Αγορά DENON AVR από το Internet!

Μηνύματα
10.380
Reaction score
6
:204:

Λοιπόν. Ακούστε. Ας πούμε ότι εγώ είμαι ο κατασκευαστής. Και θέλω να πάω σε μια αγορά π.χ. στην Ελλάδα.
Έχω δύο επιλογές. Ή να πάω εκεί αυτοπροσώπως ή να χρησιμοποιήσω κάποιον ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά και έχει ήδη έτοιμο το δίκτυο πώλησης.

Βέβαια για να το κάνω αυτό θα πρέπει να συνάψω μια συμφωνία μαζί του η οποία θα πρέπει αφ' ενός να είναι σύννομη και αφ' ετέρου να καλύπτει και τον ίδιο αλλά και εμένα.

Αναλόγως λοιπόν την εμπορική πολιτική που θέλω ή πιστεύω ότι μπορώ να κάνω, θα πράξω. Απλό δεν είναι;

Τέλος να ξεκαθαρίσετε κάτι. ΑΛΛΟ η χονδρική και ΑΛΛΟ η λιανική. Για να μην μπερδεύεστε με τα καταστήματα. Μπορεί να συνυπάρξουν και οι δύο αλλά ως ως επί το πλείστον μιλάμε για χονδρική, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί για μεγάλες ποσότητες και όχι ένα κομμάτι εδώ, ένα κομμάτι εκεί κ.ο.κ.
 

Μηνύματα
59
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Είναι απλό,οι μεγαλύτερες αγορές αγοράζουν φθηνότερα.
Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες , εκτός ΟΝΚΥΟ.
Παρότι έχεις δίκιο, γιατί η ποσότητα που αγοράζεις σαν αντιπρόσωπος καθορίζει λίγο πολύ και την τελική τιμή που θα σε συμφέρει να πουλήσεις, ψάχνοντας είδα ότι για την Pioneer συγκεκριμένα κ μόνο, οι διαφορές στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες είναι αμελητέες σε σχέση με την Ελλάδα... (ίσως επειδή είναι ιαπωνικός κατασκευαστής???), με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορο να προχωρήσεις σε αγορά από το εξωτερικό...

Για άλλες εταιρείες όμως, και για την ΟΝΚΥΟ, οι διαφορές είναι σημαντικότατες...
 

Μηνύματα
59
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Ο τοπικός αντιπρόσωπος ΔΕΝ είναι η τοπική παρουσία της κατασκευάστριας εταιρείας.
!!!!!! Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω!!!!. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει δύο επιλογές για την εκπροσώπησή της σε μία χώρα:
α) Ανοίγει με δικά της έξοδα και προσωπικό τοπικό παράρτημα και στήνει δίκτυο διανομής. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ανάγκη κανένα αντιπρόσωπο γιατί εκπροσωπείται αυτούσια.
β) Σε περίπτωση που θεωρεί την προηγούμενη περίπτωση ασύμφορη, τότε προχωρεί σε σύναψη συνεργασίας με κάποια εταιρεία, και απλώς ανοίγει μια θυγατρική της εταιρεία ανά ευρύτερες περιοχές: Ασία, Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, (πχ ΥΑΜΑΗΑ Ευρώπης, Αμερική κλπ) οι οποίες έχουν τα κέντρα αποφάσεων και συντονίζουν τους κατά τόπους αντιπροσώπους. Οπότε σε κάθε περίπτωση ο τοπικός αντιπρόσωπος ΑΠΟΤΕΛΕΙ την τοπική παρουσία της κατασκευάστριας εταιρείας. Είναι άλλο θέμα ότι ο αντιπρόσωπος δεν προχωρά με την ίδια ευκολία σε αποφάσεις και ενέργειες χωρίς να έχει προηγουμένως μιλήσει με την κατάλληλη διεύθυνση του θυγατρικού παραρτήματος πχ Ευρώπης της κατασκευάστριας.

Ο τοπικός αντιπρόσωπος ΔΕΝ είναι η τοπική παρουσία της κατασκευάστριας εταιρείας. Είναι μια επιχείρηση η οποία λειτουργεί με σκοπό το κέρδος.
Συμφωνώ μαζί σου, γι' αυτό εξάλλου ανέφερα ότι στην περίπτωση εγγύησης "κατασκευαστή" αποζημιώνεται από την κατασκευάστρια εταιρεία με προσυμφωνημένα τιμολόγια στα οποία συμπεριλαμβάνεται φυσικά κ κέρδος για την επιχείρηση του αντιπροσώπου, και υπολογίζονται ανάλογα με τα επίσημα ημερομίσθια που επικρατούν σε κάθε χώρα. Το κόστος των ανταλλακτικών είναι σταθερό αφού το προμηθεύει ο κατασκευαστής δωρεάν, οπότε όλη η κουβέντα γίνεται για τα εργατικά. Δεν είναι ότι ο κατασκευαστής προμηθεύει μόνο τα ανταλλακτικά και δεν πληρώνει τα εργατικά.

Ο τοπικός αντιπρόσωπος λοιπόν, έχει κάνει μια συμφωνία για την αντιπροσώπευση/μεταπώληση/επισκευή προιόντων της Α εταιρείας.
Αυτή η συμφωνία μπορεί ή όχι να περιλαμβάνει και συμφωνία επισκευής όλων των προιόντων, ακόμα και αυτά που ΔΕΝ έχουν αγοραστεί. Δεν μπορώ να ξέρω τι είδους συμφωνίες είναι αυτές, ούτε το πως διαχωρίζουν ένα προιόν που έχει πωληθεί απο τον ίδιο τον αντιπρόσωπο με ένα άλλο που δεν το έχει πουλήσει ο ίδιος...
Τώρα είπες κάτι σημαντικό! Το ότι δεν το ξέρεις εσύ, εγώ ή κάποιος άλλος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν. Επειδή κάποιος έχει εμπειρία από κάποια συγκεκριμένη εταιρεία δεν σημαίνει ότι όλες δουλεύουν έτσι. (Αλλιώς δουλεύει η Pioneer, αλλιώς η Yamaha, τα ονόματα τυχαία).

Αν περιλαμβάνει τέτοιου είδους συμφωνία έχει καλώς. Αν όχι τότε θα πρέπει να βγάλεις εσύ τα κάστανα απο την φωτιά, απευθυνόμενος στην μαμά εταιρεία που ισχυρίζετε ότι έχεις εγγύηση, ώστε αυτή να καλύψει τον αντιπρόσωπο με ανταλακτικά και κόστος εργασίας, ώστε αυτός να σου επισκευάσει το χαλασμένο προιόν.
Αυτό που λες το είπα κ μόνος μου. Αναφέρεσαι στην περίπτωση που η συμφωνία μεταξύ κατασκευαστή - αντιπροσώπου είναι όπως περιέγραψα:
Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση (και εδώ είναι το ζουμί για μένα) να αναφέρεται σε κάποια προϊόντα εγγύηση "κατασκευαστή", αλλά στην πραγματικότητα αυτή να είναι εγγύηση "αντιπροσώπου". Δηλαδή η μαμά-εταιρεία να λέει στον κάθε τοπικό αντιπρόσωπο: "Θα πουλάς αυτό το προϊόν μου με πχ 2 χρόνια υποχρεωτική εγγύηση, αλλά το κόστος των ανταλλακτικών και εργασίας επισκευής θα βαρύνουν αποκλειστικά εσένα (τον αντιπρόσωπο), τα οποία θα τα αντισταθμίζεις από τα κέρδη πώλησης των προϊόντων μου". Σε αυτή τη περίπτωση ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν μπορεί κάποιος καταναλωτής να αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν από δίκτυο άλλου αντιπροσώπου (πχ εξωτερικό) και να ζητά μετά άλλος αντιπρόσωπος να του επισκευάσει δωρεάν τη συσκευή. (Δεν εξετάζω το θέμα να κάνει παράπονα ο καταναλωτής στην μαμά-εταιρεία, και αυτή στη συνέχεια, για λόγους εξυπηρέτησης και για να έχει ικανοποιημένο τον πελάτη της, να έρθει σε κατά περίπτωση συμφωνία με τον εκάστοτε τοπικό αντιπρόσωπο. Αυτό το αφήνω απ' έξω). Ο καταναλωτής θα πρέπει τότε να απευθύνεται στο δίκτυο μέσω του αντιπροσώπου που αγοράστηκε το προϊόν.

Πρέπει να διαχωρήσεις ότι είναι διαφορετικό αυτό που γράφουν και λένε οι κατασκευάστριες εταιρείες στους πελάτες τους με αυτά που συμφωνούν με τους κατα τόπους αντιπροσώπους τους. Και το κάνουν αυτό γιατι απλά τους συμφέρει οικονομικά. Αντι να τα σκάνε μια και έξω στον εδώ αντιπρόσωπο ο οποίος μπορεί και να μην χρειαστεί ποτέ (πόσες ποια είναι οι συσκευές που αγοράζονται έτσι?) τα σκάνε κατα περίπτωση. Και πάλι αυτό δεν έχει να κάνει με την εγγύηση που εσύ έχεις (δεδομένο) αλλά με την υποχρέωση του εδώ αντιπροσώπου να σε καλύψει. Δεν τον υποχρεώνει κανείς και θα το κάνει μόνο αν τον καλύψει η μαμά εταιρεία μετά συνενόηση κατα περίπτωση.
Δεν είναι υποχρεωτικό για μία εταιρεία να τα έχει σκάσει από πριν στον αντιπρόσωπο για να εξυπηρετήσει πελάτες της που έχουν αγοράσει προϊόντα της από άλλη χώρα. Αρκεί απλά να υπάρχει μία απλή συμφωνία του τύπου: "ΑΝ τύχει τέτοια περίπτωση, θα σε αποζημιώσω πλήρως με τα εκάστοτε ανταλλακτικά και το κόστος εργασίας" (εννοείται με τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας). Κάτι τέτοιο ακριβώς υποπτεύομαι έχει κάνει η Pioneer.
Εσύ δηλ. μου λες ότι άλλα λέει η Pioneer Ευρώπης σε μένα και άλλα έχει συμφωνήσει με την Intersys? Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να κάνει κάτι τέτοιο. Ποιό πρόβλημα θα είχε η Pioneer Ευρώπης να μου πει εξ' αρχής ότι: "Για την εγγύηση απευθυνθείτε στον πωλητή (dealer) απ΄όπου αγοράσατε το προϊόν"?... όπως κάνουν άλλες εταιρείες του χώρου κ έτσι να το ξεκαθαρίζει από την αρχή? Έτσι κι αλλιώς αυτή έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι... και αποφασίζει όπως θέλει να παρέχει την εγγύηση...:203:

Θα ήταν διαφορετικά αν υπήρχε τοπική παρουσία της ίδιας της denon (πχ denon Hellas) η οποία θα έλυνε τέτοιου είδους προβλήματα.
Σίγουρα, όπως προανέφερα θα υπήρχε πιο άμεση εξυπηρέτηση. Αυτό το ρόλο όμως αυτή τη στιγμή τον έχει η Κινοτεχνική (με αρκετούς περιορισμούς ως προς τις αποφάσεις) με προϊστάμενο συντονιστή της την Denon Ευρώπης, με το σκεπτικό που σου ανέφερα στην αρχή...
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.737
Reaction score
4.430
Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Tommi συγγνώμη για το warning.Διαβάζοντας το επίμαχο post μπερδεύτηκα με την υπογραφή σου και θεώρησα ότι αποκαλούσες βλάκα τον συνομηλιτή σου.

Ειλικρινά 1000 συγγνώμη καθότι αισθάνομαι πολύ άσχημα τώρα που το ξαναείδα..
 

Μηνύματα
59
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Tommi συγγνώμη για το warning.Διαβάζοντας το επίμαχο post μπερδεύτηκα με την υπογραφή σου και θεώρησα ότι αποκαλούσες βλάκα τον συνομηλιτή σου.

Ειλικρινά 1000 συγγνώμη καθότι αισθάνομαι πολύ άσχημα τώρα που το ξαναείδα..
Kανένα πρόβλημα! Τα λάθη είναι για να γίνονται!
 

Μηνύματα
59
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Για τα πρακτικά της υπόθεσης, παραθέτω την απάντηση της ΥΑΜΑΗΑ για το συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε, η αντιμετώπιση της οποίας είναι διαφορετική από της PIONEER, και είναι ξεκάθαρη από την αρχή ότι πρέπει να απευθυνθεί κάποιος για την εγγύηση στον πωλητή που αγόρασε τη συσκευή. Παραθέτω την αλληλογραφία με την υπεύθυνη της ΥΑΜΑΗΑ:

Αρχικό email μου:----Original Message---
Subject: General Inquiry
Questions/Comments:
Dear Yamaha,
I am interested in buying an AV Receiver of yours (the RX-V767).
I personally live in Greece, but as I am about to have a trip to UK, I intend to buy the receiver from an authorized dealer in the UK (www.superfi.co.uk to be specific).
My concern is about the coverage on the 2 year warranty of the receiver back here in Greece. Therefore, my question is if anything happens to the receiver within its 2 year warranty, is the warranty covered by the local distributor here in Greece (NAKAS SA) or do I have to send the receiver back to the UK in order to have it serviced for free?
Thank you in advance.

Απάντηση:
Dear Mr. Thanasis M*******,
Thank you very much for your email.
If you buy a YAMAHA Hifi Product in Greece and you have problems within the warranty periode you can contact Nakas SA. If you have a problem within the warranty you should contact your dealer in UK, because some receiver from UK are different compare to other in Europe.

With regards,
YAMAHA Music Europe GmbH
Servicebateilung
i.A. Ilona Nonn

2ο email μου (στην ίδια) για περαιτερω διευκρινίσεις:

Thank you very much for your super quick respond to my inquiry.
Your reply though had another question of mine arise. While you say that receivers from UK are different compared to others in Europe, does this mean that, if I buy a Yamaha receiver from a European Country other than UK (eg Germany), my warranty will be valid in Greece? Or do I have to contact my dealer in Germany again? Is it possible for you to provide me with the European countries that sell the same versions of your products as here in Greece?
Thank you very much again.

Απάντηση:
Dear Mr. Thanasis M*******,
all receiver are the same units in europe , but not in always in UK. Your first contact in a service case is always your dealer. If have problems with your unit within the warranty you have to contact your dealer he will arrange all the handling. If you buy your unit in Germany, you have to contact your dealer in Germany.

We hope we could help you.

With regards,
YAMAHA Music Europe GmbH
Servicebateilung
i.A. Ilona Nonn
 

Μηνύματα
5.396
Reaction score
1
Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Εχω διαβάσει όλο το νήμα ! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πλέον η Ε.Ε υπάρχει για να πίνω ελεύθερα το γάλα του Γερμανού και να τρώω το κρέας του Γάλλου, άντε και να περνάω τα σύνορα οδικώς χωρίς διατυπώσεις...Στα υπόλοιπα δεν υφίσταται και πρέπει να βγάζεις το φίδι από την τρύπα μόνος σου, ειδικά στην Ελλάδα που δεν σε σέβεται κανείς !

Καληνύχτα μας !
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Εχω διαβάσει όλο το νήμα ! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πλέον η Ε.Ε υπάρχει για να πίνω ελεύθερα το γάλα του Γερμανού και να τρώω το κρέας του Γάλλου, άντε και να περνάω τα σύνορα οδικώς χωρίς διατυπώσεις...Στα υπόλοιπα δεν υφίσταται και πρέπει να βγάζεις το φίδι από την τρύπα μόνος σου, ειδικά στην Ελλάδα που δεν σε σέβεται κανείς !

Καληνύχτα μας !
Φίλε μου καλέ.
Δεν μπορεί άλλος να βγάζει κέρδος και άλλος να πληρώνει τα σπασμένα.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.783
Reaction score
102.849
Re: Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Φίλε μου καλέ.
Δεν μπορεί άλλος να βγάζει κέρδος και άλλος να πληρώνει τα σπασμένα.
Έπρεπε να φτάσουμε στα 130 posts για να καταλήξουμε στο απλό και κατανοητό....
 

Μηνύματα
59
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά DENON AVR από το Internet!

Εχω διαβάσει όλο το νήμα ! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πλέον η Ε.Ε υπάρχει για να πίνω ελεύθερα το γάλα του Γερμανού και να τρώω το κρέας του Γάλλου, άντε και να περνάω τα σύνορα οδικώς χωρίς διατυπώσεις...Στα υπόλοιπα δεν υφίσταται και πρέπει να βγάζεις το φίδι από την τρύπα μόνος σου, ειδικά στην Ελλάδα που δεν σε σέβεται κανείς !

Καληνύχτα μας !
Έστω κ μετά από πολύ καιρό το επαναφέρω το θέμα, απλά για μια ενημέρωση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων μας όχι μόνο για πιθανούς ενδιαφερόμενους, αλλά και για κάποιους που ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Διαβάστε λοιπόν, τι λέει η ίδια η ΕΕ για το θέμα και καταλάβετε αν κάποιοι εκμεταλλεύονται την άγνοιά μας ή/και τη βαριεστημάρα μας να ασχοληθούμε με το θέμα...

http://ec.europa.eu/consumers/cons_info/10principles/el.pdf
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Μηνύματα
3.038.998
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Grigoris1966
Top