Αναβάθμιση Mission 753

Reaction score
2.400
διαβαζω κατι κουφα και πραγματικα δεν καταλαβαινω.... αλλος να βαλει sub μεσα στο τζακι
Σιγουρα δεν καταλαβαινεις οταν παρουσιαζεις την τοποθετηση ενος sub μεσα σε ενα τζακι που δεν χρησημοποιειται ποτε, ως δραστικη αλλαγη του χωρου, στην ιδια μοιρα με το γκρεμισμα του τζακιου η τη αφαιρεση ζωτικης σημασιας εξοπλισμου που χρησημοποιειται καθημερινα και που κανενας δεν προτεινε η θα προτεινε ποτε να αφαιρεθει.
Πολλες φορες εχουν γινει τετοιες προτασεις εδω γιατι εδω ειναι ενα φορουμ που αφορα τον ηχο και τα τζακια χαλανε τον ηχο. Το οτι προτεινεται κατι δεν σημαινει οτι πρεπει ντε και καλα να γινει η οτι δεν γινεται διαφορετικα.

Δεν βοηθάς.
Ζητάς τρόπους να βελτιωθεί ο ήχος σου.
Να αλλάξεις τον ενισχυτή δεν θες.
Να αλλάξεις θέση ηχείων δεν θες.
Να βάλεις subwoofer δεν θες.
Να αλλάξεις ηχεία (μόνο αυτό βλέπω να θες).

Πες, θέλω σώνει και καλά να πάρω άλλα ηχεία. Μην ασχολείστε με άλλα πράγματα.

Εγω διαθέτω τα Q950 (ίδια σειρά με τα Q550, αλλά πιο μεγάλα), καθώς και τα R11 meta (σαφώς ανώτερα και ακριβότερα ηχεία) προς ακρόαση αν σε ενδιαφέρει.
Τα δυο ποστ του Billpeppas ξαναδιαβασε τα και δωσε τους λιγο παραπανω βαση.
Eκμεταλευσου και την ευκαιρια να ακουσεις τα δυο Kef.

Reaction score
14
Δεν βοηθάς.

Εγω διαθέτω τα Q950 (ίδια σειρά με τα Q550, αλλά πιο μεγάλα), καθώς και τα R11 meta (σαφώς ανώτερα και ακριβότερα ηχεία) προς ακρόαση αν σε ενδιαφέρει.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, η θέση των ηχείων βάση χώρου δεν μπορεί να αλλάξει.
Το να βάλω sub δεν ήταν ποτέ στις επιλογές μου, ούτε ρώτησα ποτέ κάτι για sub, έχω την νοημοσύνη να καταλάβω ότι αν βάλω ένα sub θα έχω έξτρα δύναμη στις χαμηλές συχνότητες. Επίσης προφανώς και δεν θέλω να αλλάξω ενισχυτή εφόσον δεν έχω σκοπώ να προσθέσω sub, αλλιώς δεν υπολείπεται σε κάτι ο ενισχυτής μου. Το αρχικό post αναφερόταν σε ξεκάθαρη αναβάθμιση στα ηχεία βάσης με ερώτηση για το αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο, από αυτά που είχε να προτείνει ο πωλητής ή γενικά να προτείνει κάποιο άλλο τρόπο που μπορώ να βελτιώσω τον ήχο (χωρίς να γίνει ανακαίνιση στο σαλόνι μου). Δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό, έδωσα όλα τα δεδομένα μου, έδωςα μια καλή εικόνα του χώρου μαζί με μια κάτοψη για να είναι πιο ξεκάθαρα ο χώρος και ρώτησα τι έχει να προτείνει ο καθένας βάση αυτών των δεδομένων. Είμαι ανοιχτός στο να κάνω sound treatment στον χώρο αλλά όχι στο να κάνω ανακαίνιση. Νομίζω πως εξαρχής είναι ξεκάθαρο ότι θέλω να αλλάξω τα ηχεία βάσης και ρωτάω για επιπρόσθετες επιλογές από αυτές που μου είπαν στο κατάστημα Ωδές, αν αυτό δεν έγινε κατανοητό ζητάω συγνώμη.
Δεν βοηθάς.

Φυσικά και θα με ενδιέφερε ακρόαση σε ηχεία που δεν έχω ακούσει. Γενικά με ενδιαφέρει να μπορέσω να έχω όσο παραπάνω προσωπική εμπορία από διαφορετικά ηχεία και να καταλάβω τις διαφορές τους.

Last edited:

Reaction score
7.231
Αν ήθελα dedicated χώρο, θα έφτιαχνα απλά ένα dedicated δωμάτιο μουσικής. Ρώτησα για ηχεία, τρόπους βελτίωσης του ήχου, όχι για ανακαίνιση
Kατανοητό.......οπότε η δική μου γνώμη ειναι η αρχική. Κρατάς τα ηχεία και δοκιμάζεις βελτίωση τους με άλλα τουίτερ. Aν δεν θέλεις να ρίξεις χρήματα σε ηχεία 30 ετών ,τότε πάρε δύο μικρά ηχεία βάσης (που ευκολα θα στηθούν μπροστά από το τζάκι) και ένα ενεργό υπογούφερ (o Rotel έχει pre out). Σε καμία περίπτωση όμως μην πάρεις ηχεία δαπέδου για να τα στριμώξεις στις ίδιες θέσεις. Οσο για τα μπλουζάκια.......να πάρεις έναν αφυγραντήρα ,θα βοηθήσει πολύ για την υγρασία.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.914
Τα ηχεία είναι σε τελείως λάθος θέση.
Κανένα ζεύγος ηχείων δεν θα παίξει σωστά.
Αν δεν θες να αλλάξεις την θέση της tv, και αυτή δεν βρίκεται φυσικά σε σωστό σημείο,
μοναδική λύση είναι να τοποθετηθεί το αριστερό ηχείο κάτω από αυτήν.
Η απόσταση δηλαδή τους ενός από το άλλο να είναι μεγαλύτερη των δύο μέτρων.
Καλό θα είναι να κοιτάξεις σε ηχεία βάσης ή ραφιού, με συνδιασμό sub.
Αν μπορείς να τοποθετήσεις έστω και αυτά που έχεις όπως αναφέρω (αν γίνεται αυτό εννοείται), θα δεις διαφορά.
Μικρή κλίση επίσης ώστε να βλέπουν την θέση ακρόασης.

Μήπως οι ειδικοί του site σε ενεργά θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν? Νομίζω ότι για την περίπτωση σου θα ήταν ιδανική λύση.

Reaction score
14
Kατανοητό.......οπότε η δική μου γνώμη ειναι η αρχική. Κρατάς τα ηχεία και δοκιμάζεις βελτίωση τους με άλλα τουίτερ. Aν δεν θέλεις να ρίξεις χρήματα σε ηχεία 30 ετών ,τότε πάρε δύο μικρά ηχεία βάσης (που ευκολα θα στηθούν μπροστά από το τζάκι) και ένα ενεργό υπογούφερ (o Rotel έχει pre out). Σε καμία περίπτωση όμως μην πάρεις ηχεία δαπέδου για να τα στριμώξεις στις ίδιες θέσεις. Οσο για τα μπλουζάκια.......να πάρεις έναν αφυγραντήρα ,θα βοηθήσει πολύ για την υγρασία.
Δυστηχώς δεν θέλω να προσθέσω και άλλα ηχεία στον χώρο, οπότε μένουμε στα υπάρχοντα ηχεία και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα βελτιώσουμε, είτε με αλλαγή εξαρτημάτων, είτε με προσθήκη sound treatment στον χώρο, είτε σε πάροδο χρόνου και με τα δύο. Όσο για τα μπλουζάκια συνήθως με που τα βγάζω από το πλυντήριο και τα κρεμάω μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο, ή δίπλα στο καλοριφέρ σε μια με δύο ώρες είναι τελείως στεγνά, σίγουρα ο αφυγραντήρας θα βοηθήσει, 60% υγρασία λέει το θερμόμετρο στο σπίτι περιοχή Άλιμος αλλά σίγουρα δεν είναι αναγκαίο και είναι ένα έξτρα ογκώδες μηχάνημα στον χώρο.

gid

Reaction score
10.422
Καλησπέρα, το διαμέρισμα είναι δικό μου αλλά, δεν έχω σκοπό να μεταβώ σε τόσο μεγάλες αλλαγές στο σπίτι. Το γνωρίζω πως ιδανικά θα έπρεπε να φύγει το τζάκι και το σκαλί, αλλά εκεί θα άλλαζε όλη η αισθητική στο σαλόνι μόνο και μόνο για τα ηχεία, αλλαγή που την δεδομένη χρονική στιγμή δεν θέλω να κάνω. Μάλλον το να μπουν κάποια ακουστικά πάνελ πίσω από το ηχεία ώστε να βελτιωθεί ο ήχος τους είναι η καλύτερη επιλογή για το χώρο την δεδομένη χρονική στιγμή.
Εύλογα όλα τα παραπάνω.

Σου προτείνω:
1. το acoustic treatment που σου προτάθηκε
2. τη μερική απόσβεση των υψηλών με το απορροφητικό υλικό που επίσης προτάθηκε, σχεδιασμένο και υλοποιημένο όμως από επαγγελματία
3. χρήση ιστοστάθμισης

Τέλος, το ότι αρνείσαι να βάλεις σαμπ είναι, φυσικά, γούστο-σου-καπέλο-σου, αλλά δεν ακούει σε καμία λογική.

Reaction score
14
Εύλογα όλα τα παραπάνω.

Σου προτείνω:
1. το acoustic treatment που σου προτάθηκε
2. τη μερική απόσβεση των υψηλών με το απορροφητικό υλικό που επίσης προτάθηκε, σχεδιασμένο και υλοποιημένο όμως από επαγγελματία
3. χρήση ιστοστάθμισης

Τέλος, το ότι αρνείσαι να βάλεις σαμπ είναι, φυσικά, γούστο-σου-καπέλο-σου, αλλά δεν ακούει σε καμία λογική.
Δεν αρνούμαι απλά δεν ήταν στο αρχικό ερώτημα, αν είναι η μόνη επιλογή για να πάρω αυτό το λίγο παραπάνω μπαμ από το μπάσο θα το σκεφτώ σοβαρά. Πίστευα ότι θα μπορούσα να έχω μια βελτίωση αλλάζοντας τα ηχεία βάσης αλλά μάλλον αυτό δεν ισχύει. Βέβαια θα πρέπει να μπει εκτός τζακιού στο sub γιατί στο τζάκι όταν βρέχει πολύ όπως την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα, πέφτουν σταγόνες μέσα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.914
Σημείωση.
Ο κατασκευαστής και κάθε κατασκευαστής ηχείων, υπολογίζει εκτός των άλλων, ακριβώς και σε πιο ύψος θα πρέπει να τοποθετηθούν τα μεγάφωνα.
Στην προκειμένη περίπτωση, τα τουίτερς βρίσκονται σε διαφορετική θέση από το επιτρεπόμενο. Αρκετά δλδ πιο πάνω. Ένας ακόμη λόγος που σε ενοχλούν!

Reaction score
2.400
Πίστευα ότι θα μπορούσα να έχω μια βελτίωση αλλάζοντας τα ηχεία βάσης αλλά μάλλον αυτό δεν ισχύει.
Σιγουρα μπορεις να εχεις βελτιωση αλλαζοντας ηχεια (διευκρινηση, ηχεια βασης λεγονται τα ηχεια που χρειαζονται βασεις. Τα ηχεια σου ειναι ηχεια δαπεδου). Ισως να περασε λαθος μηνυμα.
Ο χωρος και η τοποθετηση δεν βοηθαει στο να ακουσεις σωστα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις με αλλα ηχεια να εχεις λιγοτερο κουραστικα πριμα και καλυτερο μπασο. Ωστοσο χωρις δραστικες αλλαγες, το αποτελεσμα θα ειναι παντα κατωτερο των δυνατοτητων του συστηματος σου.

Reaction score
575
… να πάρω αυτό το λίγο παραπάνω μπαμ από το μπάσο …….
….sub γιατί στο τζάκι
Μπαμ με το sub δεν πρόκειται να πάρεις, Μπουμ ναι.
Επισης ένα sub μέσα σε τζάκι δεν έχει καμία απολύτως λογική, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ενοχλείς τους από πάνω σου η τους από κάτω σου εάν υπάρχουν.
Παρε τον ενισχυτή παραμάσχαλα και πήγαινε να ακούσεις τυχον υποψήφια ηχεία ώστε να μειώσεις το ρίσκο. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το κακό ξεκινάει απ τον ενισχυτή σου

Reaction score
14
Σημείωση.
Ο κατασκευαστής και κάθε κατασκευαστής ηχείων, υπολογίζει εκτός των άλλων, ακριβώς και σε πιο ύψος θα πρέπει να τοποθετηθούν τα μεγάφωνα.
Στην προκειμένη περίπτωση, τα τουίτερς βρίσκονται σε διαφορετική θέση από το επιτρεπόμενο. Αρκετά δλδ πιο πάνω. Ένας ακόμη λόγος που σε ενοχλούν!
Ισχύει αυτό, το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές. Αυτό το θέμα θα λυνόταν σίγουρα από ηχεία βιβλιοθήκης τοποθετημένα πάνω σε βάσεις που θα τα φέρνουν στο σωστό ύψος. Πόσο πολύ όμως επηρεάζει αυτό στην πραγματικότητα;

Reaction score
2.400
Σημείωση.
Με τα τουιτερ ψηλοτερα, και τη θεση ακροασης σε γωνια μεγαλυτερη απο 10 μοιρες στον καθετο αξονα, η αποκριση θα παρουσιαζει βυθιση στην συχνοτητα κροσοβερ, η κοπωση στις υψηλες οφειλεται στον συνδυασμο μεταλικου τουιτερ (τα οποια εχουν συνηθως εντονα break up modes) με τις τονισμενες υψηλες. Δεν νομιζω οτι η βυθιση στις μεσουψηλες ειναι υπαιτιες για αυτο.
Ωστοσο, αυτο ειναι αλλο ενα προβλημα που λυνεται απο ενα ζευγος ηχειων με ομοαξονικη διαταξη (βλεπε Kef)

Reaction score
14
Σιγουρα μπορεις να εχεις βελτιωση αλλαζοντας ηχεια (διευκρινηση, ηχεια βασης λεγονται τα ηχεια που χρειαζονται βασεις. Τα ηχεια σου ειναι ηχεια δαπεδου). Ισως να περασε λαθος μηνυμα.
Ο χωρος και η τοποθετηση δεν βοηθαει στο να ακουσεις σωστα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις με αλλα ηχεια να εχεις λιγοτερο κουραστικα πριμα και καλυτερο μπασο. Ωστοσο χωρις δραστικες αλλαγες, το αποτελεσμα θα ειναι παντα κατωτερο των δυνατοτητων του συστηματος σου.
ναι συγνώμη δικό μου λάθος, νόμιζα ηχεία βάσης είναι τα δαπέδου 🫠 και τα άλλα τα μικρά βιβλιοθήκης.

Reaction score
2.400
Ισχύει αυτό, το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές. Αυτό το θέμα θα λυνόταν σίγουρα από ηχεία βιβλιοθήκης τοποθετημένα πάνω σε βάσεις που θα τα φέρνουν στο σωστό ύψος. Πόσο πολύ όμως επηρεάζει αυτό στην πραγματικότητα;
Αναλογα το ηχειο απο πολυ εως καθολου. Πολυ στα περισσοτερα, καθολου μονο στα ομοαξονικα.
ναι συγνώμη δικό μου λάθος, νόμιζα ηχεία βάσης είναι τα δαπέδου 🫠 και τα άλλα τα μικρά βιβλιοθήκης.
Μικρο το κακο

Reaction score
14
Μπαμ με το sub δεν πρόκειται να πάρεις, Μπουμ ναι.
Επισης ένα sub μέσα σε τζάκι δεν έχει καμία απολύτως λογική, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ενοχλείς τους από πάνω σου η τους από κάτω σου εάν υπάρχουν.
Παρε τον ενισχυτή παραμάσχαλα και πήγαινε να ακούσεις τυχον υποψήφια ηχεία ώστε να μειώσεις το ρίσκο. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το κακό ξεκινάει απ τον ενισχυτή σου
Έχοντας ακούσει τα ηχεία με πέντε διαφορετικούς ενισχυτές ανά καιρούς, τον Pioneer A-7, τους Cambridge Audio C100-A100, τον Rotel RA-1520, τον Luxman LV 101 και έναν Taga Harmony HTA 500B πάντα μου έλειπε ένα κλικ παραπάνω μπάσο από τα ηχεία. Τον πιο αρεστό ήχο στα δικά μου ακούσματα έβγαζε πρώτα ο Pioneer A-7, μετά ο Rotel RA-1520, μετά ο Taga Harmony HTA 500B, μετά οι Cambridge Audio A100-C100 και τέλος ο Luxman LV 101. Το sub αν μπει, δεν θα πάει μέσα στο τζάκι σίγουρα.

Last edited:

Reaction score
14
Από τα Mission δεν θα πήγαινα σε Polk Audio. Ούτε σε DALI. Ούτε σε Klipsch (το επόμενο που περιμένω να διαβάσω :D ).

Η κόπωση στις υψηλές θα σου έρθει όπως σου έρχεται τώρα, και με άλλα ηχεία με παρόμοια απόκριση και χροιά. Είτε είναι ribbon είτε soft dome είτε beryllium. Είναι τονισμένες οι υψηλές.

Τα Q7 Meta είναι πολύ καλή πρόταση. Αντίστοιχα μπορείς να δοκιμάσεις και Elac, καθώς και τα νέα Monitor Audio 7G.
Τα Monitor Audio 7G φαίνονται πολύ σοβαρά ηχεία, βέβαια είναι εκτός budget προς στιγμήν, όπως και τα Q7 Meta. Από Elac βλέπω το μοντέλο Debut F6.3 το οποίο δυστηχώς βγαίνει μόνο σε μαύρο χρώμα οπότε είναι εκτός επιλογής. Δεν έχω κανένα θέμα να περιμένω κάποιον καιρό ώστε να μαζέψω περισσότερα και να πάω σε κάποιο ζευγάρι όπως τα Monitor Audio 7G πχ.

Reaction score
14
Νομίζω πως αν έμπαινε ο ιδανικός χώρος θα ήταν κάτω από την τηλεώραση εκεί που είναι οι δίσκοι, αλλά δεν ξέρω αν θέλω να τραβήξω ένα έξτρα μεγάλο καλώδιο που θα περνάει μπροστά από το τζάκι οπότε μάλλον η πιο καλή επιλογή είναι δίπλα στο δεξί ηχείο εκεί που τελειώνει στο σκαλάκι στο οποίο πατάει το ηχείο. Υπάρχει ήδη ένα καλώδιο μπροστά στο τζάκι αλλά είναι διάφανο και φαίνεται ο χαλκός από μέσα οπότε κάνει τέλειο blend in με το πάτωμα, φαντάζομαι πως για ενεργό sub δεν μπορώ να βρω τέτοιου τύπου καλώδιο.

Attachments

Reaction score
14
Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι το sub, δεν τοποθετείται όπου θέλουμε εμείς, αλλά... αυτό! :)
Το ίδιο και με τα ηχεία, όμως όταν τα βάζουμε σε έναν χώρο που δεν εξυπηρετεί μόνο σε αυτό τον σκοπό, δηλαδή στην ακρόαση μουσικής, η τοποθέτηση γίνεται και με γνώμονα την αισθητική και όχι μόνο την σωστή ακουστική. Δεν προσπαθώ να κάνω το σαλόνι μου στούντιο, απλά να αναβαθμίσω σε ένα ποσοστό τον ήχο που ήδη έχω αν αυτό γίνεται χωρίς να κάνω ανακαίνιση, αλλιώς μένω όπως είμαι. Είμαι ευχαριστημένος στο "90%" από τον ήχο που έχω και μου λείπει απλώς μια μικρή αναβάθμιση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.859
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou