Ακιδες στηριξης για cdplayer

Reaction score
283
ειμαι κατοχος του cambridze Azur 840 το βαρος του ειναι 10.50g.θελω να βαλω αντικραδασμικα,να προτιμησω κωνους; η κατι αλλο;παντως σε λογικη τιμη.Εχω βρει στο electronet αντιπροσωπο της kimber αλλα ειναι σφραγισμενα δεν ξερω πως ακουγονται,απλα θελω να παιζει λιγο πιο καθαρα χωρις να αλλαζει τον χαρακτηρα του

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.027
Απάντηση: Ακιδες στηριξης για cdplayer

Αντί ακίδων,προτείνεται να φτιάξεις σε τόρνο αλουμινένια αντίγραφα των Final Daruma.Μιά ικανοποιητική διάσταση γιά την εφαρμογή στη συγκεκριμένη συσκευή είναι 80 χιλιοστά διάμετρος και 10 εξωτερικό πάχος γιά εκάστοτε πιατάκι,με κεντρικό βάθος 5 χιλιοστών γιά τα φέροντα την κοίλη επιφάνεια,3 χιλιοστών γιά τα φέροντα τη σκαμμένη επίπεδη και τέλος μπίλια-ρουλεμάν διαμέτρου 12 χιλιοστών αναμεταξύ τους.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Αντί ακίδων,προτείνεται να φτιάξεις σε τόρνο αλουμινένια αντίγραφα των Final Daruma.Μιά ικανοποιητική διάσταση γιά την εφαρμογή στη συγκεκριμένη συσκευή είναι 80 χιλιοστά διάμετρος και 10 εξωτερικό πάχος γιά εκάστοτε πιατάκι,με κεντρικό βάθος 5 χιλιοστών γιά τα φέροντα την κοίλη επιφάνεια,3 χιλιοστών γιά τα φέροντα τη σκαμμένη επίπεδη και τέλος μπίλια-ρουλεμάν διαμέτρου 12 χιλιοστών αναμεταξύ τους.

Καλα το λεω εγω οτι εισαι κρυφοχαιεντας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1

Φίλε μου εσύ τα έχεις φτιάξει ?

Γνωρίζεις κάποιον που θα μπορούσε να μας τα φτιάξει ?

Μία ομαδική αγορά ίσως ? (υποθέτω ότι κάνει και για CD Pleyer ?)

Υπάρχει κάτι παρόμοιο για ηχεία ? (θα ήθελα μα αποφύγω τις ακίδες, μαρμαράκια και ελαστικομερη).

Ευχαριστώ,

Bart

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

παιδια αν κοιταγατε τις αγγελιες θα βλεπατε οτι εχω παροιμοια προιοντα προς πωληση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

ειμαι κατοχος του cambridze Azur 840 το βαρος του ειναι 10.50g.θελω να βαλω αντικραδασμικα,να προτιμησω κωνους; η κατι αλλο;παντως σε λογικη τιμη.Εχω βρει στο electronet αντιπροσωπο της kimber αλλα ειναι σφραγισμενα δεν ξερω πως ακουγονται,απλα θελω να παιζει λιγο πιο καθαρα χωρις να αλλαζει τον χαρακτηρα του
κι εγώ θέλω μια ξανθιά, αλλά αυτό είναι άσχετο.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, είναι τι θέλεις από τα εξής 2:

1. να γειώσεις τους κραδασμούς που παράγονται από τον μηχανισμό του CD-player στη μάζα της βάσης όπου το μηχάνημα εδράζεται, ή

2. να απομονώσεις το μηχάνημα από τους κραδασμούς της βάσης (πχ επίπλου) που εδράζεται, οι οποίοι παράγονται από τα ηχεία σου και μεταφέρονται στο cd-player.

Στην 1η περίπτωση ναι μεν θα γειώσεις τρόπο τινά τους κραδασμούς του μηχανισμού, αλλά θα αρπάξεις και κραδασμούς από τη βάση.

Στην 2η περίπτωση, οι κραδασμοί του μηχανήματος θα αποσβεστούν στη μάζα του ίδιου του μηχανήματος.

Αλήθεια, που είναι τοποθετημένο το μηχάνημα? Σε ένα απλό έπιπλο πχ?

Reaction score
10
Δοκίμασε ένα κομμάτι γρανίτη κάτω από το cd player πάχους 3-4 εκ. Θα κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις στον ήχο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Μετά τις απορίες του Κώστα εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό μουςικόφιλο το εξής...

Γνωρίζεις κάποιον που με την τοποθέτηση ακίδων ή αποσβεστικών πήρε από το cd player του την καθαρότητα που επιθυμείς?

Αν ναι προχώρα αν όχι πρέπει να ψαχτείς αλλού...

Δοκίμασε κάποιο βάρος επάνω στο μηχάνημα.
Για παράδειγμα, μεσολαβώντας κάτι μαλακό για να μην το τραυματίσεις, βάλε ένα δίσκο από βαράκι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

βιβλία βάζεις από πάνω βρε, όχι βαράκια! :143::138::135:

βασικά, για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, οι κραδασμοί που παράγονται από τον μηχανισμό ανάγνωσης είναι κολοκύθια. δηλαδή πολύ μικρού μεγέθους, που εύκολα αποσβένονται στη μάζα της συσκευής.

είναι αυτό που έγραψα πριν:

Στην 2η περίπτωση, οι κραδασμοί του μηχανήματος θα αποσβεστούν στη μάζα του ίδιου του μηχανήματος.
τες πα, με αύξηση της μάζας του μηχανήματος δίνεις συντομότερη απόσβεση των κραδασμών, ενώ σε καμιά των περιπτώσεων δε συμφέρει να γειώσεις το μηχάνημα, διότι θα μαζέψει κραδασμούς από το ηχείο.

άρα θέλει ελαστικά ποδαράκια πχ σορμποθάνης για απομόνωση και αύξηση μάζας (βαράκια-βιβλία-γρανίτες κλπ κλπ κλπ) για γρηγορότερη απόσβεση των ενδογενών κραδασμών, κάτι που βέβαια είναι λίγο αστείο....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641
Απάντηση: Re: Ακιδες στηριξης για cdplayer

Δοκίμασε ένα κομμάτι γρανίτη κάτω από το cd player πάχους 3-4 εκ. Θα κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις στον ήχο.
αυτή η λύση "μπάζει".

για να "δουλέψει" θέλει στιβαρά ποδαράκια μηχανικής επαφής (γείωσης) του μηχανήματος με το γρανίτη, ενώ κάτω από το γρανίτη χρειάζονται μαλακές βάσεις πχ σορμποθάνης για απομόνωση. έτσι δίνεις μάζα για να αποσβέσεις τους κραδασμούς του μηχανήματος, με την προϋπόθεση ότι θα περάσεις τους κραδασμούς του μηχανήματος στη μάζα αυτή, ενώ με τη σειρά της η μάζα αυτή δε θα παίρνει κραδασμούς από το χώρο (απομονωμένη) γιατί αν πάρει θα τους δώσει στο μηχάνημα.

συνεχίζω πάντως να θέλω μια ξανθιά....:137::138::137:

Reaction score
0
Η λογικη της απομονωσης οπως ειπε πολυ σωστα ο mr EAR πιο πανω βασιζεται σε δυο σημεια.
1. Απομονωση της συσκευης απο την επαφη της απο το σημειο που παταει.
2. Ελαχιστοποιηση ή και εξαλειψη των κραδασμων απο τα μηχανικα κινουμενα μερη της συσκευης και απο τις προσλαμβανουσες απο τον αερα δονησεις.

Για το 1ο φανταζομαι οτι καποιο καταλληλο σαντουιτς υλικων διαφορων πυκνοτητων και ελαστικοτητας ειναι η λυση.
Για το 2ο ειναι η αυξηση της μαζας σε συνδιασμο με καταλληλο damping ετσι ωστε ο συντονισμος να πεσει κατω απο το ακουστο οριο.

Τωρα ποιο ειναι το σαντουιτς και ποιο το καταλληλο damping... θα με ενδιεφερε και εμενα να μαθω μιας και μονο θεωρητικα μπορω ακομα να το προσεγγισω.

Υ.Γ. Εγω θελω μια ζεστη μελαχροινη, δεν θα τσακωθουμε ποτε φιλε EAR ;)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Ακιδες στηριξης για cdplayer

συνεχίζω πάντως να θέλω μια ξανθιά....:137::138::137:[/QUOTE]

Παρε αυτη για αρχη και πες της να τα βαψει.........

Με αγαπη και εκτιμηση.....ο εκ Κορινθου Βλασης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ακιδες στηριξης για cdplayer

συνεχίζω πάντως να θέλω μια ξανθιά....

Με αγαπη και εκτιμηση.....ο εκ Κορινθου Βλασης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]

Χχαχαχαχαχα

Αδερφε αυτην για να την ταϊσει θα πρεπει να πουλησει το ηχοσυστημα και ζητημα ειναι αν θα τη βγαλει την εβδομαδα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

αμαν μάναμ, τι'ν τούτο το θεριό;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Μια λυση φιλε μου που θα ηθελα να σου προτεινω ειναι και η προταση της Audiomagic
http://www.audiomagic.dk/isp.aspx .
Εχω δοκιμασει αρκετα τετοια μαραφετια και αυτη η λυση μου απεδωσε ειλικρινα καλλιτερα...εχω ενα στο cd και ενα στον προ με αρκετα ουσιαστικα αποτελεσματα.

Μεταξυ βασης και του ξυλου που βλεπεις επανω υπαρχει αποσβεστικο υλικο,δηλαδη η επανω βαση εδραζεται επανω σε τρεις στρογγυλες αποσβεστικες μπαλες.

Ρωτα και τον φιλο μας τον Γιαννη τον Μιχαιλο που τα εμπορευεται...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Για του λογου το αληθες...νατα στο συστημα μου,.....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακιδες στηριξης για cdplayer

Με αγαπη και εκτιμηση.....ο εκ Κορινθου Βλασης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χχαχαχαχαχα

Αδερφε αυτην για να την ταϊσει θα πρεπει να πουλησει το ηχοσυστημα και ζητημα ειναι αν θα τη βγαλει την εβδομαδα...[/QUOTE]

Εσυ Στελακι πουλακι μου μιας και μου φαινεσαι καλο παιδακι και εισαι καινουριος σε αυτο το τσαρδι παρε αυτη για αρχη....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

βλάσης ο πιστολέρο!

:137::138::137:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακιδες στηριξης για cdplayer

Εσυ Στελακι πουλακι μου μιας και μου φαινεσαι καλο παιδακι και εισαι καινουριος σε αυτο το τσαρδι παρε αυτη για αρχη....
Αχχχ η ομορφια της φυσης ειναι αξεπεραστη... (το πρασινο εννοω...:143: )
Θα κανω την καρδια μου πετρα...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ακιδες στηριξης για cdplayer

Μια λυση φιλε μου που θα ηθελα να σου προτεινω ειναι και η προταση της Audiomagic
http://www.audiomagic.dk/isp.aspx .
Εχω δοκιμασει αρκετα τετοια μαραφετια και αυτη η λυση μου απεδωσε ειλικρινα καλλιτερα...εχω ενα στο cd και ενα στον προ με αρκετα ουσιαστικα αποτελεσματα.

Μεταξυ βασης και του ξυλου που βλεπεις επανω υπαρχει αποσβεστικο υλικο,δηλαδη η επανω βαση εδραζεται επανω σε τρεις στρογγυλες αποσβεστικες μπαλες.

Ρωτα και τον φιλο μας τον Γιαννη τον Μιχαιλο που τα εμπορευεται...
ποσο κανει αφτουνο?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90