Αναζήτηση ηχείων

Reaction score
5
Άκουσα τα Q Concerto Meta σε φροντισμένο χώρο και δε μου άρεσαν καθόλου να πω την αλήθεια. Το sub που αναφέρεις το έχω και είναι άπαιχτο. Αλλά δεν έχω ακούσει κανένα άλλο sub στο χώρο μου. Όταν άλλαξα ηχεία, μου έδωσε την εντύπωση οτι θα ήθελα κάτι καλύτερο για να τα συνοδεύσει. Συγγνώμη, 2 καλύτερα (εντάξει 4).

Αν με ρωτούσε τώρα κανείς για αγορά παθητικών ηχείων θα πρότεινα να πάρει μεταχειρισμένα. Βλέπω συνέχεια ξακουστά και μη ηχεία στο φόρουμ σε πολύ καλές τιμές. Θα πάρεις πολύ "περισσότερο ηχείο" από οτι θα πληρώσεις. Και ταυτόχρονα νιώθω οτι πολλά καινούρια ηχεία είναι υπερκοστολογημένα.

Edit: η ακουστική βελτίωση είναι σημαντική όπως γράφει παραπάνω ο Coyias
Κάπου είδα και άκουσα σε βίντεο αυτά
(Revival Audio Atalante 3 ) Και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν.

Reaction score
4
Ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία, με τα shl 5 plus καθώς και με το επόμενο μοντέλο XD έχεις άποψη από θέμα σύγκρισης ?
Το 5+ θελει μεγαλυτερο και πιο φροντισμενο χωρο απο οτι το C7, που ειναι μεταξυ του 30.1 και του +5. Παντως η ισχυς του ενισχυτη σου ειναι ιδανικη για τις απαιτησεις των Harbeth - ηχητικα δεν ξερω...

Reaction score
31
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη πείρα που μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Εγώ έτυχε να ακούσω το προτεινόμενο.

Για τα άπειρα βίντεο που κυκλοφορούν όμως θα πω οτι έχουμε τους εξής παράγοντες. Το ηχοσύστημα και τα μέρη που το αποτελούν. Το χώρο στον οποίο βρίκεται και η τοποθέτηση αυτού στο συγκεκριμένο χώρο. Το μικρόφωνο που χρησιμοποιείται και η θέση αυτού. Αν θέλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί, η κωδικοποίηση που προκύπτει κατά το μοντάζ και η επανακωδικοποίηση από το youtube. Και τέλος τα ηχεία ή ακουστικά με τα οποιά το ακούς και φυσικά ο χώρος σου και ότι έγραψα πάραπάνω ξανά.

Reaction score
4
Ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία, με τα shl 5 plus καθώς και με το επόμενο μοντέλο XD έχεις άποψη από θέμα σύγκρισης ?
Κατι ακομη: μιλουσα χθρς με Ελληνα κατασκευαστη ηχειων, τον ρωτησα τι γνωμη εχει για τα Harbeth, τι ειπε; " οι ανθρωποι αυτοι πρεπει να ηταν μπροστα απο ενα τζακι, να επιναν τα ποτακια τους και να ειπαν: δεν φτιανουμε ενα ηχειο που να παιζει μουσικη; και εφτιαξαν...τα Harbeth"!

Reaction score
2.523
Άκουσα τα Q Concerto Meta σε φροντισμένο χώρο και δε μου άρεσαν καθόλου να πω την αλήθεια. Το sub που αναφέρεις το έχω και είναι άπαιχτο. Αλλά δεν έχω ακούσει κανένα άλλο sub στο χώρο μου. Όταν άλλαξα ηχεία, μου έδωσε την εντύπωση οτι θα ήθελα κάτι καλύτερο για να τα συνοδεύσει. Συγγνώμη, 2 καλύτερα (εντάξει 4).
Αυτο που δεν ειναι αμεσα αντιληπτο και που πολυ συχνα δεν λαμβανεται υποψην, ειναι οτι η τυχαια περιποιηση χωρου δεν ειναι 100% βεβαιο οτι θα φερει ακουστικη βελτιωση σε ολα τα συστηματα. Τα πραγματα ειναι αρκετα πιο περιπλοκα απο οτι φαινονται αρχικα.
Τα Q concerto meta για παραδειγμα που ειναι σχετικα σκοτεινα, σιγουρα δεν θα τα πανε καλα σε ενα χωρο που εχει εστω και λιγη απορροφηση χωρις ταυτοχρονη διαχυση. Ειναι φτιαγμενα για να αποδιδουν σωστα σε αφροντιστους χωρους με πολλες ανακλασεις. Ο κατασκευαστης το εχει προβλεψει αυτο. Αν καποιος εχει Concerto Meta και θελει ταυτοχρονα και φροντισμενο χωρο, θα πρεπει να εχει προβλεψει η φροντιδα να μην συμπεριλαμβανει απορροφηση σε υψηλες συχνοτητες.
Οσον αφορα το (τα) sub, η παραπανω φραση δειχνει ενα μερος του προβληματος με την επιλογη η οποια πρεπει να γινεται παντα με γνωμονα τον χωρο, τη σταθμη, και τα ηχεια που θα συνοδευει. Καθε αλλαγη μπορει να αλλαξει τα δεδομενα και κατ επεκταση και την επιλογη.

Reaction score
775
Ψάξε στο φόρουμ για μεταχειρισμένα. Υπάρχουν αρκετά και σε καλές τιμές. Επιπλέον, τα περισσότερα θα μπορέσεις να τα ακούσεις στο χώρο του πωλητή. Ίσως να πας και τον ενισχυτή σου και να τα συνδέσεις.Οι τιμ΄ς των καινούργιων έχουν πάρει τον ανήφορο, αδικαιολόγητα τις περισσότερες φορές.

Sub(s) καλό είναι να έχεις, αλλά μπορείς να προσθέσεις και αργότερα. Στη θέση σου θα έπαιρνα ό,τι καλύτερο μπορώ σε δορυφόρους και αργότερα θα σκεφτόμουν το/τα sub(s) τα οποία πό μόνα τους αποτελούν δύσκολη εξίσωση κόστους και υλοποίησης.

Ο σκοπός σε κάθε περίπτωση είναι να ευχαριστιέσαι τη μουσική που σ'αρέσει.

Reaction score
5
Κατι ακομη: μιλουσα χθρς με Ελληνα κατασκευαστη ηχειων, τον ρωτησα τι γνωμη εχει για τα Harbeth, τι ειπε; " οι ανθρωποι αυτοι πρεπει να ηταν μπροστα απο ενα τζακι, να επιναν τα ποτακια τους και να ειπαν: δεν φτιανουμε ενα ηχειο που να παιζει μουσικη; και εφτιαξαν...τα Harbeth"!
Και εγώ ακριβώς ένα τέτοιο ηχείο ψάχνω και όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα μόνο τα harbeth μου ταίριαξαν με αυτή την εικόνα. Οπότε μάλλον κάτι καλό έκαναν οι Άγγλοι.

Reaction score
31
Αυτο που δεν ειναι αμεσα αντιληπτο και που πολυ συχνα δεν λαμβανεται υποψην, ειναι οτι η τυχαια περιποιηση χωρου δεν ειναι 100% βεβαιο οτι θα φερει ακουστικη βελτιωση σε ολα τα συστηματα. Τα πραγματα ειναι αρκετα πιο περιπλοκα απο οτι φαινονται αρχικα.
Τα Q concerto meta για παραδειγμα που ειναι σχετικα σκοτεινα, σιγουρα δεν θα τα πανε καλα σε ενα χωρο που εχει εστω και λιγη απορροφηση χωρις ταυτοχρονη διαχυση. Ειναι φτιαγμενα για να αποδιδουν σωστα σε αφροντιστους χωρους με πολλες ανακλασεις. Ο κατασκευαστης το εχει προβλεψει αυτο. Αν καποιος εχει Concerto Meta και θελει ταυτοχρονα και φροντισμενο χωρο, θα πρεπει να εχει προβλεψει η φροντιδα να μην συμπεριλαμβανει απορροφηση σε υψηλες συχνοτητες.
Οσον αφορα το (τα) sub, η παραπανω φραση δειχνει ενα μερος του προβληματος με την επιλογη η οποια πρεπει να γινεται παντα με γνωμονα τον χωρο, τη σταθμη, και τα ηχεια που θα συνοδευει. Καθε αλλαγη μπορει να αλλαξει τα δεδομενα και κατ επεκταση και την επιλογη.
Τώρα μπερδέυτηκα αλλά όπως και να έχει δεν είχα ιδέα οτι φτιάχνουν ηχεία που ακούγονται καλύτερα σε αφρόντιστους χώρους. Σημαντική πληροφορία.

Προς νηματοθέτη: τα παραπάνω αναιρούν την κριτική μου για τα Q Concerto Meta.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
386
Αυτη τη στιγμη θα αγοραζα αυτα (σημερα παρουσιαστηκαν) και θα ειχα ενα πληρες συστημα. Δεχονται εκδηλωση ενδιαφεροντος - Με 2 χιλ ευρω εχεις ενα πληρες συστημα.

Μικρό δεν είναι για τον χώρο του; 5 ιντσο γουφερ.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
386
Μικρό δεν είναι για τον χώρο του; 5 ιντσο γουφερ.
Επίσης, άσε να δοκιμαστούν στον χρόνο από το κοινό, να διαβάσει κάποιος και καμιά κριτική από κάποιον που το έχει και μετά βλέπουμε

Reaction score
2.438
Επίσης, άσε να δοκιμαστούν στον χρόνο από το κοινό, να διαβάσει κάποιος και καμιά κριτική από κάποιον που το έχει και μετά βλέπουμε
Αυτο ισχυει, αλλα εχω εμπιστοσυνη στην εταιρεια... Για τα αλλα σου απαντησα πιο πανω!

Reaction score
2.438
Καθε ηχειο δεχεται 400w ισχυ , εχει 2 πενταιντσα και 2 εξαιντσους ακτινοβολητες.

Reaction score
3
Για όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως σχετικά με τα KEF που πρότεινα, πρέπει να τονίσω ότι είναι αδύνατον να γνωρίζεις το πως θα ακουστεί ένα ηχείο μέσα στον χώρο σου, εκτός και εάν έχεις μετρήσει κάποιο άλλο ηχείο με γνωστό spinorama στον ίδιο χώρο και έχεις πειραματιστεί λίγο ώστε σε γενικές γραμμές να γνωρίζεις τις επιδράσεις του χώρου σου.

Στη περίπτωσή σου, εφόσον πορεύεσαι χωρίς προηγούμενη γνώση του χώρου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις αγοράζοντας ένα αντικειμενικά καλό ηχείο (βλέπε τα δεδομένα στο βίντεο του Erin's Audio Corner για το KEF) και να το ταιριάξεις εκ των υστέρων στον χώρο σου, εάν χρειαστεί.

Καμία πρόταση δεν μπορεί να αναιρέσει κάποια άλλη, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πως θα ακούγεται οποιοδήποτε ηχείο στον χώρο σου, και δεν έχεις λόγο να μην προτιμήσεις κάτι μεταχειρισμένο και πιο οικονομικό που μετράει εξίσου καλά στο spinorama.

Ωστόσο, θα σου πρότεινα να σκεφτείς σοβαρά τα subwoofer με το DSP και το μικρόφωνο μετρήσεων, οτιδήποτε και έαν επιλέξεις, γιατί θα βοηθήσουν πολύ στο να καθαρίσει το μπάσο.

Μπορείς να εξηγήσεις τι είναι αυτό που δεν σου άρεσε; Επίσης, γιατί σου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πρέπει να αλλάξεις sub; Χρησιμοποίησες κάποιο εργαλείο για να το κάνεις integrate και δεν μπορούσες να πάρεις σωστή απόκριση;

Reaction score
2.438
Τα q concerto meta λενε καποιοι οτι οι μεσαιες ακουγονται σα να εχεις βαλει το χερι στο στομα και κανεις χωνι

Reaction score
2.523
Τώρα μπερδέυτηκα αλλά όπως και να έχει δεν είχα ιδέα οτι φτιάχνουν ηχεία που ακούγονται καλύτερα σε αφρόντιστους χώρους. Σημαντική πληροφορία.

Προς νηματοθέτη: τα παραπάνω αναιρούν την κριτική μου για τα Q Concerto Meta.
Η πλειοψηφια των Audiophiles, ακουει την μουσικη του σε αφροντιστους χωρους. Οι κατασκευαστες εχουν την επιλογη να σχεδιασουν τα ηχεια τους με γνωμονα τον χωρο στον οποιο θα χρησημοποιηθουν. Η Kef οχι μονο εχει προβλεψει οτι τα ηχεια της θα χρησημοποιηθουν κυριως σε αφροντιστους χωρους, αλλα εχει προβλεψει και οτι θα τοποθετηθουν κοντα στους πισω τοιχους οποτε εχει επιλεξει αρχιτεκτονικη bass reflex με bass shelf -3db που ευνοειται απο την τοποθετηση κοντα στον πισω τοιχο και εχουν σχεδιαστει να ακουγονται σωστα ετσι.
Δυστυχως ολες αυτες οι πληροφοριες δεν εχουν ακομα περασει στο ευρυ κοινο σαν γνωση και ως αποτελεσμα, πολλα ηχεια τοποθετουνται λαθος γιατι οι χρηστες ακολουθουν γενικους κανονες που ισχυουν η δεν υσχυουν κατα περιπτωση.
Καθε ηχειο δεχεται 400w ισχυ , εχει 2 πενταιντσα και 2 εξαιντσους ακτινοβολητες.
Δεν υπαρχει 5ιντσο που να μπορει να διαχειριστει 400w ουτε καν σε PA συστηματα.
Οι παθητικοι ανκτονοβολητες αντικαθιστουν τις οπες του bass reflex και η διαμετρος τους και κατ επεκταση και η επιφανεια τους δεν συνδραμει στην μαζα αερα που μετακινει η ενεργη μοναδα των μολις 5 ιντσων περισσοτερο απο οσο μια οπη ανακλησης χαμηλων. Το μοναδικο πλεονεκτημα της χρησης παθητικων ακτινοβολητων ειναι η απουσια θορυβου απο τον στροβιλισμο του αερα που βγαινει απο την οπη του bass reflex.

Last edited:

Reaction score
31
Μπορείς να εξηγήσεις τι είναι αυτό που δεν σου άρεσε; Επίσης, γιατί σου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πρέπει να αλλάξεις sub; Χρησιμοποίησες κάποιο εργαλείο για να το κάνεις integrate και δεν μπορούσες να πάρεις σωστή απόκριση;
Βεβαίως. Τα μεσαία ήταν πολύ επιθετικά, και σα να μην έφτανε αυτό δεν ήταν καθόλου καθαρά. Υπήρχε μια σύγχυση. Και μάλιστα το πρόβλημα υπήρχε και πιο χαμηλά. Το μπάσο ακουγόταν επιτιδευμένα πιο δυνατό χωρίς να φτάνει και πολύ χαμηλά στο φάσμα. Τα οικονομικότερα ηχεία 20ετίας που είχα ακούγονταν πιο καθαρά στον δικό μου αφρόντιστο χώρο. Όταν βάλαμε το δεύτερο ζευγάρι ηχείων νόμιζα οτι βγήκα από υποβρύχιο.

Για το sub, σίγουρα δεν έχω κάνει ότι καλύτερο μπορώ. Και με τις δυνατότητες που έχει, σε μεγάλο βαθμό ευθύνομαι και εγώ. Με τον πολυκάναλο, με dirac το sub είναι ωραίο αν βάλω μουσική (για ταινίες δεν το συζητώ) αλλά, δεν ξέρω πως να το πω, ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγεται το μπάσο στα αριστερά+δεξιά είναι πιο καθαρός. Θα ήθελα να αναπαράγεται έτσι και από το sub στις πιο χαμηλές.

Δηλάδή, αν έχεις ακούσει τίποτα funktion one σε φροντισμένο χώρο να παίζουν τέρμα και ταυτόχρονα καθαρά, ε αυτό θα ήθελα.

Reaction score
1.063
Τα Vestlyd τα ειχα δει πριν αρκετο καιρο αλλα δεν μπηκα στον κοπο να τα ψαξω γιατι υπεθεσα (κακως) οτι δεν θα μπορουσαν να εχουν ομαλη διασπορα στη συχνοτητα κρος λογω του 12" γουφερ και αυτο θα ηταν το απολυτο deal breaker για εμενα, αλλα τελικα εκανα λαθος. Χαρη στην χαμηλη συχνοτητα κρος (1100Ηz) καταφερνουν να εχουν πολυ ομαλη μεταβαση. Μπραβο στο σχεδιαστη τους.
View attachment 386736

Ομορφη, ομαλη αποκριση, +/-40 μοιρες πανω κατω (ενταξει, οχι αρκετα ευρεια για τα γουστα μου αλλα πολυ καλυτερη απο οτι περιμενα)
Πολυ καλη επιλογη σε αυτο το κοστος.

The proof is in the putting
πόσο θα κόστιζε ένας ενισχυτής που θα μπορούσε να τα οδηγήσει επαρκώς;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.183
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907