CS-505-4.html

Σωστό πικάπ, καλοφτιαγμένο και μπορεί να το κρατήσεις για πάντα. Δε χρειάζεσαι κάτι "καλύτερο".

Να ξέρεις, πάντως, ότι, ΙΜΗΟ, οι προτεραιότητες για να ακούσεις σωστά (δηλαδή με υψηλή πιστότητα) τη μουσική που σου αρέσει είναι:

1) Χώρος και ακουστικές ιδιότητες αυτού,
2) Ηχεία και επαρκής οδήγησή τους (με τα ενεργά αυτό δεν είναι θέμα),
3) Σωστό στήσιμο ηχείων, θέση ακρόασης, και κάποιου είδους ηχητική ισοστάθμιση,
4) Ηχητική πηγή ή πηγές,
5) Ηχογραφημένο υλικό.

Αυτά.

Καβλώδια και λοιπά παρελκόμενα και αξεσουάρ απ' το πανέρι τση λαϊκής.

Ευχαριστω για την απαντηση σου!
Να ενημερωσω βασει αυτων που μου γραφεις οτι ακουω ΦΑΝΑΤΙΚΑ μουσικη γυρω στα 27 χρονια, εχω κανα 1000 cd και τρεχω σε συναυλιες συχνα..απλα ποτε δεν ειχα το χωρο και την οικονομικη δυνατοτητα να παρω ενα πικαπ της προκοπης. Τωρα μου ειναι πιο ευκολο και μεγαλωνοντας θελω να το κανω σιγα σιγα, δεν ειναι κατι που ευκολα θα το μετανιωσω. Απλα τωρα βρεθηκε η ευκαιρια.
Εννοειται οτι ακουω μουσικη κι απο Youtube, δε γινεται να αγοραζω οτι θελω να ακουσω..απλα ειναι μερικα δισκακια που θελω να τα εχω lp.
Τωρα νομιζω πως μπορω να φτιαξω ενα πικαπ μετριο που απλα να ακουω αξιοπρεπως 1-2 δισκους τη μερα...οποιος μπορει ας με κατατοπισει.
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.687
Μηνύματα
2.869.961
Members
37.945
Νεότερο μέλος
konstantinos2k
Top