Αναβάθμιση ηχοσυστήματος σε Opel Insignia

Reaction score
0
Για σας είμαι νέος στο site παρακολουθώ εδώ και καιρό της συζητήσεις στο φόρουμ.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω ένα woffer και δύο ηχεία στο φορμπαγκαζ του αυτοκινήτου.Το αυτοκίνητο είναι το Opel insignia.Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι 500Ε.
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
41
Απάντηση: Αναβάθμιση ηχοσυστήματος

Για σας είμαι νέος στο site παρακολουθώ εδώ και καιρό της συζητήσεις στο φόρουμ.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω ένα woffer και δύο ηχεία στο φορμπαγκαζ του αυτοκινήτου.Το αυτοκίνητο είναι το Opel insignia.Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι 500Ε.
Ευχαριστώ πολύ.

Αρχικά καλώς ήρθες στο AVsite!
Καλή συνέχεια :107:

Από το κείμενό σου, νομίζω πως αναζητάς ένα subwoofer για το πορτμπαγκάζ και 2 ηχεία για την εταζιέρα.
Έχεις 4θυρο ή 5θυρο Insignia?
Τι ηχεία έχει το αυτοκίνητο από την μαμά?
Δεν έχει στις πίσω πόρτες? Αν έχει ξέχνα τα extra ηχεία της εταζιέρας που αναζητάς. Μόνο κακό θα κάνουν....

Αν είναι έτσι τα πράγματα θα πρέπει απλά να βρεις κάποιο subwoofer. Θέλεις απλά να ενισχύσεις τα χαμηλά ή θέλεις δύναμη?
Για απλή ενίσχυση θα μπορούσες θεωρητικά να βάλεις κάποιο ενεργό sub (με δικό του ενισχυτή ενσωματωμένο) κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού (πχ). Υπάρχει και μια νέα λύση της Peerless αλλά θα χρειαστείς και εξωτερικό ενισχυτή, αλλά θα μείνουμε και πάλι κάτω από τα 500€. Θα σου δείξω το προϊόν Δευτέρα γιατί είμαι εκτός.....

Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα στο θέμα Insignia γιατί είναι φρέσκο στη αγορά και αν βιάζεσαι θα παιδευτείς περισσότερο (μέχρι να παίξουν μαζί του οι κατασκευαστές ηχοσυστημάτων)

Reaction score
0
Απάντηση: Αναβάθμιση ηχοσυστήματος σε Opel Insignia

Σε ευχαριστώ πολύ.Είναι το 5θυρο.Έχει ένα στο κέντρο πάνω στο ταμπλό στης δυο πόρτες έχει από ένα μεγάλο και ένα τουίτερ και στης πίσω πόρτες έχει από ένα ηχείο, και είναι τα μαμα.Για δύναμη θέλω το γούφερ.Δεν βιάζομαι καθόλου.
Ευχαριστώ.

Reaction score
4.906

Καλώς ήρθες!
Επειδή ως πιθανός μελλοντικός ενδιαφερόμενος διαβάζω και το φόρουμ του www.opel-club.gr θα σου συνιστούσα να δεις και απο εκει, ειναι πολύ δραστηριοι στο thread του Insignia (πάρα πολλά ποστ ημερησίως) και συμμετέχουν κι αλλα μελη απο εδω, όπως ο lakiss51 που έχει πάρει πρόσφατα το όχημα ...

Reaction score
41

Μια οικονομική λύση που χρειάζεται και λίγο χώρο είναι η αγορά ενός sub (παθητικό) της Peerless, Tymphany LAT (κωδ.: LAT 250-001) και ενός οικονομικού 2κάναλου ενισχυτή. To sub έχει περίπου 110€ και ένας ενισχυτής + καλώδια θα σου κοστίσει γύρω στα 250€.

Το sub είναι πραγματικά πολύ μικρό και μπορεί να τοποθετηθεί σε μικρό κουτί στον χώρο αποσκευών...
Και πιθανότατα και ο ενισχυτάκος να βρίσκεται δίπλα......

Reaction score
41

Πληροφορίες εδώ

Για τον όγκο του αυτοκινήτου πάντως, θέλει ψάξιμο και μεγαλύτερο sub και ενισχυτή.....
Και ναι μεν σε φτάνουν τα 500€ αλλά μετά θα χάνεις από τα ηχεία της «μαμάς».....:126:
Απλά τα παραπάνω sub το λέω με την λογική πως αφού δεν αλλάζεις/ ενισχύεις τα εμπρός σετ, θέλεις σχετικά διακριτικό sub που θα βελτιώνει τον ήχο αλλά δεν θα είναι υπερβολικό σε σχέση με όσα ακούς εμπρός

Reaction score
0

Για σας παιδιά σήμερα γύρισα από διακοπές.
ευχαριστώ για της συμβουλές σας.
σκέφτομαι για δύο woffer.

Reaction score
246

Καλημέρα,

Δες και το αντίστοιχο thread στο Insignia Club στο http://www.insigniaclub.gr/showthread.php?t=25
Στο παραπανω site καπου αναφερθηκε οτι μπορει να γινει ζημια στα πλαστικα του αυτο/του σε περιπτωση που βγουνε για να περαστουνε καλωδια.
Θεωρω οτι μονο ενας ασχετος εγκατασταστης θα μπορουσε να το κανει αυτο σε ενα αμαξι,οποτε δεν ειναι επαγκελματιας του χωρου caraudio αλλα,ενας απλος αρπακολας που θα πρεπει να γινει αμεσως γνωστο το ονομα και το καστημα του προς αποφιγην.
Εξαλου μπορει ο καθενας να κατεβασει σε μορφη pdf απο τα ιντερνετια ολη την διαδηκασια αποσυναρμολογισης ενος αυτ/του και ετσι να ξαναμπουνε ολα στην αρχικη θεση τους χωρις την παραμικρη αποκλιση η' ζημια.
Θα πρεπει να θεωρουνται ξεπερασμενες και οπισθοδρομικες σκεψεις ολα αυτα περι ζημιων,απο ολους οσους κατεχουνε εστω και στο ελαχιστο,βασικες γνωσεις για εγκατασταση ηχοσυστηματος σε αυτ/το.
Στην Ελλαδα ολοι οι σωστοι εγκαταστατες ειναι παρα πολυ καλοι,οποτε μη κολατε στα ψιλα γραμματα και πατε αφοβα να βελτιωσετε τον ηχο στο τετρατροχο σας.
Εδω εγω που ειμαι ενας χομπιστας και μεχρι τωρα δεν εχω κανει την παραμικρη ζημια σε οποιο αμαξι και αν εχω φτιαξει.......και θα σας καταστρεψουνε το αμαξι σας οι επαγκελματιες?????:139:

Αααααααα.......και κατι τελευταιο.
Παλαιοτερα εριξα πολυ γελιο οταν καπου διαβαζα οτι θα πηγαινε καποιος χαζονεοπλουτος ψωριαρης το αμαξι του στην αντιπροσωπεια για αναβαθμιση του ηχοσυστηματος μιας και εκει ο ηλεκτρολογος ηξερε πως να κανει σωστα το λυσε-δεσε.Χα χα χα χα χα .
Αν ποτε καταφερει να φτιαξει ετσι ενα πιο ποιοτικο ηχοσυστημα εμενα να μου γραψει γραμμα.:143:

Reaction score
1.187

Ευχαριστώ πολύ.
19 χρονών και οδηγείς Insignia; Γίνεται;
Αυτό το αυτοκίνητο είναι για παππούδες άνω των 65 που το έχουν αγοράσει με το εφάπαξ και πηγαίνουν τα εγγονάκια βόλτα.
Οπότε δεν χρειάζονται και subwoofer... :137:

Reaction score
246

Αυτό το αυτοκίνητο είναι για παππούδες άνω των 65 που το έχουν αγοράσει με το εφάπαξ και πηγαίνουν τα εγγονάκια βόλτα.
Kαι τα εγγονακια απο το πισω καθησμα λενε στον παπου με απορια

Μα καλα ρε παπου τι πηγες και αγορασες.Αυτο το αμαξι παρολο που ειναι 2λιτρο και τουρμπατο παει μονο μεχρι τα 250 km.Aντε να πεταξεις αυριο τον κοφτη μπας και δουμε καμια ασπρη μερα.:137:

Reaction score
3.890
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχοσυστήματος σε Opel Insignia

Kαι τα εγγονακια απο το πισω καθησμα λενε στον παπου με απορια

Μα καλα ρε παπου τι πηγες και αγορασες.Αυτο το αμαξι παρολο που ειναι 2λιτρο και τουρμπατο παει μονο μεχρι τα 250 km.Aντε να πεταξεις αυριο τον κοφτη μπας και δουμε καμια ασπρη μερα.:137:

:138::138:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Giovani Dim φιλαρακι Πατρινο, δυστυχως εξτρα ενισχυτης στο Ινσιγκνια ΔΕΝ μπαινει, παρα μονο με RCA ανταπτορακια, για τα οποια μου συστηθηκε να τα αποφυγω. Η μαμα πηγη δεν αλλαζει με τποτα μιας και χρησιμοποιειται και για χιλιες αλλες δουλειες. Ηχεια φυσικα και μπαινουν (οχι βεβαια σαμπ), και μετα τον Αυγουστο ειμαι προς αντικατασταση. Καμια...ευκαιρια; (λεω να μην βγαλω τα
SEAS απο την Αλφα:116:)

Βρε Τακηηηη που εισαι; χαθκαμι ντιπ !!!

Reaction score
246

Giovani Dim φιλαρακι Πατρινο, δυστυχως εξτρα ενισχυτης στο Ινσιγκνια ΔΕΝ μπαινει, παρα μονο με RCA ανταπτορακια, για τα οποια μου συστηθηκε να τα αποφυγω. Η μαμα πηγη δεν αλλαζει με τποτα μιας και χρησιμοποιειται και για χιλιες αλλες δουλειες. Ηχεια φυσικα και μπαινουν (οχι βεβαια σαμπ), και μετα τον Αυγουστο ειμαι προς αντικατασταση. Καμια...ευκαιρια; (λεω να μην βγαλω τα
SEAS απο την Αλφα:116:)

Βρε Τακηηηη που εισαι; χαθκαμι ντιπ !!!
Καλημερα πατριωττττ.
Κανω τα μπανια μου στις καθαρες παραλιες των Κυθηρων.Βεβαια απο το πολυ μπανιο εχουνε ξεπληθει για τα καλα και τα ματακια μου φετος:137:.
Οταν ερθει η ωρα να κανεις κατι στο θεμα ηχου του αυτο/του σου και κατεβεις προς Αθηνα μερια,παρε με τηλ,κατι θα κανουμε ωστε να εισαι πιο μουσικατος.

Καλο οκτωβριο τωρα θα τα πουμε απο κοντα και σε καθημερηνη βαση.:605:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

ΤΙ μπορω να κανω φιλε μου; Μονο αλλαγη στα ηχεια! Παει χαμενος και ο Helix:122:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads