Αγορά High Definition camera.

Reaction score
14
unforgiven said:
Σάκη ΔΕΝ είσαι καλυμμένος από μοντάζ, κάνεις λάθος.
Μην συγκρίνουμε την HC3 με broadcast κάμερες, είναι άδικο. Κατ΄αρχάς κοστίζει το 1/10 των χρημάτων και η ανάλυση δεν την σώζει :)
Βασίλη συγκρίνεται η εικόνα της όμως, αυτό είναι και το παράδοξο. Βλέπεις η τεχνολογία προχωράει και η διαφορά Consumer - Prosumer μικραίνει...

Reaction score
5
Βρε Σάκη, τι το θες το HD camcorder για γάμους και βαπτίσια;
1. Σε τι μέσο θα γράφεις το αποτέλεσμα για να το δίνεις στον πελάτη;
2. Και που θα το βλέπει αυτός που μόνο το 0.1% της αγοράς (και πολύ λέω) έχει HD τηλεόραση ή προβολέα στο Ελλάντα;
Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι βρε αγόρι μου, στο Αμέρικα??? :lol:
Σάκη, Σάκη...:lol:
Προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτές τις 2 ερωτήσεις. Θα με ενδιέφερε πολύ η απάντησή σου για να δω πώς σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις ένα HD camcorder επαγγελματικά εν έτει 2006 στην Ελλάδα. Αναμένω...

Reaction score
14
unforgiven said:
Πχ την πρώτη φορά που θα χρειαστεί να τραβήξεις χωρίς προβολείς, η Canon θα δείξει τα δόντια της με τα μεγάλα CCD (Τίποτα δεν κερδίζει το μέγεθος των ccd όταν το φως δεν είναι αρκετό
Αυτό είναι πολύ αληθινό και το CCD ειδικά τα 3 μεγάλα CCD είναι όλα τα λεφτά.

Σε συνθήκες ικανοποιητικού φωτισμού η HC3 είναι comparable με broadcast. Αλλά μόλις τα Lux πάνε κάτω απο 75 τότε δείχνει τις μεγάλες αδυναμίες της και το βασικότερο την κατηγορία τιμής της.

Reaction score
5
Γιάννη, δεν έχεις άδικο γενικά, αλλά μου φαίνεται άτοπο να χαλάσεις 1000+ ευρώ για μια μηχανή που θα είναι 'παλιά' σε 6 μήνες, για να βγάζεις σε HD 16:9 ανάλυση, την οποία μετά θα ρίχνεις σε SD και 4:3, για να του δώσεις ένα DVD που ο μέσος πελάτης θα παίζει σε μια Sony 32" που του δώσανε για δώρο γάμου!!!
Αν σου έρθει πελάτης με HD hardware, τότε μάλιστα. Και πάλι, ΠΩΣ θα του το δώσεις το υλικό; Σε φορητό σκληρό δίσκο;

Μιλάω πρακτικά, για την μεγάλη πλειοψηφία των πελατών του κάθε Σάκη.

Οι μηχανές HD είναι στα σπάργανα. Εγώ θα περίμενα να βελτιωθεί και να φθηνίνει η τεχνολογία και να μεγαλώσει η αγορά των HD γάμων (sic), για να κάνω μια επαγγελματική κίνηση. Τώρα, για ερασιτεχνική, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Reaction score
5
Από την άλλη εγώ το βλέπω σαν να έχει 2 σε 1........ Και future proof (HD Dv) και backwards compatible (Dv). Οπότε γιατί όχι?

Σίγουρα το encoding από HD DV AVI σε DVD (mpeg2) δεν είναι ίδιο με το encoding από DV AVI σε DVD.

Σαν να μου λέτε δηλαδή ότι γράφοντας σε cd από DAT & METAL AUDIO CASSETTE είναι το ίδιο. Σημασία δεν έχει μόνο το που θα αποθηκευθεί το υλικό, αλλά και ποιά ήταν η πηγή προέλευσης. Για σκεφτήτε το λίγο.......

Reaction score
14
Stelios said:
Από την άλλη εγώ το βλέπω σαν να έχει 2 σε 1........ Και future proof (HD Dv) και backwards compatible (Dv). Οπότε γιατί όχι?

Σίγουρα το encoding από HD DV AVI σε DVD (mpeg2) δεν είναι ίδιο με το encoding από DV AVI σε DVD.

Σαν να μου λέτε δηλαδή ότι γράφοντας σε cd από DAT & METAL AUDIO CASSETTE είναι το ίδιο. Σημασία δεν έχει μόνο το που θα αποθηκευθεί το υλικό, αλλά και ποιά ήταν η πηγή προέλευσης. Για σκεφτήτε το λίγο.......
Στέλιο το HD της ΗC3 δεν τα σώζει σε AVI, όπως το παραδοσιακό Μινι DV.

τα κάνει κατευθείαν raw data σε m2t, μια παραλλαγή του κλασσικού Mpg2.

Πάντως νομίζω πως και εσύ συμφωνείς ότι το βασικότερο, ασχετα απο το τί θες να είναι το τελικό σου αποτέλεσμα, είναι να έχεις όσο καλίτερη λήψη μπορείς με τα λεφτά που διατίθεσαι και μπορείς να δώσεις.

Reaction score
5
ok προφανώς έχω χάσει επεισόδια (thanx for the info)

Όπως και να τα σώζει όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ..... μακράν καλύτερη ποιότητα. Συμφωνώ και θα παραθέτω κάτωθι την άποψη μου περί νέων format (τότε η συζήτηση ήταν γιατί όχι dvd cam)

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=847.msg4829#msg4829

short απάντηση: Διότι οι στιγμές που απαθανατίζουμε δεν γυρνάνε πίσω και είναι καλύτερο να τις έχουμε όσο πιο future proof γίνεται (ενώ πχ το terminator θα το βρίσκεις πάντα διαθέσιμο σε νέα HDX100000 καλύτερα φορμάτ)

Reaction score
14
Stelios said:
ok προφανώς έχω χάσει επεισόδια (thanx for the info)

Όπως και να τα σώζει όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ..... μακράν καλύτερη ποιότητα. Συμφωνώ και θα παραθέτω κάτωθι την άποψη μου περί νέων format (τότε η συζήτηση ήταν γιατί όχι dvd cam)

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=847.msg4829#msg4829

short απάντηση: Διότι οι στιγμές που απαθανατίζουμε δεν γυρνάνε πίσω και είναι καλύτερο να τις έχουμε όσο πιο future proof γίνεται (ενώ πχ το terminator θα το βρίσκεις πάντα διαθέσιμο σε νέα HDX100000 καλύτερα φορμάτ)
έτσι είναι, you can't turn back time (sambalis.... cher???) :p :p :p :p

Reaction score
164
mixalis kanakakis said:
μια χαρα θα εισαι με το imovie hd...... :wink:
Αν ήταν μια χαρά με τα δωρεάν προγραμματάκια η Avid πχ θα είχε κλείσει.
Η οπτική πληροφορία για να εγγραφεί σωστά χρειάζεται φακό. Και τα ερασιτεχνικά προϊόντα κινούνται σε άλλη κατηγορία σε σχέση με τους φακούς των broadcast. Είναι σαν να συγκρίνουμε DSLR με compact...
Πάντως είναι αστείο το να βλέπεις πώς κάνουν τις βιντεοσκοπήσεις οι περισσότεροι, δυστυχώς, που ασχολούνται με γάμους-βαφτίσεις. Πείτε σε έναν επαγγελματία εικονολήπτη για auto focus και από την απάντηση θα καταλάβετε ;)

V

VaD

Guest
Εγώ λέω να ξαναπαντρευτώ , για να έχω το γάμο μου σε HD μπουουχαχααααα :p

V

VIDEOMIX

Guest
unforgiven said:
mixalis kanakakis said:
μια χαρα θα εισαι με το imovie hd...... :wink:
Αν ήταν μια χαρά με τα δωρεάν προγραμματάκια η Avid πχ θα είχε κλείσει.
Η οπτική πληροφορία για να εγγραφεί σωστά χρειάζεται φακό. Και τα ερασιτεχνικά προϊόντα κινούνται σε άλλη κατηγορία σε σχέση με τους φακούς των broadcast. Είναι σαν να συγκρίνουμε DSLR με compact...
Πάντως είναι αστείο το να βλέπεις πώς κάνουν τις βιντεοσκοπήσεις οι περισσότεροι, δυστυχώς, που ασχολούνται με γάμους-βαφτίσεις. Πείτε σε έναν επαγγελματία εικονολήπτη για auto focus και από την απάντηση θα καταλάβετε ;)
Μα ποτέ δεν κάνω με auto την λήψη ούτε και το wide ballans.
Γιατι δεν κάνει το i movie hd; Εξήγησέ μου να ξέρω.
Αυτά που λές για φακούς με μπερδέψαν λίγο. Εαν ειναι δύσκολο σε γραπτά, θα μου πείς όταν σε δω.

Reaction score
14
τουλαχιστον στην HC3 που έχει φακό 30mm διάμετρο Carl Zeiss και με καλή επίστρωση, βελτιώσαν κατα πολύ την "οπτική" ποιότητα της εικόνα, αλλά όπως πολύ σωστά λεει ο unforgiven ενας φακός 72mm εχει πολλά περισότερα να μας δώσει!

Ασχετο απο το θέμα αλλά ετσι να μοιραστώ μαζί σας κάτι που είναι το όνειρο μου!!

Κοιτάξτε αυτό το στολίδι:

Reaction score
5
Εγώ πάντως απάντηση στο 'πώς ακριβώς θα δίνεις στον πελάτη το HD υλικό' δεν έχω πάρει ακόμα. Και έχετε μπλέξει και τις έννοιες 'επαγγελματική μηχανή για γάμους και βαπτίσεις', με το χόμπυ σας.
Το return on investment μιας μηχανής από μια επιχείρηση (=φωτογραφείο Σάκη) εν έτει 2006 εν Ελλάδι ποιό είναι;
Για να βλέπω χεράκια...

Reaction score
14
ak1s said:
Εγώ πάντως απάντηση στο 'πώς ακριβώς θα δίνεις στον πελάτη το HD υλικό' δεν έχω πάρει ακόμα. Και έχετε μπλέξει και τις έννοιες 'επαγγελματική μηχανή για γάμους και βαπτίσεις', με το χόμπυ σας.
Το return on investment μιας μηχανής από μια επιχείρηση (=φωτογραφείο Σάκη) εν έτει 2006 εν Ελλάδι ποιό είναι;
Για να βλέπω χεράκια...
εγω Ακη να σου απάντησω ότι θα τα γύρναγα σε High Def και μετά θα ετοίμαζα ένα 16:9 PAL DVD και αυτό θα παρέδιδα στον πελάτη μου. Σε βεβαιώ επειδή το έκανα το τέστ το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Λίγο καλίτερο απο το να τα γύρναγα με μια καλή 3CCD μινι DV.

Οσο για το 16:9 αν δεν εχουν 16:9 θα τους έφτιαχνα και μια pan&scan 4:3 version.

Reaction score
5
Πιστεύεις ότι είναι καλύτερο από ότι μια prosumer SD μηχανή που πιθανόν χρησιμοποιείται ήδη; Δικαιολογεί τα 1000+ ευρώ επένδυσης; Θα μπορέσει να χρεώσει ο Σάκης παραπάνω για την ελάχιστα καλύτερη ποιότητα που θα δει κάποιος στο απλό DVD; Και πόσοι θα τον πληρώσουν παραπάνω από τον Τάκη/Μάκη/Σούλα, για την ελάχιστη αυτή διαφορά;
Μιλάμε για business εδώ, όχι για παιχνίδι. Εγώ κατάλαβα ότι ο Σάκης την θέλει για την δουλειά του. Αν την θέλει για χόμπυ, ας πάρει και την XL H1, τι με νοιάζει; Εγώ επιχειρηματική συμβουλή δίνω, γιατί κατάλαβα ότι τέτοια ζητήθηκε.

Reaction score
14
ak1s said:
Πιστεύεις ότι είναι καλύτερο από ότι μια prosumer SD μηχανή που πιθανόν χρησιμοποιείται ήδη; Δικαιολογεί τα 1000+ ευρώ επένδυσης; Θα μπορέσει να χρεώσει ο Σάκης παραπάνω για την ελάχιστα καλύτερη ποιότητα που θα δει κάποιος στο απλό DVD; Και πόσοι θα τον πληρώσουν παραπάνω από τον Τάκη/Μάκη/Σούλα, για την ελάχιστη αυτή διαφορά;
Μιλάμε για business εδώ, όχι για παιχνίδι. Εγώ κατάλαβα ότι ο Σάκης την θέλει για την δουλειά του. Αν την θέλει για χόμπυ, ας πάρει και την XL H1, τι με νοιάζει; Εγώ επιχειρηματική συμβουλή δίνω, γιατί κατάλαβα ότι τέτοια ζητήθηκε.
Ακη αν ήταν το επάγγελμα μου και θα ζούσα απο αυτό θα αγόραζα μια κορυφαία prosumer (CANON XL1 ή την high def XLH1) ή την κάμερα που ανέφερα παραπάνω, το όνειρό μου!!!

Ακόμα θα κοίταζα σοβαρότατα όπως ξαναείπα την HDR-FX1

Η Canon εχει τα διπλά λεφτά και ίσως λίγο ακόμα απο την SONY, αλλά η Canon είναι 1920χ1080 ενώ η SONY 1440χ1080

Δεν υπάρχει θέμα ότι αν είναι εργαλείο δουλειάς αυτό θα έπρεπε να είναι επαγγελματικών προδιαγραφών μονο.

Αλλά τα οικονομικά του καθένα μας αποφασίζουν τις αγορές μας.

V

VIDEOMIX

Guest
Όπως σωστά είπε ο Ακης, κανείς δυστηχώς η σχεδόν κανείς τέλος πάντων, δεν θα δώσει δεκάρα παραπάνω για την καλύτερη ποιότητα. Κανείς δεν με ρωτάει με τι θα βιντεοσκοπήσω. Μόνο για το κόστος ρωτάνε. Και εαν δεί αλλού φθηνώτερα,δεν τον νοιάζει εαν βιντεοσκοπήσει με την MS 5 που είπα πιο πάνω. Μια κάμερα δηλαδή για πέταμα.
Μια κάμερα που το 1996 όταν αγόρασα την πρώτη ψηφιακή 3 ccd της panasonic, πήρα κι αυτήν διοτι με ζάλισε ο έμπορας πως ο πελάτης θέλει μπούγιο να βλέπει.
Εμένα με ενδιέφερε η ποιότητα. Τελικά, αποδείχθηκε σωστή η δική μου σκέψη τότε. Όμως αγόρασα και την ms5 διοτι με ζάλισε και ο αδελφός μου με τα ίδια επιχειρήματα με τον καταστηματάρχη, ο οποίος μάλιστα δούλευε και με πολλά στούντιο. Η MS5 γρήγορα παροπλίστηκε και χρησιμοποιούσα μονίμως την ποιοτική ψηφιακή dx1.
Με το ίδιο σκεπτικό όμως Άκη και τώρα, θέλω να αγοράσω κάμερα της επόμενης μέρας.
Μην κουράζεσαι. Δεν θα αλλάξω γνώμη.
Εαν ήταν να παραμείνω σε dv, απλά δεν θα αγόραζα νέα κάμερα. Διοτι έχω τέτοια. (mini dv)
Μεγάλη δεν θα πάρω ακόμη για οικονομικούς λόγους που θα ξεπεραστούν σε 1-1,5 χρόνο.
Ξεκινάμε λοιπόν με μια μικρή hd camera και ξέρω να την πλασάρω στον πελάτη. Δεν είμαι μουγγός. Θα του εξηγήσω. Θα του πω, θέλει όγκο; Νάτην η κάμερα που θέλει. Θέλει ποιότητα; Ειναι μικρούλα. Να δούμε τι θα μου πεί.

Πως δένει το ενα επιχείρημα με το άλλο;
Απο την μια οπως είπα ο πελάτης δεν θα με πληρώσει καλύτερα. Απο την άλλη όμως, εγώ θέλω για την πάρτυ μου το καλύτερο. Διοτι η δουλειά μου ειναι και χόμπυ μου. Έτσι ξεκίνησα πρίν 11 χρόνια. Και οχι με στυγνό επαγγελματισμό. Γι'αυτό και ακούω και πολλά μπράβο για το μοντάζ μου. Διοτι μου αρέσει. Και έτσι βάζω την φαντασία μου και προσπάθεια για αποτέλεσμα ποιότητας.

Reaction score
2
Το i-movie hd δεν ειναι καθολου προγραμματακι......Και δεν ειναι free επισης εκτος αν αγορασεις Mac........ :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef