Ανείπωτη τραγωδία σε πάρκινγκ, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.798
- παρατηρώ σε αυτό καθώς και σε άλλα μηνύματα αλλά και στην καθημερινότητά μας , σχόλια περί της τριτοκοσμικότητας της χώρας μας . Συμφωνώ και επαυξάνω , όμως σε κάποια θέματα που δεν ''περνούν από τα χέρια μας'' , καλό και δύσκολο είναι να προσαρμοζόμαστε και να προβλέπουμε την κακοτοπιά . . . ίσως γίνω σαφέστερος με το κάτωθι παράδειγμα :

- πρωτοξεκίνησα να οδηγώ στα 18 μου , εδώ αλλά βασικά στην Ιταλία που σπούδαζα τον περισσότερο καιρό , φυσικά και έφριττα με την κατάσταση στην χώρα μας , του δρόμους επί του θέματος , ύστερα από 36 χρόνια όμως δεν μου επιτρέπω να δικαιολογηθώ ότι γλιστράνε οι δρόμοι , το ξέρω και οφείλω να το προβλέψω , σαφώς και πρέπει να συνεχίσω να διαμαρτύρομαι όπως μπορώ αλλά η τέως εφηβική δικαιολογία περί ολισθηρής ασφάλτου , έχει λήξει προ πολλού

Reaction score
25.788
Κώστα δες λίγο καλύτερα το βιντεο

Μπορείς να συγκρίνεις την ταχύτητα του αυτοκινήτου με αυτήν των υπολοίπων που περνάνε λίγο πριν από απεναντι και λίγο μετά .
Η ταχύτητα σύγκρουσης είναι ήδη σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή των υπολοίπων οχημάτων που κάνουν χρήση της ευθείας και σχεδόν αδύνατο να πηγαίνουν με κάτω από 100 σε εκείνο το σημείο.

Επίσης ο δρόμος ξεκάθαρα βρεγμενός αν προσέξεις το τελευταίο όχημα που μαλλον κόβει για να δει τι έγινε προφανώς και αφήνει ίχνη νερού στην άσφαλτο.

Άρα χωρίς πολλά πολλά ταχύτητα οχήματος σίγουρα άνω των 150 και βρεγμένη άσφαλτος.

Αφήστε τα ντουβάρια και τα λάστιχα και τα κολλαρα της τουρμπίνας.
Από το μυαλό ξεκίνησαν όλα.

Προ 20ετιας ο πατέρας μου με όλους μας μέσα και με καμιά 60αρια χλμ πάτησε στη γιουγκοσλαβία ένα μεταλλικο κομμάτι που του σκισε το πίσω αριστερό λαστιχο σε αριστερή στροφή. Πέσαμε πάνω σε ένα γιουγκο με 5 άτομα μέσα που πήγαινε με άλλα τόσα χονδρικά δηλαδή πάνω από 100χαω το σύνολο.
Το γιουγκο έγινε ρημάδι το ωμέγα πήγε και χαντάκι αλλά επισκευαστηκε ενώ κανένας εκ των 9 δεν έπαθε κάτι πέραν ελαφριων τραυματισμών.
Με 100 χαω σχετική ταχύτητα και παθητική προστασία δεκαετίας 80 στην καλύτερη.
Μόνο και μόνο από αυτό μπορώ άνετα να συμπερανω και με μεγάλη ασφάλεια ότι η ταχύτητα κατά την επαφή ήταν σημαντικά μεγαλύτερη απο τα 100 και τα 120 και σίγουρα η ταχύτητα της αστοχίας αρκετά μεγαλύτερη.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.742
αν και συμφονω με διαφορες διατυπωσεις, ενας γενικος (αγραφος) κανονας ειναι (ήταν στα χρονια που ειμουν πιτσιρικας..5-10 χρονων.. και με ενδιεφερε η αυτοκινηση..σαν μελετη κοκ ) οτι δεν δανειζομαστε αυτοκινητα αλλου.

D

Deleted member 23222

Guest
Ένα άλλο που μου κάθεται άσχημα είναι αυτό που διαβάζω περί "νεόπλουτων". Η οικογένεια Βακάκη έχει μεγάλο παρελθόν. Ο παππούς του νεκρού ήταν ο ιδρυτής της μεγαλύτερης βιομηχανίας παιχνιδιών στην Ελλάδα, της γνωστής στους μεγαλύτερους El Greco. Ο πατέρας του τριάντα χρόνια μετά δημιούργησε τα Jumbo.

Το μόνο σίγουρο για το δυστύχημα είναι ότι η υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασίασε το καταστροφικό αποτέλεσμα του όποιου αιτίου το προκάλεσε. Ναι, φταίει ο (νεκρός) νεαρός. Όλα τα υπόλοιπα ηθικοπλαστικά του "λαϊκού δικαστηρίου" είναι περιττά.

Μακάρι το τραγικό συμβάν να γίνει μάθημα για όλους εμάς τους οδηγούς που κάνουμε μικρές ή μεγάλες παραβάσεις, αλλά όπως κάθε φορά θα ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου μέχρι να μας "ταρακουνήσει" το επόμενο.
Συμφωνώ στο 100%...
Το ξεχειλώσαμε,ένα ομολογουμένως "διαβολικό" δυστύχημα...

Ζωή σε εμάς...
[DOUBLEPOST=1488292164][/DOUBLEPOST]
αν και συμφονω με διαφορες διατυπωσεις, ενας γενικος (αγραφος) κανονας ειναι (ήταν στα χρονια που ειμουν πιτσιρικας..5-10 χρονων.. και με ενδιεφερε η αυτοκινηση..σαν μελετη κοκ ) οτι δεν δανειζομαστε αυτοκινητα αλλου.
Toυ μπαμπά του πήρε...

Reaction score
27.425
Επίσης ο δρόμος ξεκάθαρα βρεγμενός αν προσέξεις το τελευταίο όχημα που μαλλον κόβει για να δει τι έγινε προφανώς και αφήνει ίχνη νερού στην άσφαλτο.
ΟΠΟΤΕ Ο ΒΛΑΞ-ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΕΓΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΜΕ

200 ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.798
. . . Και ήταν και ένα R8 από πίσω του που πρέπει να πατιόντουσαν», πρόσθεσε, δίνοντας νέα διάσταση στην τραγωδία.

. . . Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από εκείνο που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, φαίνεται, λίγο μετά τη σύγκρουση, να περνά από το σημείο της τραγωδίας ένα Audi R8.

http://www.enikos.gr/society/502114...nito-gia-to-opoio-milise-o-tragikos-pateras-p

- πάντως αυτό στη φωτό μοιάζει με R8 . . .

. . . το οποίο εάν όντως ''μουσούδιασε'' την porsche έχει τις ευθύνες του ( ο οδηγός του δηλ )

- το βίντεο :

http://www.newsit.gr/ellada/Troxaio...kontres-me-tin-moiraia-Porsce-pics-vid/703437

http://www.protothema.gr/greece/article/658159/ekane-kodres-me-ena-audi-r8-i-moiraia-porsche/

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.742
Συμφωνώ στο 100%...
Το ξεχειλώσαμε,ένα ομολογουμένως "διαβολικό" δυστύχημα...

Ζωή σε εμάς...
[DOUBLEPOST=1488292164][/DOUBLEPOST]

Toυ μπαμπά του πήρε...
Ναι δεν εχω θεμα εφ οσων ο γιος γνωριζει (κατανοει υπο την εννοια του σέβεται κ αναποδα) το αυτοκινητο .. η ξαδερφος ή ή κολητος..ή οτιδηποτε.. ; )
Ειπε η μαιμου που κοιταει στο αυτοκινητο μονο το χρωμα..(μπλε κ στη θαλασσα)

Reaction score
8.350
επρεπε κάθε μερα στη πρωτη σελιδα να βαζουν οσους σκοτώθηκαν την προηγούμενη σε τροχαίο.
Αμα βλεπει ο κόσμος κάθε μερα νεκρούς ,ισως ευαισθητοποιηθεί ,να γινει κατι για αυτη την κατάσταση.
Αυτο το ατύχημα εγινε θεμα γιατι ξερουμε τους νεκρους.Αυτους τους 12 που σκοτώθηκαν χτες δεν τους ξερει κανενας και κανενας δεν θ ασχοληθεί.

D

Deleted member 23222

Guest
Ναι δεν εχω θεμα εφ οσων ο γιος γνωριζει (κατανοει υπο την εννοια του σέβεται κ αναποδα) το αυτοκινητο .. η ξαδερφος ή ή κολητος..ή οτιδηποτε.. ; )
Ειπε η μαιμου που κοιταει στο αυτοκινητο μονο το χρωμα..(μπλε κ στη θαλασσα)
Eγώ όταν έπαιρνα το αμάξι του πατέρα μου (όχι Πόρσε δυστυχώς,αλλά Κορόλα - σκοτώστρα) του πινα το αίμα,γιατί με ταλαιπωρούσε μέχρι να μου το δώσει...αν είσαι πιτσιρικάς,εν πολλοίς σε φυλάει ο Θεός...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.991
378 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία το α' εξάμηνο του 2016 -Οι κυριότερες αιτίες

Ποιες είναι όμως οι κυριότερες αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων

Σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία της Τροχαίας για το πρώτο εξάμηνο του 2016, προηγείται η απόσπαση της προσοχής του οδηγού με 24 περιστατικά, ενώ ακολουθούν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα με 22, περιστατικά που σχετίζονται με πεζούς 16, παραβίαση προτεραιότητας 12, υπερβολική ταχύτητα 8, αίτια σχετικά με τους δρόμους και τον καιρό 8, αντικανονικό προσπέρασμα 4, παραβίαση σηματοδότη 4, ενώ άλλα 108 αίτια σχετίζονται με τους οδηγούς.

Οσον αφορά στις ηλικίες των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας για το 2015, οπότε έχασαν τη ζωή τους συνολικά 789 άτομα, οι περισσότεροι ήταν μεγαλύτεροι των 55 ετών σε 291 περιστατικά. Ακολουθούν οι ηλικίες 26-35 ετών σε 126 περιστατικά, 36-45 ετών σε 122 περιστατικά, 18-25 ετών σε 117 περιστατικά, 46-55 ετών σε 108 περιστατικά και 0-17 ετών σε 25 περιστατικά.
Από τα 739 τροχαία που συνέβησαν το 2015, τα 265 αφορούν σε σύγκρουση, τα 248 σε εκτροπή, τα 129 σε παράσυρση πεζού, τα 74 σε πρόσκρουση, τα 19 σε ανατροπή και τα 4 σε πτώση από όχημα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Οσοι αγαπάμε τα αυτοκινητα έχουμε κάνει τις μαλακιες μας .....Ο Λ Ο Ι.........
Ειμασταν τυχεροί
Εγω το εκλεβα από τα 14 και εκανα βολτες στην Ν.Σμυρνη τα αγρια μεσάνυχτα .Δεν το πλακωνα μεν...αλλά την παρανομια μου την εκανα ,ευτυχως δεν μου έλαχε :unsure:

Reaction score
1.656
Οσοι αγαπάμε τα αυτοκινητα έχουμε κάνει τις μαλακιες μας .....Ο Λ Ο Ι.........
Ειμασταν τυχεροί
Εγω το εκλεβα από τα 14 και εκανα βολτες στην Ν.Σμυρνη τα αγρια μεσάνυχτα .Δεν το πλακωνα μεν...αλλά την παρανομια μου την εκανα ,ευτυχως δεν μου έλαχε :unsure:
Υπάρχει η μαλακία, υπάρχει και Η ΜΑΛΑΚΙΑ. Προφανώς ο κρετίνος οδηγός υπέπεσε στη δεύτερη.

Διαφωνώ με τα στερεότυπα. Δεν κάνουν όλοι μαλακίες, δεν πίνουν όλοι και οδηγούν για "μαγκιά", δεν κλέβουν όλοι το αμάξι του μπαμπά, δεν γίνονται όλοι "κόκκαλο" (με κομπασμό και χαρά για το κατόρθωμα) και τελικά "δεν τα φάγαμε όλοι μαζί" για να πληρώσουμε τα σπασμένα "όλοι μαζί" με τον κάφρο υιό του κάθε καβαλημένου.

Πριν 2 εβδομάδες (το λέω αληθινά) έτυχε να συναντήσω κάτοικο βορείων προαστίων. Μιλήσαμε για την οδική συμπεριφορά (προσπαθώ να μάθω στην κοπέλα μου να οδηγεί αυτή την περίοδο, φοβερή δοκιμασία! ειδικά όταν οι φίλες της λένε: "πάρτο και μη φοβάσαι, θα του πάρεις τον αέρα και θα μάθεις") και μου είπε: "εμείς στα βόρεια προάστια έχουμε δύο μεγάλους κινδύνους και φοβάμαι για την πεζή κόρη μου. Ο πρώτος είναι οι γυναίκες με τις Καγιέν. Παίρνουν το μεγάλο τζιπ του συζύγου και δεν βλέπουν τίποτα, ούτε μπορούν να το κουμαντάρουν. Ο άλλος κίνδυνος είναι την περίοδο των Χριστουγέννων. Έρχονται όλοι οι πιτσιρικάδες από το εξωτερικό καυλωμένοι και οδηγούν χωρίς αύριο". Γελάσαμε τότε, κλαίνε τόσοι άνθρωποι τώρα.

Είδα την ανακοίνωση της οικογένειας Βακάκη. Ούτε ένα συγνώμη για την οικογένεια που ξεκλήρισε άδικα ο γιός τους. Και πολύ εγωπάθεια. Τι να πει δηλαδή το θύμα που του σκότωσαν την οικογένεια;;; Η ανακοίνωση:

Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.788
Για να ξεφύγω λίγο, θα ήθελα να σχολιάσω τα σχόλια των δημοσιογράφων της TV που έτυχε να ακούσω.

"Η πολυτελές πόρσε"
"Το πολυτελής αυτοκίνητο"

Μα τόσο αγράμματη είναι η νέα γενιά δημοσιογράφων;

Edit:
Μα τόσο αγράμματοι είναι οι νέα γενιά δημοσιογράφων;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.991
Διαφωνώ με τα στερεότυπα. Δεν κάνουν όλοι μαλακίες, δεν πίνουν όλοι και οδηγούν για "μαγκιά", δεν κλέβουν όλοι το αμάξι του μπαμπά, δεν γίνονται όλοι "κόκκαλο" (με κομπασμό και χαρά για το κατόρθωμα) και τελικά "δεν τα φάγαμε όλοι μαζί" για να πληρώσουμε τα σπασμένα "όλοι μαζί" με τον κάφρο υιό του κάθε καβαλημένου.

Πριν 2 εβδομάδες (το λέω αληθινά) έτυχε να συναντήσω κάτοικο βορείων προαστίων. Μιλήσαμε για την οδική συμπεριφορά (προσπαθώ να μάθω στην κοπέλα μου να οδηγεί αυτή την περίοδο, φοβερή δοκιμασία! ειδικά όταν οι φίλες της λένε: "πάρτο και μη φοβάσαι, θα του πάρεις τον αέρα και θα μάθεις") και μου είπε: "εμείς στα βόρεια προάστια έχουμε δύο μεγάλους κινδύνους και φοβάμαι για την πεζή κόρη μου. Ο πρώτος είναι οι γυναίκες με τις Καγιέν. Παίρνουν το μεγάλο τζιπ του συζύγου και δεν βλέπουν τίποτα, ούτε μπορούν να το κουμαντάρουν. Ο άλλος κίνδυνος είναι την περίοδο των Χριστουγέννων. Έρχονται όλοι οι πιτσιρικάδες από το εξωτερικό καυλωμένοι και οδηγούν χωρίς αύριο". Γελάσαμε τότε, κλαίνε τόσοι άνθρωποι τώρα.
Διαφωνείς με τα στερεότυπα αλλά την μπηχτή την πέταξες για τα Β.Π. :)

ika

News
Reaction score
17.134
......
Είδα την ανακοίνωση της οικογένειας Βακάκη. Ούτε ένα συγνώμη για την οικογένεια που ξεκλήρισε άδικα ο γιός τους. Και πολύ εγωπάθεια. Τι να πει δηλαδή το θύμα που του σκότωσαν την οικογένεια;;; Η ανακοίνωση:

Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.
για να μη πάρει και θάρρος και απαιτεί και αποζημιώσεις....

Reaction score
27.425

Reaction score
27.425
ΤΟ ΤΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ...

"ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ...'

ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.....:D
[DOUBLEPOST=1488310328][/DOUBLEPOST]ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΧΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ.....

M+S ΦΙΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ V..........

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΑΡΑΧΩΒΑ.

10ETΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ....

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΣΤΙΧΟ....

ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ....

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.295
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale