Αγορά 3D TV

Reaction score
0
Αγαπητοί Φίλοι,

συγνώμη για την ενόχληση. Είμαι τελείως καινούργιος στο forum και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια από εσάς σαν ειδικοί στο θέμα όπου είστε.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω σαν ειδικοί που είσαστε :
Ενδιαφέρομαι να πάρω μία 3D τηλεόραση. Παίρνω τηλεόραση μόνο για το 3D, δηλαδή προορίζεται και με ενδιαφέρει η ποιότητα σε 3D καθότι είμαι πολύ fan.

Κατόπιν έρευνας που έχω πραγματοποιήσει έχω ψιλοκαταλήξει σε κάποια μοντέλα αλλά πραγματικά έχω συνηδητοποιήσει ότι γίνεται χαμός σχετικά με το εν λόγω θέμα και τις απόψεις που υπάρχουν.

Τα μοντέλα που έχω ψιλοκαταλήξει είναι :
1) Samsung UE46ES6100
2) Samsung UE46ES6710
3) Samsung UE50ES6100
4) LG 47LM670
5) Sony KDL-46HX750

Θα μπορούσατε σας παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσετε για το ποιά είναι η καλύτερη για το σκοπό που τη θέλω και που είναι η απόδοση και η εντυπωσιακότητα του 3D της???

Τέλος έχω ψιλοκαταλήξει σε αυτές διότι έχω βγάλει το συμπέρασμα (μπορεί να είναι και λάθος βέβαια) ότι :

a) οι LED είναι καλύτερες από τις plasma
b) η active τεχνολογία είναι πιο εντυπωσιακή στο 3D από την passive και επιπλέον παρέχει Full HD 3D ενώ η passive half (540p για κάθε μάτι)

Επιπλέον το κόστος επιθυμώ να κυμαίνεται το πολύ με 1.100 ευρώ περίπου ας πούμε και με ενδιαφέρει στην τιμή της τηλεόρασης που θα πάρω εάν θα είναι active να συμπεριλαμβάνονται και 2 π.χ. γυαλιά για να μην τα αγοράσω και αυτά επιπλέον κατόπιν...

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!!!

Με εκτίμηση,

Γιάννης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439
Απάντηση: Αγορά 3D TV

Τέλος έχω ψιλοκαταλήξει σε αυτές διότι έχω βγάλει το συμπέρασμα (μπορεί να είναι και λάθος βέβαια) ότι :

a) οι LED είναι καλύτερες από τις plasma
b) η active τεχνολογία είναι πιο εντυπωσιακή στο 3D από την passive και επιπλέον παρέχει Full HD 3D ενώ η passive half (540p για κάθε μάτι)
a)Όχι,το αντίθετο συμβαίνει.Οι plasma έχουν πιστότερη απεικόνηση.
b)Αυτό είναι σχετικό και εξαρτάται κυρίως από το υλικό και όχι τόσο από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται.Όσον αφορά τα 1080vs540,η διαφορές εξαρτώνται αποκλειστικά από την απόσταση θέασης.Για τις ιντσες που θέλετε διαφορά θα δείτε αν κάθεστε το πολύ μέχρι 2μέτρα από την τηλεόραση.

Το μοντέλο ES6100 της Samsung παρότι ενεργό ΔΕΝ δίνει ανάλυση 1080p ανά μάτι,αλλά 540p.

Θα μπορούσατε σας παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσετε για το ποιά είναι η καλύτερη για το σκοπό που τη θέλω και που είναι η απόδοση και η εντυπωσιακότητα του 3D της???
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τις δείτε από κοντά καθότι μόνο εσείς ξέρετε τι και κατά πόσο είναι εντυπωσιακό για εσάς.
Ο βασικότερος λόγος όμως είναι για να καταλάβετε ποιά από τις 2 τεχνολογίες είναι πιο ξεκούραστη σε μακρόχρονη θέαση.Υπάρχει μια σχετικά μεγάλη μερίδα πλυθησμού(και εγώ σε αυτούς) που μετά απο λίγη ώρα σε active σύστημα πονοκεφαλιάζουν.

Reaction score
118

Έχω την 47άρα 640 της LG. Άριστη. Ακόμη καλύτερη λοιπόν θα είναι η 670. Όσο για το θέμα plasma vs led, μια επίσκεψη σε καταστήματα τηλεοράσεων με έπεισε για το πόσο τραγικά χειρότερη και ξεφτισμένη είναι η εικόμα μιας plasma σε σχέση με τις περισσότερες led.Εξού μάλλον και η πολύ πιο χαμηλή τιμή τους.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439

Να υποθέσω ότι τις σύγκρινες σε συνθήκες νορμαλ φωτισμού και ρυθμίσεων;

Μπαααααααααα,μάλλον όχι:
μια επίσκεψη σε καταστήματα τηλεοράσεων

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχω την 47άρα 640 της LG. Άριστη. Ακόμη καλύτερη λοιπόν θα είναι η 670. Όσο για το θέμα plasma vs led, μια επίσκεψη σε καταστήματα τηλεοράσεων με έπεισε για το πόσο τραγικά χειρότερη και ξεφτισμένη είναι η εικόμα μιας plasma σε σχέση με τις περισσότερες led.Εξού μάλλον και η πολύ πιο χαμηλή τιμή τους.
Videomix στο θέμα της ποιότητας της εικόνας στην κόντρα plasma και LED-LCD κάνεις τεράστιο λάθος, βέβαια είναι και καθαρά θέμα προσωπικού γούστου αλλά οι μετρήσεις άλλα λένε.
Αν η σωστή εικόνα των plasma είναι στα μάτια σου ξεφτισμένη τότε σίγουρα βλέπεις λάθος και εκτός προδιαγραφών στην LED-LCD που έχεις.
Η μεγαλύτερη φωτεινότητα των LED-LCD μαγνητίζει τα βλέμματα σε σχέση με τις plasma δίνοντας όμως και εντελώς λάθος απεικόνιση.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.817

Δεν περίμενα να γράψει τέτοιο πράγμα ένας επαγγελματίας! :thumbsdown:

Reaction score
0

Καταρχήν, θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσους μπήκαν στη διαδικασία και στον κόπο να απαντήσουν θέλοντας να με βοηθήσουν στην αγορά που πρόκειται να κάνω.

Το μοντέλο ES6100 της Samsung παρότι ενεργό ΔΕΝ δίνει ανάλυση 1080p ανά μάτι,αλλά 540p.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με αυτό γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.
Πως είναι δυνατόν το εν λόγω μοντέλο (ES6100 της Samsung) από τη στιγμή που είναι FULL HD και Active να ΜΗΝ δίνει 1080p ανά μάτι αλλά 540p; Θεωρώ πως αυτό είναι χαρακτηριστικό (έστω ίσως και θεωρητικά) μόνο στην Passive τεχνολογία.

Reaction score
0

Και κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω όλους τους φίλους που θεωρούν την plasma τεχνολογία καλύτερη έναντι της LED LCD, γιατί αφού η plasma είναι καλύτερη τεχνολογία σε πιστότητα απεικόνισης χρωμάτων, σε συχνότητα ανανέωσης, σε χρόνους απόκρισης έναντι των LED LCD, έχουν, σήμερα τουλάχιστον, πολύ μικρότερη αναλογία σε αριθμό μοντέλων απ'ότι σε LED LCD, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι και πιο φθηνές οι πλάσμα σε σύγκριση με τις LED LCD στις ίδιες ίντσες βέβαια πάντα. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι σήμερα τουλάχιστον τα μοντέλα των plasma ανεξαρτήτως εταιρείας υπάρχουν σε ίντσες κυρίως από 55 και πάνω ίσως προφανώς για να είναι πιο προσιτές οικονομικά αφού είναι πιο φθηνές έναντι των LED LCD. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον που το μέγιστο των ιντσών σε τηλεόραση θα ανέβει (84+) ενδεχομένως τότε και η πλειοψηφία 55+ ίντσες θα βγαίνουν σε LED LCD σε προσιτές τιμές και η μειοψηφία θα είναι τότε σε αυτές τις ίντσες πάλι οι plasma. Ειλικρινά μία παράθεση σκέψεων και αποριών κάνω. Στην αρχή της έρευνας μου για αγορά τηλεόρασης που έκανα, ήμουνα οπαδός της plasma τεχνολογίας προφανώς λόγω αναλογίας τιμής και ιντσών και λόγω της άποψης ότι το "μαύρο είναι μαύρο" αλλά μετά διαπίστωσα ένα "ρεύμα" που υπήρχε και υπάρχει στην LED LCD τεχνολογία που με έβαλε σε προβληματισμό... Αυτά... συγνώμη εάν σας κούρασα....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439

Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με αυτό γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.
Πως είναι δυνατόν το εν λόγω μοντέλο (ES6100 της Samsung) από τη στιγμή που είναι FULL HD και Active να ΜΗΝ δίνει 1080p ανά μάτι αλλά 540p; Θεωρώ πως αυτό είναι χαρακτηριστικό (έστω ίσως και θεωρητικά) μόνο στην Passive τεχνολογία.
Πιθανόν να είναι θέμα αδυναμίας του επεξεργαστή.

Reaction score
118

Βρε παιδιά, γκρίζο μαύρο βλέπω στις plasma. Τόσο ..."λάθος" μάτια έχω; Πιο πάνω έγραψα οτι σε καταστήματα τις βλέπω. Στον Κωτσόβολο για παράδειγμα στο εκπτωτικό χωριό, έχει σε σειρά 3 plasma και δίπλα τους μερικές led. Βγάζει μάτια κυριολεκτικά η διαφορά ποιότητας. Και εκτός του μαύρου και των ξεφτισμένων χρωμάτων, φαίνεται και μεγάλη διαφορά ποιότητας εικόνας. Σε θέμα ανάλυσης κυρίως. Ίσως να μην είναι σωστές οι συνθήκες εκεί για σύγκριση αλλα όσο αδικεί η ΜΗ ρύθμιση του καταστήματος τις plasma, το ίδιο έχω την εντύπωση οτι ισχύει και για τις άλλες. Επίσης, η μεγάλη διαφορά στις τιμές, για ποιόν λόγο υπάρχει;

Reaction score
1.817

Πράγματι η τηλεοράσεις plasma έχουν την κορυφαία απόλυτη κινηματογραφική εικόνα.
Για όποιον ενδιαφέρει πραγματικά η απόλυτη θέαση ταινιών, η plasma είναι μονόδρομος!

Όταν βλέπουμε τις τηλεοράσεις σε μια φωτεινή αίθουσα καταστήματος, λογικό είναι να μας εντυπωσιάσει η εικόνα με τη μεγαλύτερη φωτεινότητα όπως είναι των led. Εάν συγκρίνουμε εκείνη τη στιγμή άμεσα μια plasma τηλεόραση και μια led, το βέβαιο είναι ότι θα επιλέξουμε την τελευταία.

Με μια πιο προσεκτική όμως ματιά, αλλά απαραίτητα με τον κατάλληλο φωτισμό που δεν είναι άλλος από το ημίφως που έχουμε στο χώρο μας, θα διαπιστώσουμε ότι η υπερβολική ένταση φωτισμού των led μετά από ένα μισάωρο μας έχει βγάλει …νοκ-άουτ!
Επίσης η κλασική κινηματογραφική αίσθηση που μας δίνει υπό αυτές τις συνθήκες μια plasma, αλλά και η εξαιρετική εικόνα είναι απλά μοναδική.

Οι τιμές των Plasma έχουν πέσει στα τάρταρα, καθώς έχει ήδη γίνει απόσβεση τεχνολογίας, αλλά οι led έχουν πλέον την τάση να τις πλησιάσουν. Γενικά το θέμα τιμής με την τεχνολογική υπεροχή και το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τις δυο τεχνολογίες (led-plasma) είναι τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα που δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους.

Με λίγα λόγια δε σημαίνει τίποτε ότι επειδή είναι φθηνότερη μια 50άρα fullHD πλάσμα, θα παίζει χειρότερα από μια led αντίστοιχων διαστάσεων. Το αντίθετο!

Δείτε σε πραγματικές συνθήκες φωτισμού μια πλάσμα και δε θα ξεκολλάτε!
(Άσε δηλαδή που θα έχουν μείνει και μπικικί για τις πίτσες του εξαμήνου!):biggrin:

Όσον αφορά τη θέαση 3D, θα συμφωνήσω με τον gstriftos!:thumbsup:
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η απόσταση θέασης για να καταλήξει κανείς στο αν θα αποκτήσει passive ή active τηλεόραση.

Reaction score
14

οι φετινη σειρα 6000 της samsung οπως η es6100 για παραδειγμα εχει full hd 1080 στο 3d της και οχι 540 που ακουω
αυτο γινοτανε στην σειρα d6000 του 2011 μοντελα και ο καθενας μπορουσε να παει πισω την tv του πισω στην σαμσουνκ ελλας και να παρει ολα τα λεφτα του πισω επειδη υπηρχε παραπλανηση του καταναλωτη,ειχε γινει ολοκληρο θεμα
για μενα παρε την την es6100 50ιντσες
θα παθεις ζημια με την εικονα της στο full hd υλικο που θα δεις και θα χορτασεις αναλυση και μεγαλη εικονα
οι μεγαλες ιντσες ειναι απολαυση!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.081
Members
38.645
Νεότερο μέλος
Alkimos