Ανακλήσεις


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις

i να χαθείς προκατειλημμένε! :410:
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Απάντηση: Ανακλήσεις

Μπράβο στην apple για την κίνηση!
Ανανεώνει μετά από χρόνια δωρεάν τα ipod nano 1ης γενιάς!Χαράς ευαγγέλια για τους κατόχους των συσκευών!!!
Ζηλεύετε,ε?:605::605::605:
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.407
Reaction score
74.714
Τι να ζηλεψουμε, που χρειάστηκε class action και τέσσερα χρόνια γιά να το παραδεχθούν??? :142::143::135:
 

Μηνύματα
5.401
Reaction score
1
Απάντηση: Ανακλήσεις

Πόσοι αγόρασαν i-pod nano στην Ελλάδα και τον έχουν και μετά από 6 χρόνια ;


:204::204::204:
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση 288 σκούτερ HONDA

Πρόγραμμα ανάκλησης σκούτερ HONDA τύπου ΝΗΧ110ΕΧ LEAD εκτελεί η ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσικλετών HONDA στην Ελλάδα.

Η ανάκληση αφορά 288 σκούτερ, παραγωγής από 27 Ιανουαρίου 2010 έως 23 Μαΐου 2011, στα οποία ενδέχεται η εφαρμογή/επικάλυψη με γράσο στην περιοχή που εδράζεται η βίδα στην υποδοχή της μανέτας του εμπρόσθιου φρένου, να είναι ελλιπής με αποτέλεσμα τη δημιουργία σκουριάς στην περιοχή.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία της μανέτας του εμπρόσθιου φρένου με ενδεχόμενο «κόλλημα» της μανέτας (ακόμα και έπειτα από την απελευθέρωση της από τον οδηγό) ενώ στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα του εμπρός φρένου.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει αντικατάσταση της βίδας στην υποδοχή της μανέτας του εμπρόσθιου φρένου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ στα τηλέφωνα 210 3483624 και 797 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Απόσυρση κατεψυγμένου ξιφία από τα ράφια σούπερ μάρκετ.

Στην ανάκληση του προϊόντος «ΑΒ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΞΙΦΙΑΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ», προχωρά η εταιρεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, το οποίο συσκευάζεται από εξειδικευμένη εταιρεία για λογαριασμό της.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μέσα στο προϊόν είχαν συσκευαστεί μαζί και φέτες άλλου ψαριού. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο προϊόν συμπεριλάμβανε και κομμάτια από το είδος ψαριού «ESCOLAR» το οποίο λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λιπαρά ενδέχεται η κατανάλωσή του να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές (πχ. δυσπεψία).

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνιστά στο καταναλωτικό κοινό να μην καταναλώσει το προϊόν και εφόσον επιθυμεί, να το επιστρέψει στα καταστήματα της.




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Μύκητες σε συσκευασία φυσικού χυμού.


Την απόσυρση παρτίδας φυσικού χυμού με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΟΣ 100% Ελληνικός Φυσικός Χυμός, μήλο, πορτοκάλι, καρότο», διέταξε ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από καταγγελία για ύπαρξη μυκήτων στο στόμιο της πλαστικής φιάλης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΟΛΥΜΠΟΣ 100% Ελληνικός Φυσικός Χυμός, μήλο, πορτοκάλι, καρότο», σε συσκευασία των 500ml, με ημερομηνία λήξης 15/12/11.

Ο χυμός παρασκευάζεται από την εταιρεία ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΟΣ», η οποία εδρεύει στο 16ο χλμ Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος, για προληπτικούς λόγους να μην το καταναλώσουν.




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση κονσέρβας ψαριού με βενζοπυρένιο.

Στην ανάκληση προϊόντος κονσέρβας ψαριού σε λάδι προχωρά ο Ε.Φ.Ε.Τ., καθώς ανιχνεύτηκε σε αυτό η χημική ένωση βενζοπυρένιο, σε συγκέντρωση υψηλότερη των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων.

Πρόκειται για κονσέρβα ψαριού, με την εμπορική επωνυμία «DEDUKAS - Γαύρος καπνιστός σε λάδι- Sprotten geräuchert in Pflanzenöl», προέλευσης Λιθουανίας, που διακινήθηκε από την ελληνική εταιρεία «ΑΦΟΙ Κεσίδη Ο.Ε.» (Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης), σε συσκευασία των 160 g.

Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.



Πηγή
 



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση πάνω από 300.000 Honda λόγω πιθανού προβλήματος στον αερόσακο!

Έτος προκλήσεων για τη Honda είναι η φετινή χρονιά, καθώς, μετά το καταστροφικό τσουνάμι τον περασμένο Μάρτιο, έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μία μεγάλη πρόκληση, αφού αναγκάζεται να ανακαλέσει 304.035 οχήματα.

Αιτία το πρόβλημα που ίσως παρουσιάσει ο αερόσακος του οδηγού, που ενδέχεται να ανοίξει την ώρα που το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, γεγονός που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα. Πρόκειται για συνέχεια ανακλήσεων στις οποίες είχε προχωρήσει παλιότερα η Ηonda, αποσύροντας 2,77 εκατομμύρια οχήματα.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση κυκλοφορούν στις Η.Π.Α. και ακολουθούν Καναδάς, Ιαπωνία και Ευρώπη. Τα μοντέλα είναι τα εξής:

Accord (2001-2002)
Civic (2001-2003)
Odyssey (2001-2003)
CR-V (2002-2003)
Pilot (2003)
Acura TL (2003)
CL (2003)

Να σημειώσουμε ότι στις Η.Π.Α. έχουν προκληθεί 20 ατυχήματα και δύο θάνατοι:111: που σχετίζονται με το πρόβλημα των αερόσακων.



Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις

Ανάκληση πλαστικών κουταλιών!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση πλαστικών κουτάλων σερβιρίσματος για σούπα και για σάλτσα, προέλευσης Χονγκ Κονγκ, μέσω Γερμανίας, στις οποίες, αμφότερα, παρατηρήθηκε μετανάστευση φορμαλδεΰδης και ολική μετανάστευση, σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.

Πρόκειται για πλαστικές κουτάλες σερβιρίσματος για σούπα και για σάλτσα, λευκού χρώματος, προέλευσης Χονγκ Κονγκ, οι οποίες διακινήθηκαν από τη γερμανική επιχείρηση «Villeroy & Boch AG» στην ελληνική επιχείρηση «Οικιακός Εξοπλισμός».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για :

α) πλαστική κουτάλα σερβιρίσματος για σούπα (L-2011-03800), της σειράς Flow από την «Villeroy & Boch AG», με κωδικό προϊόντος 10-3420-8071, αριθμό παρτίδας L 10 Z 1, διαστάσεων ως προς μήκος περίπου 29 εκατοστά και σε διάμετρο περίπου 8,8 εκατοστά, σε συνολική ποσότητα διακίνησης 147 τεμαχίων. Ο αριθμός γραμμοκώδικα (EAN-code) του συγκεκριμένου προϊόντος είναι 4003683354978.

β) πλαστική κουτάλα σερβιρίσματος για σάλτσα (L-2011-03801), της σειράς Flow από την «Villeroy & Boch AG», με κωδικό προϊόντος 10-3420-8072, αριθμό παρτίδας D 10 Z 1, διαστάσεων σε μήκος περίπου 21 εκατοστά και σε διάμετρο περίπου 5,6 εκατοστά, σε συνολική ποσότητα διακίνησης 106 τεμαχίων. Ο αριθμός γραμμοκώδικα (EAN-code) του συγκεκριμένου προϊόντος είναι 4003683354985.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι σε συνεργασία και με την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανακαλούν LANCIA JEEP με ενδεχόμενη φθορά στη καλωδίωση.

Από την εταιρεία LANCIA JEEP HELLAS ΑΕ, ανακοινώθηκε ότι η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης των αυτοκινήτων LANCIA YPSILON (402).

Η ανάκληση αφορά 224 οχήματα Lancia Ypsilon, στα οποία χρειάζεται να προστατευθεί από ενδεχόμενη φθορά η καλωδίωση του ABS.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως με συστημένη επιστολή, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της LANCIA JEEP HELLAS ΑΕ για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας LANCIA JEEP HELLAS ΑΕ στο τηλέφωνο 210 6700800.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση αυτοκινήτων Ford Fiesta.

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, Κεντρικός Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων FORD στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης των αυτοκινήτων FORD Fiesta με πετρελαιοκινητήρα - Τάπα ασφάλισης του συστήματος εξαγωγής.

Η ανάκληση αφορά 105 οχήματα, τα οποία έχουν παραχθεί από 21-7-2011 έως 2-11-2011 στο εργοστάσιο κατασκευής της Ford Motor Company στην Κολωνία και από 22-8-2011 έως 28-10-2011 στο εργοστάσιο κατασκευής της Ford Motor Company στην Βαλένθια, σε ορισμένα από αυτά μπορεί να υπάρχει μια μπρούτζινη τάπα, η οποία δεν μπορεί να διατηρήσει τη σωστή ροπή σύσφιξης. Σε σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται η τάπα να λασκάρει και να φύγει τελείως, αφήνοντας μια τρύπα στο σύστημα εξαγωγής. Τα καυσαέρια που διαφεύγουν από αυτή την τρύπα μπορεί να είναι τόσο ζεστά που να λιώσουν το πλαστικό τμήμα στο κάλυμμα του ανεμιστήρα ψύξης του κινητήρα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να τοποθετηθούν στα επηρεαζόμενα οχήματα χαλύβδινες τάπες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, υπάρχει η γραμμή εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 701 601.





Πηγή
 

Μηνύματα
388
Reaction score
0
Απάντηση: Ανακλήσεις

Πάαααααρα πολύ χρήσιμο.
Να ανανεώνεται συνέχεια.Θα το παρακολουθώ το θέμα και εάν βρώ και εγώ κάτι θα προσθέσω.

Μπράβο abcd :444::607:
Α ρε, πλέον δεν ξέρουμε και τι τρώμε.....
 


Μηνύματα
388
Reaction score
0
Απάντηση: Ανακλήσεις

Αυτο είναι από πολλά χρόνια πριν,απλά τώρα θελει μεγαλύτερη προσοχή!
Ακριβώς φίλε μου,είναι απο πολλά χρόνια πριν ,αλλά τώρα είναι πολύ χειρότερα.....
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Βρώμικα ιόντα σε εμφιαλωμένο νερό.

Ύπαρξη βρώμικων ιόντων, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου, εντοπίστηκε από τον ΕΦΕΤ, σε εμφιαλωμένο νερό.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «oxygen water, OGO», σε συσκευασία 0,33 l, με ημερομηνία λήξης 12/2011 και αριθμό παρτίδας L2746, προέλευσης Ολλανδίας. Το προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την «ΕΠΙΓΕΥΣΗ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην οδό Κ. Παλαμά και Αιγίνης 2 στο Χαλάνδρι.

Οι αρμόδιοι του ΕΦΕΤ διέταξαν την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος καλούνται να μην το καταναλώσουν.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.605
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση μαύρης σταφίδας!

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση μαύρης σταφίδας, στην οποία ανιχνεύθηκε Ωχρατοξίνη Α σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για μαύρη σταφίδα με την εμπορική ονομασία «ADAMAS – ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΕΓΧΩΡΙΑ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ» σε συσκευασία των 200 γρ., με ημερομηνία λήξης 12/2012 και αριθμό παρτίδας L 16511.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.




Πηγή
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.608
Μηνύματα
2.867.778
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top