Ακριβό dac, αξίζει η αγορά;

Reaction score
30.456
Well, bugger me with a fish fork! Old Darling, a Jerry morse taper?! :roflmao::roflmao::roflmao:

Αφτά τα τέτχια μαραφέτχια που λεςςςςςς μήπως βγαίνουν και με πρόσοπση από βουρτσιζμένο αλουμίνιο και βύζματα ροδίου στη μπλάτη????????? ... πεςςςςςς μου σε παρακαλώ!?!?!?!?!?!?!?!? :king:
Που είσαι εσύ ρε Yerdouti?:p

Reaction score
1
Βεβαίως αξίζει.
Πχ τόσο κοστίζει ένα ζευγάρι τέτχια.
Εξαιρετικά Ντακ.
Πάρτα άφοβα. Είναι και αναβαθμίσημα.
Πλήρους χαρακτηριστικών, είναι προ, έχουν κι ενεργό κρος, έχουν κι ενισχυτές, πολλούς ενισχυτές, έχουν και μεγάφωνα, και κάσα. Όλα τα έχουν. Και γαμώ τα Ντακ.
[DOUBLEPOST=1535350504][/DOUBLEPOST]
Αυτά όντως δε κάνουν, παραείναι Χάι εντ.
Και ακριβά, πολύ ακριβά για 2 κανάλια μετατροπής, τι νομιζουν ότι είμαστε, Σαουδάραβες πετρελαιάδες;
Ούτε αυτό κάνει, είναι STATE OF THE ART όπως γράφει, δηλαδή η κορυφή του hi-end.

Reaction score
1.391
Δεν ακουσα τιποτα, υπερτιμημενα ειναι ολα...
οχι ολα..
για δες τα audiogd...
ασε που οι αλλοι ειναι κανα χρονο παντα πισω τους..

επισης αν σου αρεσει ενα ντακ γιατι πρεπει να τρεχεις παντα πισω απο ενα νεο τσιπακι...

Reaction score
4.587
Η δική μου γνώμη, αντίθετα με του Paul της ps audio, είναι πως σε ένα dac αυτό που πραγματικά μετράει είναι το chip, το firmware και από τη στιγμή που οι 90% (για να μην πω παραπάνω) από τους κατόχους dac το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με pc, οι οδηγοί για το λειτουργικό. Τα chip είναι πολύ ισχυρά πλέον και δίνουν πολλές δυνατότητες στους σχεδιαστές, έχουν dsp και γενικά μπορεί κάποιος να τα ρυθμίσει ώστε να πάρει πολύ "ζουμί". Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές όμως αντί να επενδύσουν εκεί εξακολουθούν να κάνουν αυτά που ξέρουν: να βάζουν πυκνωτές και αντιστάσεις. Όσο πιο high end τόσοι περισσότεροι οι πυκνωτές.

Reaction score
1.391
Audiogd? Κι αν δεν σου κάτσει; :roflmao:
Κι αν στρ@βογάμησε ο κολλητής; Κι αν η κόλληση βγήκε κρύα;

Σοβαρά τώρα μακρυά.....
Αν δε ξέρουμε καλύτερα να μη μιλάμε ούτε να τσουβαλιαζουμε...

Δεν έχει ούτε κινεζική βίδα μέσα η κατασκευή..
Φαντάζομαι τι επίβλεψη και κατασκευή είναι...
Όλα μέσα γερμανικά αγγλικά κ αμερικανικά. .
Μην ακούμε κινέζικο και αφοριζουμε...
Το έχω και μπορώ να έχω γνώμη..
Όπως και το έχουν αυτοί που γνωρίζω και μπορούν κάλλιστα να που κ να γράφουν γνώμη..
Φιλικά

Reaction score
4.327
Μπράβο αφού το έχεις και σου βγήκε άψογο. Εμένα δεν πέρασε από τα χέρια μου αλλά ξέρω περίπτωση που αναφέρθηκε στο άλλο φόρουμ που είχε αρκετά θέματα. Επίσης και με τον πολωνό αντιπρόσωπο
Εχθρικά :roflmao:

Reaction score
1.391
Μπράβο αφού το έχεις και σου βγήκε άψογο. Εμένα δεν πέρασε από τα χέρια μου αλλά ξέρω περίπτωση που αναφέρθηκε στο άλλο φόρουμ που είχε αρκετά θέματα. Επίσης και με τον πολωνό αντιπρόσωπο
Εχθρικά :roflmao:
αν ηταν μηχάνημα της naim η της musical fidelity θα ηταν απλως μια ατυχια ε ?

επιμένω στο πρωτο μου ποστ για το θεμα...ξαναδιάβασε το...

το μηχάνημα παιζει τουλαχιστον για 3 χιλιαρικα να μη πω παραπανω...
και ας μη γελιόμαστε.. αν δεν ηταν κινα θα ειχε τοσα
[DOUBLEPOST=1535467335][/DOUBLEPOST]
επικές στιγμές είχαμε ζήσει.
το ειχες ? και ποιο ακριβως ?

Reaction score
1.551
Όχι δεν το είχα. Είχα παρακολουθήσει το σχετικό νήμα του Σταύρου Τρύπη "δίπλα"

Reaction score
209
Η δική μου γνώμη, αντίθετα με του Paul της ps audio, είναι πως σε ένα dac αυτό που πραγματικά μετράει είναι το chip, το firmware και από τη στιγμή που οι 90% (για να μην πω παραπάνω) από τους κατόχους dac το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με pc, οι οδηγοί για το λειτουργικό. Τα chip είναι πολύ ισχυρά πλέον και δίνουν πολλές δυνατότητες στους σχεδιαστές, έχουν dsp και γενικά μπορεί κάποιος να τα ρυθμίσει ώστε να πάρει πολύ "ζουμί". Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές όμως αντί να επενδύσουν εκεί εξακολουθούν να κάνουν αυτά που ξέρουν: να βάζουν πυκνωτές και αντιστάσεις. Όσο πιο high end τόσοι περισσότεροι οι πυκνωτές.
Αυτά που αναφερεις (τσιπακι, λογισμικο, drivers etc) παιζουν τον μικροτερο ρολο ασε που ειναι generic και με μικρο πλεον κοστος (ενω σιγουρα γινονται obsolete συντομα), σημαντικότερα ειναι το αναλογικο κομματι και η τροφοδοσια ενος dac, δηλαδη ολα τα υπολοιπα, και εκει ειναι που διαφερει ενα ακριβο dac

Last edited:

Reaction score
4.587
Αυτά που αναφερεις (τσιπακι, λογισμικο, drivers etc) παιζουν τον μικροτερο ρολο ασε που ειναι generic και με μικρο πλεον κοστος (ενω σιγουρα γινονται obsolete συντομα), σημαντικότερα ειναι το αναλογικο κομματι και η τροφοδοσια ενος dac, δηλαδη ολα τα υπολοιπα, και εκει ειναι που διαφερει ενα ακριβο dac
Λέμε το ίδιο πράγμα απλά από την ανάποδη, τα επιχειρήματα που θεωρείς ως θετικά εγώ τα βλέπω αρνητικά. Να σου δώσω με παραδείγματα τι εννοώ.

Ας δούμε ένα μηχάνημα που αναφέρθηκε στο thread, το RME ADI-2 DAC. Για τροφοδοσία σου δίνει ένα κλασσικό τουβλάκι αλλά το DAC έρχεται με μεταβλητό loudness, παραμετρικό eq, ρυθμιστικά τονικότητας, balance και διάφορες άλλες ρυθμίσεις. Τι έκανε η RME, ανακάλυψε κάτι νέο? Όχι βέβαια, χρήση των δυνατοτήτων του chip έκανε με το firmware της. Επίσης σου δίνει δικούς της drivers (ποτέ generic από σοβαρές εταιρίες) και αναβαθμίσεις του λογισμικού αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Πάμε σε άλλο παράδειγμα. Τα μικρά μοντέλα της iFi "φοράνε" το Burr Brown 1793 το οποίο είναι ένα chip που κυκλοφόρησε το 2004 και έχει max sampling rate 24/192. Έλα όμως που στα iFi παίζει μέχρι 32/384, πως γίνεται αυτό από ένα obsolete dac? Κι εδώ πάλι δεν έχουμε generic οδηγούς, ενώ υπάρχουν αναβαθμίσεις στο firmware, με τελευταία πριν μερικούς μήνες όταν και πρόσθεσαν την υποστήριξη MQA.

Είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας και δυνατοτήτων. You can't teach an old dog new tricks, έτσι λοιπόν οι γερόλυκοι θα βάζουν πυκνωτές στα προϊόντα τους, όσο πιο πολλούς τόσο πιο ακριβά. Κάποιοι άλλοι θα την ψάχνουν τη δουλειά αλλιώς και είναι στο χέρι του καταναλωτή ποια φιλοσοφία του ταιριάζει. Προσωπικά πιστεύω πως ένα dac είναι επιστήμη και δεν είναι τέχνη και θα προτιμήσω αυτόν που ακολουθεί μια σύγχρονη κι εξελικτική φιλοσοφία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.767
Πάμε σε άλλο παράδειγμα. Τα μικρά μοντέλα της iFi "φοράνε" το Burr Brown 1793 το οποίο είναι ένα chip που κυκλοφόρησε το 2004 και έχει max sampling rate 24/192. Έλα όμως που στα iFi παίζει μέχρι 32/384, πως γίνεται αυτό από ένα obsolete dac?
Πιθανώς το κάνουν 24/192 πριν πάει στο ντακ.
Μη σε παραξενεύει...

Για να το τσεκάρεις, είναι απλό: δες δυναμικό εύρος εξόδου. ;)

Reaction score
4.587
Πιθανώς το κάνουν 24/192 πριν πάει στο ντακ.
Μη σε παραξενεύει...

Για να το τσεκάρεις, είναι απλό: δες δυναμικό εύρος εξόδου. ;)
Αυτό είχαν πει κι όταν είχε βγει στην αγορά, πως δηλαδή είναι απάτη. Το μέτρησαν μετά όμως και είπαν πως όντως λειτουργεί, είχα δει ένα review κάποτε αλλά δε θυμάμαι. Δε μου κάνει εντύπωση ένα chip να "τρέχει" καλύτερα από τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής αν το "πειράξεις".

Reaction score
209
" μεταβλητό loudness, παραμετρικό eq, ρυθμιστικά τονικότητας, balance και διάφορες άλλες ρυθμίσεις" τα ειχαν τα βινταζ ενησχυτικα μηχανακια του 60 σε αναλογικη βεβαια υλοποιηση και αργοτερα τα κατηγορουσαν για αυτο, η προοδος ποια ειναι οτι τωρα τα κανουμε αυτα ψηφιακα? εισαι σε λαθος κατευθυνση εαν βεβαια ασχολησαι με hifi και οχι με gadget

τσιπακι 24/192 που τρεχει 32/384 ειναι απλα μουφα υλοποιηση, αυτα δεν γινονται στο γνωστο συμπαν

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
715
Πέρα από τις διάφορες απόψεις για τη συνολική δομή και υλοποίηση ενός συστήματος, θεωρώ πως οι 4.000 είναι υπερβολικό ποσό όταν υπάρχει αυτό:
http://www.hiendnews.gr/ps-audio-stellar-gain-cell-dac/
Για να καταλάβω: Αν έχουμε ένα d/a με σήμα προς θόρυβο -130, -140 db, διαχωρισμό καναλιών 100, 110 db σε σχέση με ένα d/a των -100 και 90 αντίστοιχα, δε θα αναβαθμίσει τη συνολική ποιότητα του στερεοφωνικού μας;
Ή μήπως εκεί πηγαίνουμε στο... πως ακούγεται στο σύστημα, πως ταιριάζει κλπ; Ή μήπως αρχίζουμε και εξετάζουμε την ποιότητα των αγαπημένων μας ψηφιακών δίσκων ή την ποιότητα των αρχείων μας;
Τίποτα απ' όλα αυτά δεν κάνουμε... Αντίθετα έχουμε την εντύπωση ότι τα ανακαλύπτουμε από την αρχή...
Η ακουστότητα των οργάνων βελτιώνεται, οι δυναμικές αντιθέσεις βελτιώνονται, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει η εντύπωση πως νέοι ήχοι (άγνωστοι έως τώρα σε εμάς) προστίθενται στο μουσικό έργο και όλα αυτά ανεξάρτητα της έντασης.

Για να υπάρχει όμως αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει και ο συνδυασμός ενισχυτή - ηχείου να είναι σωστός αλλά και ο συνδυασμός χώρου - ηχείου να είναι ελεγμένος.
Στην 1η περίπτωση, αν είναι λανθασμένος ο συνδυασμός, μάλλον θα οδηγηθούμε σε εσφαλμένα συμπεράσματα, με το "μικρότερο" d/a να βοηθά καλύτερα σε σχέση με το "μεγαλύτερο" αφού "πιέζει" λιγότερο το σύστημα,
Στη 2η περίπτωση, αν είναι λανθασμένη η εκτίμηση χώρου - ηχείου, η μείωση στάθμης βοηθά στα παραπάνω συμπεράσματα αφού η προσπίπτουσα 1η μετάδοση ηχητικού κύματος είναι μεγαλύτερης έντασης από τις διαδοχικές ανακλώμενες μεταδόσεις από την πρόσπτωση του ηχητικού κύματος σε "εμπόδια".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red