Αγορά High Definition camera.

Reaction score
164
Έχοντας δει πολλά προγράμματα. Έχοντας δουλέψει με αρκετά από αυτά. Έχοντας συνεργαστεί και συζητήσει με μοντέρ (και όχι απλά με κάποιους που μοντάρουν) θα σας πω ότι άλλο πρόγραμμα που μοντάρει και άλλο πρόγραμμα που κάνει για ερασιτεχνικό μοντάζ. Tο review του MacWorld το χαρακτηρίζει "entry-level video editor". Παραπάνω αναφέρθηκε ότι δεν είναι δωρεάν, παρά μόνο με την αγορά νέου Mac. Σωστό. Αλλά η τιμή του είναι... 38$! Να μου πείτε για το Final Cut Pro, μάλιστα! Το iMovie είναι το ανάλογο του Movie Maker των Windows. Έχει σχέση με τα προγράματα μοντάζ, όσο το Paint με το Photoshop...
Στο review του PC Magazine, διάβασα:
"To compare iMovie's performance with other programs, we couldn't use our most recent consumer tests (developed for Pinnacle Studio Plus and Adobe Premiere Elements) because without third-party tools iMovie can't perform a chroma-key or picture-in-picture effect, or display a logo over a video." :shock:
Ισχύει κάτι τέτοιο;

Reaction score
2
Δεν ξερω για ποσο προχωρημενο μιλας αν ειναι ετσι παω πασο..... :lol:
Εγω μιλαω για μονταζ home-videos με πολλες πραγματικα επιλογες..... :wink:

Οντως μετα πας σε final cut pro και εισαι καλυμενος.......

V

VIDEOMIX

Guest
Κι όμως το i movie είναι υπερπλήρες για μοντάζ ενός γάμου.
Τι παραπάνω χρειάζεται στο μοντάζ;
Περισσότερες (διαφορετικές) μεταβάσεις; (30 τουλάχιστον έχει)
Περισσότερα εφέ; (πάμπολλα έχει)
Περισσότερα κανάλια ήχου; (3 έχει, μου αρκούν)
Γρηγορότερο; (ειναι θέμα υπολογιστή)
Στο μόνο που θα ήθελα να είναι καλύτερο ειναι στους τίτλους. (3d, gold, διχρωμίες κλπ που δυστηχώς δεν έχει το i movie)
Όμως στις σοβαρές δουλειές βάζεις απλούς τίτλους, άρα πάλι δεν χρειαζώμαστε κάτι δυνατότερο.
Δεν μπορείς να κάνεις δικάμερα κλπ; Πάω πάσο. Αν και έχω λύση με εξωτερική κονσόλα.

Η σύγκριση με το movie maker είναι και ατυχές και ως χαβαλές το εκλαμβάνω βλέπωντας τις διαφορές τους.
Στο ενα παίρνεις την ίδια εικόνα που του δίνεις δίχως να έχει επιρρεαστεί στην ποιότητά του ενώ στο m.m. χάνεις σε ποιότητα εμφανέστατα. Οφθαλμοφανέστατα θα έλεγα καλύτερα.

Reaction score
164
Οι "μεταβάσεις" που πρέπει να χρησιμοποιούνται είναι: cut, dissolve, fade from/to black. Βαρέθηκα να βλέπω βίντεο γάμου που μοιάζουν demo των transition και των εφέ.
Χρειάζεται: λεπτομερή διόρθωση χρώματος, χρωματικό ταίριασμα μεταξύ πλάνων, και ανάλογα με το στυλ του μοντάζ μπορεί να χρειαστούν pip, split στα δύο κτλ...
Σύμφωνα με αυτά που λες, θα έκανε και για μοντάζ κινηματογραφικών ταινιών. Και αυτοί cut to cut κάνουν στο 90% των περιπτώσεων, γιατί λες να χρησιμοποιούν Adrenaline;

V

VIDEOMIX

Guest
Ναι, δεν έχει αυτά που λές. Τα κάνει η κονσόλα μου βέβαια.
Προσέχουμε όμως την ωρα της λήψης όσο μπορούμε.

Reaction score
0
Οι "μεταβάσεις" που πρέπει να χρησιμοποιούνται είναι: cut, dissolve, fade from/to black. Βαρέθηκα να βλέπω βίντεο γάμου που μοιάζουν demo των transition και των εφέ.
Χρειάζεται: λεπτομερή διόρθωση χρώματος, χρωματικό ταίριασμα μεταξύ πλάνων, και ανάλογα με το στυλ του μοντάζ μπορεί να χρειαστούν pip, split στα δύο κτλ...
Σύμφωνα με αυτά που λες, θα έκανε και για μοντάζ κινηματογραφικών ταινιών. Και αυτοί cut to cut κάνουν στο 90% των περιπτώσεων, γιατί λες να χρησιμοποιούν Adrenaline;
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

3D animation - post production

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss