Ακούμε ό,τι βλέπουμε ;

Reaction score
10
Re: Ακουμε οτι βλεπουμε ;

Κοίταξε εμένα δεν μου λένε τίποτα οι τιμές και τα λούσα! ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!

Πούλησα ένα ηχείο που είχε τριπλάσια τιμή από αυτο που πήρα! Ξέρεις γιατί? Γιατί γράφω τις τιμές και τα ονόματα στα παλιά μου τα παπούτσια. Γιατί είχα το μυαλό και τη κρίση να καταλάβω ότι μπορεί το piano να κοστίζει το 1/3 από το Sarastro αλλά είναι 10 κλάσεις πάνω και μόνο που τα συγκρίνω θα έπρεπε ο Jorn να κοκκινίζει. Έχω και άλλα παραδείγματα να σου πω αν θες!

Ξέρεις πολλούς που θα έκαναν αυτό που έκανα εγώ? Μπορώ να σου πω ότι εγώ δεν ξέρω κανένα. Άρα οι γενικεύσεις δεν βοηθόυν!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Κι εγώ προτίμησα κάποτε φθηνότερο μηχάνημα σε head-to-head σύγκριση.
Επίσης έχω πιεί ένα φθηνό σχετικά κρασί που μου άρεσε καλύτερα από πολλά ακριβότερα. So what?
Αποδεικνύει αυτό ότι ξεπέρασα τα πάσης φύσεως bias factors που "καταδυναστεύουν" το ανθρώπινο είδος, επηρεάζοντας τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας;

Κοίταξε εμένα δεν μου λένε τίποτα οι τιμές και τα λούσα! ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!

Πούλησα ένα ηχείο που είχε τριπλάσια τιμή από αυτο που πήρα! Ξέρεις γιατί? Γιατί γράφω τις τιμές και τα ονόματα στα παλιά μου τα παπούτσια. Γιατί είχα το μυαλό και τη κρίση να καταλάβω ότι μπορεί το piano να κοστίζει το 1/3 από το Sarastro αλλά είναι 10 κλάσεις πάνω και μόνο που τα συγκρίνω θα έπρεπε ο Jorn να κοκκινίζει. Έχω και άλλα παραδείγματα να σου πω αν θες!

Ξέρεις πολλούς που θα έκαναν αυτό που έκανα εγώ? Μπορώ να σου πω ότι εγώ δεν ξέρω κανένα. Άρα οι γενικεύσεις δεν βοηθόυν!

Reaction score
10

Κι εγώ προτίμησα κάποτε φθηνότερο μηχάνημα σε head-to-head σύγκριση.
Επίσης έχω πιεί ένα φθηνό σχετικά κρασί που μου άρεσε καλύτερα από πολλά ακριβότερα. So what?
Αποδεικνύει αυτό ότι ξεπέρασα τα πάσης φύσεως bias factors που "καταδυναστεύουν" το ανθρώπινο είδος, επηρεάζοντας τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας;
Δεν έχουν την ίδια βαρύτητα οι επιλογές μας κυρίως επειδή δεν είχαν και ανάλογο κόστος.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δεν έχουν την ίδια βαρύτητα οι επιλογές μας κυρίως επειδή δεν είχαν και ανάλογο κόστος.
Στα πόσα παύεις να λειτουργείς ως άνθρωπος και αποφασίζεις ως ρομπότ; Να το έχω υπόψην μου.

Γενικώς δεν έχει νόημα να συζητάμε γιατί δεν μπορείς να αντιληφθείς ακριβώς τι εννοώ αν δεν γνωρίζεις τις έρευνες του Toole (τουλάχιστον αυτές). Διάβασε τα paper του (έχω δώσει links κατά καιρούς) κι αν συνεχίσεις να έχεις ενστάσεις, εδώ είμαστε.

Reaction score
10

Καλά ότι ναναι μου λες, εγώ έχασα 30000Ε εσύ έχασες 200Ε και μου λες ιστορίες για ρομποτ, τι να σου πω....Κοινή λογική είναι Κώστα!

Όταν θα θελήσω να τις διαβάσω να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω προς το παρών επέτρεψε μου να είμαι σίγουρος ότι δεν επηρεάζομαι από review, σχόλια, Placebo Κτλ.

Reaction score
70

Πάντως η αυθυποβολή είναι κάτι που δεν μπορούμε ελέξουμε μιας και συνήθως είναι μηχανισμός του υποσυνείδητου. Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.

Γιαυτό άλλωστε οι δοκιμές των φαρμάκων γίνονται με αληθινά και ψεύτικα φάρμακα έτσι ώστε να μην επηρρεάζει η αυθυποβολή το τελικό αποτέλεσμα.

Κάτι ανάλογο αν γινόταν και στα μηχανήματα αναπαραγωγής θα έπεφτε πολύ γέλιο από όλες τις πλευρές(καλά ας μη πω για τα καλώδια...)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146
Απάντηση: Re: Ακουμε οτι βλεπουμε ;

Πάντως η αυθυποβολή είναι κάτι που δεν μπορούμε ελέξουμε μιας και συνήθως είναι μηχανισμός του υποσυνείδητου. Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.
Τς, τς, τς... Τώρα γίνεσαι προσβλητικός. Σσσσσσσιγά μην αυθυποβάλλεται ο χαϊεντάς! Έχει λεφτά και πληρώνει. Στην αυθυποβολή είσ' ακόμα;

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Καλά ότι ναναι μου λες, εγώ έχασα 30000Ε εσύ έχασες 200Ε και μου λες ιστορίες για ρομποτ, τι να σου πω....Κοινή λογική είναι Κώστα!
Μπορεί εγώ να είμαι φτωχαδάκι και τα 200Ε να με πονάνε πιο πολύ από τα 30000Ε τα δικά σου.
Αλλά όλα αυτά είναι ΑΣΧΕΤΑ με το θέμα μας.

Πάντως μη λες για "κοινή λογική" γιατί από ότι φαίνεται δεν είναι τόσο κοινή.
Είναι, πάντως, η βάση της επιστήμης και, κατ'επέκταση, όλων των μελετών που αναφέρω..
Η δική σου "σιγουριά" δεν στέκει λογικά/επιστημονικά/όπως-θες-πες-το, απλά δεν μπορείς να το δεις τώρα.

Όταν θα θελήσω να τις διαβάσω να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω προς το παρών επέτρεψε μου να είμαι σίγουρος ότι δεν επηρεάζομαι από review, σχόλια, Placebo Κτλ.
Όταν αρχίζεις να διαβάζεις, το πρώτο πράγμα που συνειδητοποιείς είναι το μέγεθος της άγνοιάς σου. Κι όσο διαβάζεις τόσο χειροτερεύει η αίσθηση αυτή.

Κράτα αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σου κι όποτε ασχοληθείς με το "διάβασμα", εδώ είμαστε.
Πάντως δε "δαγκώνουν" τα άρθρα του Toole. Πολύ απλά και κατανοητά είναι γραμμένα. Διάβασε κανένα την Κυριακή με τον καφέ, έτσι από περιέργεια.

Reaction score
10

Μπορεί εγώ να είμαι φτωχαδάκι και τα 200Ε να με πονάνε πιο πολύ από τα 30000Ε τα δικά σου.

Μη λες για κοινή λογική γιατί είναι η βάση της επιστήμης και, κατ'επέκταση, όλων των μελετών που αναφέρω..
Η δική σου "σιγουριά" δεν στέκει λογικά/επιστημονικά/όπως-θες-πες-το, απλά δεν μπορείς να το δεις τώρα.

Όταν αρχίζεις να διαβάζεις, το πρώτο πράγμα που συνειδητοποιείς είναι το μέγεθος της άγνοιάς σου. Κι όσο διαβάζεις τόσο χειροτερεύει η αίσθηση αυτή.

Κράτα αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σου κι όποτε ασχοληθείς με το "διάβασμα", εδώ είμαστε.
Πάντως δε "δαγκώνουν" τα άρθρα του Toole. Πολύ απλά και κατανοητά είναι γραμμένα. Διάβασε κανένα την Κυριακή με τον καφέ, έτσι από περιέργεια.
Δεν είπα για φτωχαδάκια τίποτα, πίστεψε με εμένα με πόνεσαν πολύ πιο πολύ, anyway χαζομάρες λέμε.

Δεν είπα ότι δαγκώνουν, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ρε φίλε να διαβάσω white papers για audio, γιατί σας φαίνεται τόσο περίεργο αυτό στο συγκεκριμένο site? Έχω πολλά να διαβάσω για τηλεπικοινωνίες, τον ελευθερό μυο χρόνο απλά ακούω μουσική! Ηobby είναι! Εξάλλου διάβασαν άλλοι για μένα! :126:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Ακουμε οτι βλεπουμε ;

Τς, τς, τς... Τώρα γίνεσαι προσβλητικός. Σσσσσσσιγά μην αυθυποβάλλεται ο χαϊεντάς! Έχει λεφτά και πληρώνει. Στην αυθυποβολή είσ' ακόμα;
Μήπως να γίνονται τα πειράματα στα φάρμακα σε hi-endάδες που δεν επηρρεάζονται από αυθυποβολές και τα λοιπά. Θα γλυτώνουμε και τα λεφτά από τα placebo φάρμακα!!!:138:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δεν είπα ότι δαγκώνουν, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ρε φίλε να διαβάσω white papers για audio, γιατί σας φαίνεται τόσο περίεργο αυτό στο συγκεκριμένο site? Ηobby είναι! Εξάλλου διάβασαν άλλοι για μένα! :126:
Μην διαβάσεις τότε ρε φίλε. :136:
Απλά να αποδεχτείς ότι, μέχρι να διαβάσεις, δεν θα είσαι σε θέση να καταλάβεις πλήρως - και κατ'επέκταση να κρίνεις - αυτά που γράφουν άλλοι που έχουν διαβάσει.

Reaction score
10

Μην διαβάσεις τότε ρε φίλε. :136:
Απλά να αποδεχτείς ότι, μέχρι να διαβάσεις, δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις πλήρως - και κατ'επέκταση να κρίνεις - αυτά που γράφουν άλλοι που έχουν διαβάσει.
Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να κρίνω κανένα, αυτό είναι και στάση ζωής - γράψτο, άαααλλων πρόθεση ήταν ανέκαθεν αυτή. :126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Ακουμε οτι βλεπουμε ;

Αμαν ρε με τον Χαϊεντα,ετσι κι αλλοιως και αλλοιωτικα και Πασαλιμανιωτικα.

Υπαρχουν καποιοι με λεφτα που ειναι κοροϊδα και ψωνιζουν οτι ναναι.
Αλλα οσοι εχουν λεφτα δεν ειναι κοροϊδα.Ειναι αξιοι ανθρωποι η στην χειροτερη των περιπτωσεων ειναι στον μεσο ορο.Βλακα που να εκανε λεφτα δεν ξερω.
Αυτο το ειδος λοιπον εχει την ανεση και πιθανοτατα και το κριτηριο να χωσει ικανο ποσο χρηματων για να κανει το κεφι του.Αυτον τον ζηλευω,θαθελα ν'αχα την ανεση του.
Δεν τον πυροβολω,δεν τον μεμφομαι,δεν τον λοιδωρω και κυριως δεν τον θεωρω απριορι μαλακα και θυμα.
Οσο κεφι κανει ενας πιτσιρικας που αγοραζει ενα dac-headamp-preamp απο Audiogd(τον Ταϊβανεζο)με βουβαλι (μαλιστα ESS 9018) μεσα με 250$ αλλο τοσο χαιρεται και ο λεφτας που αγοραζει το Weiss 202.Kαι οι 2 τους ειναι ευτυχισμενοι και ακουνε τα χαρισματα του βουβαλου τους
Μην τους φτυνετε αδιακριτως.Στο τελος θα μεινουμε να φτυνομαστε μεταξυ μας.Εμεις και η φτωχεια μας.

Reaction score
777

κάποια θέματα ειναι θέμα μόδας, συνήθεια και πλύσης εγκεφάλου.σίγουρα υπάρχουν φτηνές και αξιόλογες λύσεις.σίγουρα το ακριβότερο δέν συνεπάγεται και το καλύτερο.

όμως καλό είναι να καταλάβουμε ποτέ οτι το καλό όνομα στην πιάτσα δέν το έβγαλε ο tsakiridis επειδή διάβαζε τα φόρουμ.
αγωνίστηκε τίμια, με καλές τιμές και ένα σοβαρό υπόβαθρο.λαθάκια που κάνουμε εμεις και τα ρωτάμε εδώ καθημερινά αυτοί τα έχουν φάει στη μάπα τόσα χρόνια.γι αυτό και είναι γκουρού.

οπότε καλό θα είναι να μήν τα ισοπεδώνουμε όλα στο όνομα του ακριβού ή του φτηνού.κάποιοι χτίσανε το όνομα τους με εργασία και κόπο.όχι με φύκια.πρέπει να τους σεβαστούμε...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να κρίνω κανένα, αυτό είναι και στάση ζωής - γράψτο, άαααλλων πρόθεση ήταν ανέκαθεν αυτή. :126:
To έκανες στο post #16.
Δεν έκρινες εμένα φυσικά, αλλά το post μου.
Δηλαδή, εμμέσως, έκρινες τα αποτελέσματα υπαρκτών, peer reviewed, επιστημονικών μελετών στις οποίες αναφέρθηκα, παρά το ότι αγνοείς το περιεχόμενό τους (όπως παραδέχτηκες).

Reaction score
10

To έκανες στο post #16.
Δεν έκρινες εμένα φυσικά, αλλά το post μου.
Δηλαδή, εμμέσως, έκρινες τα αποτελέσματα υπαρκτών, peer reviewed, επιστημονικών μελετών στις οποίες αναφέρθηκα, παρά το ότι αγνοείς το περιεχόμενό τους (όπως παραδέχτηκες).
ok εχεις δικαιο (μην μου απαντήσεις και σε αυτό σε παρακαλώ) :143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Υπαρχουν καποιοι με λεφτα που ειναι κοροϊδα και ψωνιζουν οτι ναναι.
(Εδώ υπήρχε ένα μήνυμα που αυτοκατεστράφη, λόγω ηθικής τάξεως).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ακουμε οτι βλεπουμε ;

Μάνο, μάλλον δεν έχεις πιάσει το πνεύμα της διαφωνίας μου με τον Μιχάλη.

Είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχαδάκι, είτε επιλέγεις με τα τεχνικά είτε με το αυτί, είτε έχεις πικάπ είτε cd, είτε... είτε... είτε..., δεν παύεις να είσαι άνθρωπος (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
Επίσης είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχαδάκι, είτε επιλέγεις με τα τεχνικά είτε με το αυτί, είτε έχεις πικάπ είτε cd, είτε... είτε... είτε..., καλό είναι να αποφεύγεις να συζητάς/κρίνεις/whatever πράγματα με τα οποία δεν έχεις ασχοληθεί.

Simple as that.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Ας παρουμε ενα χειροπιαστο παραδειγμα.

Ο Krell με τα 4KVA τοροειδη ,τα 50+ κιλα και τα 2 Χ 400 βατ.
Ειναι HiEnd η καλο HIfI.Tι καθοριζει την "καταγωγη" του ?

Εξ αντικειμενου ενα οικιακο ενισχυτικο 400 βατ ειναι υπερβολη.Μπορει να παραξει σταθμες σχεδον απαγορευτικες και σιγουρα σε μη καταλληλα διαμορφωμενο χωρο αποκλειεται να αποδωσει τα μεγιστα.Και ομως υπαρχει σε πολλα σπιτια.Και του φιλου μου και γνωστου σε ολους Βλασση.Γιατι ο Βλασσης δεν εμπιπτει στην κατηγορια των "καταπτυστων Χαιενταδων"? Γιατι οταν θελησε να το αγορασει ολοι με μια φωνη ειπαν "ορμα μεγαλε"Αλλα αμα χρησιμοποιησει και ενα interconnect του 1000ρικου θα φαει κραξιμο.
Ο ιδιος ανθρωπος δεν ειναι και στην μια και στην αλλη περιπτωση?
Και το AMR /CD που εχει τι ειναι hi-end η hifi ? Ποσο πρεπει να κοστιζει καποιο μηχανημα για να ειναι "λαοπροβητο"Χαϊφιντελαδικο και οχι "εξεζητημενο"Χαϊενταδικο ?

Συγγνωμη Βλαση που χρησιμοποιησα το συστημα σου για παραδειγμα ,αλλα για μενα ουτε πυροβολημενος εισαι ,ουτε κοροϊδο κανενος εμπορα και (δυστυχως) ουτε πλουσιος:126:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead