Ανακοινώθηκε η νέα EOS 5D Mark II

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανακοινώθηκε η νέα EOS 5D Mark II

O Digic 4 είναι ένας επεξεργαστής, το αν τα αποτελέσματα είναι καλύτερα θα το δούμε από χρήστες και το review όχι το preview :)
Περιμένω ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα βέβαια (το ελπίζω τουλάχιστον)
Σωστόν!
Αλλα για να τολμα (εστω και special mode H1 -H2) να ανεβαζει το ΙSO στα 25600 (!!) κατι θα ξερουν....
Εξ αλλου τεραστια σημασια εχει και το pixel desnity του CCD στη διαμορφωση του θορύβου....

....Ίδωμεν...

Παντως, για να δωσεις τοσα λεφτα για σωμα, πρεπει τουλαχιστον σαν συστημα φακων να εχεις τη σειρα L........αλλιως.... τσαμαπα καιει η λαμπα...

Reaction score
3
Κοίτα για να είμαστε σωστοί τι πρέπει να δούμε, κατά τη γνώμη μου πάντα
Τι φωτογραφίες τραβάς, πόσες είναι μέρα πόσες νύχτα, σπορ, έχεις ανάγκη από μεγάλο croping, υπολογιστή με σύγχρονο επεξεργαστή μεγάλη μνήμη 64-bit λειτουργικό κλπ?
Μέρα/νύχτα - 14-bit
νύχτα - ISO
μεγάλο croping - 21Mpixel
σπορ - fps (3.9 δεν είναι αρκετά για επαγγελματική χρήση). Αν είσαι γονιός και θες να βγάλεις το παιδί σου σε κλειστό γυμναστήριο το ISO παίζει ρόλο
Τον υπολογιστή για να μπορείς να κάνεις το πείραγμα χωρίς να σου σπάνε πολύ τα νεύρα, γιατί το μέγεθος των αρχείων στα 21 Mpixel θα είναι γύρω στα 20MB το κομμάτι
Ανάλογα το λοιπόν τι κάνεις, το κάθε χαρακτηριστικό έχει και τη βαρύτητα του (τίποτα καινούργιο)
Αντε και για bonus, ένα βιντεάκι ανάγκης :)

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Ανακοινώθηκε η νέα EOS 5D Mark II

...όταν η Nikon κατορθώσει να βγαλει λιγότερο θόρυβο στα Iso 400 απο το αντίστοιχο Iso 1600 της Canon, τότε ας συζητήσουμε λιγο σοβαρότερα για ανταγωνισμό...
Συνάδελφε...έχεις χάσει επεισόδια... :126:

Reaction score
4
Για εμένα τον κουλό, ένας τεχνιτός ορίζοντας σαν και αυτόν της Nikon και predictive focus σε επίπεδο χρώμματος, θα έπρεπε να έχει η νέα 5d...

Εσύ Ευγένιε, θα σου έλεγα τώρα τιτ τραβ΄ς στο κλειστό φυμναστήριο, αλλά είσαι γονιός και το σέβομαι....
Πόσα ΙΣΟ χρειάζετε ρε παίδες για το Athens tuning show? χεχεχεχεχεχεχε

Reaction score
4.935
To dpreview ανέβασε δείγματα της νέας 5d . Η canon έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα στον θόρυβο. Να διαλύει τον ανταγωνισμό (λίγο άργησε βέβαια).

Reaction score
3
Για εμένα τον κουλό, ένας τεχνιτός ορίζοντας σαν και αυτόν της Nikon και predictive focus σε επίπεδο χρώμματος, θα έπρεπε να έχει η νέα 5d...

Εσύ Ευγένιε, θα σου έλεγα τώρα τιτ τραβ΄ς στο κλειστό φυμναστήριο, αλλά είσαι γονιός και το σέβομαι....
Πόσα ΙΣΟ χρειάζετε ρε παίδες για το Athens tuning show? χεχεχεχεχεχεχε
O μικρός παίζει μπάσκετ, το flash δεν είναι δα και προβολέας, το χαμηλό ISO θα βοηθούσε να ανεβάσεις ταχύτητα χωρίς τη χρήση flash

Reaction score
14
Παίδες...γιατί ασχολείστε με κάτι...που ούτως ή άλλως έχει πάψει να αποτελεί θέμα;

Ο θόρυβος είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να ασχολείται κανείς πλέον σε αυτήν την κατηγορία φωτογραφικών.

Reaction score
4.935
Μέχρι 25.800 φτάνει όπως και οι Νίκον . Τώρα μέχρι πόσο μπορείς να θεωρήσεις ότι είναι αξιοποιήσιμες οι φώτο είναι θέμα του καθενός.

Reaction score
3
Ναι, μα το θέμα δεν είναι μέχρι που φτάνουν ούτε η μία ούτε η άλλη
Κατ' αρχή 25600 θα φτάνει η D3, σωστά?
H ερώτηση έχει να κάνει μέχρι που φτάνει με αποδεκτό θόρυβο, και δεν το λέω για κόντρα, αλλά από καθαρό ενδιαφέρον

Reaction score
14
Ναι, μα το θέμα δεν είναι μέχρι που φτάνουν ούτε η μία ούτε η άλλη
Κατ' αρχή 25600 θα φτάνει η D3, σωστά?
H ερώτηση έχει να κάνει μέχρι που φτάνει με αποδεκτό θόρυβο, και δεν το λέω για κόντρα, αλλά από καθαρό ενδιαφέρον

Και η D700.

Τα δείγματα που έχω δει είναι εντυπωσιακά.
Βέβαια το σημαντικό είναι να ξέρουμε τι ζητάμε.
Και τι σημαίνει πρακτικά ''εντυπωσιακά'' όπως και τι σημαίνει αυτό το 25600.

Η δυνατότητα να φωτογραφίζεις με ISO 3200 - 6400 πρακτικά αθόρυβα ενώ ένα δύο χρόνια πριν φωτογραφίες τραβηγμένες σε αυτά τα ISO ήταν εντελώς άχρηστες...είναι εντυπωσιακή.
Η δυνατότητα να φωτογραφίζεις ...άλλα 2 στοπ πιο πέρα...έστω και με θόρυβο..είναι εντυπωσιακή.

Reaction score
3
Με τέτοια δυνατότητα, να τραβάς σκοτεινά το θέμα περνάει στο σωστό focus σε αυτές της συνθήκες η σωστή φωτομέτρηση κλπ.
Πάντως αυτές που είδα στο dpreview, με preproduction 5DMKII, στα 2000 και 3200 ήταν εντυπωσιακές αλλά σε στατικό θέμα

Reaction score
14
Με τέτοια δυνατότητα, να τραβάς σκοτεινά, το θέμα περνάει στο σωστό focus σε αυτές της συνθήκες η σωστή φωτομέτρηση κλπ.
Ακριβώς. Αν θα αλλάξω την D80 μου, θα την αλλάξω για το φωτόμετρο της και όχι για τον θόρυβό της.

Για να συνεχίσουμε λίγο την κουβέντα περί θορύβου...παραθέτω 2 δείγματα.

Το ένα είναι 100% crop από μια φωτογραφία μου τραβηγμένη στα 1600 iso (f4,5 -1/30- NEFF) με την Nikon D80.

Απογοητευτική η ποσότητα θορύβου...όπως και η καλλιτεχνική ή απλώς η φωτογραφική αξία της λήψης.

Όμως η ''φωτογραφία'' δεν είναι είναι η παραπάνω. :126:
Είναι αυτή.

Βλέπουμε πουθενά τον θόρυβο;
Δεν βλέπουμε βέβαια ούτε την καλλιτεχνική αξία αφού η φωτογραφία είναι καθαρά αναμνηστική.
(Ξέρω ότι το παράδειγμα είναι ακαδημαικό και ότι υπό συνθήκες ο θόρυβος θα κάνει την παρουσία του.
Ανάλογα με την μεγέθυνση της φωτογραφίας...ανάλογα με το μέγεθος εκτύπωσης...ανάλογα όμως και με την απόσταση θέασης!)

Που θέλω να καταλήξω.
Είναι άσκοπο να ψειρίζουμε κάποια χαρακτηριστικά ή δυνατότητες...ή αδυναμίες ακόμη, όταν αυτά δεν είναι ικανά να επηρρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Όταν δεν είναι ικανά να επηρρεάσουν τον λόγο για τον οποίο αγοράσαμε μια μηχανή...ή απλώς τον λόγο που μας ώθησε να κάνουμε το ...κλικ! :123:

Attachments

Reaction score
4
Με τέτοια δυνατότητα, να τραβάς σκοτεινά το θέμα περνάει στο σωστό focus σε αυτές της συνθήκες η σωστή φωτομέτρηση κλπ.
Πάντως αυτές που είδα στο dpreview, με preproduction 5DMKII, στα 2000 και 3200 ήταν εντυπωσιακές αλλά σε στατικό θέμα
Με μπερδεύεις....
Δεν έχεις δει φωτο απο την D3 του συναδέλφου σε κάτι τρελά ISO?
Νόμιζα ότι έχεις δει....

Reaction score
3
Ρε Νίκο, η 5DMKII δεν ανταγωνίζεται τη D3
Preve, η δυνατότητα να τραβάς με αυτό το θόρυβο στα 1600 είναι που σε έκανε να σκεφτείς να τραβήξεις αυτή τη φωτογραφία.
Τώρα που ο χαμηλός θόρυβος είναι δεδομένος να δούμε και την ποιότητα που μπορούμε να έχουμε ανάλογα με τη ζητούμενη ταχύτητα και φωτισμό.
Σιγά σιγά θα έχουμε κι άλλα δείγματα...
Αμερική δεν με βλέπω να πηγαίνω σύντομα για να έχω ιδία γνώμη :104:

Reaction score
4
Ρε Νίκο, η 5DMKII δεν ανταγωνίζεται τη D3
Preve, η δυνατότητα να τραβάς με αυτό το θόρυβο στα 1600 είναι που σε έκανε να σκεφτείς να τραβήξεις αυτή τη φωτογραφία.
Τώρα που ο χαμηλός θόρυβος είναι δεδομένος να δούμε και την ποιότητα που μπορούμε να έχουμε ανάλογα με τη ζητούμενη ταχύτητα και φωτισμό.
Σιγά σιγά θα έχουμε κι άλλα δείγματα...
Αμερική δεν με βλέπω να πηγαίνω σύντομα για να έχω ιδία γνώμη :104:

Ναι ανταγωνίζετε την D700... αλλά τυγχάνει να έχουν τον ίδιο αισθητήρα και τα ίδια (αυτό το υποθέτω, δεν μπορώ να το ξέρω) ADC....
Και ο θόρυβος είναι πρώτιστα θέμα αισθητήρα και έπειτα ADC...

Reaction score
4.935
Σαφώς και η Νίκον έχει στην D3 εξαιρετικό επίπεδο θορύβου. Όμως για να το πετύχει αυτό αρκέστηκε στα 12mp ανάλυση . Αν η νέα 5D καταφέρει να έχει τα ίδια επίπεδα θορύβου τότε σαφώς θα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.695
Members
38.735
Νεότερο μέλος
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΕΛΒΗΣ