Ακουστική μνήμη.

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Ακουστική μνήμη.

Εδώ αναφέρεις μια σύγκριση μεταξύ δύο 'εντυπώσεων'. Μεταξύ τους είναι είναι διαφορετικές. Πως κρίνεις την καλύτερη ή την πιο ταιριαστή σε εσένα;
Μα το λες μόνος σου. Αναφέρω την σύγκριση δύο "εντυπώσεων" που μας προκαλούν δύο διαφορετικές συσκευές όταν αναπαράγουν στο ίδιο σύστημα. Αυτό λοιπόν που μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε την διαφορετικότητα τους, είναι η αφαιρετική μας ικανότητα η οποία στηρίζεται στην μνήμη μας, που σε αυτό το thread την αποκαλούμε ως "ακουστική μνήμη".

Τώρα, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου, η απάντηση κρύβεται πάλι πίσω από την αφαιρετική σου ικανότητα, που σε "συνεργασία" με τα αισθητήρια της ακοής σου και φυσικά με τα προσωπικά σου γούστα, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τι είναι αυτό που σε καλύπτει περισσότερο.

Αν όμως δεν υπήρχε αυτή η "ακουστική μνήμη" όπως την αποκαλούμε, δεν θα μπορούσες ποτέ να κάνεις αυτή τη σύγκριση, γιατί πολύ απλά δεν θα θυμόσουν τι είχες ακούσει πριν.
 

Μηνύματα
4.853
Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακουστική μνήμη.

....
η απάντηση κρύβεται πάλι πίσω από την αφαιρετική σου ικανότητα, που σε "συνεργασία" με τα αισθητήρια της ακοής σου και φυσικά με τα προσωπικά σου γούστα, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τι είναι αυτό που σε καλύπτει περισσότερο.
....
Αυτό που ονομάζεις "προσωπικό γούστο" είναι κάτι σταθερό ή αλλάζει ανάλογα την περίπτωση ; Δηλαδή...
Συγκρίνεις δύο πράγματα μεταξύ τους και διαλέγεις ποιο πλησιάζει το 'τέλειο' έτσι δεν είναι ;
Αν ακούσεις το συγκριτικό δύο "κακών" συστημάτων, θα βρεις ποιο σου αρέσει περισσότερο αναμεσά τους, αλλά δεν θα φτάνει σε 'ποιότητα' αυτό που "άκουσες εκεί" και σου άρεσε πολύ.
Είναι έτσι ;
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Έτσι είναι... μόνο αν αυτό που θεωρούμε "τέλειο" ή μάλλον αυτό που έχουμε αποθηκεύσει ως "τέλειο" στην μνήμη μας, έχει προκύψει από ζωντανές ακροάσεις κλασσικής μουσικής, μουσικής jazz και γενικώς από είδη μουσικής που δεν έχουν να κάνουν με σκυλάδικα και ντίρλι ντίρλι λάι λάι.

Τώρα, αν βρεθείς ποτέ μπροστά από δύο συστήματα που σύμφωνα με τα δικά σου γούστα αποδίδουν άσχημα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπεις καν στο κόπο να τα αξιολογήσεις, εκτός και αν εργάζεσαι ως δοκιμαστής για κάποιο περιοδικό.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.087
Μηνύματα
3.040.445
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo
Top