Ανακαλωδίωση πικάπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
ειτε λογω κακης επιλογης καλωδιου.
Επειδή ξέρεις το αντικείμενο, και νομίζω το ξέρεις επαρκώς, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, ως παλαίουρας πικαπατζής που είσαι, θα ήθελα να διαβεβαιώσεις ότι κακή επιλογή καλωδίου phono είναι μόνο αυτή με υψηλή χωρητικότητα και χωρίς επαρκή θωράκιση.

Να διαβεβαιώσεις για άλλη μια φορά, ότι το άριστο καλώδιο phono μπορεί να είναι πάμφθηνο, αρκεί στα μετρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του να αναγράφεται ιδιαίτερα χαμηλή χωρητικότητα, δηλαδή οτι η χαμηλότερη δυνατή, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, ανεξαρτήτως όλων των υπολοίπων παραμέτρων.

Μπας και κλείσει αυτό το χαζοθέμα κάποτε, στα μυαλά των βινυλιόφιλων φίλων μας... ;)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επειδή ξέρεις το αντικείμενο, και νομίζω το ξέρεις επαρκώς, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, ως παλαίουρας πικαπατζής που είσαι, θα ήθελα να διαβεβαιώσεις ότι κακή επιλογή καλωδίου phono είναι μόνο αυτή με υψηλή χωρητικότητα και χωρίς επαρκή θωράκιση.

Να διαβεβαιώσεις για άλλη μια φορά, ότι το άριστο καλώδιο phono μπορεί να είναι πάμφθηνο, αρκεί στα μετρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του να αναγράφεται ιδιαίτερα χαμηλή χωρητικότητα, δηλαδή οτι η χαμηλότερη δυνατή, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, ανεξαρτήτως όλων των υπολοίπων παραμέτρων.

Μπας και κλείσει αυτό το χαζοθέμα κάποτε, στα μυαλά των βινυλιόφιλων φίλων μας... ;)
Παρ ολο που δεν θεωρω την δικη μου επιβεβαιωση κατι σημαντικο συμφωνω με οσα λες πιο πανω και θα προσθεσω ειδικα για τις ΜΜ και το inductance του καλωδιου την ποιοτητα/σχημα της ακιδας διοτι ειναι εξ ισου σημαντικο.Τα σχετικα με το ηλεκτρικο παντρεμα κεφαλων/καλωδιου/phono μπορουν να ψιλορυθμιστουν και με ισοσταθμιση και σωστες επιλογες απο την αρχη ωστε να προκυψει ενα φλατ response,η απωλεια πληροφοριας ομως απο την ακιδα και γενικοτερα την κεφαλη ποτε δεν μπορει να επανελθει αν χαθει απο την αρχη ουτε με την ισοσταθμιση ουτε με αλλο τροπο.Αν χαθει χαθηκε.Τι να ισοσταθμησεις σε κατι που δεν υπαρχει;Ειδικοτερα για την χωρητικοτητα του καλωδιου ναι ειναι καιρος ολοι να χωνεψουν οτι οσο μικροτερη ειναι τοσο καλυτερα.Η ψηλη χωρητικοτητα δεν ειναι εργαλειο για να δαμασεις προβληματα στις ψηλες μιας κεφαλης και να περιμενεις οτι στο τελος θα εχεις και ψηλες και φλατ response.Κομμενες θα εχεις και πιο περιορισμενο response.

Last edited:

Reaction score
3.497
Επειδή εδώ η συζήτηση αφορά σε καλώδια διασύνδεσης αναλογικού πικάπ, η ηψηλή χωρητικότητα του καλωδίου μπορεί να είναι η μοναδική λύση προκειμένου να επιτευχθεί ο ιδανικός τερμαστισμός της κεφαλής του πικάπ. Ορισμένες κεφαλές απαιτούν υψηλή χωρητικότητα τερματισμού. Με ένα καπασιτόμετρο ακριβείας μπορεί να μετρηθεί η χωρητικότητα που βλέπει η κεφαλή του πικάπ μας. Να μην είναι συνδεδεμένη η κεφαλή στους ακροδέκτες του βραχίονα γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στο πηνίο της. Να είναι όμως συνδεδεμένο το καλώδιο διασύνδεσης του πικάπ με το phono stage.
Επίσης , το όλο θέμα του σωστού τερματισμού περιγράφεται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.mysonic.space/phono-cartridge-impedance-loading/
[DOUBLEPOST=1530174936][/DOUBLEPOST]H θρυλική κεφαλή Ortofon VMS20E MKII σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή έπρεπε να είχε τερματιστεί με συνολική χωρητικότητα 400 pF. Κανένας συνδυασμός καλωδίου / phono stage δεν έδινε τόσο υψηλή χωρητικότητα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κακή συμπεριφορά της κεφαλής στις υψηλές συχνότητες. Υπήρχε τρόπος να διορθωθεί , αλλά με προσθήκη χωρητικότητας.

Last edited:

T

Tadakis

Guest
H θρυλική κεφαλή Ortofon VMS20E MKII σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή έπρεπε να είχε τερματιστεί με συνολική χωρητικότητα 400 pF. Κανένας συνδυασμός καλωδίου / phono stage δεν έδινε τόσο υψηλή χωρητικότητα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κακή συμπεριφορά της κεφαλής στις υψηλές συχνότητες. Υπήρχε τρόπος να διορθωθεί , αλλά με προσθήκη χωρητικότητας.

Εεε...μιλάμε για μια entry level κεφαλή που προορίζονταν για φθηνά πικαπ με κόστος μερικές λίρες (30-50 λίρες) Τα 400pf πλέον δεν είναι δύσκολο να τα βρεις σε αξιοπρεπή phono. Γενικά πρόκειται για κεφαλή με κακά (αντε μέτρια) specs για λόγους κόστους. Δεν θα έβαζα καλώδιο για να τη συμμαζέψω. Γενικά δεν θα ασχολιόμουν με καλώδια και οτιδήποτε αν απλά είχα μια MM κεφαλή. Πλέον οδηγούνται ιδιαίτερα ευκολα και χωρίς κανένα πρόβλημα θορύβου, hum, παρεμβολών κλπ. Το μεγάλο παιχνίδι είναι στις MC (πχ κεφαλές που έχουν εσωτερική αντίσταση 1 ohm - κάτι σαν βραχυκύκλωμα). Εκει όλα αυτά αποτελουν θέμα και στη σωστή βάση (τεχνικά χαρακτηριστικά).

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Ε ωραία, τα καλά ιντερκονεκτ κάνουν από 1000ε και πάνω. Ας τα πληρώναμε 1050 να μην περιμένουμε 150ωρες να ακούσουμε πως παίζουν.
Όλοι οι σοβαροί αντιπρόσωποι και εδώ στην Ελλάδα εννοείται ότι αναλαμβάνουν να τα στρωσουν για εσάς αν το ζητήσετε. Αν τώρα ερχόντουσαν στρωμένα όπως λες, δε θα κάναν από 1000 στα 1050 αλλά αρκετά παραπάνω, αυτά τα ολίγα αγαπητέ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επειδή εδώ η συζήτηση αφορά σε καλώδια διασύνδεσης αναλογικού πικάπ, η ηψηλή χωρητικότητα του καλωδίου μπορεί να είναι η μοναδική λύση προκειμένου να επιτευχθεί ο ιδανικός τερμαστισμός της κεφαλής του πικάπ. Ορισμένες κεφαλές απαιτούν υψηλή χωρητικότητα τερματισμού. Με ένα καπασιτόμετρο ακριβείας μπορεί να μετρηθεί η χωρητικότητα που βλέπει η κεφαλή του πικάπ μας. Να μην είναι συνδεδεμένη η κεφαλή στους ακροδέκτες του βραχίονα γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στο πηνίο της. Να είναι όμως συνδεδεμένο το καλώδιο διασύνδεσης του πικάπ με το phono stage.
Επίσης , το όλο θέμα του σωστού τερματισμού περιγράφεται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.mysonic.space/phono-cartridge-impedance-loading/
[DOUBLEPOST=1530174936][/DOUBLEPOST]H θρυλική κεφαλή Ortofon VMS20E MKII σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή έπρεπε να είχε τερματιστεί με συνολική χωρητικότητα 400 pF. Κανένας συνδυασμός καλωδίου / phono stage δεν έδινε τόσο υψηλή χωρητικότητα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κακή συμπεριφορά της κεφαλής στις υψηλές συχνότητες. Υπήρχε τρόπος να διορθωθεί , αλλά με προσθήκη χωρητικότητας.
Η vms20 χρειαζοταν τα 400 pf στα 47Κ.Αν η σντισταση εισοδου του phono ηταν πιο χαμηλη απο 47Κ τοτε δεν θα χρειαχοταν ισως 400pf αλλα λιγοτερα και θα ειχε καλυτερη και πιο φλατ εκταση στις ψηλες της.Στην απεναντι πλευρα τοτε ηταν και η shure v15III που δουλευε με χαμηλοτερη χωρητικοτητα στα 47Κ.Αν λοιπον το "standard" ειναι τα 47Κ τοτε οι κεφαλες που χρειαζονται χαμηλοτερη χωρητικοτητα μπορουν να θεωρηθουν και "καλυτερες".Ομως τα 47Κ μπορει να επεκρατησε γενικα αλλα δεν μπορει να θεωρειται "standard".Η καθε κεφσλη χρειαζεται διαφορετικες ρυθμισεις.Και οι κεφαλες που χρειαζονται λιγοτερη χωρητικοτητα για να εχουν πιο φλατ αποκριση ειναι "by design" καλυτερες και με λιγοτερα προβληματα αν μιλαμε για 47Κ
[DOUBLEPOST=1530178176][/DOUBLEPOST]Ενας αλλος λογος που η vms20 ειχε θεμα με τον ελεγχο στις ψηλες της ηταν και το ανεπαρκες damping λογω πολυ ψηλης ενδοτικοτητας κυριως με βραχιονες που δεν ειχαν την χαμηλη μαζα ενος πχ sme III κατι που εκ των υστερων επιβεβαιωθηκε με την vms30 που ειχε χαμηλοτερη ενδοτικοτητα αλλα και καλυτερη ακιδα που ανκαι μπορουσε να διαβασει καλυτερα τις ψηλες εν τουτοις δεν ειχε κανενα προβλημα ελεγχου στις ψηλες της.
[DOUBLEPOST=1530178423][/DOUBLEPOST]
Εεε...μιλάμε για μια entry level κεφαλή που προορίζονταν για φθηνά πικαπ με κόστος μερικές λίρες (30-50 λίρες) Τα 400pf πλέον δεν είναι δύσκολο να τα βρεις σε αξιοπρεπή phono. Γενικά πρόκειται για κεφαλή με κακά (αντε μέτρια) specs για λόγους κόστους. Δεν θα έβαζα καλώδιο για να τη συμμαζέψω. Γενικά δεν θα ασχολιόμουν με καλώδια και οτιδήποτε αν απλά είχα μια MM κεφαλή. Πλέον οδηγούνται ιδιαίτερα ευκολα και χωρίς κανένα πρόβλημα θορύβου, hum, παρεμβολών κλπ. Το μεγάλο παιχνίδι είναι στις MC (πχ κεφαλές που έχουν εσωτερική αντίσταση 1 ohm - κάτι σαν βραχυκύκλωμα). Εκει όλα αυτά αποτελουν θέμα και στη σωστή βάση (τεχνικά χαρακτηριστικά).
Η vms20 δεν ηταν καλυτερη απο μια shure m75ed2.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Όλοι οι σοβαροί αντιπρόσωποι και εδώ στην Ελλάδα εννοείται ότι αναλαμβάνουν να τα στρωσουν για εσάς αν το ζητήσετε.
Εδώ στην Ελλάδα;

Ολοι; Όχι όλοι. Ο Χατζησταμος λόγου χάριν, δεν στρώνει καλώδια. Μήπως αυτό τον κατατάσσει στους μη σοβαρούς αντιπροσώπους; Διότι τον είχα για σοβαρό.

Ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος στρώνει καλώδια;

Ο Ιωνάς ο Ποτούς;

Δηλαδή, για να είσαι σοβαρός αντιπρόσωπος πρέπει να στρώνεις καλώδια;

Και για να ξερω, τι κόστος έχει το στρώσιμο ενός καλωδίου; Πάει με το μέτρο; Άλλη τιμή στο καλώδιο για φόνο κι άλλη για Ντακ; Στο καλώδιο ηχείων πως πάει η κοστολόγηση στρωσίματος;

Υπάρχει κόντρα ανάμεσα στους σοβαρούς αντιπροσώπους που στρώνουν καλώδια με τη μεθοδολογία και εξοπλισμό στρωσίματος, ή με τη χρέωση για ένα στρώσιμο στα γρήγορα; Πόση ώρα παίρνει ένα καλό στρώσιμο; Ένα τσατ πατ στρώσιμο;

Πώς μετράτε πόσο στρωμένο είναι ένα καλώδιο;

Σε ποιον αντιπρόσωπο να πάω για εγγυημένο αποτέλεσμα στρωσίματος και ποιος είναι ο οικονομικότερος αντιπρόσωπος στρωτήρας καλωδίων; σοβαρός εννοείται...

Περιμένω εναγωνίως ενημέρωση.
Να μιλάμε με ονόματα, όχι έτσι, να αιωρούνται κατηγορίες για ασόβαρους και σοβαρούς, να μάθουμε τους σοβαρούς τουλάχιστον.

Reaction score
30.455
Υπάρχει κόντρα ανάμεσα στους σοβαρούς αντιπροσώπους που στρώνουν καλώδια με τη μεθοδολογία και εξοπλισμό στρωσίματος, ή με τη χρέωση για ένα στρώσιμο στα γρήγορα; Πόση ώρα παίρνει ένα καλό στρώσιμο; Ένα τσατ πατ στρώσιμο;

Σε ποιον αντιπρόσωπο να πάω για εγγυημένο αποτέλεσμα στρωσίματος και ποιος είναι ο οικονομικότερος αντιπρόσωπος στρωτήρας καλωδίων; σοβαρός εννοείται...

Να μιλάμε με ονόματα, όχι έτσι, να αιωρούνται κατηγορίες για ασόβαρους και σοβαρούς, να μάθουμε τους σοβαρούς τουλάχιστον.
Έχω ακούσει από άνθρωπο που είναι χρόνια στο χώρο ,με πολλές γνώσεις, πως το καλύτερο στρώσιμο γίνεται με ατμοσίδερο...για να μην κάνει ζάρες το καλώδιο.
Ισχύει?

T

Tadakis

Guest
Μα τώρα και εσεις....σοβαροί αντιπρόσωποι και λοιπές πονεμένες ιστορίες.

Ωραία στροφή του θέματος για γρήγορο κλείδωμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Γρήγορο κλείδωμα λες να πέσει άμα πω την JBL ασόβαρη; Για να δούμε:

Ρε Αρβανιτάκη; Δεν είναι σοβαρή αντιπροσωπεία η jbl?
Στρώνεις καλώδια ρε συ; Πόσο πάει το μαλλι;

Εκτός κι αν δεν είστε σοβαροί εκεί στην JBL. Κρίμα, την είχα για σοβαρή αντιπροσωπεία. Στο εξωτερικό η JBL στρώνει καλώδια ηχείων; Να τα στείλω έξω να έρθουν στρωμένα.

Πρώτα να μάθω κόστος βέβαια, μη μας πιάσουν κώτσους...

Αρβανιτάκηηηηηηη λεγεεεεε, έχω ένα καλώδιο ρεύματος για στρώσιμο, μαύρο είναι, να στο στείλω;

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Εδώ στην Ελλάδα;

Ολοι; Όχι όλοι. Ο Χατζησταμος λόγου χάριν, δεν στρώνει καλώδια. Μήπως αυτό τον κατατάσσει στους μη σοβαρούς αντιπροσώπους; Διότι τον είχα για σοβαρό.

Ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος στρώνει καλώδια;

Ο Ιωνάς ο Ποτούς;

Δηλαδή, για να είσαι σοβαρός αντιπρόσωπος πρέπει να στρώνεις καλώδια;

Και για να ξερω, τι κόστος έχει το στρώσιμο ενός καλωδίου; Πάει με το μέτρο; Άλλη τιμή στο καλώδιο για φόνο κι άλλη για Ντακ; Στο καλώδιο ηχείων πως πάει η κοστολόγηση στρωσίματος;

καλησπέρα και πάλι,
επειδή η λογική σας,κατά τ άλλα αγαπητέ κύριε Κώστα είναι ότι όποια άποψη είναι διαφορετική από τη δική σας απλά δεν ευσταθεί,προσπαθήται να επιβάλεται την άποψη σας σε οποιονδήποτε, και με οποιδήποτε τρόπο. Το στρώσιμο καλωδίων ΚΑΙ έχει αποτέλεσμα και ΑΝ ζητήθει προσφέρεται από όποιον αντιπρόσωπο πάει να δώσει κάποιος τα ωραία του 1000€ αν το ζητήσει.
Αν το ζητήσεται από τους κυρίους που αναφ;eρεται παραπάνω θα σας προσφερθεί ως υπηρεσία customer first μιας και το είδος αυτό δεν είναι ευρείας κατανάλωσης και οι οποίες πωλήσεις είναι και δύσκολες λόγω των γνωστών θεμάτων της χώρας.
Εννοείται ότι δεν θίγω κανένα αντιπρόσωπο ούτε φυσικά θα μπω στη λογική της παραβολής ονομάτων.

Φυσικά γνωρίζω ότι πάλι θα έχω κάποια ειρωνική απάντηση όπως άλλωστε συνηθίζεται όταν υπάρχει κάτι που το έχεται αφορίσει ήδη από την ηχητική σας αλυσίδα.
Και το σπουδαίο είναι ότι οι ως τώρα τοποθετήσεις μου αφορούσαν ερώτημα τρίτου που ζητούσε τη γνώμη ΜΑΣ πάνω σ ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Αλλά είπαμε, το πικάπ δεν είναι το σωστό φορμάτ, χωρίς rt τίποτα δε στήνεται και εννοείται ότι πρέπει να πετάξουμε τα παθητικά και τους ενισχυτές μας και να αγοράσουμε όλοι ενεργά με καλώδια ρεύματος τοστιέρας, μιας και δε παίζουν ρόλο και όλα είναι placebo, ιντερκονέκτ που είχαν στην αρχική συσκευασία οι συσκευές και καλώδιο ηxείων μιας και μιλάμε για ενεργά, τι να το κάνουμε?

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
καλησπέρα και πάλι,
επειδή η λογική σας,κατά τ άλλα αγαπητέ κύριε Κώστα είναι ότι όποια άποψη είναι διαφορετική από τη δική σας απλά δεν ευσταθεί,προσπαθήται να επιβάλεται την άποψη σας σε οποιονδήποτε, και με οποιδήποτε τρόπο. Το στρώσιμο καλωδίων ΚΑΙ έχει αποτέλεσμα και ΑΝ ζητήθει προσφέρεται από όποιον αντιπρόσωπο πάει να δώσει κάποιος τα ωραία του 1000€ αν το ζητήσει.
Αν το ζητήσεται από τους κυρίους που αναφ;eρεται παραπάνω θα σας προσφερθεί ως υπηρεσία customer first μιας και το είδος αυτό δεν είναι ευρείας κατανάλωσης και οι οποίες πωλήσεις είναι και δύσκολες λόγω των γνωστών θεμάτων της χώρας.
Εννοείται ότι δεν θίγω κανένα αντιπρόσωπο ούτε φυσικά θα μπω στη λογική της παραβολής ονομάτων.

Φυσικά γνωρίζω ότι πάλι θα έχω κάποια ειρωνική απάντηση όπως άλλωστε συνηθίζεται όταν υπάρχει κάτι που το έχεται αφορίσει ήδη από την ηχητική σας αλυσίδα.
Και το σπουδαίο είναι ότι οι ως τώρα τοποθετήσεις μου αφορούσαν ερώτημα τρίτου που ζητούσε τη γνώμη ΜΑΣ πάνω σ ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Αλλά είπαμε, το πικάπ δεν είναι το σωστό φορμάτ, χωρίς rt τίποτα δε στήνεται και εννοείται ότι πρέπει να πετάξουμε τα παθητικά και τους ενισχυτές μας και να αγοράσουμε όλοι ενεργά με καλώδια ρεύματος τοστιέρας, μιας και δε παίζουν ρόλο και όλα είναι placebo, ιντερκονέκτ που είχαν στην αρχική συσκευασία οι συσκευές και καλώδιο ηxείων μιας και μιλάμε για ενεργά, τι να το κάνουμε?
Ωραία όλα αυτά, απαντήσεις όμως δεν έλαβα.
Καμιά απάντηση.
Εγώ όμως, ο στραβόξυλος ο δεξερωγωτι, δεμενοιάζεικιόλας, περιμένω απαντήσεις.
Συγκεκριμένες.
Παρακαλώ.

T

Tadakis

Guest
Άντε να πω εγω ένα: απομαγνητισμο του διήλεκτρικου. Δεν ισχύει σε όλα αλλά σε αρκετά διαφόρων τύπων (κυρίως ρεύματος). Μη με ρωτήσεις παρακάτω ομως για επιστημονικά άρθρα, το αφήνω πάνω στους γνωστούς επιστήμονες που ξέρουν από ηλεκτρισμό και την επίδραση μαγνητικών πεδίων σε αυτά.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
καλησπέρα και πάλι,
Αν το ζητήσεται από τους κυρίους που αναφλερεται παραπάνω θα σας προσφερθεί ως υπηρεσία customer first μιας και το είδος αυτό δεν είναι ευρείας κατανάλωσης και οι οποίες πωλήσεις είναι και δύσκολες λόγω των γνωστών θεμάτων της χώρας.

Επειδή κάπου καταντάει βαρετό να διαβάζω το "όποιος έχει διαφορετική άποψη με τον @costas EAR δεν ευσταθεί" ή/και άλλα παρόμοια, ας μου επιτραπεί να πω κάτι:

Στον καιρό που συμμετέχω στο forum - και στο βαθμό που προλαβαίνω να διαβάσω τα θέματα που με ενδιαφέρουν, σε όσα από αυτά τα θέματα συμμετείχε ο @costas EAR δεν εξέφρασε ποτέ "άποψη". Μπορεί να ακούγεται λίγο απόλυτο αυτό, οπότε ας πούμε ότι στα 22.203 posts του υπάρχει ποσοστό 10% (=2220 posts) το οποίο είναι "απόψεις" (τα οποία είμαι σίγουρος ότι δεν έγιναν σε θέματα τη υποκατηγορίας ΗΧΟΣ). Ο @costas EAR μιλάει πάντα με στοιχεία - όπου στοιχεία βάλε "αριθμούς", "αρχεία pdf", "μετρήσεις", "μελέτες", "νόμους φυσικής" κτλ, οπότε είναι φυσικό να ζητάει απαντήσεις βασισμένες σε παρόμοια στοιχεία. Εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, με γεια τους με χαρά τους. Ούτε εμένα μου άρεσε όταν μου "την είπε" για το σύστημά μου και το στήσιμό του και τον χώρο μου, αλλά δεν μπορούσα να του πω ότι "δεν ευσταθεί η άποψή σου" διότι δεν εξέφρασε άποψη - εξέφρασε στοιχειοθετημένες πραγματικότητες (= παθογένειες του χώρου μου πρωτίστως και διάφορα άλλα) τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Δεν μου είπε ούτε να πετάξω τα ηχεία μου, ούτε τους ενισχυτές μου, ούτε να πάρω ενεργά. Το μόνο που είπε είναι ότι το σύστημά μου θα απέδιδε τα μέγιστα εάν μετέβαινα σε μέσο ψηφιακής αναπαραγωγής του ήχου κι όχι στο πικ απ που έχω τώρα. Δεν κάκισε την επιλογή μου. Ίσα ίσα, το κέφι μου το κάνω. Το μόνο που είπε είναι ότι "όπως είναι τώρα ακούς 5/10, εάν θες να ακούσεις 9/10 πρέπει να κάνεις αυτά. Θέλεις και μπορείς; Καλώς. Θέλεις και δεν μπορείς; Πάλι καλώς. Δεν θέλεις και δεν μπορείς; Πάλι καλώς. Αλλά τουλάχιστον, τώρα ξέρεις ότι ακούς 5 για συγκεκριμένους λόγους και ξέρεις πώς μπορείς να βελτιώσεις το 5". Ωραία; Το ξεκαθαρίσαμε αυτό; Πάμε παρακάτω.

Τα posts του @costas EAR μέχρι και πριν το δικό σου (με αναφορά σε σοβαρούς αντιπροσώπους που στρώνουν καλώδια) περιείχε μόνο τεχνικούς όρους, π.χ. χωρητικότητα καλωδίων, θωράκιση, RT60 προς ερμηνεία της "σκληράδας" στον ήχο κτλ. Αντιθέτως τα δικά σου posts εκφράζουν αστήρικτες απόψεις κι όταν σου ζητήθηκε - δύο φορές - να απαντήσεις ως προς το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του καλωδίου όταν "στρώνει" δεν το έκανες. Όταν, επίσης, κάνεις αναφορά σε "σοβαρούς αντιπροσώπους" οι οποίοι "στρώνουν" καλώδια (το "κατ' απαίτηση του πελάτη" ήρθε αργότερα) αυτομάτως διακρίνεις εσύ ο ίδιος μεταξύ σοβαρών και μη αντιπροσώπων - κι αυτομάτως θίγεις κάποιους (είτε του ενός συνόλου είτε του άλλου), άσχετα εάν δεν τους κατονομάζεις. Κι όταν σου ζητήθηκε να παραθέσεις στοιχεία για να υποστηρίξεις την άποψή σου (γιατί αυτό είναι, άποψη), τσιμουδιά. Το καλύτερο; Προεξοφλείς το ειρωνικό της ερχόμενης απάντησής του κι εσύ ο ίδιος απαντάς με ειρωνεία.

Για να κλείσω: Είμαι σίγουρος ότι ο @costas EAR κι το κάθε μέλος του site δεν χρειάζεται εμένα ή κάποιον άλλο για δικηγόρο του. Αλλά κάπου αυτό το τροπάριο "όποιος δεν είναι 'μαζί' με τον @costas EAR (και τον κάθε @costas EAR), είναι 'απέναντί' του" καιρός είναι να σταματήσει. Το hobby μας, διέπεται από νόμους της φυσικής, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ευτυχώς που υπάρχουν φωνές σαν του @costas EAR που επιμένουν να μας το θυμίζουν - κι ας μην γίνονται αρεστές, δεν πειράζει. Ακόμα κι ένα μέλος να προσπαθήσει να εφαρμόσει όσα από αυτά που λέει ο @costas EAR μπορέσει, μόνο κέρδος θα έχει. Όσο πιο σύντομα το καταλάβουμε όλοι μας, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Edit: διόρθωση ορθογραφικών λαθών

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Φυσικά γνωρίζω ότι πάλι θα έχω κάποια ειρωνική απάντηση
Ειρωνική ήταν η απάντησή σου, με τα ενεργά και δε συμμαζεύεται.
Εγώ κάνω ερωτήσεις, εσύ απαντάς.
Ξαναδιάβασε το ποστ μου, έχει καμιά δεκαριά ερωτήσεις. Συγκεκριμένες.

Να μου λες για ενεργά, και μάντολες, είναι ωραία κουβέντα, και την κάνουμε αργότερα, με επιχειρήματα. Τώρα όμως, απαντήσεις.

ryk

Reaction score
925
Επειδή κάπου καταντάει βαρετό να διαβάζω το "όποιος έχει διαφορετική άποψη με τον @costas EAR δεν ευσταθεί" ή/και άλλα παρόμοια, ας μου επιτραπεί να πω κάτι:

Στον καιρό που συμμετέχω στο forum - και στο βαθμό που προλαβαίνω να διαβάσω τα θέματα που με ενδιαφέρουν, σε όσα από αυτά τα θέματα συμμετείχε ο @costas EAR δεν εξέφρασε ποτέ "άποψη". Μπορεί να ακούγεται λίγο απόλυτο αυτό, οπότε ας πούμε ότι στα 22.203 posts του υπάρχει ποσοστό 10% (=2220 posts) το οποίο είναι "απόψεις" (τα οποία είμαι σίγουρος ότι δεν έγιναν σε θέματα τη υποκατηγορίας ΗΧΟΣ). Ο @costas EAR μιλάει πάντα με στοιχεία - όπου στοιχεία βάλε "αριθμούς", "αρχεί pdf", "μετρήσεις", "μελέτες", "νόμους φυσικής" κτλ, οπότε είναι φυσικό να ζητάει απαντήσεις βασισμένες σε παρόμοια στοιχεία. Εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, με γεια τους με χαρά τους. Ούτε εμένα μου άρεσε όταν μου "την είπε" για το σύστημά μου και το στήσιμό του και τον χώρο μου, αλλά δεν μπορούσα να του πω ότι "δεν ευσταθεί η άποψή σου" διότι δεν εξέφρασε άποψη - εξέφρασε στοιχειοθετημένες πραγματικότητες (= παθογένειες του χώρου μου πρωτίστως και διάφορα άλλα) τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Δεν μου είπε ούτε να πετάξω τα ηχεία μου, ούτε τους ενισχυτές μου, ούτε να πάρω ενεργά. Το μόνο που είπε είναι ότι το σύστημά μου θα απέδιδε τα μέγιστα εάν μετέβαινα σε μέσο ψηφιακής αναπαραγωγής του ήχου κι όχι στο πικ απ που έχω τώρα. Δεν κάκισε την επιλογή μου. Ίσα ίσα, το κέφι μου το κάνω. Το μόνο που είπε είναι ότι "όπως είναι τώρα ακούς 5/10, εάν θες να ακούσεις 9/10 πρέπει να κάνεις αυτά. Θέλεις και μπορείς; Καλώς. Θέλεις και δεν μπορείς; Πάλι καλώς. Δεν θέλεις και δεν μπορείς; Πάλι καλώς. Αλλά τουλάχιστον, τώρα ξέρεις ότι ακούς 5 για συγκεκριμένους λόγους και ξέρεις πώς μπορείς να βελτιώσεις το 5". Ωραία; Το ξεκαθαρίσαμε αυτό; Πάμε παρακάτω.

Τα posts του @costas EAR μέχρι και πριν το δικό σου (με αναφορά σε σοβαρούς αντιπροσώπους που στρώνουν καλώδια) περιείχε μόνο τεχνικούς όρους, π.χ. χωρητικότητα καλωδίων, θωράκιση, RT60 προς ερμηνεία της "σκληράδας" στον ήχο κτλ. Αντιθέτως τα δικά σου posts εκφράζουν αστήρικτες απόψεις κι όταν σου ζητήθηκε - δύο φορές - να απαντήσεις ως προς το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του καλωδίου όταν "στρώνει" δεν το έκανες. Όταν, επίσης, κάνεις αναφορά σε "σοβαρούς αντιπροσώπους" οι οποίοι "στρώνουν" καλώδια (το "κατ' απαίτηση του πελάτη" ήρθε αργότερα) αυτομάτως διακρίνεις εσύ ο ίδιος μεταξύ σοβαρών και μη αντιπροσώπων - κι αυτομάτως θίγεις κάποιους (είτε του ενός συνόλου είτε του άλλου), άσχετα εάν δεν τους κατονομάζεις. Κι όταν σου ζητήθηκε να παραθέσεις στοιχεία για να υποστηρίξεις την άποψή σου (γιατί αυτό είναι, άποψη), τσιμουδιά.

Για να κλείσω: Είμαι σίγουρος ότι ο @costas EAR κι το κάθε μέλος του site δεν χρειάζεται εμένα ή κάποιον άλλο για δικηγόρο του. Αλλά κάπου αυτό το τροπάριο "όποιος δεν είναι 'μαζί' με τον @costas EAR (και τον κάθε @costas EAR), είναι 'απέναντί' του" καιρός είναι να σταματήσει. Το hobby μας, διέπεται από νόμους της φυσικής, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ευτυχώς που υπάρχουν φωνές σαν του @costas EAR που επιμένουν να μας το θυμίζουν - κι ας μην γίνονται αρεστές, δεν πειράζει. Ακόμα κι ένα μέλος να προσπαθήσει να εφαρμόσει όσα από αυτά που λέει ο @costas EAR μπορέσει, μόνο κέρδος θα έχει. Όσο πιο σύντομα το καταλάβουμε όλοι μας, τόσο το καλύτερο για όλους μας.
Δε νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο, αλλά αφού είχες όρεξη να γράφεις.
Αυτό που χρειαζόμαστε εδώ μέσα είναι ταχύρυθμα φυσικής και χημείας!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Δε νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο, αλλά αφού είχες όρεξη να γράφεις.
Αυτό που χρειαζόμαστε εδώ μέσα είναι ταχύρυθμα φυσικής και χημείας!
Για χημεία δεν είμαι σίγουρος, αλλά για φυσική ναι, δεν θα έλεγα όχι. Άσε που πολλά από αυτά που "φωνάζει" ο @costas EAR υπάρχουν καταγεγραμμένα στο forum, σε όσο το δυνατόν κατανοητή γλώσσα - κυρίως σε άρθρα του @Bhutia, του @Costas Coyias κι άλλων. Αλλά ποιος τα διαβάζει αυτά, το στρώσιμο των καλωδίων είναι πιο ενδιαφέρον.

Μου θυμίζει μια αναφορά που είχε κάνει ο @Nick Arvanitakis με αφορμή το θάνατο ενός αντιπροσώπου συσκευών ήχου. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ιστορία, αλλά πήγαινε κάπως έτσι: Έφερε κάποιος στο κατάστημα αυτού του αντιπροσώπου ένα ζεύγος καινούρια καλώδια (ακριβά), στη συσκευασία τους. Λέει αυτός ο κάποιος στον αντιπρόσωπο "Μην τα βάλεις τώρα να παίξουν, πρέπει να 'ηρεμήσουν' " και του λέει ο αντιπρόσωπος "Γιατί, αγριεμένα είναι";:D:D:D

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Άντε να πω εγω ένα: απομαγνητισμο του διήλεκτρικου. Δεν ισχύει σε όλα αλλά σε αρκετά διαφόρων τύπων (κυρίως ρεύματος). Μη με ρωτήσεις παρακάτω ομως για επιστημονικά άρθρα, το αφήνω πάνω στους γνωστούς επιστήμονες που ξέρουν από ηλεκτρισμό και την επίδραση μαγνητικών πεδίων σε αυτά.
Από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω...

:headbang::headbang::headbang:
:roflmao::roflmao::roflmao:
:rofl::rofl::rofl:

Πώς διάολο έχει ακόμα μαλλιά ο Κόγιας;
Πρέπει να φοράει περούκα δεν εξηγείται αλλιώς...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Νίκο, αυτό που αντιλαμβάνεσαι δεν μπορείς να το κρίνεις, παρά μόνον εν συγκρίσει με αυτό που άκουγες για καιρό και το έχεις συνηθίσει. Άλλο πράγμα η συνήθεια, άλλο ή κρίση. Μπορεί και το mogami, που το κατακρίνεις, να το συνηθίσεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, βραχύ λόγω του νεαρού της ηλικίας σου, και να σου φαίνεται αυτό ότι είναι σωστό. Τί μπορεί δηλαδή, σίγουρα θα το συνηθίσεις.

Πάντως, για να σου δίνει αυτήν την εντύπωση, σημαίνει πως ο συνδυασμός των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του ευνοεί τις υψηλές περισσότερο σε σχέση με το παλιό καλώδιο.

Θέλω να πω δηλαδή, πως δεν μπορείς να ξέρεις ποιο καλώδιο είναι σωστό, αν δεν μετρήσεις την απόκριση του ενός και του άλλου, με όλους τους άλλους παράγοντες σταθερούς.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut