Αλλαγη ιμαντα σε honda sh300

Y

Yiannis_B

Guest
Eνταξει ειναι τα χλμ,και μενα με beverly 500 λενε αλλαγη ιμαντα στα 12.000 προληπτικα,φυσικα ολα καινουργια τα πετας,στα 25.000 τ'αλλαζω και ειναι παλι οκ!
Απ' τα ψηλά στα χαμηλά...:rolleyes:

...άντε ρε μπάρμπα, και στα 60 με zundapp ... :roflmao:

...βάλε μια φωτό απ' το τέρας...

Last edited by a moderator:

Reaction score
5.935
Tις σιαγωνες ετριψε του φυγοκεντρικου

Εχω το SH 300 και αλλαξα ιμαντα πριν 1300 χλμ. Πριν κανα μηνα αρχισα να ακουω ενα σφυριγμα την ωρα που ειμουν σε σταση,και ανοιγα το γκαζι.

Περασα απο τον μηχανικο και μου ειπε οτι θα τριψει τις σιαγωνες του φυγοκεντρικου και θα σταματησει.
Ακομα δεν εχω προλαβει νατο παω.

Μην βαλεις αφτερ μαρκετ ιμαντα. Ο γνησιος εχει 80 ευρω. Κοπαναει η Honda στα ανταλλακτικα,αλλα το SH εκτος μια μπαταρια δεν εχει ζητησει τιποτα αλλο.

Εχω 39 000 χλμ και ειναι ο δευτερος που αλλαζω μεχρι τωρα.

Οταν αρχισει ο ιμαντας να χαλαρωνει,αρχιζει να πατιναρει στην εκκινηση.

Reaction score
8
ειχα αλλαξει ιμαντα στα 19000 και τωρα εχω φτασει στα 32500 και πατιναρει στην εκκινηση , οσο κινηται δεν παρατηρω κατι μονο κατα το ξεκινημα. Ειναι ιμαντας η θα την γλυτωσω με τριψηματα μπιλιες κτλ ?

Reaction score
0
Γεια χαρά παιδιά.
Εγώ έχω vespa lx 150.
Έχω κάνει 13000+ κάτι χλμ .
Ο κατασκευαστής λέει αλλαγή ιμάντα στα 12000 χλμ. Σίγουρα έχουν έναν μεγάλο συντελεστή ασφαλείας σε σχέση με τα 12 που λέει ότι θέλει αλλαγή. Στην piaggio μου είπαν 100 ευρώ για αλλαγή κομπλέ με ράουλα και γλύστρες βαριατώρ.
50 ευρώ ανταλλακτικά και 50 εργασία περίπου. Μου φαίνονται αρκετά για κάθε 12000 χλμ.
Σκέφτομαι να κάνω ακόμα κάποια χλμ. Δεν έχω δει διαφορά στο γκάζι ή στη εκκίνηση.
Τι λέτε, να το αφήσω ακόμα ή να πάω για αλλαγή;

Reaction score
5.935
Να πας να αλλαξεις τον ιμαντα.
Με μια προχειρη ματια που εριξα 40 ευρω εχει ο ιμαντας,8-10 ευρω τα ραουλα,και δεν ξερω τι αλλο θα χρειαστεί από ανταλλακτικα. Πιστευω η τιμη που σου ειπαν είναι ενταξει. Η εργασια είναι από 50-60 ευρω.

Εδώ θα βρεις ότι πληροφορια θελεις για την βεσπα σου!
http://forum.scooterclubhellas.gr/

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Λόγω των προαναφερθέντων και μιας μικρής έρευνας είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσα να γλυτώσω κάποια χλμ ακόμα...

Reaction score
0
Δεν έχω κάποιον αλλά μπορώ να ανοίξω το καπάκι και να τον μετρήσω με παχύμετρο.
Νομίζω αν είναι κάτω από 21 mm πλάτος θέλει αλλαγή.

Reaction score
5.935
Κωστα αν υποκυψει ο ιμαντας,θα εισαι τυχερος αν εχεις οδικη βοηθεια,γιατι εκει που θα εισαι,εκει θα μεινεις. Δεν υπαρχει κίνδυνος αν εισαι εν κινηση.
Μου εχει τυχει.οποτε τον αλλαζω να είμαι σιγουρος όταν πρεπει.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430
Κωστα αν υποκυψει ο ιμαντας,θα εισαι τυχερος αν εχεις οδικη βοηθεια,γιατι εκει που θα εισαι,εκει θα μεινεις. Δεν υπαρχει κίνδυνος αν εισαι εν κινηση.
Μου εχει τυχει.οποτε τον αλλαζω να είμαι σιγουρος όταν πρεπει.
Μπα μη το λες, ενας που του ειχε κοπει, μιλησε για μπλοκαρισμα του τροχου!Αλλα δυσκολα σπαει, μενεις απο οδηγους κυριως.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430
Δεν έχω κάποιον αλλά μπορώ να ανοίξω το καπάκι και να τον μετρήσω με παχύμετρο.
Νομίζω αν είναι κάτω από 21 mm πλάτος θέλει αλλαγή.
Εγω νομιζω οτι τα δοντια φθειρονται ,οχι το πλατος!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430
Σε ενα yamaha που ειχα κοπηκε,και δεν μπλοκαρισε ο τροχος.
Ναι ,δεν γινεται να συμβαινει παντα, οπως το πιασει ειναι, παντως ειναι επικινδυνο οταν τρεχεις με κλιση να συμβει,χειροτερο απ'οταν πηγαινεις απλα ευθεια.

Reaction score
5.935
Ναι ,δεν γινεται να συμβαινει παντα, οπως το πιασει ειναι, παντως ειναι επικινδυνο οταν τρεχεις με κλιση να συμβει,χειροτερο απ'οταν πηγαινεις απλα ευθεια.
Οποτε για να εισαι σιγουρος αλλαζεις τον ιμαντα οταν πρεπει,και ουδεν προβλημα!!

Reaction score
8
προς ενημερωση αλλαξα σιαγονες φυγοκεντρικου και προληπτικα ιμαντα αλλα τωρα στο ξεκινημα κανει αυτο το τσιριγμα που μου σπαει τα νευρα.
Οταν του το ανεφερα μου ειπε οτι ετσι κανουν ολα τα sh και παρολο που το εβαλα να τα λυσει και να τα τριψει συνεχιζει να κανει αυτο το τσιριγμα στο ξεκινημα (μονο) ειναι λογικο να μην διορθωνετε ρε παιδια αυτη η μαλακια ?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430
Δεν εχει καινουργια και παλια,ολες οι σιαγωνες ετσι κανουν ,αλλα στην αρχη με τα χλμ στρωνει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962