Ανακλήσεις

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση επικίνδυνης κονσέρβας ψαριού!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος σκουμπρί αποξηραμένο και αλατισμένο, προέλευσης Βιετνάμ, από τη γερμανική επιχείρηση «MONOLITH SUD GmbH», το οποίο έχει υποστεί μη εγκεκριμένη ακτινοβόληση.

Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε από την ελληνική εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΕΣΙΔΗ Ο.Ε.» και «MONOLITH ATHENS» (Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης), σε συσκευασία των 40 gr, με αριθμό γραμμοκώδικα 853484002174, ημερομηνία λήξης 28.07.2013 και επιπλέον επισήμανση EU Code HK 148.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις

Ενημέρωση για επικίνδυνη κονσέρβα ψαριού.

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ότι η εταιρεία «Αφοί Κεσίδης ΟΕ», με υπεύθυνη δήλωσή της, ενημέρωσε τον οργανισμό ότι η διακίνηση του προϊόντος σκουμπρί αποξηραμένο και αλατισμένο, σε συσκευασία των 40 gr με ημερομηνία λήξης 28.07.2013 προέλευσης Βιετνάμ, το οποίο έχει υποστεί μη εγκεκριμένη ακτινοβολία, δεν διακινήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των ερευνών του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε ότι η εταιρία «Αφοί Κεσίδης ΟΕ» παρέλαβε τον Ιούνιο 2011 από τη Γερμανική επιχείρηση “Monolith Sud GmbH” το ίδιο προϊόν με ημερομηνία λήξης 04.12.2012 και το οποίο διοχέτευσε στην αγορά και για το οποίο, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση της εταιρίας «Αφοί Κεσίδης ΟΕ», ενημερώθηκε από την προμηθεύτρια εταιρεία με επιστολή την 9 Δεκεμβρίου 2011 ότι πρέπει να προχωρήσει σε ανάκληση μετά από απαίτηση της αρμόδιας Γερμανικής Αρχής.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση μαρμελάδας λόγω μούχλας!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσαν τη διακίνηση προϊόντος «Mermelada», στο οποίο εντοπίστηκε η ανάπτυξη εκτεταμένης ευρωτίασης (μούχλα).

Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «MERMELADA», με γεύσεις «Κεράσι», «Φράουλα» και «Βερίκοκο», σε συσκευασίες των 6 κιλών (λευκός πλαστικός περιέκτης), με ημερομηνία λήξης και LOT Ν: στη γεύση «Κεράσι» 31-10-2013 και 30411, στη γεύση «Φράουλα» 24-10-2013 και 29711 και στη γεύση «Βερίκοκο» 3-8-2013 και 21511.

Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝ. Η. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΒΕ», η οποία εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των προϊόντων, για προληπτικούς λόγους, να μην τα καταναλώσουν.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση παιδικού καθίσματος από τα ΙΚΕΑ!

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ζώνης παιδικού καθίσματος ANTILOP.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 6822 τεμάχια με κωδικό αριθμό προμηθευτή #17389 και ημερομηνίες παραγωγής από 0607 έως 0911 (έτος-μήνας), στα οποία η ζώνη που διαθέτει το παιδικό κάθισμα μπορεί να ανοίξει χωρίς προειδοποίηση κατά τη διάρκεια της χρήσης, προκαλώντας κίνδυνο πτώσης. Η ΙΚΕΑ έχει δεχθεί αναφορές για οκτώ περιπτώσεις ανοίγματος της ζώνης, τρεις από τις οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του παιδιού και την πρόκληση μικροτραυματισμού. Μόνο τα παιδικά καθίσματα ANTILOP από τον προμηθευτή #17389 με ημερομηνίες παραγωγής από 0607 έως 0911 (έτος-μήνας) επηρεάζονται από την ανάκληση. Ο αριθμός του προμηθευτή και η ημερομηνία παραγωγής βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από την επιφάνεια της καρέκλας. Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το παιδικό κάθισμα ANTILOP να επικοινωνήσουν με την IKEA στο τηλέφωνο 801 11 22 722 (από κινητό στο 210 3543403) ώστε να παραλάβουν μια ζώνη αντικατάστασης δωρεάν.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση προϊόντων κρέατος της Makro Cash & Carry!


Λιστέρια (Listeria monocytogenes) ανιχνεύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε προϊόν με βάση το κρέας, με την εμπορική επωνυμία tapas, προέλευσης Ισπανίας, όπως ενημέρωσε η ελληνική επιχείρηση "Makro Cash & Carry" τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω προϊόντα διακινήθηκαν και στην ελληνική επιχείρηση "Makro Cash & Carry" από την αντίστοιχη γερμανική εταιρεία, η οποία αποφάσισε την άμεση προληπτική ανάκληση/ απόσυρσή τους, ανεξαρτήτου παρτίδας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

- Tapas, ζαμπόν Serrano 1.5 κιλό,

- Tapas, Σαλάμι Chorizo φέτες 80 γρ.

- Tapas, Σαλάμι Chorizo φέτες 200 γρ.

- Tapas, Ζαμπόν Serrano Cons 80 γρ.

- Tapas, Ζαμπόν Serrano Cons 300 γρ.

- Tapas, Ποικιλία Αλλαντικών Φέτες 150 γρ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση προληπτική ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση μοτοσικλετών Yamaha!

Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών Yamaha μοντέλου YZF-R125 εκτελεί η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε..

Η ανάκληση αφορά σε περίπου 400 δίκυκλα χρονολογίας κατασκευής 2008 - 2011, στα οποία υπάρχει ενδεχόμενο να λασκάρουν οι βίδες στήριξης του διακόπτη ανίχνευσης της θέσης του πλαϊνού ορθοστάτη (σταντ), με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος. Συνέπεια αυτής της δυσλειτουργίας είναι η πιθανότητα εκκίνησης του δικύκλου με τον πλαϊνό ορθοστάτη στην ανοιχτή θέση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω δικύκλων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου YAMAHA σε όλη την Ελλάδα, για να τοποθετηθεί ένα βελτιωμένο σετ στήριξης του επίμαχου διακόπτη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293595, 561 (αρμόδιοι: Ν. Λάριος, Α. Κοσκινάς).





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Απόσυρση μεμβράνης τροφίμων από τα ράφια!

Στην ανάκληση προϊόντος μεμβράνης τροφίμων προχώρησε σήμερα ο Ε.Φ.Ε.Τ.διότι διαπιστώθηκε «μετανάστευση» σε λάδι μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Μεμβράνη Τροφίμων ΠΕΡΦΟΡΕ SPAR 50μ.- Προϊόν κατάλληλο για επαφή με όλα τα τρόφιμα- σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το προϊόν παράγεται στην Τουρκία και διανέμεται από την DIFFER AE για λογαριασμό της Αφοι Βερόπουλοι ΑΕΒΕ.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος αρώματος οξικού οξέος, προέλευσης Λιθουανίας, το οποίο, ενώ προοριζόταν ως πρώτη ύλη για βιομηχανική χρήση, βρέθηκε να πωλείται «ως έχει» στον τελικό καταναλωτή, ως τρόφιμο.

Πρόκειται για προϊόν αρώματος οξικού οξέος, περιεκτικότητας σε οξικό οξύ 70%, με την εμπορική επωνυμία «MASTINE Acto 70% Essigsäure 70% E260» σε συσκευασία των 330 ml, αριθμό γραμμοκώδικα 4 770211 224194 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12.10.2012.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν πρέπει να διατίθεται προς τον τελικό καταναλωτή, καθώς είναι εξαιρετικά διαβρωτικό και τοξικό και επομένως ο χρήστης διατρέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του, σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, εισπνοής ή κατάποσης.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε από τις ελληνικές επιχειρήσεις «ΔΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Θεσσαλονίκη) και «ΜΕΖΙΕVSKI Β.» (Χαλκιδικής 89, Θεσσαλονίκη).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από τις εν λόγω επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση αυτοκινήτων Volkswagen.

Στην ανάκληση 300.000 αυτοκινήτων Volkswagen προχωρά η εταιρεία παραγωγής τους.

Πρόκειται για αυτοκίνητα ντίζελ διαφόρων μοντέλων λόγω προβλημάτων στο σύστημα ψεκασμού.
Αυτό αφορά τα μοντέλα Eos, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan και Τ5, που είναι εξοπλισμένα με 2λιτρο κινητήρα ντίζελ και κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2012.

Είναι ένα προληπτικό μέτρο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, για τον έλεγχο και την ενίσχυση των σωληνώσεων του συστήματος ψεκασμού.





Πηγή
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Απάντηση: Ανακλήσεις

αυτή η γερμανική υπεροχή και τεχνολογία που εμπιστευόμαστε είναι φανταστική... πρόβλημα στο σύστημα ψεκασμού ε?
Τίποτα σημαντικό... απλώς το αυτοκίνητο θα δουλεύει λιγότερο και θα τρώει περισσότερο...
Όπως Μέρκελ...!!!
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανακαλεί 235.000 αυτοκίνητα η Mini.

Σε ανάκληση 235.000 μοντέλων της Mini θα προχωρήσει η «μαμά» εταιρεία BMW, εξαιτίας πιθανού προβλήματος που μπορεί να παρουσιαστεί με την ψύξη στην αντλία νερού.

Το γεγονός αυτό αφορά σε οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2006 και Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η αντικατάσταση της αντλίας θα γίνει δωρεάν, ενώ οι πελάτες θα ενημερωθούν με επιστολή την οποία θα αποστείλει η αντίστοιχη εισαγωγική εταιρεία σε κάθε χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πελάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τις εταιρείες.

Στην Ελλάδα την εκπροσώπηση των αυτοκινήτων της Mini έχει η BMW Hellas (τηλ: 210 9118000).





Πηγή
 

Μηνύματα
1.728
Reaction score
784
Απάντηση: Ανακλήσεις



Βρώμικα ιόντα...Πηγή[/URL]

Πόσο βρώμικα είναι που δεν καθαρίζουν με το νερό; :609: (μου θύμισε τη σχολίωση της Μενεγάκη - που σύμφωνα με την ίδια προέρχεται από το σχολείο).
Πολλά μεταπτυχιακά πέφτουν εκεί στη zougla...
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανακαλείται πολυέλαιος λόγω κινδύνου πτώσης!

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία PHILIPS αποσύρει από την αγορά και ανακαλεί τους κλασικούς πολυελαίους «Massive» με κωδικό προϊόντος 38631/86/10, οι οποίοι κατασκευάστηκαν ανάμεσα στο 2005 και το 2009. Ο πολυέλαιος έχει εννέα βραχίονες, με ένα λευκό γυάλινο κώδωνα στο τέλος κάθε βραχίονα. Το ύψος του πολυέλαιου είναι 1,375 μ. και το πλάτος του 0,9 μ. Από τον πολυέλαιο κρέμονται μικροί καφέ γυάλινοι κρύσταλλοι.
Στο συγκεκριμένο προϊόν ενδέχεται να εμφανιστεί σπάσιμο των δακτυλίων, που βρίσκονται στις δύο άκρες της αλυσίδας που συνδέει τον πολυέλαιο με την οροφή. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση του πολυέλαιου.

Οι επηρεαζόμενοι πολυέλαιοι μπορούν να αναγνωριστούν από τον κωδικό προϊόντος, ο οποίος βρίσκεται στο ασημένιο αυτοκόλλητο στο εσωτερικό του καλύμματος (καπάκι κορυφής). Εάν ο κωδικός προϊόντος είναι 38631/86/10, τότε ο πολυέλαιος θα πρέπει να επισκευαστεί. Στην περίπτωση αυτή παρακαλούμε αποσυνδέστε τον πολυέλαιο από την οροφή και τηλεφωνήστε στη δωρεάν γραμμή της εταιρείας Philips: 00800 – 7445 4775 (09.00-18.00, Δευτέρα έως Παρασκευή), όπου θα σας δοθούν περισσότερες οδηγίες για την επισκευή του. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.massive.eu. Επισημαίνεται ότι η διορθωτική αυτή ενέργεια δεν αφορά κανένα άλλο φωτιστικό Philips ή Massive.






Πηγή
 



stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414
Απάντηση: Ανακλήσεις

PHILIPS πολυέλαιος ? Παλι καλά που δεν είναι LG!
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση πιπίλας!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση ψευδοθήλαστρου (πιπίλας), προέλευσης Ουγγαρίας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση Ν-Νιτροζώσιμων ουσιών σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ψευδοθήλαστρο, πιπίλα ορθοδοντική, με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΜ Αir» 6+ από φυσικό Latex, με 2 τεμάχια ανά συσκευασία και αριθμό παρτίδας LC 77183.

Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «JUMBO S.A.».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την εν λόγω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές- γονείς οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.





Πηγή
 

ryk

Μηνύματα
2.112
Reaction score
925
Απάντηση: Ανακλήσεις

Πόσο βρώμικα είναι που δεν καθαρίζουν με το νερό; :609: (μου θύμισε τη σχολίωση της Μενεγάκη - που σύμφωνα με την ίδια προέρχεται από το σχολείο).
Πολλά μεταπτυχιακά πέφτουν εκεί στη zougla...
Χαχαχα, δεν το είχα δει!:135:
Βρωμιάρικα/Βρωμερά τα άτιμα!

Ανάκληση πιπίλας!

Ο Ν-Νιτροζώσιμων ουσιών
Γιατί το Ν-Νιτροζώσιμων τι σου λέει? Από μετάφραση σκίζουμε! Αφου δεν το βγάλανε Ν-Νιτροψόφησων πάλι καλά....




Για την αποκατάσταση της αλήθειας ο αγγλικός όρος είναι Ν-Nitroso compounds και μερικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nitroso
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση μανιταριών από super market!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ενημερώθηκε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση μανιταριών, τα οποία δεν είχαν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε μανιτάρια με ονομασία πώλησης «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400gr», εμπορική επωνυμία «FRESHONA» και ημερομηνία λήξης 31.12.2014, τα οποία διακινούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas», ενώ ως παραγωγός εμφανίζεται πολωνική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η γερμανική επιχείρηση «LIDL», στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, εντόπισε το πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής του ανωτέρω προϊόντος, το οποίο και υφίστατο τους τελευταίους 10-11 μήνες.

Για το λόγο αυτό και ως όφειλε ενημέρωσε για το περιστατικό τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα προέβη σε ανάκληση/ απόσυρση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση «LIDL Hellas», καθώς και προληπτική ανάκληση/ απόσυρση των συνολικών παρτίδων της εμπορικής επωνυμίας «FRESHONA Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400gr», ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τις γερμανικές αρχές για την περαιτέρω παρακολούθηση του συγκεκριμένου περιστατικού.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.505
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανακαλεί το Matiz η Chevrolet με πρόβλημα στα φρένα!

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Chevellas A.E., γενική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Chevrolet, σε συνεργασία με τη διεύθυνση τεχνικού ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Matiz.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 9.290 οχήματα, χρονολογίας κατασκευής 2007-2009, στα οποία ενδέχεται να παρατηρηθεί μειωμένη απόδοση του συστήματος πέδησης και/ή σπογγώδη λειτουργία του πεντάλ φρένου, εξαιτίας κολλήματος κάποιας εκ των βαλβίδων εσωτερικά της μονάδας ABS. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν επίσημα αναφερθεί 12 περιπτώσεις, που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η εταιρεία Chevellas A.E. θα ενημερώσει με προσωπικές επιστολές τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ώστε να προσέρχονται με ραντεβού στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος της μονάδας ABS και οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των Chevrolet Matiz μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210 5773460.




Πηγή
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.614
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top