Αγορά DVD Recorder

Reaction score
0
Όπως λέει κ ο τίτλος ενδιαφερομαι για αγορά dvd recorder.
Η αφορμή για να προχωρήσω βασικα μια τετοια αγορα ήταν η αντιγραφη παλιών κασετών video σε dvd. Για αυτη τη χρήση έχω και μια κάρτα τηλεορασης στο pc με τις καταλληλες εισοδους.Ωστώσο επειδη δεν έχω εγώ το χρονο να κανω αυτη τη μετατροπη αποφάσισε να την κάνει η αδερφη μου.Επειδη λοιπον δεν θα τα καταφερει κ τοσο καλα στο pc είπα να αγορασουμε ενα recorder με το οποιο η διαδικασια είναι πιο ευκολη.
Αρα η χρηση του θα είναι για
-μετατροπη αναλογικων κασετων σε ψηφιακη μορφη (δεν με ενδιαφερουν τα μενου εφε κτλ κτλ)
-καλο upscaler (σε tv sony kdl-d3000)
-εγγραφη στο σκληρο των καθημερινων σιριαλ για λιώσιμο πριν τον υπνο...
-αναπαραγωγη divx με υποτιτλους (αν και γι αυτην την χρηση εχω κ το laptop)

Θέλω λοιπον να μου πειτε την αποψη σας για 3 μηχανηματα...
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...80F3CD8E5A62A45FA0B911A7C03F7A8659091A83C9353
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...80F3CD8E5A62A45FA0B911A7C03F7A8659091A83C9353

Η usb που εχουν για τί χρήση είναι?
Το samsung το εχω βρει και στα 180 ευρω.

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά DVD Recorder

Φίλε μου καπου εκει κινουμαι και εγω αλλα εδω και 15 μερες δεν εχω καποιο feedback απο αλλο μελος σε σχετικο ερωτημα που εχω κανει. Παντως σκεψου και το Sony 680 (αντιστοιχο με το 780) αλλα με μικροτερο σκληρο. Ο αδερφος μου πηρε το Σαββατο το Toshiba και το εχει βαλει σε τηλεοραση 46'' Sony, μου ειπε οτι μετα απο δοκιμες 10' εχει ηδη την τηλεοραση να παιρνει σημα απο το Toshiba και να βλεπει απο εκει τα καναλια με 1080p και αξιοσημειωτη διαφορα. Δεν το εχω δει ακομα αλλα ακριβως επειδη ειναι "αρχαριος" η γνωμη του εχει βαρυτητα - οτι βλεπει λεει, δεν παραμυθιαζεται. Το Toshiba δεν εχει DV-in και USB, που ισως - ισως λεω - σου χρειαζεται για τα αντιγραφα που θες να κανεις...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.951

εχει ηδη την τηλεοραση να παιρνει σημα απο το Toshiba και να βλεπει απο εκει τα καναλια με 1080p
Ισχύει αυτό βρε παιδιά;

1080p τα ελληνικά κανάλια;

Εδώ έχουν μάπα εικόνα με τις μισές γραμμές,

δεν θα φαίνονται πιο πολύ οι ατέλειες;

Reaction score
0

Είδα χθές το Toshiba στα 138,99 € σε γνωστό κατάστημα (public).
Βασικά μειονεκτήματα:
- Δεν υποστηρίζει Ελληνικούς υποτίτλους,
- Δεν έχει είσοδο USB

Σε οτι αφορά τα τηλεποτικά κανάλια, αφού η είσοδος (λήψη) δεν είναι καλής ποιότητας δεν μπορεί να διορθωθεί με το upscaling. Ιισα - ισα χειροτερεύεί (upscaling στα χιόνια!?!?!).
Αρα το uspcaling τηλεοπτικού σήματος δεν έχει νόημα με αναλογική πηγή. Έχει νόημα μόνο για τα ψηφιακά κανάλια (όσα είναι αυτά) ή αν με κάποιο τρόπο λαμβάνεις τα τηλεοπτικά κανάλια με άλλο τρόπο (π.χ. Nova).
Αν λοιπόν ξεχάσεις το τηλεποτικό upscaling, γιατί δεν παίρνεις το γνωστό recorder των 89,00 € (που στο multirama έχει 69,00 € αυτές τις μέρες) και ένα καλό DVD player (η media player)?
Προσωπικά έχοντας Nova PVR (άρα έχω τηλεοπτικά κανάλια σε αποδεκτή ποιότητα και δυνατότητα εγγραφής τηλεποτικού προγράμματος) και το WD HD TV σας media player, προσανατολίζομαι στην λύση ενός φθηνού recorder.

Reaction score
0
Φθηνί recorder μάλλον πεταμένα λεφτα.
Όταν είχαν πρωτοβγει τα cd recorder είχα αγοράσει ενα επιτραπεζιο της philips αντι της pioneer που τελικά έπρεπε να πάρω.Ωστώσο ουτε το philips ηταν απο τα φτηνα.
Συνολικα δεν εγραψε πανω απο 50 cd και απο εκει και μετα ουτε μουσικη δε μπορει να παιξει.Δυστυχως ο ενας χρονος εγγυησης δεν ηταν αρκετος.
Συνεπως αν ειναι να δωσω καποια λεφτα για recorder προτιμω να δωσω κατι παραπανω αλλα να ξερω οτι θα δουλευει...

Reaction score
0

Τελικά εγώ πήρα το LG DR 389 (99,00 €) και το δοικμάζω αυτή τη στιγμή. Περισσοτερα σε λίγο.

Reaction score
0

Μετέφερα την πρώτη μου κασέτα (Hi8) από την παλιά μου βιντεοκάμερα σε DVD επιλέγοντας την μέγιστη δυνατή ποιότητα.
Μετά το finalization, δημιουργήθηκε ένα τυπικό DVD.
Με μια πρώτη ματιά το αποτέλεσμα είναι ανάλογο της πηγής.
Το επόμενο βήμα είναι η μεταφορά των αρχείων στον υπολογιστή μου.
Προς το παρόν πειραματίζομαι με το Pinnacle Studio 12 δοικιμάζοντας διάφορα formats.
Για τα αποτελέσματα θα ανοίξω νέο thread.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Αγορά DVD Recorder

Ισχύει αυτό βρε παιδιά;

1080p τα ελληνικά κανάλια;

Εδώ έχουν μάπα εικόνα με τις μισές γραμμές,

δεν θα φαίνονται πιο πολύ οι ατέλειες;
Αν η τηλεόραση είναι 1080p, δεν έχεις άλλη επιλογή... Σε 1080p θα το δεις, έτσι και αλλιώς. Το θέμα είναι να κάνει το upscale η πιο ποιοτική συσκευή...

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.951
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά DVD Recorder

Αν η τηλεόραση είναι 1080p, δεν έχεις άλλη επιλογή... Σε 1080p θα το δεις, έτσι και αλλιώς. Το θέμα είναι να κάνει το upscale η πιο ποιοτική συσκευή...
.....που λογικά (δεν είμαι και σίγουρος) πρέπει να είναι η tv.
Γιατί dvd εγγραφής των 150 ευρώ,
δεν νομίζω να είναι πιο ποιοτικό.

Reaction score
180
Επειδη βλεπω οτι σκεφτεσαι το Samsung (το εχω εγω) πρεπει να σε προειδοποιησω, οτι:
1) εχει πολυ αργη ταχυτητα επεξεργασιας των εγγραφων του σκληρου
2) εχει πολυ αργη ταχυτητα αντιγραφής απο σκληρο σε DVD
3) εχει πολυ αργη ταχυτητα ανευρεσης σημειου εγγραφής. Τα 128Χ του fast forward ειναι πολυ "λιγα" και σε συνδιασμο με την ελλειψη αυτοματης δημιουργιας κεφαλαιων κατα την εγγραφη στο σκληρο, κανει την ευρεση σημειου εγγραφης επιπονη υποθεση.
Αν συνυπολογισουμε οτι μετα απο διακοπη της αναπαραγωγης (dvd ή σκληρου), δεν ξεκιναει και παλι η αναπαραγωγη αυτοματα απο το σημειο που σταματησε, τοτε η ιστορια μαλλον γινεται πονεμενη.
Για upscaling δεν γνωριζω, ομως κατα τα αλλα, το recorder εχει καλη εικονα και ηχο, και υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους σε divx.
Καλη χρονια.

Reaction score
0
Επειδη βλεπω οτι σκεφτεσαι το Samsung (το εχω εγω) πρεπει να σε προειδοποιησω, οτι:
1) εχει πολυ αργη ταχυτητα επεξεργασιας των εγγραφων του σκληρου
2) εχει πολυ αργη ταχυτητα αντιγραφής απο σκληρο σε DVD
3) εχει πολυ αργη ταχυτητα ανευρεσης σημειου εγγραφής. Τα 128Χ του fast forward ειναι πολυ "λιγα" και σε συνδιασμο με την ελλειψη αυτοματης δημιουργιας κεφαλαιων κατα την εγγραφη στο σκληρο, κανει την ευρεση σημειου εγγραφης επιπονη υποθεση.
Αν συνυπολογισουμε οτι μετα απο διακοπη της αναπαραγωγης (dvd ή σκληρου), δεν ξεκιναει και παλι η αναπαραγωγη αυτοματα απο το σημειο που σταματησε, τοτε η ιστορια μαλλον γινεται πονεμενη.
Για upscaling δεν γνωριζω, ομως κατα τα αλλα, το recorder εχει καλη εικονα και ηχο, και υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους σε divx.
Καλη χρονια.
Το έχεις καιρο?
Σου εχει βγαλει κανενα προβλημα?

Reaction score
0
Όταν αποθηκευεις στον σκληρό του σε τί μορφή τα αποθηκευει και στην μέγιστη ποιότητα ποση ώρα μπορεις να αποθηκευσεις σε απλο DVD?
Δισκάκια Dοuble Layer διαβάζει?

Reaction score
180
Τις εγγραφες στο σκληρό, τις αποθηκεύει σε μορφη .....samsung recorder.
Τα divx βεβαια σε μορφη divx.
Μεγιστη ποιοτητα: 1 ωρα/ανα απλο dvd
Double layer: το manual λεει οτι γραφει και διαβαζει αλλα δεν το δοκιμασα....
Επισης να μην ξεχασω οτι:
1) Το display του recorder ειναι εξαιρετικα δυσδιακριτο
2) Ο προγραμματισμος "αυτοματου σβησιματος" της συσκευης λειτουργει για μια φορα μονο. Την επομενη φορα θα θελησεις να σβησει αυτοματα τη συσκευη, πρεπει να την ξαναπρογραμματισεις απο τα settings.
3) Για να γραψεις με προγραμματισμο χρονοδιακοπτη, πρεπει να ειναι οπωσδηποτε σβηστη η συσκευη. Εαν την ξεχασεις αναμενη, ξεχασε και την εγγραφη.

Reaction score
2
Εχω συνδεσει το δισκο του Samsung σε PC, και το βλεπει κανονικα, καθοτι... FAT32. Προσπαθησα να περασω κατευθειαν τις εγγραφες στο PC, αλλα εφαγα χυλοπιτα! Τα αρχεια μοιαζουν προστατευμενα, και δεν επιτρεπεται η αντιγραφη ή μετακινηση τους. Καμια ιδεα?

Reaction score
180
Νομιζω οτι οι εγγραφες στο σκληρο γινονται σε format dvr, που δεν εχει συμβατοτητα με τα λειτουργικα των PC.

Staff online

• abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas