Ακούμε ό,τι βλέπουμε ;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Η μηπως ακουμε οτι εχουμε διαβασει ;

Και εξηγουμαι αμεσως με διαφορα παραδειγματα

Ποσες φορες στο παρελθον δεν πηραμε καποιο μηχανημα που αριστευσε στον ΗΧΟ και ακουγαμε οτι εγραφε το περιοδικο?

Ο 1000αρης Jeff Roland παιζει καλυτερα απο τον 1000αρη του BAck?

Το ESS 9018(κοινως Buffalo) τωρα που χρησιμοποιειται στο Weiss παιζει καλυτερα απο την DIY υλοποιηση των αμερικανων?

Τα καλωδια ρευματος παιζουν η δεν παιζουν ρολο στην ηχητικη αλυσιδα?Οσοι ακουν διαφορες ειναι για τα σιδερα?Η ειναι ολοι τους τοσο πολυ προϊδεασμενοι?

Δυο καλωδια ηχειων με ιδια η πολυ κοντινα L & C και συνεπως ιδια συνθετη μιγαδικη αντισταση θα παιξουν -ακουστουν το ιδιο?

Και αλλα πολλα χιλιοειπωμενα και χιλιοτραγουδισμενα που τυρρανανε το HiFi

Αφορμη μια αντιπαραθεση στις Ηχητικες αποδρασεις για ενεργη πολυενισχυση ενος "μυθικου "ηχειου και βεβαια καλωδια ρευματος(ο συνηθης υποπτος-κατι σαν την Ελενη του Τρωϊκου πολεμου).Ο ενας χωρις ακροαση αναρωτηθηκε και ο αλλος, χωρις ακροαση επισης ,ενιωσε την αναγκη να υπεραμυνθει του "μυθου".

Και αναρωτιεμαι και εγω με την σειρα μου....
Ενας Krell,Wavac,Burmster τυγχανουν της ιδιας αντιμετωπισης με ενα Pioneer,Marantz,Tsakiridis Aelos.......
Eνα Weiss με ενα DacMagic..........
Eνα Wilson... με ενα Eρμη....

Reaction score
4.305
Απάντηση: Ακουμε οτι βλεπουμε ;

Μανο πολλα μαζεμενα ρωτας (χωρια βεβαια που εχουν ξανασυζητηθει σχεδον τα παντα).

Πρωτον τα περιοδικα επηρεαζουν σαφως τον πολύ κοσμο. Ακομη κι αυτοι που δεν δινουν ιδιαιτερη σημασια θα ηταν περισσοτερο ευχαριστημενοι αν μια μελλοντικη αγορα τους για καποιο προιον συνοδευοταν και από αριστη κριτικη από μερους του περιοδικου, χωρις αυτό να σημαινει ότι μια αρνητικη κριτικη θα αποτελουσε ανασταλτικο παραγοντα.

Για τα καλωδια ρευματος δεν εχω κανει δοκιμες και δεν εχω αποψη.

Το τι πουλια πιανουν ο χιλιαρης του Back και το Bufalo μονο μια αμεση συγκριση με τα μηχανηματα που αναφερεις θα εδινε ένα αξιοπιστο αποτελεσμα. Προς το παρων μονο εικασιες γινονται.

Για την ενεργη πολυενισχιση των ηχειων του Κυριακου, δεν θα τολμουσα να το κανω ποτε. Νομιζω ότι η επιλογες που εχει κανει είναι πολύ καλες και οδηγηθηκε εκει με γνωμονα την πολυχρονη εμπειρια που εχει και τα προσωπικα του γουστα. Πιστευω πως αν εισαι οπαδος της συγκεκριμενης λυσης (ενεργης) υπαρχουν αλλα ηχεια που είναι πιο ευκολα να για μια αναλογη κινηση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Το ESS 9018(κοινως Buffalo) τωρα που χρησιμοποιειται στο Weiss παιζει καλυτερα απο την DIY υλοποιηση των αμερικανων?
Όχι, το Buffalo παίζει καλύτερα τώρα, απ' ό,τι έπαιζε πριν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Τα καλωδια ρευματος παιζουν η δεν παιζουν ρολο στην ηχητικη αλυσιδα?Οσοι ακουν διαφορες ειναι για τα σιδερα?Η ειναι ολοι τους τοσο πολυ προϊδεασμενοι?
Δεν είναι για τα σίδερα. Για άρμεγμα είναι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Δυο καλωδια ηχειων με ιδια η πολυ κοντινα L & C και συνεπως ιδια συνθετη μιγαδικη αντισταση θα παιξουν -ακουστουν το ιδιο?
Όχι. Το ακριβότερο θα παίξει καλύτερα. Ακόμα δεν το έμαθες το ποίμα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Και αναρωτιεμαι και εγω με την σειρα μου....
Ενας Krell,Wavac,Burmster τυγχανουν της ιδιας αντιμετωπισης με ενα Pioneer,Marantz,Tsakiridis Aelos.......
Eνα Weiss με ενα DacMagic..........
Eνα Wilson... με ενα Eρμη....
Είσαι οισωπαιδωτεικώς ρε! Και άσχαιτως! Αφτό οίσε!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

... και έχεις και κόμπλεξ, αφού γράφεις εδώ μέσα! Α μα πια...

Reaction score
1.815
Re: Ακουμε οτι βλεπουμε ;

Μου φαίνεται παίδες οτι εθελοτυφλούμε όλοι μαζί περι διαφορών!
Όλα είναι marketing. Οι εταιρίες βγάζουν ένα προιόν το οποίο στηρίζεται σε "κοινή" τεχνολογία, αλλάζοντας επιμέρους τοπολογίες και κάνοντας ή όχι κάποιες βελτιώσεις.
Το κάθε προιόν για να αναδειχθεί, καταλήγει στα περιοδικά και στους reviewers του ειδικού τύπου. Εαν το γουστάρει ο "παίχτης" που κάνει το τεστ θα το αναδείξει, αλλιώς θα το θάψει.
Ο πελάτης από την άλλη συνήθως ακολουθεί τυφλά τα γραφόμενα. Έχω παρατηρήσει πολύ κόσμο, όταν πάει να ακούσει κάποιο προιόν (παλαιότερα αυτά γιατί πλέον δεν υφίσταται κάτι ανάλογο στις μέρες μας), να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του, αλλά και τον πωλητή, οτι ακούει όπως ο reviewer που έκανε παρουσίαση του προιόντος σε Χ περιοδικό!!!
Πχ έχω ακούσει πελάτη στο κατάστημα "ΗΧΩ Hi-Fi" (όσοι το θυμούντε θα έχουν πάρει διαζύγιο με τον Αλτσχάιμερ), να συγκρίνει τον Α1 της Musical Fidelity με Denon PMA-920 και να επιμένει οτι ο Α1 είναι ...μακράν του Denon! Τον ίδιο μήνα είχε παρουσιάσει ο ΗΧΟΣ τον Α1 και τον είχε κάνει Θεό!
Ο "Θείος" (άλλο τρανταχτό παράδειγμα), έφτιαχνε τα SRC ηχεία. Δικής του επινόησης με μονάδες Seas και τα κοντράριζε στις επιδείξεις που έκανε με τα Spendor! Προσπαθούσες να πείσεις τον εαυτό σου οτι έπαιζαν καλύτερα, αλλά όταν έφευγες από το μαγαζί του, σου έμενε ο αξεπέραστος ήχος της Spendor!

Reaction score
29.751

... και έχεις και κόμπλεξ, αφού γράφεις εδώ μέσα! Α μα πια...

Γειά σου ρε κώστα , δεν είσαι ημίθεος φίλε , θεός είσαι.
Πέστα μπας και σε ακούουν μερικοί , εδω μέσα , αλλά δεν βαριέσαι.
Φίλε όταν γράφεις , κεντάς , κατά την γνώμη μου......:142:

Reaction score
4

παντως το avsite ειναι ισως το πρωτο και μονο φορουμ παγκοσμιως που εχει αφησει πισω τα κοινα θεματα του ωντιο και εχει πλεον περασει σε επιπεδο φιλοσοφικο πανω στο θεμα :142:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Ακουμε οτι βλεπουμε ;
Η μηπως ακουμε οτι εχουμε διαβασει ;
Όλα παίζουν ρόλο.
Ακόμα και το χρώμα της σίτας του ηχείου επηρεάζει την υποκειμενική αντίληψη του ήχου (αποδεδειγμένα).

Reaction score
10

Ποιοι?

Εγώ? Εσύ? Η μήπως ακούμε και αντιλαμβανόμαστε όλοι τα ίδια?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Φυσικά. Οι έρευνες που αναφέρω περιελάμβαναν δοκιμές (τυφλές και μη) με ανθρώπους.
Εμείς οι άνθρωποι έχουμε το κακό όλα τα αισθητήρια όργανα να είναι συνδεδεμένα στον ένα και μοναδικό εγκέφαλο που διαθέτουμε - αυτό δεν το γλυτώνουν ούτε οι Χαϊεντάδες.
[Και να μην πεταχτεί ο Κόγιας να πει ότι οι Χαιεντάδες δεν έχουν εγκέφαλο γιατί θα του ρίξω ban!]

Αν κάποιος δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος προφανώς μπορεί να θεωρήσει ότι τα συμπεράσματα επιστημονικών μελετών (που έγιναν σε 100άδες ανθρώπους), δεν τους αφορούν.
Πάντως στη σχετική κατηγορία για νέα μέλη ακόμα δεν είδα μήνυμα "take me to your leader" ή "we come in peace". :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead