Αλήθειες και ψέματα για το γάλα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Εγώ είμαι της βασικής αρχής (πάνω στην οποία θεμελιώνεται η οικονομική επιστήμη βέβαια και δεν είναι δικιά μου) ότι ο καθένας κάνει αυτό στο οποίο είναι πιο ανταγωνιστικός ειδάλλως πρόκειται για κατασπατάληση πόρων σε μια κοινωνία, η οποία εφόσον συνεχίζει έτσι φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να πλησιάσει προς το βέλτιστο της αποτελεσματικότητας....
Επομένως, δεδομένου πως η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική σε τίποτε, αφού είναι μια χώρα δημοσίων υπαλλήλων και γκαρσονιών, καλόν είναι να τα εισάγει όλα. Σωστά;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.533
Επομένως, δεδομένου πως η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική σε τίποτε, αφού είναι μια χώρα δημοσίων υπαλλήλων και γκαρσονιών, καλόν είναι να τα εισάγει όλα. Σωστά;
Το ότι δεν είναι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει!
Για παράδειγμα κάποιες αγελαδοτροφικές μονάδες θα μπορούν να αναδιοργανωθούν (ή μπορεί και να είναι ήδη έτοιμες) και να λειτουργήσουν με τρόπο ανταγωνιστικό ως προς τις πιθανές εισαγωγές ανταγωνιστικότερου γάλακτος (σκοπίμως δεν γράφω μόνο φθηνότερου), αυτό μπορεί να προϋποθέτει μια σειρά αλλαγών στην οργάνωση της παραγωγής και της προώθησης που ξεφεύγει από το παρόν σχόλιο και πιθανότατα και των γνώσεων μου.
Ιδια κουβέντα γινόταν κάποτε και με παντοπωλεία-μπακάλικα, κάποια έκλεισαν κάποια έγιναν μεγάλες αλυσίδες σουπέρ μάρκετ, κάποια άλλα πάλι εμφανίζονται ξανά στις γειτονιές διότι οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν.
Εταιρεία της οποίας υπήρξα ιδρυτής, βασικός μέτοχος και μέλος του ΔΣ στα πρώτα της χρόνια, πριν μια δεκαετία+, τα τελευταία χρόνια είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ευρωπαϊκή αγορά στα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ με παρακολούθηση της τροχιάς του ήλιου (solar trackers).
Δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας ανταγωνιστικά εφόσον θέλει και μπορεί. Η θέση μου έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεί να έρχεται το κράτος στο όνομα δήθεν του προστατευτισμού μιας επαγγελματικής ομάδας να επιβαρύνει το σύνολο της κοινωνίας και όπως σημείωσα να το κάνει αυτό επ' αόριστο διότι τότε σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνουμε σε τίποτα ανταγωνιστικοί και εφόσον δεν γίνουμε κούβα ή βόρεια κορέα τότε με μαθηματική ακρίβεια σύντομα θα εισάγουμε τα πάντα...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.010
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos