Αγορά πολυμηχανήματος. Laser ή Inkjet; Προτάσεις;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.334
Reaction score
93.992
Απάντηση: Αγορά πολυμηχανήματος. Laser ή Inkjet; Προτάσεις;

Η δική μου εμπειρία περιορίζεται σε 2 εταιρίες: Epson και Canon. Inkjet πάντα.

Οι 3 της Epson είχαν πάντα πρόβλημα με το βούλωμα στα ακροφύσια. Και χάλασαν και οι 3 λίγο μετά την παρέλευση της εγγύησης.

Πήγα δοκιμαστικά σε Canon λόγω χαμηλότερου κόστους εκτύπωσης. Και εκεί έμεινα. Ποτέ δεν μου βούλωσαν, ποτέ δεν χάλασαν. Μιλάμε για τους Pixma iP 4200, 4300 και 4500, που ευτυχώς έπαιρναν όλοι τα ίδια μελάνια. O 4200 αγοράστηκε το 2006, και ακόμα τυπώνει όπως την πρώτη μέρα.

Δεν θυμάμαι σε ποιό site υπάρχει πεδίο που δείχνει το κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα. Με βάση αυτό δεν βρήκα εκτυπωτή laser που να έχει φθηνότερο κόστος εκτύπωσης από τους συγκεκριμένους Canon. Έτσι δεν ξέρω αν θα πάω σε laser όταν και αν χαλάσουν.
 

Μηνύματα
13.650
Reaction score
6.619
Απάντηση: Αγορά πολυμηχανήματος. Laser ή Inkjet; Προτάσεις;

αν θέλεις όγκο εκτυπώσεων ξεχνάς τους inkjet,από την άλλη τα περισσότερα προσιτά πολύμηχανήματα είναι inkjet. Εγώ έχω ενα πολυμηχάνημα canon (scanner,printer,φωτοτυπικο,5 μελάνια,wifi) αλλά και έναν laser printer samsung.Eτσι έχω συνδυάσει και τους δύο "κόσμους" και τελικά έχω και οικονομία στην εκτύπωση αλλά και ότι θέλω από δυνατότητες. Μιλάμε για συσκεύες της κατηγορίας των 150 ευρώ.
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Απάντηση: Αγορά πολυμηχανήματος. Laser ή Inkjet; Προτάσεις;

... Σε γενικές γραμμές η ΗΡ φτιάχνει πολύ καλά σε επιδόσεις μηχανάκια αλλά με μια ποιότητα κατασκευής πολύ φτηνιάρικη. Πλαστικούρα του κερατά. Δεν συμφέρουν τα αναλώσιμα και καλύτερα να τα πετάς και να παίρνεις άλλα. Κι αν σπάσει κανένα πλαστικό δοντάκι και δεν κλείνει το καπάκι, πέτα το. Για υποστήριξη, ανταλλακτικά και σέρβις άστα να πάνε, ανέκδοτο ...
Τα παραπάνω μπορώ να τα επιβεβαιώσω. Ειδικά το τελευταίο - σέρβις - μετά από 3-4 επαφές με την ... αντιπροσωπεία κατάλαβα ότι το πνεύμα τους είναι να μην επισκευάζεται συσκευή, παρά μόνο αν είναι ακόμα στην εγγύηση. Μόλις περάσει αυτή το κόστος είναι επιλεγμένα υψηλό για να παίρνεις κάτι καινούργιο. Με προσφορά που σου κάνουν εννοείται. :devilish:

Κατά το 2000 (νομίζω 1-2 χρόνια πριν) σε εργοστάσιο που συνεργαζόμουν χάλασε ο σαρωτής, κάνοντας μια μαύρη γραμμή στη σάρωση. Διαπίστωσα ότι χάλασε η λάμπα. Αν και ήταν από τους ακριβούς της εποχής - περίπου 80.000 δραχμές αγορά - η επισκευή ήταν πανάκριβη, περίπου 60.000. Θέλοντας να κάνω χάρη στο εργοστάσιο ανοίγω τη συσκευή, βγάζω τη λυχνία και αγοράζω από το Κέντρο Λάμπας στην αρχή της Αχαρνών (έχει κλείσει το κατάστημα) μια άλλη, μάλλον καλύτερης ποιότητας, με κόστος περίπου στα 3.000. Μέχρι το 2005 που κράτησε η συνεργασία μας ο σαρωτής δούλευε άριστα.

Νομίζω ότι για οικιακό εκτυπωτή ψεκασμού η Canon είναι η καλύτερη επιλογή. Εξάλλου πολλοί κατασκευαστές αγοράζουν τα κινούμενα μέρη από αυτήν για να φτιάξουν τους δικούς τους εκτυπωτές, ειδικά αν πρόκειται για τα "καλά" τους μοντέλα. :wink:
 

Μηνύματα
199
Reaction score
84
Απάντηση: Αγορά πολυμηχανήματος. Laser ή Inkjet; Προτάσεις;

Μετά το κάψιμο του τροφοδοτικού του canon που ανέφερα αρχικά δεν θα ξανάπαιρνα προς το παρόν πάλι canon. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, νομίζω είναι ενδιαφέρον να ακουστούν γνώμες. Εφόσον θα παραγγείλω τροφοδοτικό απ το ebay η αγορά του καινούριου πολυμηχανήματος θα αργήσει λιγάκι οπότε ό,τι διαβάσω κέρδος είναι!
 

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
634
Reaction score
106
Καλησπέρα παιδιά! Αναζητώ κι εγώ λύσεις για αγορά πολυμηχανήματος (printer, scan, fax). Η περίπτωσή μου είναι η εξής:
1. Θα ήθελα να εκτυπώνει και σαρώνει αυτόματα δύο όψεις (βρίσκω πολύ δύσκολα laser που να το κάνουν αυτό).
2. Η χρήση του θα είναι να τυπώνει σπάνια σε συχνότητα, αλλά ενίοτε και πολλές σελίδες. Αυτό το αναφέρω καθώς διαβάζω ότι το μελάνι των inkjet ξεραίνεται! Δηλαδή αν κάνω 6 μήνες να τυπώσω ποσότητα ή 6 μήνες που δεν τυπώνω τίποτα, το μελάνι πάπαλα;

Είμαι ανάμεσα στον:
HP COLOR LASERJET PRO MFP M476DN (436ευρώ):
http://www.e-shop.gr/hp-color-laserjet-pro-mfp-m476dn-ethernet-p-PER.403089

HP OFFICEJET PRO X476DW MFP CN461A (350ευρώ)
http://www.e-shop.gr/hp-officejet-pro-x476dw-mfp-cn461a-wifi-p-PER.403058

EPSON WORKFORCE WF-7620DTWF WIFI (389ευρώ)
http://www.e-shop.gr/epson-workforce-wf-7620dtwf-wifi-p-PER.404081

Θα πήγαινα για τον HP. Έχει μεν ακριβά μελάνια, όμως με ανησυχεί ότι δε θα αξιοποιούνται και θα ξεραίνονται με τον καιρό. Έχει βάση η ανησυχία μου;
 
Last edited:

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Πάρε το HP M476dn και το care pack U1H64E (επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια και επίσκεψη τεχνικού την επόμενη εργάσιμη).
Τα toners δεν ξεραίνονται σαν τα μελάνια
 


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.334
Reaction score
93.992
Και πάλι από προσωπική εμπειρία.

Μετά από βλάβη στο ακροφύσιο του μαύρου μελανιού ενός από τους Canon (σε 6 χρόνια που κράτησε έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω), είπα να πάω σε πολυμηχάνημα, και μάλλον laser. Παρ' όλα αυτά είδα ότι το κόστος εκτύπωσης ήταν υψηλότερο από αντίστοιχης τιμής inkjet.

Έτσι πήρα τον HP Officejet Pro 8620 (inkjet) με 235€ από το Πλαίσιο.


Το καλό με τον συγκεκριμένο είναι ότι έχει δωρεάν επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια από την ΗΡ
https://h41201.www4.hp.com/WMCF.Web/gr/el/promotion/4220/Details/

Μετά από 1 μήνα συνεχούς χρήσης έχω εντυπωσιαστεί από την οικονομία στα μελάνια, την ταχύτητα (για την τιμή του) και την ποιότητα εκτύπωσης, αλλά κυρίως των αντιγράφων. Αν τελικά αποδειχτεί και αξιόπιστος, τότε είναι πραγματικό κελεπούρι.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.687
Μηνύματα
2.869.954
Members
37.945
Νεότερο μέλος
konstantinos2k
Top