Αγορές από Αμερική. Πώς να γλυτώσουμε το τελωνείο;

Reaction score
0
Γεια σας,θελω να ρωτησω κατι σχετικο με τα ταχυδρομεια,εχω κανει μια παραγγελια απο καποιο site της Αμερικής να στειλουν ένα δέμα (ρούχα) σε ενα θειο και αυτος με την σειρά του να μου τα στείλει.Του είπα να τα στείλει σε δυο πακετα,ωστε να μην κινηθουν υποψιες,και να ως gift,με ποια εταιρία πρέπει να μου τα στείλε για να μην περασει τελωνειο?τι αξία πρεπει να γραψει και αν τελικα ζητηθει αποδειξη κλπ πως θα τους δωσω αν οντως ειναι gift,ναι μεν εχω αποδειξη μεσω paypal αλλα αυτο θα αποδεικνυε την ενοχη μου.Αν μπορει καποιος ας απαντησει,ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.075
Αν τα στείλει ο θείος δε χρειάζεται απόδειξη, αρκεί μια τυπική αξία μόνο.
Αποστολή με USPS.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.401
επίσης βγάλε τις ετικέτες και κάντα να δείχνουν μεταχειρισμένα..

Reaction score
118
Παρέλαβα πρόσφατα προιόντα από προμηθευτή μου στις ΗΠΑ. Η αξία των προιόντων ήταν 997 δολλάρια, τα μεταφορικά 170 δολλάρια και τα χρήματα που κατέβαλα συνολικά για την εισαγωγή (τελωνειακά κλπ) ήταν .. 400 ε δηλαδή 540 δολλάρια ..

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.492
Απάντηση: Αγορές από Αμερική, πως να γλυτώσουμε το τελωνείο;

μπορω να προτείνω τη http://www.viaddress.com η καλύτερη..τα στελνεις εκει και μετα στα στέλνουν σπιτι

Απάντηση: Αγορές από Αμερική, πως να γλυτώσουμε το τελωνείο;

Έχω αγοράσει πολλές φορές από Αμερική και έχω γλιτώσει το τελωνείο.

Μία πολύ οικονομική λύση για αγορές από Αμερική είναι η http://www.viaddress.com/. Με μηδενική συνδρομή μπορείτε να έχετε μία εικονική διεύθυνση στην Αμερική, να αγοράσετε προϊόντα από sites όπως το amazon, ebay κλπ. Τα προϊόντα αποστέλλονται στο viaddress και στη συνέχεια τα στέλνουν στη διεύθυνση σας στην Ελλάδα.

Η VIAddress πάντως δεν διασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο πως τα δέματά μας ΔΕΝ θα περάσουν τελωνείο.
Έχει ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες.

Το μόνο που διευκολύνει είναι στην περίπτωση που ο πωλητής δεν στέλνει εξωτερικό.

Reaction score
0
γεια σας παιδιά,έχω ένα θέμα με ενα δεμα απο αμερικη.μου στελνει ενας θειος ενα δεμα απο αμερικη(ρουχα που αγορασα του τα εστειλα και μου τα στελνει),με tracking number και USPS first class international package service,και μου ειπε οτι θα ερθει το πακετο σε 3 με 5 μερες.απιστευτο σκεφτηκα,μετα απο 3-4 ερχεται ενα γραμμα που εστειλε ο θειος το οποιο ειχε μεσα τις αποδειξεις απο τις ιντερνετικες αγορες που εκανα.ολα αυτα στις 16 οκτωβριου.και ελαβα το γραμμα στις 21 οκτωβριου.ψαχνοντας στο tracking ειδα οτι το πακετο ακομα δεν εχει ακομα φυγει απο αμερικη.εστειλα μειλ στην εταιρια ουτε καν βοηθησε,τι να κανω?υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει το tracking number εξω απο τα συνορα της αμερικης?μπορω μηπως να παω στα τοπικα ΕΛΤΑ και να ζητησω να ψαξω το πακετο μου η θα μου ριξουν ενα ξυλο και θα ησυχασω? :(

Reaction score
118
Λογικο να μην εχει φτασει ακομα, επισης λογικο να φαινεται κολλημενο για μερικες μερες ή εξαφανισμενο μεχρι να ξανεδειξει το τρακινγκ οτι μπηκε Ελλαδα.

Απο Αμερικη θα ανησυχουσα μετα τις 20-25 ημερες...στα ΕΛΤΑ δε θα σου πουν κατι περισσοτερο απ'οτι εσυ βλεπεις με το τρακινγκ.

Reaction score
1.573
Οι 3-5 ημέρες αφορούν priority shipping και αυτό χωρίς να είναι δεσμευτικό. Λογικά θα πρέπει να περιμένεις το δέμα σου σε 10-15 εργάσιμες ημέρες απο την ημερομηνία αποστολής του.

Reaction score
249

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Έτσι είναι πράγματι, εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις. :whistling:
Μπααα, θα περασει ως κλωστοϋφαντουργικο ειδος (πλεξιμο καλτσας, πουλοβερ κλπ):)

Λενε οτι τελευταια ακομη και απο Κινα ολα ελεγχονται και...πιστωνονται (οχι που θα εχαναν οι τελωνειακοι)

Reaction score
0
ρε παιδια κατι ρουχα πηρα απο Netherlands ερχονται,θα πληρωσω τελωνειο??? αν ειναι ετσι ας τα φορεσουν, δεν εχω λεφτα για αρνι γιατι οσα θα ζητησουν κοστιζου ισα με ενα αρνι και βαλεε

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ακριβως!
Αγόρασα απο το αμαζον ενα ρολόι 125$ και πλήρωσα 125 € όπως βγάζει ο υπολογιστής που παρεθεσες
Πως γινεται αυτο αφου προσθετει μονο ΦΠΑ 23% και VAT 2% (στη δικη μου δοκιμη αυτο εκανε);

Reaction score
34
προσοχη με fedex παιδια καποτε πριν 4 χρονια ειχα παραγγείλει ενα συναγερμο scorpion θυμάμαι 350 ευρω ειχε εδω και 150 απο Αμερική και η fedex με ενημέρωσε οταν το δεμα έφτασε οτι πρέπει να πληρώσω για δασμους 40 ευρω αν θυμάμαι καλα και 70 για εκτελωνισμό. οπότε δεν το δέχτηκα επέστρεψε πισω στο Αμερικα μου το ξαναεστειλαν με usps και ηρθε ελευθεροοοοο.χωρις τελωνειο.
αλλα πληρωσα τα μισα απο αυτα γιατι οταν επέστρεψε πισω στην εταιρια για να πάρει το πακετο απο την fedex αναγκάστηκε να πληρώσει το τελωνειο στην Ελλαδα.
Αυτην την στιγμή εχω κάνει πανω απο 140 αγορές το 70% απο κινα και Αμερικη και εχω πληρώσει μονο 2 φορες τελωνείο.
Συμβουλες :
Gift
αξια κατω απο 20 euro
και με απλο ταχυδρομείο ποτε γρήγορη αποστολή.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.556
Members
38.460