Ανείπωτη τραγωδία σε πάρκινγκ, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

ika

News
Reaction score
17.165
...
Αυτο σε ελευθερη μεταφραση, σημαινει οτι τρεχεις οσο θελεις αλλα εισαι συνυπευθυνος για οτι συμβει, ακομα και αν δεν το προκαλεσεις.
https://en.wikipedia.org/wiki/Autobahn

Πάλι από WIKIPEDIA: χωρίς όριο ταχύτητας για ορισμένες κατηγορίες αυτοκινήτων στις AUTOBAHNS

Reaction score
30.456
Όχι, με ρώτησες γιατί τον θεωρώ αφελή και όχι εγκληματία. Σου απάντησα. Απο τη συμπεριφορά του στην υπόλοιπη ζωή του ( με βάση τα ρεπορτάζ και το προφίλ του ). Βέβαια, δεν βγάζω πόρισμα. Θέτω διαρκώς ένα ερώτημα που απαντήθηκε απο άλλον.
Διάβασε το πρώτο μήνυμα που σου έγραψα και θα δεις τι σε ρώτησα. Αν οι οδηγικες συνήθειες κάποιου προκύπτουν από το γεγονός πως αν και πλούσιος χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των έγκριτων πρωιναδικων..τότε πάω πάσο. Επαναλαμβάνω...δεν μπορώ να ξέρω. Το παλληκάρι μπορεί να ήταν ένας άριστος σεμνός και συνειδητοποιημένος οδηγός αλλά μπορεί να ήταν και ενας ασυνείδητος κάφρος. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω..αν εσύ είσαι σίγουρος εμένα μου περισσεύει.

Reaction score
27.474
Ναι, αν όμως βάζουμε τα κατάλληλα ελαστικά για το κάθε όχημα και τα συντηρούμε σωστά, τα αλλάζουμε στην ώρα τους και προσέχουμε την άτιμη τη πίεση, που το πρόβλημα;
ΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ 300 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΤΙ ΣΤΑ 150 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ 150 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ ΣΤΑ 300 ΟΥΤΕ ΚΙΧ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΣΕΡΜΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ.

ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΗΣ 911.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Διάβασε το πρώτο μήνυμα που σου έγραψα και θα δεις τι σε ρώτησα. Αν οι οδηγικες συνήθειες κάποιου προκύπτουν από το γεγονός πως αν και πλούσιος χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των έγκριτων πρωιναδικων..τότε πάω πάσο. Επαναλαμβάνω...δεν μπορώ να ξέρω. Το παλληκάρι μπορεί να ήταν ένας άριστος σεμνός και συνειδητοποιημένος οδηγός αλλά μπορεί να ήταν και ενας ασυνείδητος κάφρος. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω..αν εσύ είσαι σίγουρος εμένα μου περισσεύει.
Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά είμαι σε θέση να ξέρω ότι ο κομπλεξάρας ανεξαρτήτου οικονομικής κλάσης που θεωρεί ότι είναι γ@μ@ω θα κάνει πολύ άσχημα πράγματα σε όλη τη ζωή του, κατ'επέκταση και στους δρόμους. Και δυστυχώς, απο κόμπλεξ καλά κρατεί ο Έλληνας. Και το χειρότερο είναι ότι ασχολούμαστε με τη ταχύτητα του οχήματος και κρίνουμε απο αυτό τη καφροσύνη, τη στιγμή που υπάρχουν πολλά περισσότερα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε αρχικά. Και που όσο ασχολούμαστε μόνο με τη ταχύτητα, δεν τα αναγνωρίζουμε στη συμπεριφορά μας. Υπάρχουν όμως. Θα κάνουμε κάτι γι'αυτό λοιπόν ή θα κλαψουρίζουμε ζητώντας μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και οδηγώντας σαν κάφροι λίγα λεπτά μετά;
[DOUBLEPOST=1488537524][/DOUBLEPOST]
ΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ 300 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΤΙ ΣΤΑ 150 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ 150 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ ΣΤΑ 300 ΟΥΤΕ ΚΙΧ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΣΕΡΜΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ.

ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΗΣ 911.
Μαζί σου. Σε παράλληλους στίχους με 120 χαω και αλητεία απο όλους τους οδηγούς, πόσες πιθανότητες έχεις να γλυτώσεις τη στούκα ( τις συνέπειες στη συνέχεια, να τις εξετάσουμε. Συνήθως με 120 πάντως, γίνεται της πουτ@ν@ς ) αν δεν συμπεριφερθείς ώριμα; Πόσο συχνά λοιπόν βλέπουμε supercars να τρέχουν και πόσο συχνά βλέπουμε αλήτες και κομπλεξικούς στους δρόμους μας?
[DOUBLEPOST=1488537593][/DOUBLEPOST]Πόσοι θα συνετιστούν αν τα ρίξουμε όλοι στη ταχύτητα και πόσοι αν κάτσουμε όλοι να σκεφτούμε τα λάθη μας απο απροσεξία, αλλά το χειρότερο, απο νοοτροπία;

Reaction score
4.197
Aν κάποιος ανοίξει τη 10η σελίδα των περισσοτέρων νημάτων, διαβάσει τις αναρτήσεις και μαντέψει τον τίτλο του νήματος ή τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε, κερδίζει ''δισκάκι εποχής'' :D

ika

News
Reaction score
17.165
Αραγε, το πρόστιμο για απώλεια ζωής θα είναι και αυτό με εισοδηματικά κριτήρια στον ΚΟΚ?

Reaction score
181
Αραγε, το πρόστιμο για απώλεια ζωής θα είναι και αυτό με εισοδηματικά κριτήρια στον ΚΟΚ?
Δεν θα μιλήσω για την απώλεια ζωής αλλά για κάτι σχετικό αλλά πιο γενικό:

Θα προτιμούσα αν κάποιος πιαστεί να οδηγεί ενώ δεν έχει δίπλωμα (δεν μιλώ για αν το έχει ξεχάσει), να έχει τουλάχιστον 2ετή ποινή φυλάκισης και φυσικά να "μαυρίσει" το ποινικό του μητρώο εφ' όρου ζωής.
Αν πιαστεί για 2η φορά, πέραν της ποινής που θα είναι βαριά, να μην έχει δικαίωμα εσαεί έκδοσης οποιουδήποτε διπλώματος οδήγησης. Δηλαδή να βλέπει αυτοκίνητα και μηχανάκια και να μην μπορεί να τα οδηγήσει ποτέ...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.791
Παιδιά πιστεύετε ότι ΑΝ υπήρχε ένας νόμος, όπου μπορεί ο καθένας με αποδεικτικά στοιχεία, βίντεο ή φωτογραφία, να δείξει στην τροχαία ότι κάποιος έκανε παράβαση και ο παραβάτης τιμωρηθεί απλά και μόνο με τη φωτογραφία, θα είχε κάνει πολλούς να "προσγειωθούν" στην οδηγική συμπεριφορά τους;

Όταν κάποτε με "έπιασε" ένα φορητό ραντάρ στην Λητή που πήγαινα με 72 αντί για 50, στην τροχαία που με κάλεσαν απλά μου έδειξαν την φωτογραφία του ραντάρ που φαινόταν το αυτοκίνητο, η πινακίδα και τα πλήρη στοιχεία που καταγράφει το ραντάρ, δηλαδή ταχύτητα, ημερομηνία, ώρα, λεπτό και τοποθεσία.
Με ρώτησαν "είστε εσείς οδηγός εδώ; Το δέχεστε;"
Είπα ναι και έφυγα.
Πλήρωσα το πρόστιμο και τέλος.

Γιατί να μην υπάρχει παντού ένας "αστυνομικός" ή και περισσότεροι;
Ο καθένας από μας να γίνει "αστυνομικός", όλοι έχουμε μια κάμερα στο κινητό μας.

Π.χ. αυτή η φωτο από μόνη της γιατί να μην είναι αποδεικτικό για να φάει ένα πρόστιμο το ζώο που πάρκαρε έτσι;
142n.jpg

Χωρίς να εμπλακεί ο πολίτης όμως.
Να δίνεις την φωτό ή το βίντεο και να τιμωρείται ο παραβάτης.
Αν ξέρεις ότι σε κάθε σου μαλ@κία θα είναι κάποιος που μπορεί να σε "δώσει" σίγουρα θα το σκεφτείς πιο πολύ.
Διότι από παιδεία εμείς δεν παίρνουμε. Μόνο με το μαστίγιο καταλαβαίνουμε.
Ποια η γνώμη σας;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.279
Μου αρέσει η ιδέα!
Πάντα ήθελα να γίνω σπιουνος, ας είναι για καλό! :p

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.184
...

Π.χ. αυτή η φωτο από μόνη της γιατί να μην είναι αποδεικτικό για να φάει ένα πρόστιμο το ζώο που πάρκαρε έτσι;
View attachment 71043

Χωρίς να εμπλακεί ο πολίτης όμως.
Να δίνεις την φωτό ή το βίντεο και να τιμωρείται ο παραβάτης.
Αν ξέρεις ότι σε κάθε σου μαλ@κία θα είναι κάποιος που μπορεί να σε "δώσει" σίγουρα θα το σκεφτείς πιο πολύ.
Διότι από παιδεία εμείς δεν παίρνουμε. Μόνο με το μαστίγιο καταλαβαίνουμε.
Ποια η γνώμη σας;
Δεν ξέρω αν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο τέτοια φωτό, αλλ' αφ' ης στιγμής οι περισσότεροι έλληνες είναι γενικά στερημένοι, κόμπλες και διαζευγμένοι από τον ορθό λόγο -και ως εκ τούτου εκδικητικοί- η ΕΛΑΣ θα πρέπει να προσλάβει εμπειρογνώμονες για να ψαρεύει τις χαλκευμένες φωτό, τις φωτοσοπιές.

Reaction score
2.288
Eπίσης σε άλλες χώρες,όποτε ο πεζός εκφράζει...βούληση έστω,να διασχίσει τον δρόμο και εκτός διαβάσεων,ο οδηγός σταματά.
Αν το κάνουμε στην Ελλάδα,θα παίζουμε στην καλύτερη,μπουνιές με τον πίσω...
Εμενα παντως η κορη μου εφαγε προστιμο στην Γερμανια οταν διεσχισε δρομο εκτος διαβασης και αν δεν κανω λαθος ισχυει το ιδιο και αν διασχισεις διαβαση με κοκκινο ανθρωπακι.

Reaction score
1.183
α) διότι ο νόμος δεν δίνει δικαίωμα σε πολίτες να βεβαιώνουν παραβάσεις (και καλά κάνει διότι πολλοί θα (εφε)Βρίσκαν κάτι για όσους αντιπαθούν)
β) διότι δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ΕΧΕΙ παρκάρει και δεν προσπαθεί να παρκάρει ή δεν είναι σκημένος/η μέσα στο αυτοκίνητο να ψάχνει το χάπι για την πίεση που του/της έπεσε
γ) διότι δεν είναι υποχρεωμένη η αστυνομία να ερευνά αν έχει γίνει φωτοσοπιά σε κάθε καταγγελία.

Elementary my dear Watson.

D

Deleted member 23222

Guest
Εμενα παντως η κορη μου εφαγε προστιμο στην Γερμανια οταν διεσχισε δρομο εκτος διαβασης και αν δεν κανω λαθος ισχυει το ιδιο και αν διασχισεις διαβαση με κοκκινο ανθρωπακι.
Δεν ξέρω για την Γερμανία...
Ξέρω για την Ιταλία όμως.
Την βόρεια,γιατί στον νότο, μαύρο φίδι κολοβό που τον έφαγε τον πεζό...

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.509
Αρτέμης Σώρρας: υπόσχεται ασυλία σε μεθυσμένους οδηγούς αν είναι οπαδοί του

«Εσείς όσο πατάτε σε δύο βάρκες θα σας λιώσουνε, θα σου βουλιάξουν τη μία. ¨οταν έρχεσαι από εδώ, ούτε τράπεζα σου μιλάει, ούτε αστυνομία... Σε όποιες εκδηλώσεις έχουμε πάει, μεθυσμένοι φεύγουν οι μισοί, και η αστυνομία πιο κάτω κάνει αλκοτέστ. Λέει “Ελλήνων Συνέλευση...”. “Άντε φύγετε...» είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του, την ώρα που από κάτω οπαδοί του γελάνε με αυτά που λέει.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.584
19 κάμερες και δεν τον σταμάτησε κανείς, άραγε γιατί υπάρχουν και γιατί τις πληρώσαμε και τις πληρώνουμε????

Το έχω αναφέρει και αλλού, στο τιμόνι δεν ευρίσκετο το παλικάρι που σκοτώθηκε, αλλά ο Υπεύθυνος (αρμόδιος) υπουργός!

D

Deleted member 23222

Guest
Να σας πω κάτι που απλά υποψιάζομαι, μια και μιλάτε για κάμερες;;
Σήμερα δεν γνωρίζω, αλλά πριν μερικά (λίγα) χρόνια, θα αμφισβητούσα ευθέως ότι τον έχουν καταγράψει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007