Αγορές από Αμερική. Πώς να γλυτώσουμε το τελωνείο;

Reaction score
249
Πως γινεται αυτο αφου προσθετει μονο ΦΠΑ 23% και VAT 2% (στη δικη μου δοκιμη αυτο εκανε);
Δεν ξέρω πως το βρηκες εγώ απλα έβαλα την αξία του 125 απλό μηχανικό ρολοι και τα μεταφορικά 15 όπως δήλωνε το αμαζον και μου έβγαλε συνολική τιμή 125(σήμερα 127 λόγω άλλης ισοτιμίας)δηλαδή περιπου 15€ για τελωνειο

Reaction score
140
προσοχη με fedex παιδια καποτε πριν 4 χρονια ειχα παραγγείλει ενα συναγερμο scorpion θυμάμαι 350 ευρω ειχε εδω και 150 απο Αμερική και η fedex με ενημέρωσε οταν το δεμα έφτασε οτι πρέπει να πληρώσω για δασμους 40 ευρω αν θυμάμαι καλα και 70 για εκτελωνισμό. οπότε δεν το δέχτηκα επέστρεψε πισω στο Αμερικα μου το ξαναεστειλαν με usps και ηρθε ελευθεροοοοο.χωρις τελωνειο.
αλλα πληρωσα τα μισα απο αυτα γιατι οταν επέστρεψε πισω στην εταιρια για να πάρει το πακετο απο την fedex αναγκάστηκε να πληρώσει το τελωνειο στην Ελλαδα.
Αυτην την στιγμή εχω κάνει πανω απο 140 αγορές το 70% απο κινα και Αμερικη και εχω πληρώσει μονο 2 φορες τελωνείο.
Συμβουλες :
Gift
αξια κατω απο 20 euro
και με απλο ταχυδρομείο ποτε γρήγορη αποστολή.
χμ , δεν είναι ακριβώς έτσι
και εξηγώ
αν το δέμα σταματήσει στο τελωνείο και ανοιχτεί και ο τελωνιακος δεν πιστεύει την δήλωση σου ( ναι είναι δική σου δήλωση του παραλήπτη το gift και η αξία , απλά ο αποστολέας το συμπληρώνει για λογαριασμό σου ) τότε θα ζητηθεί αποδεικτικό του τρόπου πληρωμής ( πχ paypal , credit card κτλ )
στην περίπτωση αυτήν λοιπόν δεν γλυτώνεις ,άσε δε που κατ'ουσιαν μιλάμε για απόπειρα απάτης του τελωνείου και πάει αλλού η δουλειά άμα θέλουν
συνήθως ο υπολογισμός έχει ως εξής
κόστος προϊόντος+μεταφορικά χ δασμός 2% χ πανεπιστήμιο 0,5% χ εισφορά τραπέζης 0,15% χ ΦΠΑ 23% + ΔΕΤΕ
αυτά ισχύουν σε κάθε περίπτωση , απλά με τα currier ( fedex ,ups , dhl κτλ ) έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κόστος λόγο αυξημένης πάγιας αμοιβής τις διαδικασίας εκτελωνισμού από αυτούς,να επιστήσω την προσοχή στο ΠΑΓΙΑ αμοιβή γιατί δεν έχει να κάνει με την αξία του εισαγόμενου προϊόντος ( είτε είναι 10ευρω είτε είναι 150 )

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Πριν δυο χρονια συστημα αντιρανταρ $240 και με το USPS περασε με...3€. Αλλα σημερα λενε πως εχουν αγριεψει...

Aν τους δειξεις (εκτυπωμενη) την αποδειξη του PayPal σε πιστευουν;

Reaction score
34
FEDEX Αριθμός Προσφοράς: 04/10/40/05
ΑΘΗΝΑ 26/1/2010
Προς: ΣΑΚΗΣ .....
Αγαπητέ Κε
Σε συνέχεια τηςεπικοινωνίας μας σας αποστέλλω την ανάλυση των εξόδων του
εκτελωνισμού για τιςφορτωτικές:
4025 6105 2051 Χ. Χατζηαργ.... 210 3538021
ΠΟΣΟ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0,00
ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 32,00
Δ.Ε.Τ.Ε. 2,00
Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00
Ε.Ε.Π.Α. 0,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00
ΑΜΟΙΒΗ 79,73
ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00
ΣΥΝΟΛΟ 128,73
Σας ενημερώνω ότι το συνολικό κόστος του εκτελωνισμούανέρχεται στο ποσό των
ευρώ
συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α , εξόδων τελωνείου,με παράδοση την διεύθυνσή σας.
Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί σε έναναπ΄τούς πιο κάτω λογαριασμούςτραπεζών.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ORBIT COURIERS SA
α)ALPHA BANK ΙΒΑΝ:GR2401401160116002320006570BIC:CRBAGRAAXXX
β)EUROBANK IBAN:GR9202600100000480200305694BIC:EFGBGRAA
c)PIRAEUS BANK IBAN:GR2901720520005052018982402BIC:pIRBGRAA
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ORBIT COURIERS SA
Η αναγραφή του ονόματος του καταθέτη στη θέση (αιτιολογίας) είναι απαραίτητη .
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στo τηλέφωνo
210 35 43 043, ώρες λειτουργίας 08:00 ως 16:30.
Η αποστολή αντιγράφου του καταθετηρίου στο ΦΑΞ : 210 35 38 434 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
Σε περίπτωση μη αποστολής της αποδοχήςτα φορτωτικά έγγραφα θα παραμείνουν στα γραφεία μας για μια
περιοδο 5 (πεντε )εργασιμων ημερων πριν την επιστροφη στον αποστολεα.
*Μετα την 3ηημερα από την αφιξη , η παραμονη στην αποθηκη επιβαρυνεται με αποθηκευτρα.
Αποδέχομαι την προσφορά σας

Τελικά δεν την αποδέχτηκα επέστρεψε πίσω και χρέωσαν με αυτα τα εξοδα την εταιρεία στην Αμερικη.
Μετα τους ειπα να το ξαναστειλουν με usps και ηρθε χωρις να πληρώσω τίποτα.

Reaction score
0
pepost: 1423130 said:
Απάντηση: Αγορές από Αμερική, πως να γλυτώσουμε το τελωνείο;

Έχω αγοράσει πολλές φορές από Αμερική και έχω γλιτώσει το τελωνείο.

Μία πολύ οικονομική λύση για αγορές από Αμερική είναι η http://www.viaddress.com/. Με μηδενική συνδρομή μπορείτε να έχετε μία εικονική διεύθυνση στην Αμερική, να αγοράσετε προϊόντα από sites όπως το amazon, ebay κλπ. Τα προϊόντα αποστέλλονται στο viaddress και στη συνέχεια τα στέλνουν στη διεύθυνση σας στην Ελλάδα.
Γεια σας. Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα ταμπλετ απο ebay Αμερικης, θελοντας ομως να αποφυγω το τελωνειο. Μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε πως μπορω να χρησιμοποιησω το viaddress.com ??
Ευχαριστω προκαταβολικα!

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.455
Αλλάζουν τα πάντα στο ΦΠΑ των αγορών μέσω ίντερνετ! Το σχέδιο της Κομισιόν

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα σειρά μέτρων για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Οι προτάσεις θα καταστήσουν ευκολότερες τις online αγοραπωλησίες προϊόντων και υπηρεσιών
- Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η δημιουργία πύλης που θα λειτουργεί σε ολόκληρη την ΕΕ και θα επιτρέπει την ηλεκτρονική καταβολή του ΦΠΑ (“One Stop Shop”)
- Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν ότι ο ΦΠΑ καταβάλλεται στο κράτος μέλος του τελικού καταναλωτή, με αποτέλεσμα τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών εσόδων μεταξύ των χωρών της ΕΕ

http://www.newsit.gr/oikonomia/Alla...n-meso-internet-To-sxedio-tis-Komision/681558

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo