Αγορά DSLR

Reaction score
2
κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι όσο μικραίνουν τα στοπ χανουμε σε βάθος πεδίου, δηλαδή πιο μικρή περιοχή τις φωτογραφίας μπορεί να είναι focused ταυτόχρονα (πχ. ένα αντικείμενο κοντά μας και ένα αντικείμενο πιο μακρια), αλλά αυτό είναι και καλό και κακό!
πολλές φορές θέλουμε το θέμα μας να ξεχωρίζει από το φόντο άρα επιλέγουμε όσο μικρότερο f stop μας επιτρέπει ο φακός, έτσι ώστε το background να βγει θολό (πχ σε πορτρέτα) ενώ άλλες φορές θέλουμε να φένεται και το βάθος, άρα επιλέγουμε μεγάλο f stop και συνήθως τρίποδο λόγω του μεγάλύτερου χρόνου έκθεσης που θα χρειαστούμε (πιο λίγο φως, πιο πολλή ώρα) πχ. σε τοπία.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Αγορά DSLR

Πηρα την D450 τελικα ...
Καλορίζικη! :107: Αν θες πες πόσα ευρώ και με ποιο φακό. :203:
... Ορεξη να χεις να διαβαζεις μου φαινεται!! ...
Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν παίρνεις το manual στην τουαλέτα, σε μια βδομάδα είσαι ξεφτέρι! :414:

Reaction score
51
Re: Απάντηση: Re: Αγορά DSLR

Καλορίζικη! :107: Αν θες πες πόσα ευρώ και με ποιο φακό. :203:

Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν παίρνεις το manual στην τουαλέτα, σε μια βδομάδα είσαι ξεφτέρι! :414:
Eυχαριστω παρα πολυ!!
580,00 κ φακός EF-S 18-55 IS.Οπως ηταν δηλαδη στην προσφορα.απο ζουμ δεν μπορω να πω πως εχει.οχι τουλαχιστον αυτο που θα ηθελα.και δεν εννοω φυσικα υπερβολες.Πιστευω τη δουλεια μου την κανω.Σε γενικες γραμμες ειναι καλη.αυτη την εικονα εχω.Βεβαια θελει 'παιχνιδι' για να δει κανεις πως συμπεριφερεται.

Reaction score
51
Κοιταξα και για την Nikon60 αλλα το made in taiwan δεν μου αρεσε και πολυ.Δεν ξερω, αλλα εμπιστευομαι τους ιαπωνες καλυτερα.Μπορει να κανω και λαθος ισως.
Περισυ πηρα την sony SR11.made in japan.Πηρα παραλληλα και μια sony dsc w-170 made in china.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουν αυτο τελικα.Εννοω γιατι μερικα πραγματα τα κρατανε για τον εαυτο τους.(Εννοω τους Ιαπωνες)

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Αγορά DSLR

Eυχαριστω παρα πολυ!!
580,00 κ φακός EF-S 18-55 IS.Οπως ηταν δηλαδη στην προσφορα.απο ζουμ δεν μπορω να πω πως εχει.οχι τουλαχιστον αυτο που θα ηθελα.και δεν εννοω φυσικα υπερβολες.Πιστευω τη δουλεια μου την κανω.Σε γενικες γραμμες ειναι καλη.αυτη την εικονα εχω.Βεβαια θελει 'παιχνιδι' για να δει κανεις πως συμπεριφερεται.
για παραπάνω zoom σε φτηνό φακό κοίτα και τον EF-S 55-250 IS που πάει σετάκι με τον φακο που έχεις.

http://www.dpreview.com/news/0708/07082007canonefs18-55and55-250.asp

Reaction score
51
Αν δεν κανω λαθος, ο 18-55 ειναι περιπου στο 3Χ το ζουμ.Σωστα?
Ο EF-S 55-250 IS που περιπου υπολογιζεται στα Χ? Απλα για να καταλαβω τη διαφορα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Αν δεν κανω λαθος, ο 18-55 ειναι περιπου στο 3Χ το ζουμ.Σωστα?
Ο EF-S 55-250 IS που περιπου υπολογιζεται στα Χ? Απλα για να καταλαβω τη διαφορα.
250/55=4,5.
Οκ?

Reaction score
2
νομίζω κάπου σε μπερδέψαμε...

αυτό που λες είναι πόσο Χ κάνει ο φακός από το ευρυγώνιο άκρο του (18mm) μέχρι το zoom άκρο (55mm). αν θεωρήσεις ότι το 18mm είναι το 1Χ, τότε ναι στο 55mm έχει κάνει 3.05Χ zoom, αλλά πάντα σε σύγκριση με το 18 που ξεκίνησε.

ο 55-250 όμως ξεκινάει από το 55mm του προηγούμενου και φτάνει να κάνει ο ίδιος επιπλέον 4.5Χ zoom, αλλά σε σύγκριση με το 55mm της δικής του αρχής.

εαν θες να τους συγκρίνεις συνολικά, τότε αυτό που θες να υπολογίσεις είναι το 250mm του δεύτερου δια το 18mm του πρώτου: 250/18 = 13.8X συνολικό zoom!

το ίδιο βγαίνει εαν πολλαπλασιάσεις τα δύο zoom μαζί: 3.05 x 4 = 13.75X σύνολο :126:

ελπίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα!! :140:

Edit:
να και ένα λινκ με φωτο που εξηγεί το focal length (mm) (στη σελίδα 2)
http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2007/01/23/Digital-Photography-Tutorial-Focul-Length/p1

Reaction score
51
Λοιπον.....
Διαβαζοντας προσεκτικα το εγχειριδιο χρησης κλπ...:140::140: μιας canon d450 διαπιστωνει κανεις, πως τελικα, διδονται διαφορετικοι τροποι για το ιδιο συγκεκριμενο πραγμα.Το ζητουμενο ειναι ομως το αποτελεσμα..:121:
Πχ.
θελουμε να φωτογραφισουμε με θεμα ενα προσωπο.Φοντο, θα εχει ας πουμε καθαρο κ γαλαζιο ουρανο.Στο manual διδονται 2.
1)Φωτομετρηση με αποτιμηση, και 2) *Κλειδωμα αυτοματης εκθεσης.Αλλαζοντας το καδρο κλπ.''Για θεματα που φωτιζονται απο πισω'' αναφερει.Ποιος ειναι ο σωστος, η μαλλον ο καλυτερος τροπος?
Θα ηθελα μια εξηγηση απο την γνωση κ την εμπειρια σας κυριοι..Απλα για να μαθω καποια πραγματα ΣΩΣΤΑ απο την αρχη.

Reaction score
173
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά DSLR

Βεβαια θελει 'παιχνιδι' για να δει κανεις πως συμπεριφερεται.
Η μονη σιγουρη λυση, για να μαθει κανεις...

Στην περιπτωση που αναφερεις, μεχρι και χρηση φλας ενδεικνυται...(αν το προσωπο ειναι στη σκια)... οπότε... κλικαρε ασυστολα και θα βρεις το σωστο τροπο...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l