Αναζήτηση sub...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974
Αρκετά με τις θεωρίες, ας δούμε προτάσεις που λες.

Προσωπικά σε τέτοιο επαγγελματικό χώρο θα μπορούσα να κινηθω και κάποιες επιλογές λόγου χάριν είναι οι παρακάτω: (προφανώς υπάρχουν πολύ περισσότερες, αυτό εννοείται)

Για 40 τμ αν έχουμε οικονομικές στενότητες, νομίζω πως η Άνταμ δίνει δύο εξαιρετικές επιλογές σε εξαιρετικό κοστολογιο. Αυτή, και πιο ψηλά αυτή. Για αυτά που προσφέρουν, είναι πολύ φτηνά. Δύναμη.

Η τζενελεκ έχει αυτό, το οποίο όμως είναι πολύ κοντά κοστολογημένο με αυτό (πλήρες δυνατοτήτων εδώ). Οπότε, μάλλον το δεύτερο, ή το τρίτο. Εδώ μιλάμε για πολλές δυνατότητες..

Η νιουμαν έχει το γνωστό ζώο. Υπέροχο. Από δυνατότητες, άλλο τίποτα.

Άφησα για το τέλος τον vfm νικητή της κατηγορίας. Μπορεί να μη σκίζει σε δυνατότητες, αλλά έσκισε την τιμή!
Σε μηδενικό κοστολογιο, είναι λοιπόν άξιο αναφοράς αυτό, διότι προσφέρει τόσα πολλά σε τόσο λίγα λεφτά, που παίρνεις 6 και τα στοιβιάζεις σε μία γωνιά το ένα πάνω στο άλλο, κι άστα να βαράνε.
Και βάλε άλλα 6 στην άλλη γωνιά, να μη μείνει παραπονεμένη.:p

Reaction score
2.288
Άφησα για το τέλος τον vfm νικητή της κατηγορίας. Μπορεί να μη σκίζει σε δυνατότητες, αλλά έσκισε την τιμή!
Σε μηδενικό κοστολογιο, είναι λοιπόν άξιο αναφοράς αυτό, διότι προσφέρει τόσα πολλά σε τόσο λίγα λεφτά, που παίρνεις 6 και τα στοιβιάζεις σε μία γωνιά το ένα πάνω στο άλλο, κι άστα να βαράνε.
Προσωπικα θα προτιμουσα 4 temblor T10 με 1400ευρω παρα 1 sub με 1400 ευρω.
Τα πολλαπλα sub ειναι η καλυτερη εναλλακτικη λυση αντι της ενεργης ισοσταθμισης με διπλο οφελος.
Και καλυτερη κατανομη στο χωρο και υψηλοτερη ακουστικη εξοδος.
Με ενα σμπαρο δυο τρυγονια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για να μην μπερδεύεται ή πτοείται λοιπόν ο υποψήφιος αγοραστής,δεν είναι σκόπιμο να θέτει ως προτεραιότητα κατά την επιλογή υποβαθυφώνου την αρχιτεκτονική του κουτιού.

Σκόπιμο είναι εφόσον ένα sub με ανάκλαση χαμηλών -ή παθητικούς ακτινοβολητές- προορίζεται να συνοδεύσει κύρια ηχεία που δεν έχουν αρχιτεκτονική ακουστικής ανάρτησης (κλειστό κουτί χωρίς διατάξεις που τονίζουν την απόκριση στις χαμηλές οκτάβες),να κροσαριστεί οπωσδήποτε μ'εκείνα σε ζώνη ανώτερη κατά μια οκτάβα τουλάχιστον από το ύψος του συντονισμού στις αντίστοιχες διατάξεις που τονίζουν την απόκριση στα χαμηλά των κύριων ηχείων.
Κατ'αυτόν τον τρόπο θ'αποφεύγονται φασικές ασυνέχειες από πολλαπλές συνιστώσες με αυξημένο πλάτος λόγω συντονισμού,οπότε θ'απασχολείται ο χρήστης μονάχα με την απόκριση της ίδιας της υποβαθύφωνης μονάδας σε συνάρτηση προς τους ρυθμούς συντονισμού δεδομένου χώρου.
Το sub θα συνοδεύσει ηχεία των οποίων τα γούφερ είναι σε κλειστη καμπίνα. :angel:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μη τη φοβάσαι την τρύπα. Να φοβάσαι την κακή σχεδίαση.>:(
Τις τρύπες γενικώς δεν τις φοβάμαι. :lol:
Για τα sub διατηρώ τις επιφυλάξεις μου... Ιδίως γιατί δεν έχω ακούσει και κανένα ανοιχτό sub που να παίζει όπως θα ήθελα.
Βασικά ένα τεράστιο μεγάφωνο εντός κλειστής καμπίνας μου φαίνεται η καλύτερη λύση. Σημείωσε επίσης ότι ποτέ δεν ήμουν των πολύ υψηλών εντάσεων.

υ.γ. ψάχνω ήδη τα μοντέλα που παρέθεσες, μερσί.
[DOUBLEPOST=1490629634][/DOUBLEPOST]
Ποιά;
Αυτά: http://www.stereophile.com/content/martinlogan-prodigy-loudspeaker-measurements#v4MQZMiQlqSUKIxf.97

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Το αληθές είναι ότι η διάμετρος της τρύπας οφείλει να είναι τουλάχιστον το 1/3 της διαμέτρου του μεγαφώνου. 18" γουφερ; Μίνιμουμ 6,5" η τρύπα. Να, αυτά ισχύουν.
Mα δεν χρειάζεται η τρούπα!
hla_bundle.jpg

:lolsign:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Για τα sub διατηρώ τις επιφυλάξεις μου... Ιδίως γιατί δεν έχω ακούσει και κανένα ανοιχτό sub που να παίζει όπως θα ήθελα.
Βασικά ένα τεράστιο μεγάφωνο εντός κλειστής καμπίνας μου φαίνεται η καλύτερη λύση. Σημείωσε επίσης ότι ποτέ δεν ήμουν των πολύ υψηλών εντάσεων.

Αυτά: http://www.stereophile.com/content/martinlogan-prodigy-loudspeaker-measurements#v4MQZMiQlqSUKIxf.97
Μάλλον υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που διατηρείς τις επιφυλάξεις σου για τα συμβατικά sub.

http://www.stereophile.com/content/martinlogan-prodigy-loudspeaker-page-2#taPUHsVkjMxUgYyr.97

The bass module is a sealed dual-woofer design. The forward-facing 10" ScanSpeak aluminum-cone woofer carries the bass audio signal. An independently enclosed, 10" ScanSpeak fiber-cone cone faces to the rear and is driven by a circuit that processes level, phase, and frequency range to create a partial cancellation of the front woofer's output in the lower frequencies (footnote 2). This ForceForward technology specifically reduces the common 50Hz null and 100Hz peak found in many rooms. For those requiring more forward bass, the Prodigy has a rear-panel switch for increasing the below-50Hz response by 3dB.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Τότε θα ήταν ίσως προτιμότερο αντί καμπίνας (κλειστής ή...αεριζόμενης),να εξεταστεί η περίπτωση κατασκευής ζεύγους από υποβαθύφωνες μονάδες με οκτωειδή πολική απόκριση (dipole) και υπό αρχιτεκτονική ανοικτής μπάφλας...:D
Σαν project θα ήταν εξαιρετικα ενδιαφέρον. Σαν υλοποίηση μάλλον δαπανηρή. Σαν αποτέλεσμα φαντάζομαι πολύ καλό. Σαν παρενέργεια οπωσδήποτε διαζύγιο. :lol:
Δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος μέχρι να τεθεί το ζήτημα επιτόπου...Μιλάμε εξάλλου για την ίδια σύζυγο που έχει προηγουμένως ανεχθεί αυτό το ηχείο:

Τότε ήμασταν νέοι. Με αγαπούσε. :headbang:
Δεν άλλαξε ενδεχομένως μονάχα εκείνη,αλλά κι εσύ...Φαντάζομαι ότι τότε μπορούσες ακόμα να ανεχθείς το συγκεκριμένο ταίριασμα ηλεκτροδυναμικών μεγαφώνων εντός κλειστής καμπίνας με την ηλεκτροστατική μεμβράνη.
Αρχιτεκτονικές όπως η push-pull στη διάταξη -όπου τα μεγάφωνα λειτουργούν αντικρυστά το ένα με το άλλο- οδηγούν πάντως σε διαχειρίσιμες διαστάσεις κατασκευής σε σχέση με το Prodigy.
http://www.urbanhifi.com/new-products/rockett-dipole-subwoofer

Last edited:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τότε θα ήταν ίσως προτιμότερο αντί καμπίνας (κλειστής ή...αεριζόμενης),να εξεταστεί η περίπτωση κατασκευής ζεύγους από υποβαθύφωνα με δίπολη ακτινοβολία και σε αρχιτεκτονική ανοικτής μπάφλας...:D
Σαν project θα ήταν εξαιρετικα ενδιαφέρον. Σαν υλοποίηση μάλλον δαπανηρή. Σαν αποτέλεσμα φαντάζομαι πολύ καλό. Σαν παρενέργεια οπωσδήποτε διαζύγιο. :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος μέχρι να τεθεί το ζήτημα επιτόπου...Μιλάμε εξάλλου για την ίδια σύζυγο που έχει προηγουμένως ανεχθεί αυτό το ηχείο:
Τότε ήμασταν νέοι. Με αγαπούσε. :headbang:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974
Αρχιτεκτονικές όπως η push-pull στη διάταξη -όπου τα μεγάφωνα λειτουργούν αντικρυστά το ένα με το άλλο- οδηγούν πάντως σε διαχειρίσιμες διαστάσεις κατασκευής σε σχέση με το Prodigy.
http://www.urbanhifi.com/new-products/rockett-dipole-subwoofer
Πολύ πονηρή επιλογή.;)
Επί της ευκαιρίας, μπορείς να σκεφτείς και 2 τέτοια, μπιενταμπλεγιου. Από waf σίγουρα κερδίζουν κατά κράτος ο, τιδηποτε άλλο.. ;)
Mα δεν χρειάζεται η τρούπα!
View attachment 72293
Αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές για το φίλο μας, αλλά μάλλον δυσκολεύεται να τα βρει σε κάποιο φίλο για να κάνει δοκιμή στο χώρο του.. :p

Βεβαίως αν τα βάλει στο χώρο του, μετά δε τα βγάζει, κι ας έρθει το διαζύγιο, όλα έχουν τα όριά τους!:D

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.894
Presonus Temblor T10
Ερώτηση (μην βαράτε, άσχετος εδώ)
Λέμε ότι οι χαμηλές θέλουν ρεύμα.
Τα 250watt δεν είναι λίγα για 40 τετραγωνικά;
'Η λέτε από την αρχή ότι πρέπει να πάρει τουλάχιστον 2 τέτοια, αν όχι 4, οπότε ανεβαίνουμε αρκετά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.894
Presonus Temblor T10
Ερώτηση (μην βαράτε, άσχετος εδώ)
Λέμε ότι οι χαμηλές θέλουν ρεύμα.
Τα 250watt δεν είναι λίγα για 40 τετραγωνικά;
'Η λέτε από την αρχή ότι πρέπει να πάρει τουλάχιστον 2 τέτοια, αν όχι 4, οπότε ανεβαίνουμε αρκετά.
Anybody?

Reaction score
2.288
Τα watt απο μονα τους δεν μπορουν να σου δωσουν ολη την εικονα αλλα ορθα υπεθεσες.
Ο δε costas EAR μιλησε για 6 τετοια (6Χ10" και 6Χ250W που ομως θεωρω περιττη υπερβολη) και εγω για 4 τετοια.
Ακομα και με δυο ενδεχεται να ειναι ΟΚ αναλογα με την μεγιστη επιθυμιτη σταθμη.
Με 4 επιτυγχανεις τα βελιστα αποτελεσματα στην ομοιομορφη κατανομη και με 4X10" και 1000W συνολικα καλυπτεις πληρως τις χαμηλες συχνοτητες σε ενα χωρο 40τ.μ.
Παρ ολα αυτα στην συγκεκριμενη περιπτωση λογω των ηχειων μεμβρανης που εχει ο θεματοθετης το παντρεμα ειναι πιο δυσκολο και πολυπλοκο λογω του πολυ διαφορετικου ηχητικου χαρακτηρα των κυριως ηχειων με τις μοναδες χαμηλων συχνοτητων.
Προσωπικα δεν θα εμπαινα καν στον κοπο. Θα προτιμουσα να αλλαξω ηχεια πρωτα και μετα να βαλω subwoofer.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974
Τα 40 τμ δεν είναι λίγα, το 1 δε φτάνει ούτε για πλάκα, και τα 2 νομίζω θα είναι οριακά.

Δηλαδή, τι να κλασουν δύο 10-αρια στα 40...

Εκτιμώ ότι το 1 σαμπ θα είναι οκ για εως 20 τμ, και στα 25-30 θα ήθελα 2 τέτοια.

Ναι, είναι σχετικά λιγη η ισχύς αλλά προφανώς είναι αρκετή για 1 σαμπ.

Για 40 τμ μία 4-αδα για Μόμπι είναι μιά καλή αρχή. Το πολύ πολύ να χρειαστούν ακόμα 2. ;)

Προσωπικά δεν έχω άγχη περί μεμβράνης. Κανένα άγχος. Ούτε είμαι υπέρ των κλειστών κουτιών.

Θέλω τρύπα. Μεγάλη. Τα υπόλοιπα με αφήνουν αδιάφορο..

Βρείτε σε ποιο σημείο συντονίζει η οπή στο πρισονους, και θα σας πω μέχρι που θα παίζει. ;)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89