Αλλαγή Καλωδίων ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.000
Απάντηση: Αλλαγή Καλωδίων ?

Δυστυχώς η ευτυχώς δεν μένω Ελλάδα φυσικά έρχομαι το καλοκαίρι κάθε χρόνο.
Αν έχεις να προτείνεις κάτι φυσικά και είναι καλοδεχούμενο πάντα όμως σε καινούργιο.
Οχι δεν παραξηγώ κανέναν και άν θέλεται να ξέρετε και κάτι άλλο είναι πολύ παρήγορο για κάποιον πού ζεί εκτός ελλάδας να μπορεί να έχει επαφές και συζητήσεις με πατριώτες από το φόρουμ .!!!
Εγώ προσωπικά διαβάζω κάθε μέρα αλλά σπανίως επεμβαίνω.
Είναι προς το δικό σου συμφέρον, αντί να σκας για μαλ... (καλώδια και τα τοιαύτα), πρώτα να αναθεωρήσεις το σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να ακούς με ηχεία που μπροστά από τα μεγάφωνά τους έχουν βέργες που πάλλονται ανεξέλεγκτα. Δεν λέω πως παίζουν χάλια ντε και καλά, αλλά τέτοιες επιλογές υποδηλώνουν κάτι ανάλογο. Αν δηλαδή σε παίρνει οικονομικά, άλλαξε τα ηχεία, και πάρε ένα ζευγάρι ATC SCM40 ή ξέρω 'γώ ένα αντίστοιχο ζευγάρι Focal, τέλος πάντων, ηχεία ουσίας. Επίσης, άλλαξε το player, και πάρε ένα Yamaha S1000 ή S2000 ή κάποιο Pioneer των 500 ευρώ. (Σε παρακαλώ, μη τα παίρνεις στο κρανίο, το σύστημα κατακρίνω, όχι εσένα. Όχι τίποτ' άλλο δηλαδή, αλλά επειδή συνήθως ο ιδιοκτήτης ταυτίζεται με το σύστημά του, λες κι αυτό είναι προέκταση του πουλιού του, γι' αυτό)...

Τέλος πάντων, αν τέτοια αναβάθμιση είναι εκτός προϋπολογισμού, πάρε το Kimber, είναι εξαίρετη επιλογή. Βέβαια, το ίδιο -καλό- αποτέλεσμα θα πάρεις και με ένα στριμμένο ζεύγος ηλεκτρολογικού καλωδίου 4 καρέ, που θα σου κοστίσει καμιά 10ριά ευρώ, αλλά αφού έχεις κολλήσει με "καλώδια Hi-Fi" και "high end" και τα τοιαύτα, και η Belden δεν ασχολείται με τέτοια, παρά μόνο βγάζει κάτι "επαγγελματικά", βάλε το χέρι στην τσέπη και πάρε το Kimber. Από το να σε τρώει το σαράκι, καλύτερα έτσι...

I

iason

Guest

Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές τα ηχεία άμα ζητήσω να τα αλλάξω θα πέσει όχι μόνο παντόφλα αλλά και μπλάστης στρυφογιριστός γιατί τα έχω μόλις ένα μήνα .
Τώρα για το cd player μπορεί στό μέλλον να πάρει σειρά.
Ερώτηση το 4mm καλώδιο είναι (καλύτερο ) από το 2,5mm σε μια απόσταση 2χ2μέτρα?
Εχω διαβάσει αρκετά από αυτά πού γράφεις στα άρθρα σου σχετικά με ηχεία και για να είμαι ειλικρινής
άλλα τα καταλαβαίνω και άλλα όχι αλλά πιστεύω ότι ανάμεσα σε ένα καλώδιο ηλεκτρολογικό και σέ ένα επώνυμο έχουμε διαφορές στόν ήχο.
Εάν όχι, τότε μάλον καθόλου παράξενο εγώ να τίς φαντάζομαι.
Πάντως ευχαριστώ ετσι και αλλιώς.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.000

...
Ερώτηση το 4mm καλώδιο είναι (καλύτερο ) από το 2,5mm σε μια απόσταση 2χ2μέτρα?
...
Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι, τουλάχιστον για την ισχύ που καταναλώνουν αυτά τα ηχεία. Όμως, από την άλλη μεριά, το πρόσθετο κόστος για το 4άρι είναι αμελητέο. Πάρε καλώδιο μπλε και μαύρο, στρίψε δυό δίμετρα ζευγάρια και κάνε σύγκριση. Τί θα κοστίσει; 5-10 ευρώ. Αν δεν σου κάνει, τέλος πάντων, αν δεν παίζει καλά, απλώς πέτα το... Σιγά τα λεφτά, τρία πακέτα τσιγάρα είναι - και λίγος κόπος...

Reaction score
32

Iασωνα καλησπερα. Τα cs122 ειναι μικρα ''διαμαντακια'' στο χωρο των καλωδιων αυτης της κατηγοριας τιμης. Ειμαι κατοχος τους καποια χρονια. Τωρα τα εχω αντικαταστησει με τα bridge του van den hul παλι και τα eichmann express6 αλλα δεν τα εχω πουλησε ικαι ουτε προκειται. Γνωμη μου ειναι να μεινεις εκει που εισαι. Εαν μπορεις συνδεσε τα γυμνα στα ηχεια σου δηλ. χωρις διχαλες η οτι αλλο και σφιξε τα πολυ καλα.

Reaction score
372

Αγαπητέ Ιάσωνα, με την ερώτηση σου πάτησες άθελα σου ένα κουμπί που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου μέσα στο φόρουμ.

Υπάρχει μία μεγάλη διαμάχη στο αν τα καλώδια έχουν τεράστιες ηχητικές διαφορές και στο αν αξίζει να σκας ένα σωρό λεφτά γι' αυτά.

Υπάρχουν κάποιοι (ίσως ευτυχείς) που υποστηρίζουν ότι οι διαφορές είναι αμελητέες και δεν αξίζει να πληρώσεις πολλά, αγοράζοντας ένα απλό καλώδιο και κάνοντας τη δουλειά σου με αυτό.

Από πλευράς μου θα πω αυτό που έχω καταλήξει μετά από 40 χρόνια εμπειρίας και δοκιμών και έχω πει πολλές φορές :

- ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ και μπορούν να αναδείξουν ή να θάψουν ένα σύστημα
- όσο πιο αναλυτικό είναι ένα σύστημα τόσο πιο πολύ φαίνονται οι διαφορές των καλωδίων
- Καλά τα BELDEN αλλά τι να κάνουμε υπάρχουν και πολύ καλύτερα καλώδια
- Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι μας ζητούν να πληρώσουμε για ένα ζευγάρι καλώδια όσο για ένα αυτοκίνητο
- Ξόδεψε στα καλώδια ποσό ανάλογο του συστήματος σου (15-20% της αξίας του)
- Είναι προτιμότερο να κάνεις μια αναβάθμιση μηχανήματος παρά να χαλάσεις ένα υπερβολικό ποσό σε καλώδια

Ξεκίνα λοιπόν με κάποιο από τα καλώδια που σου πρότειναν οι άλλοι φίλοι και προχώρα όσο σου επιτρέπει/δικαιολογεί το σύστημα σου και η τσέπη σου!!

I

iason

Guest

Αγαπητέ φίλε MILES,
θά συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου δυστυχώς για εμάς όλα τα καλώδια δέν είναι τα ίδια και επίσης πιστεύω ότι ανάμεσα σε( μαύρο και ασπρο υπάρχει και γκρί.)
Εγώ μπορώ με σιγουριά να πώ ότι έχω 4 διαφορετικά interconect και το κάθε ένα παίζει διαφορετικά και δυστυχώς όσο ανεβαίνουμε στά χρήματα εισπράτεις και καλύτερα αποτελέσματα.
Νομίζω ότι ένα καλό καλώδιο ένα καλό σύστημα το κάνει ΄καλύτερο ενώ ένα (κακό ) μπορεί να το χαλάσει.
Τά Quadral τα έχω περίπου ένα μήνα είναι ένα πολύ καλό ηχείο για την κατηγορία του είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά η σκέψη μόνο ότι με ένα καλύτερο καλώδιο από τό VDH cs122 με φτιάχνει .
Περιέργεια ,ψώνιο 'οπως και να το πείς αυτό ήταν πού με οδήγησε μέχρι εδώ.!
Αν έχει προσωπική πρόταση για κάτι καλύτερο στην κατηγορία χρημάτων από 30 εως 70 ευρώ το μέτρο πολύ ευχαρίστως θα την άκουγα.

Reaction score
372

Αγαπητέ φίλε MILES,
θά συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου δυστυχώς για εμάς όλα τα καλώδια δέν είναι τα ίδια και επίσης πιστεύω ότι ανάμεσα σε( μαύρο και ασπρο υπάρχει και γκρί.)
Εγώ μπορώ με σιγουριά να πώ ότι έχω 4 διαφορετικά interconect και το κάθε ένα παίζει διαφορετικά και δυστυχώς όσο ανεβαίνουμε στά χρήματα εισπράτεις και καλύτερα αποτελέσματα.
Νομίζω ότι ένα καλό καλώδιο ένα καλό σύστημα το κάνει ΄καλύτερο ενώ ένα (κακό ) μπορεί να το χαλάσει.
Τά Quadral τα έχω περίπου ένα μήνα είναι ένα πολύ καλό ηχείο για την κατηγορία του είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά η σκέψη μόνο ότι με ένα καλύτερο καλώδιο από τό VDH cs122 με φτιάχνει .
Περιέργεια ,ψώνιο 'οπως και να το πείς αυτό ήταν πού με οδήγησε μέχρι εδώ.!
Αν έχει προσωπική πρόταση για κάτι καλύτερο στην κατηγορία χρημάτων από 30 εως 70 ευρώ το μέτρο πολύ ευχαρίστως θα την άκουγα.
Αγαπητέ Ιάσωνα, είναι λίγο παρακινδυνευμένο να κάνω οποιαδήποτε πρόταση χωρίς να ξέρω τα μηχανήματα σου και τον χαρακτήρα του συστήματος σου.

Δυστυχώς όλα τα καλώδια έχουν ηχητικό χαρακτήρα που πρέπει να ταιριάξει με το συγκεκριμένο σύστημα για να είναι το αποτέλεσμα ικανοποιητικό.

Π.χ. τα Van den hul, ειδικά τα φθηνά της, είναι μαλακά και σχετικά σκοτεινά καλώδια που θα ταιριάξουν σε συστήματα με πολύ φωτεινό χαρακτήρα ενώ τα Kimber 4TC – 8TC, (τα οποία και προτιμώ προσωπικά) είναι πιο ζωντανά- φωτεινά που θα ταιριάξουν σε συστήματα με πιο ήπιο χαρακτήρα ένώ σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να "φωνάξουν" όπως είπε και ο Argi.

Προσωπικά θα ξεκινούσα τις δοκιμές μου με τα Kimber 4TC – 8TC, που τα θεωρώ πολύ καλά και τίμια για τα λεφτά τους.
Προσπάθησε όμως πρώτα να τα ακούσεις στο σύστημα σου!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καλα καλωδια ειναι τα Mogami, συντομα ισως βγαλω καποια στο σφυρι, τοτε τα προσφερω σε οποιον τα θελει για ακροαση.
δεν ειναι καλωδια που δινουν χαρακτηρα στον ηχο, παιζουν απλα και χωρις αλλιωσεις του ηχου.

I

iason

Guest

Εδώ στην Ωλλανδία πού λέει και ο φίλος μου ο COSTAS ο κόσμος ασχολείται περισότερο με μουσική από ότι εμείς στήν Ελλάδα,εδώ στήν δική μας γειτονιά νότιο Ολλανδία Limburg υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα HI END μαγαζιά της Χώρας μπορείτε να κοιτάξετε στο ιντερνετ.
www.stassen-hifi.com
Mε την ευκαιρεία να ρωτήσω και κάτι χαζό, το spotify το γνωρίζεται στήν ελλάδα?
Εάν όχι τότε αξίζει να το ψάξετε, διαδυκτιακός χώρος με δωρεάν μουσική και σε πάρα πολύ καλή ποιότητα και πάνω από όλα είναι δωρεάν,απλά γίνεσαι μέλος και απολαμβάνεις πάνω από 15000000 τραγούδια που λέει και η διαφήμιση.
Αυτά εύχομαι σε όλους σας ένα καλό σαββατοκύριακο!.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το στασεν ειναι γνωστο......

Reaction score
782
Πήγα να κάνω εγγραφή στο spotify και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρον λογαριασμό σου απο το facebook για login άλλα δέν με άφησε να γραφτώ γιατί δέν υποστηρίζεται στην χώρα μας, ακόμα τουλάχιστον.

:110:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.514