Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Reaction score
1.815
Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Μου θυμισες ,με το thread που εσυ ανοιξες, μια κατηγορια μαθητων του δημοτικου και μετα γυμνασιου-λυκειου που σηκωναν το χερι τους για να εκφρασουν δηθεν αποριες στο δασκαλο-καθηγητη.
Ειχα και εγω μερικους απο αυτους αλλα σε εναν απο αυτους του ειχα κολλησει το ψευδωνυμο ''Φειδιας''.
Δηλαδής... ο "γλύπτης" συμμαθητής, δημιούργησε στην τάξη, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου:
Να εκφράζει απορίες που οι απαντήσεις που θα έπαιρνε, θα τον έπειθαν για τα "μη πιστεύω του"!!:roflmao:

Έλα ...μιμί στον τόπο σου!:lolsign:

Reaction score
420

φιλε comtal, οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, για να ασχολεισε με το πικαπ πρεπει να την εχεις φαει την πετρια σου. πρεπει κατ' αρχην να γουσταρεις το πικαπ σαν μηχανη, να γουσταρεις τους δισκους, να ειναι τα καμαρια σου και να εισαι περιφανος που τους εχεις, να γουσταρεις την ολη διαδικασια βαλε-βγαλε σηκω αλλαξε πλευρα, βαλε βουρτσακια, πιστολακια κλπ...

οταν εσυ λες προτιμω τα 16γρ του CD ειναι φανερο οτι δεν κανεις για πικαπ. στην παρουσα φαση βεβαια γιατι οπως λενε μεγαλη μπουκια φαε.....

οποτε, αστο το ρημαδι και παρε cd.

οσο για το ποιο ειναι καλυτερο, καποιος εδω που δεν θυμαμαι τωρα, ειχε μια υπογραφη που ελεγε οτι αν υπηρχε απο παλια internet θα υπηρχαν νηματα που θα πλακωνονταν 70χρονοι με 90χρονους για το αν ειναι καλυτερο το πικαπ η το γραμμοφωνο...

Reaction score
666

Μου θυμισες ,με το thread που εσυ ανοιξες, μια κατηγορια μαθητων του δημοτικου και μετα γυμνασιου-λυκειου που σηκωναν το χερι τους για να εκφρασουν δηθεν αποριες στο δασκαλο-καθηγητη.
Ειχα και εγω μερικους απο αυτους αλλα σε εναν απο αυτους του ειχα κολλησει το ψευδωνυμο ''Φειδιας''.
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

φιλε comtal, οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, για να ασχολεισε με το πικαπ πρεπει να την εχεις φαει την πετρια σου. πρεπει κατ' αρχην να γουσταρεις το πικαπ σαν μηχανη, να γουσταρεις τους δισκους, να ειναι τα καμαρια σου και να εισαι περιφανος που τους εχεις, να γουσταρεις την ολη διαδικασια βαλε-βγαλε σηκω αλλαξε πλευρα, βαλε βουρτσακια, πιστολακια κλπ...

Για μενα οι δισκοι απλά είναι ένα μέσο αποθήκευσης πληροφορίας και τίποτε περισσότερο. Απλά το artwork του εξώφυλλου τους κάνει πιο ελκυστικούς. Ούτε αντικείμενο λατρείας είναι ούτε το holy grail. Α και δεν με απασχολεί αν έχω ή πόσους και ποιούς έχω και δε νομίζω ότι αν δεν είχα δίσκους θα ήμουν λιγότερο περήφανος.

οταν εσυ λες προτιμω τα 16γρ του CD ειναι φανερο οτι δεν κανεις για πικαπ. στην παρουσα φαση βεβαια γιατι οπως λενε μεγαλη μπουκια φαε.....

οποτε, αστο το ρημαδι και παρε cd.

Απομόνωσες τη μισή πρόταση. Ξαναδιάβασέ την πάλι σε παρακαλώ για να μην αλλοιώνεις το νόημα.
Άρα άχρηστα για μένα τα 180 gr "ψηφιακού βινυλίου". Καλύτερα τα 16.5 gr του cd.

οσο για το ποιο ειναι καλυτερο, καποιος εδω που δεν θυμαμαι τωρα, ειχε μια υπογραφη που ελεγε οτι αν υπηρχε απο παλια internet θα υπηρχαν νηματα που θα πλακωνονταν 70χρονοι με 90χρονους για το αν ειναι καλυτερο το πικαπ η το γραμμοφωνο...

Το θέμα το άνοιξα όχι για να "θάψω' τα αναλογικά και να υπερθεματίσω τα ψηφιακά αλλά για να καταδείξω τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά των πικάπ και των βινυλίων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

Reaction score
1.788

Τωρα θα δειτε ολοι σας!!

Ερχονται !!!!

Τους ειδα!!!

Εχουν πολυ αγριες διαθεσεις!!!

Θα τιναξουν το site στον αερα!!!!!

Θα τα κανουν ολα πο@τ@ν@!!!!!

ακονιζουν τις MC και παιρνουν κεφαλια!!!!!!

πλησιαζουν !!!!!!!!

Reaction score
8.905

Όπως είπα και πριν... οι στρεβλώσεις και “διαστρεβλώσεις” προέρχονται από την υπερτιμολόγηση της συγκεκριμένης πηγής και τα παρελκόμενα της... εδώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου μόνο και το πως νιώθω, όταν “γυρίζει”το πικάπ μου “στοιχίζει” γύρω στα 2700 ευρώ... έχω αντίστοιχο ντάκ σε λεφτά στον χώρο μου και όμως ακούγεται φτωχότερο σε όλα!

gonis

Luger
Reaction score
12.497

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Θελω να σου πω οτι με τη δικη μου αναγνωση στους προβληματισμους και στις αποψεις που εκφραζεις εχεις τις απαντησεις και δεν μου πεφτει λογος .Αρα την τοποθετηση σου θα μπορουσα να την χαρακτηρισω και ''προβοκατορικη''.
Ενταξει ...μην το παιρνεις και σοβαρα.
Σχετικα με τις ''στρεβλωσεις'' που αναφερεις συμφωνω αλλα αυτο ισχυει για οποιοδηποτε καταναλωτικο προιον.Οταν ομως λειτουργει ο ανταγωνισμος και ο καθενας απο εμας διαθετει καταναλωτικη παιδεια και οχι παρορμητισμο οι στρεβλωσεις αυτες μειωνονται στο ελαχιστο.Τελος πιστευω οτι η τιμολογιακη πολιτικη των ''αναλογικων εταιρειων'' ειναι παρομοια με αυτη των εταιρειων που κατασκευαζουν ψηφιακα,ενισχυτες,ηχεια κλπ(Στο ''hi-end'' Λιανικη τιμη=κοστος υλικων X 10).

Reaction score
8.905

Θα παρακαλουσα τους κυριους Σκαλουμπακα , Στεφανιδη, Παππα , geovaz να πουν την γνωμη τους επι του θεματος.
Για τις στρεβλώσεις? :cautious: Σκάλ που εισαι... ο λαος σε ζητά! :laugh:

Reaction score
1.788

εγω απαγορευεται να μιλησω , ακουω με λαμπες, ειμαι δηλωμενος hi-endas!! :angel:

Reaction score
1.788

Για τις στρεβλώσεις? :cautious: Σκάλ που εισαι... ο λαος σε ζητά! :laugh:

τον πηρε το ματι μου στο face book!!!

Σκαλ , ασε τον Σαμαρα ...σε ζητα ο λαος σου!!!

Reaction score
666

Όπως είπα και πριν... οι στρεβλώσεις και “διαστρεβλώσεις” προέρχονται από την υπερτιμολόγηση της συγκεκριμένης πηγής και τα παρελκόμενα της... εδώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου μόνο και το πως νιώθω, όταν “γυρίζει”το πικάπ μου “στοιχίζει” γύρω στα 2700 ευρώ... έχω αντίστοιχο ντάκ σε λεφτά στον χώρο μου και όμως ακούγεται φτωχότερο σε όλα!

Το κόστος μπορεί να φανερώνει την κατηγορία ποιότητας της συσκευής αλλά αν δεν υπάρχει και η λεγόμενη συνέργεια, τότε δεν μεταφράζεται και σε ίδια απόδοση.

Μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Υπάρχουν συστήματα που κολακεύονται περισσότερο με το πικαπ και άλλα που τα ψηφιακά τους ταιριάζουν περισασότερο.

Reaction score
59
comtal:
"Το θέμα το άνοιξα όχι για να "θάψω' τα αναλογικά και να υπερθεματίσω τα ψηφιακά αλλά για να καταδείξω τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά των πικάπ και των βινυλίων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επίτρεψέ μου να πω ότι με τα λεγόμενά σου φαίνεται ότι δεν μπορείς να καταδείξεις τις (όποιες τυχόν) στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά των πικάπ και βινυλίων, διότι δεν έχεις επαρκή πληροφόρηση επί του θέματος. Χρειάζεσαι περισσότερη μελέτη και ανοιχτό ορίζοντα. Λ.Σ.

Reaction score
8.905

Το κόστος μπορεί να φανερώνει την κατηγορία ποιότητας της συσκευής αλλά αν δεν υπάρχει και η λεγόμενη συνέργεια, τότε δεν μεταφράζεται και σε ίδια απόδοση.
Μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Υπάρχουν συστήματα που κολακεύονται περισσότερο με το πικαπ και άλλα που τα ψηφιακά τους ταιριάζουν περισασότερο.
Μπορεί να μην ισχύει και τίποτα από τα δυο... απλά το ένα να παίζει καλύτερα από το άλλο... μην ξεχνάς επίσης (δες το προφίλ μου) ότι το πλατό μου και ο βραχίονας / κεφαλή είναι από άλλη εποχή! :cool:

Reaction score
1.685

Το πικαπ ειναι και αυτο μια συσκευη σαν ολες τις αλλες στην αλυσιδα του συστηματος μας.
Σε σχεση με τις υπολοιπες εχει ομως μια ιδιαιτεροτητα.

Ειναι η μονη συσκευη την οποια μπορουμε να στησουμε ηχητικα οπως "μας αρεσει". Ειναι η μονη συσκευη που μας "αφηνει" να βαλουμε την προσωπικη μας πινελια περι γουστου, χαρακτηρα, συναισθηματισμου, ελευθεριας, 'αποψης', γνωσης.
Το στησιμο της και ο ηχος που θα παρουμε καθρευτιζει σε μεγαλο βαθμο το εγω 'μας' και τα συναισθηματα μας. Μπορουμε να την 'τιουαρουμε' βασει της μουσικης που μας αρεσει να ακουμε περισσοτερο. Για τους λατρεις και τους γνωστες ειναι ενα μαγικο εργαλειο.

Για να πετυχουμε αυτο τον σκοπο, δεν απαιτειται παντα μεγαλο κοστος, ουτε το κοστος απαραιτητα χαρακτηριζει το επιπεδο της ποιοτητας του ηχου, χαρακτηριζει ομως την ποιοτητα της ιδιας της συσκευης.

Πολλες φορες φερνω στο μυαλο μου οτι μοιαζει με το στησιμο ενος αγωνιστικου αυτοκινητου, σε θεματα κοστους/αποδοσης, προσπαθησε να αναλυσεις τον παρομοιασμο.

Αλλα ας αφησω τις τοσες βλακειες που ειπα.......:biggrin:

Ενα ακριβο πλατω-βραχιονας-κεφαλη (πικαπ) σωστα μελετημενο και σωστα στημενο, αποτελει μια υψηλοτατου επιπεδου μηχανη αναπαραγωγης που το μονο που θα 'φρεναρει' το κορυφαιο ηχητικο αποτελεσμα ειναι το ιδιο το μεσο , δηλαδη ο δισκος.

Υ.Γ.
Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι ισως δεν καταλαβαν τι θελω να πω...

Reaction score
666

Το πικαπ ειναι και αυτο μια συσκευη σαν ολες τις αλλες στην αλυσιδα του συστηματος μας.
Σε σχεση με τις υπολοιπες εχει ομως μια ιδιαιτεροτητα.

Ειναι η μονη συσκευη την οποια μπορουμε να στησουμε ηχητικα οπως "μας αρεσει". Ειναι η μονη συσκευη που μας "αφηνει" να βαλουμε την προσωπικη μας πινελια περι γουστου, χαρακτηρα, συναισθηματισμου, ελευθεριας, 'αποψης', γνωσης.
Το στησιμο της και ο ηχος που θα παρουμε καθρευτιζει σε μεγαλο βαθμο το εγω 'μας' και τα συναισθηματα μας. Μπορουμε να την 'τιουαρουμε' βασει της μουσικης που μας αρεσει να ακουμε περισσοτερο. Για τους λατρεις και τους γνωστες ειναι ενα μαγικο εργαλειο.

Διαφωνώ. Και dacs με φίλτρα υπάρχουν που μπορείς να παρέμβεις στον ήχο, λαμπάτοι ενισχυτές όπου αλλάζοντας λάμπες διαφοροποιείς εν μέρει τον ήχο. Ενεργά crossover ηχείων και τόσα άλλα.
Τα υπόλοιπα είναι συναισθηματικά. Σεβαστά, αλλά προσωπικό γούστο.

Για να πετυχουμε αυτο τον σκοπο, δεν απαιτειται παντα μεγαλο κοστος, ουτε το κοστος απαραιτητα χαρακτηριζει το επιπεδο της ποιοτητας του ηχου, χαρακτηριζει ομως την ποιοτητα της ιδιας της συσκευης.

Πολλες φορες φερνω στο μυαλο μου οτι μοιαζει με το στησιμο ενος αγωνιστικου αυτοκινητου, σε θεματα κοστους/αποδοσης, προσπαθησε να αναλυσεις τον παρομοιασμο.

Δε συμφωνώ με τους παραλληλισμούς με αυτοκίνητα. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Αλλα ας αφησω τις τοσες βλακειες που ειπα.......:biggrin:

Ενα ακριβο πλατω-βραχιονας-κεφαλη (πικαπ) σωστα μελετημενο και σωστα στημενο, αποτελει μια υψηλοτατου επιπεδου μηχανη αναπαραγωγης που το μονο που θα 'φρεναρει' το κορυφαιο ηχητικο αποτελεσμα ειναι το ιδιο το μεσο , δηλαδη ο δισκος.

Σωστά. Οι περιορισμοί του δίσκου καθιστούν μη απαραίτητο το ακριβό σύστημα ανάγνωσης. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν πρόκειται να αξιοποηθεί σχεδόν ποτέ ένα τόσο ακριβό σύστημα πλατω-βραχιονας-κεφαλή.
Τώρα αν κάποιος θέλει να ξοδέψει το αντίτιμο, με γεια του με χαρά του.

Υ.Γ.
Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι ισως δεν καταλαβαν τι θελω να πω...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επίτρεψέ μου να πω ότι με τα λεγόμενά σου φαίνεται ότι δεν μπορείς να καταδείξεις τις (όποιες τυχόν) στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά των πικάπ και βινυλίων, διότι δεν έχεις επαρκή πληροφόρηση επί του θέματος. Χρειάζεσαι περισσότερη μελέτη και ανοιχτό ορίζοντα. Λ.Σ.
Ίσως και βαθύτερες τσέπες...

Oταν οι εταιρείες που αναφέρεις κι εμπορεύεσαι επανεκδόσουν καλλιτέχνες όπως π.χ. Amalia Rodrigues, Inti Illimani, και τους δίσκους της Fania records, ίσως ανοίξουν κι εμένα οι ορίζοντές μου...

Μέχρι τότε θα μιλώ για περιορισμούς και στις επιλογές εκτός από το ίδιο το μέσο.

D

deleted user 10898

Guest
δηλαδης, οπως σωστα τονισε ο κογιας και εσεις αγνοησατε, οταν ακουτε βινυλιο μπορειτε να διακρινετε αν ειναι κομμενο απο ψηφιακο ή αναλογικο μαστερ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.953
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa