Αγορά High Definition camera.

Reaction score
2
Αυτην αγορασα και εγω πριν κανα 2μηνο......εξωπραγματικη εικονα σε συθηκες καλου φωτισμου....οσο πεφτει το φως εμφανιζονται καποια τεχνουργηματα.....φυσιολογικο θα μου πεις...γενικα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.....
εδω θα βρεις ολες της πληροφοριες που μπορει να θες καθως και sample videos.......:

http://www.sonyhdvinfo.com/forumdisplay.php?f=26&page=1&sort=lastpost&order=&pp=30&daysprune=-1

V

VIDEOMIX

Guest
Στην δουλειά μου μπορώ να την χρησιμοποιήσω; (Γάμους κλπ) η θα γίνω ρεζίλι;
Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες λύσεις, αλλα για να πάρω ακριβή κάμερα, θέλω πρώτα να "τρέξει" η τεχνολογία HD.

Reaction score
2
φυσικα και μπορεις να την χρησιμοποιησεις,,,,,, :wink:
αν δεις το link που σου εδωσα υπαρχει και αντιστοιχη ερωτηση,,,,ειναι πληρεστατο αυτο το φορουμ......

p.s. περισσοτερα να σου πει και ο συναποφοιτος dream_Gr που εχει και πιο πολυ εμπειρια.....;)

Reaction score
2
μην αναρωτιεσαι εξαιτιας αυτου που σσου ειπα με τον φωτισμο.......
ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα.....η εικονα ειναι απιστευτη.......
3 φορες καλύτερη απο sd......;)
καλες λειτουργιες και ευχρηστη.

Reaction score
14
Την αγοράζεις Σάκη με κλειστά μάτια. Για αυτό που το θές (γάμους, βαπτίσια, κηδείες..!) Είναι τέλεια.

Η εικόνα είναι πραγματι πολύ καθαρή. Το μόνο ψεγάδι είναι λήψεις με γρήγορη κίνηση. Εδώ βλέπουμε τα κλασσικά προβλήματα του High Def. αλλά και πάλι δεν είναι και τόσο ενοχλητικό.

Προσωπικά και με αμεσο συγκριτικό που έκανα με την HC1000 pal sd 3ccd η διαφορά είναι εμφανής, και αν το κάνεις το τεστ αυτό και με απλή κάμερα πάλι σονυ με 800Κ ccd (ΗC53) η διαφορά είναι ακόμα μεγαλίτερη.

Το μοντάζ της είναι απλό με το VEGAS VIDEO αλλά το μόνο κακό είναι ότι το υλικό HD είναι βαρύ, και δεν επιτρέπει πολύ καλό Timeline Preview. Ισως με dual core και μηχάνημα πολύ δυνατό (κάρτα γραφικών κλπ κλπ) μπορεί να παίξει καλίτερα.

Reaction score
3
Το μοντάζ της είναι απλό με το VEGAS VIDEO αλλά το μόνο κακό είναι ότι το υλικό HD είναι βαρύ, και δεν επιτρέπει πολύ καλό Timeline Preview.
Και τι κάνεις το HD βίντεο; Το μετατρέπεις σε 720 χ 576 με το Vegas, ή φτιάχνεις avi, wmv... κρατώντας το 1920 χ 1080;

Reaction score
14
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
Το μοντάζ της είναι απλό με το VEGAS VIDEO αλλά το μόνο κακό είναι ότι το υλικό HD είναι βαρύ, και δεν επιτρέπει πολύ καλό Timeline Preview.
Και τι κάνεις το HD βίντεο; Το μετατρέπεις σε 720 χ 576 με το Vegas, ή φτιάχνεις avi, wmv... κρατώντας το 1920 χ 1080;
το κάνω capture native φυσικά 1440χ1080 και μετά επεξεργασία και το τελικό αποτέλεσμα ή σε mpeg2 ή σε wmv, με την ίδια ανάλυση ακριβώς. Μερικά επειδή μου παρουσίασαν πρόβλημα τα έκανα render σε 1920χ1080i και παίζουν απίστευτα απο το KISS.

Reaction score
5
Βρε Σάκη, τι το θες το HD camcorder για γάμους και βαπτίσια;
1. Σε τι μέσο θα γράφεις το αποτέλεσμα για να το δίνεις στον πελάτη;
2. Και που θα το βλέπει αυτός που μόνο το 0.1% της αγοράς (και πολύ λέω) έχει HD τηλεόραση ή προβολέα στο Ελλάντα;
Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι βρε αγόρι μου, στο Αμέρικα??? :lol:

Reaction score
164
Συν τω ότι η κάμερα, δυστυχώς, πρέπει να έχει μέγεθος ώστε να εντυπωσιάζεται ο πελάτης. Αν σε δει με τη handycam, θα σε κράξει και δεν πα να 'ναι 1080p...

Reaction score
14
unforgiven said:
Συν τω ότι η κάμερα, δυστυχώς, πρέπει να έχει μέγεθος ώστε να εντυπωσιάζεται ο πελάτης. Αν σε δει με τη handycam, θα σε κράξει και δεν πα να 'ναι 1080p...
παιδιά αυτό με το μέγεθος το εχω ακούσει απο 100 άτομα!!!

Πάμε σε μία βάπτιση και είναι ο βιντεάς με μία SONY 950 (για την εποχή της η καλίτερη) και ακούω σχόλια καλά ο κλέφτης με δύο τελετές αγοράζει άλλη καμκόρντερ με αυτά που χρεώνει...!!
Και να είχε καμμιά κάμερα της προκοπής να πώ εντάξει αυτά που μας ζήτησε!!!
Σάκη η λυση για HD και μέγεθος εντυπωσιακό είναι η SONY HDR-FX1

V

VIDEOMIX

Guest
Eγραψα και στην αρχή οτι για μεγάλη, θα πάω στο μέλλον.

Οσο για το μοντάζ, ο mac μου εχει για hd πρόγραμμα.

Το πως θα πλασάρω μικρή κάμερα σε πελάτη, ειναι δική μου δουλειά και ειμαι αρκετά έμπειρος γι'αυτό. (απο το 1996 την κάνω αυτή την δουλειά) Είναι εύκολο να εξηγήσω την διαφορά μεταξύ της κάμερας που εγώ θα χρησιμοποιώ και της γκράνκάσας που έχουν οι περισσότεροι φωτογράφοι και δεν είναι άλλη απο την panasonic MS4 άντε MS5.

Akis, hellooooo... βρισκώμαστε στο 2006 προς 7!!!

Γενικά, ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
Αν και δεν βλέπω πλουραλισμό στις επιλογές. Και έχω ακούσει για μια canon καινούργια και οικονομική.

Reaction score
164
Και υπάρχει και το "real thing"
Canon XL H1

Είναι ακριβή, αλλά είναι εργαλείο. (όπως και η πιο πάνω Sony).
Από πολλές απόψεις, μην περιμένετε να κάνετε δουλειά και να βγάλετε λεφτά με μεσοβέζικες λύσεις. Πχ την πρώτη φορά που θα χρειαστεί να τραβήξεις χωρίς προβολείς, η Canon θα δείξει τα δόντια της με τα μεγάλα CCD (Τίποτα δεν κερδίζει το μέγεθος των ccd όταν το φως δεν είναι αρκετό).
Συν τω ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα που ανέφερε ο Άκης: Σε τι θα γράφεις το HD video; Ξέρεις τι γκρίνια θα ακούσεις και μόνο που θα είναι 16:9;
Και μην ξεχνάς: Το μοντάρισμα θέλει μηχάνημα. Καλά τα τσάμπα προγράμματα της Apple για να παίζεις. Όταν χρειαστεί να ανεβάσεις 3 ώρες υλικό 1080 για να το μοντάρεις, εκεί θα ανακαλύψεις ότι το τσάμπα τρώει τον παρά...

Reaction score
14
ak1s said:
Βρε Σάκη, τι το θες το HD camcorder για γάμους και βαπτίσια;
1. Σε τι μέσο θα γράφεις το αποτέλεσμα για να το δίνεις στον πελάτη;
2. Και που θα το βλέπει αυτός που μόνο το 0.1% της αγοράς (και πολύ λέω) έχει HD τηλεόραση ή προβολέα στο Ελλάντα;
Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι βρε αγόρι μου, στο Αμέρικα??? :lol:
διαφωνώ 1,000,000 περσέντ Ακη!!! (no offence m8)

Το να κάνεις τις λήψεις σου σε HD και να ετοιμάσεις το τελικό σε απλό SD είναι ότι καλύτερο στην consumer end κατηγορία μπορείς να βιντεοσκοπήσεις με οικιακό εξοπλισμό, που προσφέρεται αυτή της στιγμή.

Η λήψη που κάνει η HC3 είναι ίσως λίγο ανώτερη του Betacam SP με μεγαλύτερη ανάλυση όμως, και το τελικό μοντάζ που θα φτιάξει ο κάθε Σάκης και σε απλό PAL θα είναι ισοδύναμο με Broadcast (ποιότητα τηλεοπτικής μετάδοσης)

Το τι θα δώσεις στον πελάτη είναι άλλο θέμα, το σε τι μέσο θα γυρίσεις όμως και το με ποια ποιότητα είναι το βασικότερο. Πάντα θες η "μήτρα" σου να είναι η καλύτερη... (μην παρεξηγείτε με τα βρώμικα μυαλά σας!)

V

VIDEOMIX

Guest
Για το μοντάζ είμαι καλυμένος με το iMovieHD.
Οσο για τα άλλα, το μόνο που με χαλάει και ρωτάω και το γιατι να υσχίει, ειναι το 16Χ9.

Reaction score
164
Σάκη ΔΕΝ είσαι καλυμμένος από μοντάζ, κάνεις λάθος.
Μην συγκρίνουμε την HC3 με broadcast κάμερες, είναι άδικο. Κατ΄αρχάς κοστίζει το 1/10 των χρημάτων και η ανάλυση δεν την σώζει :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός