Ανακλήσεις

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Προληπτική ανάκληση αυτοκινήτων HONDA Civic Type R

Στην ανάκληση των αυτοκινήτων HONDA μοντέλο Civic Type R για προληπτικό έλεγχο και σωστή τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα –αν αυτό κριθεί απαραίτητο- προχωράει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η ανάκληση αφορά 522 οχήματα, παραγωγής από 07 Δεκεμβρίου 2006 έως 05 Νοεμβρίου 2010, στα οποία ενδέχεται η τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα κατά την συναρμολόγηση να έχει γίνει κάτω από την βίδα συγκράτησης της βάσης του κινητήρα και όχι στο πλάι. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προκληθεί φθορά της καλωδίωσης, με ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος, ενώ σε εξαιρετική περίπτωση υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει προληπτικός έλεγχος και εάν χρειάζεται σωστή τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο τηλέφωνο 210 3483602 ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της στο τηλέφωνο 210 3483701 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



EΦΕΤ: Απαγορευμένες ουσίες σε 815.000 φιάλες coca-cola και sprite!

Σε περισσότερα από 815.000 τεμάχια coca cola και sprite παρατηρήθηκαν οι χημικές ουσίες 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης. Ωστόσο, στη διάρκεια των τελευταίων 11 ημερών, το 88% αυτών των ποσοτήτων έχει ανακληθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), τα προϊόντα στα οποία παρατηρήθηκε η παρουσία των χημικών ουσιών είναι:

- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
- Ημερομηνία Λήξης: 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
και
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με
- Hμερομηνία Λήξης: 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VT και
- Hμερομηνία Λήξης: 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VT

Σύμφωνα με την Coca - Cola Τρία Έψιλον, έχουν παραχθεί 326.238 τεμάχια αναψυκτικό Coca - Cola, σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, 437.256 τεμάχια Coca - Cola σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια Sprite, σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης σε ποσοστό περίπου 88%.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία από τον εντοπισμό του προβλήματος στις 17.02.2012 μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο εφαρμογής της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας δεν έχει καταστεί δυνατό να βεβαιώσει την απουσία των εν λόγω προϊόντων από κάθε σημείο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. έχει ήδη ελέγξει όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, την Αθήνα, το Σχηματάρι, το Ακταίο Πατρών, τη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα που εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



ΕΟΦ: Δέσμευση «ύποπτου» σκευάσματος καφέ!

Ένας φαρμακευτικό σκεύασμα από τη Μαλαισία περιέχει τη φαρμακολογικά δραστική ουσία Thiomo Sildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή του.

Πρόκειται για το προϊόν «Amorex Herbal Coffee», σκόνη σε φακελάκια για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα (RASFF).

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, το προϊόν προωθείται ως απόλυτα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής και κυκλοφορεί χωρίς την έγκριση των αρμόδιων φορέων. Διακινείται μέσω Τουρκίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως μέσω Διαδικτύου.

Ύστερα από έλεγχο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εντόπισε και δέσμευσε μεγάλες ποσότητες του προϊόντος, στην εταιρεία που το εισήγαγε στην Ελλάδα, με σκοπό την επανεξαγωγή του σε άλλες χώρες.




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις

Ανάκληση μοτοσικλετών Kawasaki!

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ, Γενική Αντιπροσωπεία KAWASAKI, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών KAWASAKI μοντέλα ZX600R9/A/B/C, ZX1000E8/9 και ZX1000FA/B.

Η ανάκληση αφορά συνολικά 248 μοτοσικλέτες, στις οποίες υπό προϋποθέσεις, ο ανορθωτής δημιουργεί ανεπαρκή φόρτιση, έχοντας σαν αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα και/ή κατάσταση μη λειτουργίας. Το σβήσιμο του κινητήρα ενώ λειτουργεί μπορεί να δημιουργήσει ενδεχόμενο ατύχημα, με δυσάρεστες συνέπειες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσικλετών, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών μοτοσικλετών KAWASAKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του ανορθωτή στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τεχνικό Τμήμα της εταιρείας ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ στο τηλέφωνο 210 3410684






Πηγή
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση επικίνδυνων φιαλών αερίου!

Επικίνδυνες φιάλες αερίου μάρκας Worthington (Map/Pro and Map/Pro TUV) και Bullfinch (Map/Pro) ανακαλεί η εταιρεία εισαγωγής, καθώς τα αέρια MAP/Pro, Προπυλενίου και MAPP, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αλλοιώσουν τη σφραγίδα επιχλωρυδρίνης του πυρήνα της βαλβίδας, το οποίο ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να μην επανασφραγίζεται πλήρως η φιάλη και να υπάρξει διαρροή, όταν ο πυρσός αφαιρείται από τον κύλινδρο.

Η ανάκληση αφορά σε φιάλες που παρήχθησαν πριν από την 12η Ιανουαρίου του 2012. Οι φιάλες που παρήχθησαν μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία δεν αποτελούν μέρος της ανάκλησης. Είναι μαρκαρισμένα με μαύρο ή λευκό διαμάντι στο πάνω μέρος της φιάλης.

Πωλούνται χύμα, συσκευασμένα με έναν πυρσό (σε ξεχωριστή συσκευασία) ή σε κουτιά.

Χώρα προέλευσης: Η.Π.Α.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με την Οδηγία 2010/35/EU σχετικά με μεταφερόμενο εξοπλισμό υπό πίεση, ενώ σε εθελοντική ανάκληση καλούνται οι καταναλωτές.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Προληπτική απόσυρση προϊόντος από τον ΕΦΕΤ.

Κατόπιν ενημέρωσης καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε διακίνηση μιας παρτίδας του προϊόντος APTAMIL 2 της MILUPA με μη ορθή επισήμανση.

Τα στοιχεία της παρτίδας είναι: Aptamil 2 MILUPA (NUMIL HELLAS) 238820 με ημερομηνία λήξης 24.01.2014.

Στη συγκεκριμένη παρτίδα αναφέρεται λανθασμένα, ότι προορίζεται για βρέφη «από 0 – 6 μηνών» αντί του ορθού «από 6 μηνών».

Το πρόβλημα περιορίζεται στη συγκεκριμένη παρτίδα και δεν κυκλοφορεί στην αγορά άλλη παρτίδα με τη συγκεκριμένη εσφαλμένη επισήμανση.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την προληπτική απόσυρση της εν λόγω παρτίδας για την αποκατάσταση της επισήμανσης και τη σχετική ενημέρωση των καταναλωτών, ενέργειες στις οποίες έχει ανταποκριθεί άμεσα η εταιρεία.

Επισυνάπτεται η ορθή και η εσφαλμένη απεικόνιση του προϊόντος.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volvo!

Σε πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volvo μοντέλα S60, V60, XC60, S80, V70 και XC70 προχωρά η εταιρεία Volvo Cars Hellas, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 225 οχήματα, παραγωγής 2012, με αριθμούς πλαισίου:

Από έως

S80 0151101 0155385

V70 0213101 0226383

XC70 0118101 0127175

V60 0035101 0054616

XC60 0237068 0271560

S60 0076075 0103860

Όπως ανακοινώθηκε, στα επηρεαζόμενα οχήματα έχει διαπιστωθεί ενδεχόμενη λανθασμένη στερέωση της καλωδίωσης στο πλαίσιο του καθίσματος, κατά την παραγωγή του αυτοκινήτου. Εάν συμβεί αυτό, τότε, κατά τη ρύθμιση του καθίσματος, υπάρχει περίπτωση να έρθει σε επαφή η καλωδίωση με τον ενισχυτή και να αποσυνδεθεί η ενδιάμεση επαφή (πρίζα). Τότε θα ανάψει η προειδοποιητική λυχνία SRS στον πίνακα οργάνων, θα εμφανιστεί το μήνυμα «SRS service required urgent» και δεν θα λειτουργήσει, όπως έχει σχεδιαστεί, το σύστημα των αερόσακων, δηλαδή, σε περίπτωση εμπρόσθιας ή πλευρικής πρόσκρουσης, αυξάνεται η πιθανότητα τραυματισμού του συνοδηγού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής ή e-mail, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Volvo, για να γίνει ο έλεγχος και η αποκατάσταση της καλωδίωσης, αν αυτό απαιτείται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.








Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε για τη διακίνηση πιάτων μελαμίνης, κινεζικής προέλευσης, από τα οποία παρατηρείται μετανάστευση φορμαλδεΰδης, σε επίπεδα μεγαλύτερα από τα νομοθετικά όρια.

Πρόκειται για «πιάτα τετράγωνα μελαμίνης 10' 48», με αριθμό γραμμοκώδικα (barcode) 5204558084320 και με αριθμό παρτίδας 03-950-0038 33710L, τα οποία σύμφωνα με τις κυπριακές Αρχές διακινήθηκαν από την ελληνική επιχείρηση «Επαμεινώνδας Θεριανός & Υιοί Α.Ε.», που εδρεύει στην Αττική.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.






Πηγή
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.238
Reaction score
27.858
Απάντηση: Ανακλήσεις

Αμάν!!
Πήρα τέτοια πιάτα κι εγώ από δω από τους κινέζοι.
Τα είδα σαν ωραίες και φτηνές σαλατιέρες.
Άκου φορμαδεΰδη.
Αυτήν την βάζουν στα πτώματα για να συντηρούνται.
Πάω να τα πετάξω.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση 1,3 εκατ. αυτοκινήτων B.M.W.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί παγκοσμίως περίπου 1,3 εκατ. μοντέλα «5 Series» και «6 Series» που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2003 και του 2010 και τα οποία παρουσιάζουν πρόβλημα στα καλώδια της μπαταρίας.

Αυτό το πρόβλημα «ενδέχεται σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει δυσλειτουργία στο ηλεκτρικό σύστημα, να εμποδίσει το όχημα να ξεκινήσει ή ακόμα να προκαλέσει ανάφλεξη ή πυρκαγιά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η BMW ζητεί από τους ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων να απευθυνθούν στις αντιπροσωπείες της για τη δωρεάν επισκευή του προβλήματος, αλλά επισημαίνει ότι απ' όσο γνωρίζει δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας.






Πηγή
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Απάντηση: Ανακλήσεις




Η Volkswagen και η Mini ανακοίνωσαν ότι ανακαλούν περισσότερα από 535.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Η Volkswagen ανακαλεί 299.000 αυτοκίνητα τα οποία εφοδιάζονται με 2.0-λιτρους TDI πετρελαιοκινητήρες που πιθανώς να έχουνε ρωγμές στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Το πρόβλημα φαίνεται παρόμοιο με το πρόβλημα των πετρελαιοκινητήρων της Αμερικάνικης αγοράς. Η ανάκληση αφορά τα 2.0-λιτρα TDI Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan και T5 που έχουνε κατασκευαστεί από το 2009 έως και το 2012.

Η Volkswagen αναφέρει ότι το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό με μυρωδιά καυσίμου και θα στείλει επιστολές σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση με την εργασία επισκευής να διαρκεί περίπου μισή ώρα. Επίσης το πρόβλημα είναι πιθανώς να εμφανιστεί και σε αυτοκίνητα της Audi, Seat και Skoda.

H BMW από την μεριά της ανακαλεί 235.000 αυτοκίνητα της Mini στα οποία υπάρχει πιθανό πρόβλημα στην ηλεκτρική αντλία νερού που ψύχει το turbo του κινητήρα. Η ανάκληση αφορά τον 1.600αρη turbo κινητήρα των Cooper S και John Cooper Works που έχουνε κατασκευαστεί από τον Μάρτιο του 2006 έως τον Ιανουάριο του 2011 και στην χειρότερη περίπτωση ενδέχεται να εκδηλωθεί φωτιά στον κινητήρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Παρόμοιο τεχνικό πρόβλημα είχε οδηγήσει την BMW πέρυσι να ανακαλέσει 500 Rolls Royce και 32.000 BMW. Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν να προσέλθουν στα συνεργεία προκειμένου να αντικαταστήσουν το ελαττωματικό εξάρτημα με την ανάκληση να ξεκινά τον επόμενο μήνα.




[Πηγή: Wall Street Journal]
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση για την καινούργια Porsche 911

Στην ανάκληση 1.232 καινούργιων Carrera S που έχουν πουληθεί στην αγορά των Η.Π.Α. προχωρά η Porsche, λόγω πιθανού προβλήματος στο σύστημα τροφοδοσίας. Όσον αφορά στην Ευρώπη, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από τη γερμανική φίρμα.

Σύμφωνα με τη NHTSA, είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή καυσίμου λόγω χαλαρότητας ενός σφιγκτήρα στη γραμμή τροφοδοσίας. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί ο σφιγκτήρας κάποια στιγμή να έρθει σε επαφή με τη γραμμή του ψυκτικού υγρού και με τον χρόνο να τον βγάλει από τη θέση του.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Nissan.

Στην ανάκληση αυτοκινήτων μάρκας Nissan (μοντέλo QASHQAI) προχωρεί η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, για έλεγχο σύνδεσης του σωλήνα του φίλτρου καυσίμου.

Στην σχετική της ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναφέρει ότι η ανάκληση αφορά 150 οχήματα QASHQAI, παραγωγής από 5 Σεπτεμβρίου 2011 έως 19 Δεκεμβρίου 2011, στα οποία υπάρχει πιθανότητα ο σωλήνας του φίλτρου καυσίμου να μην είναι καλά συνδεμένος με το φίλτρο καυσίμου. Αν συνεχιστεί η οδήγηση του αυτοκινήτου κάτω από αυτήν τη συνθήκη, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή καυσίμου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να σβήσει ο κινητήρας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει έλεγχος και, εάν χρειάζεται, σφίξιμο των ενώσεων του φίλτρου καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, στον αριθμό 210 3489438.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Προϊόντα με «ύποπτη» σκόνη αυγού!

Στην ανάκληση προϊόντων για την Παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε σκόνη αυγού που έχει παρασκευαστεί παράνομα προχωρεί ο Ε.Φ.Ε.Τ..

Δείτε αναλυτικά τα προϊόντα αυτά εδώ.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Τοξίνη σε προϊόν πάστας φασολιού!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις ολλανδικές αρχές για την διακίνηση προϊόντος tofu – πάστα φασολιού σόγιας, μαριναρισμένης σε τσίλι, προέλευσης Ταϊβάν, στο οποίο ανιχνεύτηκε τοξίνη παραγόμενη από τον Bacillus cereus.

Πρόκειται για πάστα φασολιού σόγιας, με την εμπορική επωνυμία «Τόφου – πάστα φασολιού σόγιας», σε γυάλινη συσκευασία των 300 g και 370 g, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης ή αριθμού παρτίδας.

Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 96 συσκευασίες. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης ή αριθμού παρτίδας, από την ελληνική επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, σε συσκευασίες των 300 g και 370 g, να μην το καταναλώσουν.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση σαλαμιού από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας με προσκόμιση δείγματος, η οποία αφορούσε σε σαλάμι σκορδάτο, βάρους 500g, με την εμπορική ονομασία «ΑΓΡΟΙΚΙΑ» με αριθμό παρτίδος L 564780 και ημερομηνία ανάλωσης 04/5/2012, που παράγεται στη Γερμανία από την εγκατάσταση Sickendiek Fleischwarenfabric GmbH & Co (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης DE - EV - 137EG) και διατίθεται από την LIDL HELLAS Α.Ε., στο οποίο, κατά δήλωση του καταγγέλλοντος, διαπιστώθηκε η παρουσία «ξένου σώματος - κόκαλο».

Κατά τη διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας στο σημείο διάθεσης του τροφίμου, το κλιμάκιο των επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσε την ύπαρξη δύο μικρών τεμαχίων οστού στη μάζα του προαναφερομένου αλλαντικού και προέβη σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στο ψυγείο - προθήκη της Υπεραγοράς Τροφίμων.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την αλυσίδα LIDL HELLAS A.E. την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Φασολάκια με σκουλήκια!

Να ανακληθεί άμεσα συσκευασία με μαγειρεμένα φασολάκια που διατίθεντο σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στο κέντρο κοινωνικής προστασίας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων).

Στο εν λόγω προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία σκουληκιού ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ενδεχομένως να έχουν διατεθεί και σε άλλους καταναλωτές

Για το λόγο αυτό ζητείται η καταστροφή ή η επιστροφή τους.





Πηγή
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.238
Reaction score
27.858
Απάντηση: Ανακλήσεις

Σκουληκιασμένα στους βρεφονηπιακούς;
Μερικοί είναι για κρέμασμα ρε γμτ.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.696
Reaction score
94.733
Απάντηση: Ανακλήσεις



Γλυκίσματα με «ύποπτες» χρωστικές ουσίες!

Να μην καταναλώσουν προϊόντα γλυκίσματος που διακινήθηκαν από την εταιρεία UNISON HELLAS M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη καλεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. τους πολίτες

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

1) YUMMY GUMMY MEYVELER (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102 , Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

2) YUMMY GUMMY HOT DOG (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

3) YUMMY GUMMY ALLIGATOR (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

4) YUMMY GUMMY TARANTULA (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε124, Ε129, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Γ.Χ.Κ.






Πηγή
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.667
Μηνύματα
2.869.494
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top