Ανείπωτη τραγωδία σε πάρκινγκ, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Reaction score
8.350
Το ότι ασχολούνται είναι κατά βάση ΚΑΛΟ. Όποιο και να είναι το κίνητρο, να έχουν κάτι να πούνε, να έχουν κάτι να "πουλήσουν" το ότι υπάρχει στις παρέες κουβέντα για τα τροχαία ατυχήματα είναι μια πρώτη καλή κίνηση.
.
εξαρτάται.Αν φαινεται ότι οποιος δεν εχει Πόρσε η είναι ο Παντελιδης,αλλα είναι καποιος αγνωστος ηλίθιος που πηρε στο λαιμο του καποιον, τοτε δεν ασχολούμαστε,διαιωνίζεται το πρόβλημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.201
"Μεταξύ 25 και 35 μέτρων. Εάν είναι 25 μέτρα, τότε η ταχύτητα ήταν 110 χλμ/ώρα, εάν είναι 35 μέτρα, τότε η ταχύτητα ήταν 150 χλμ."

Δεν είναι λάθος οι πρόχειροι αυτοί υπολογισμοί από το βίντεο. Με λάστιχο 11 ετών, θα περίμενα ανετως σκάσιμο και στα 100χλμ/ω, προφανώς ήταν παρατημένο το όχημα. Ο καπνός από πίσω δείχνει ότι το πίσω λάστιχο μάλλον έσκασε, κι αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο στην 4-κουνα 911. Άμα σκάσει και πας στα πλάγια, δε κόβεις σχεδόν καθόλου ταχύτητα. Με 130-140 που πάμε όλοι στην εθνική, θέλουμε 150μετρα με πλακωμενα φρένα για να σταματήσουμε, με πλαγιολισθηση σε 3 ρόδες είσαι χωρίς φρένα, πας σφαίρα κανονικά.

Τείνω στο να αποδώσω το χαρακτηρισμό "δολοφόνος" σε αυτόν που ήταν υπεύθυνος συντήρησης του 911 και που έδωσε το αυτοκίνητο να το οδηγήσει το παιδί, με λάστιχα 11 ετίας. Καλύτερα να το πυροβολούσε το παιδί ανάμεσα στα μάτια.
Αν επιβεβαιωθεί ότι το παιδί που οδηγούσε, πήγαινε με 150, για μένα πλέον θα είναι ένα αθώο παιδάκι.
Σε τέτοιο δρόμο το όριο είναι 130 και τα 15-20χλμ παραπάνω είναι εντός των πλαισίων του νόμου, κι όποιος ανάμεσά μας που ξέρει από αυτοκίνητα θα πει ότι με 911 στην ευθεία θα πήγαινε μόνο μέχρι τα 130 κι όχι 140-150 γιατί 130 λέει η ταμπέλα, προφανώς λέει υποκρισίες.

Αν βέβαια το παιδί κυνηγούσε να πιάσει τελική, και ήταν στα 250 που λένε κάποιοι, ασχέτως λάστιχου, όλη η ευθύνη του πολύνεκρου θα οφείλει να αποδοθεί στην υψηλή ταχύτητα και στον δολοφόνο οδηγό.

Βεβαίως κι έτσι να είναι, δεν είναι ο μόνος δολοφόνος με το τιμόνι. Κάθε μέρα γίνονται τα ίδια. Ιχ, φορτηγά, λεωφορεία, τροχαία να θες.
Βγαίνουν από το δρόμο, πέφτουν σε χαντάκια, σε ποτάμια, ο,τι να'ναι, άγρια φύση οχημάτων έχουμε καταντήσει, κυκλοφορούν οπουδήποτε..

FB_IMG_1488248361009.jpg

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Ο Καπιταλιζμός φταίει ....στην ΕΣΣΔ δεν θα συνεβαινε γιατι δεν ειχαν Πορσε αλλά Ζαζ και ηταν συνειδητοποιημενοι οι οδηγοί
Ολα τα άλλα που γραφονται εδώ και αλλού ειναι εκ του πονηρού για να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα πραγματικα προβλήματα του

Reaction score
447
Να πω άλλη μια λαλακία;; Έχουν δει αρκετά τα μάτια μου, και έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος) τα μικρομεσαία honda ήταν και είναι από τα πιο "χάρτινα" αμάξια της αγοράς, σε παθητική ασφάλεια.
Ποτέ μου δεν τα χώνεψα!

Reaction score
30.456
Σιωπω......>:(
Ο Καπιταλιζμός φταίει ....στην ΕΣΣΔ δεν θα συνεβαινε γιατι δεν ειχαν Πορσε αλλά Ζαζ και ηταν συνειδητοποιημενοι οι οδηγοί
Ολα τα άλλα που γραφονται εδώ και αλλού ειναι εκ του πονηρού για να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα πραγματικα προβλήματα του
Εκκωφαντική σιωπή...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.562
Γράφουμε, γράφουμε, λέμε την γνώμη μας κλπ. Όμως ένας είναι ο υπεύθυνος, η εκάστοτε κυβέρνηση! Η οποία υποτίθεται ότι εκλέγεται για να ελέγχει την σωστή εφαρμογή των νόμων.
Έχετε δει τα τελευταία χρόνια εφόδους, ελέγχους τακτικούς ή έκτακτους. Πλήρης αδιαφορία παντού. Παντελές ενδιαφέρον για τα κοινά. Η μόνη μέριμνα της (τους) είναι το γάντζωμα στην "καρέκλα". Κάθε βράδυ καμαρώνουν και χαίρονται που βγάλανε την ημέρα σαν βουλευτές! Κάθε ημέρα προσθέτουν: 341 ημέρες 31/10/2016, 342 ημέρες 01/11/2016 .....

Αυτό διαφαίνεται σε κάθε συζήτηση - αναφορά τους....είτε αφορά την οικονομία, είτε την κυριαρχία, είτε όλα τα παραπάνω! Και το ΛΑΘΟΣ μας (το δικό μας) είναι πάντα το ίδιο: Μα και οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Εκκωφαντική σιωπή...
Εχεις χασει καθε αισθηση χιουμορ η εισαι παρα πολύ πιεσμενος από την ζωή σου
Οπως και ναχει δεν προτιθεμαι να το απλώσω ...οτι καταλαβαινεις η οτι νοιώθεις .Δεν ειμαστε δα και "παντρεμενοι" ,απλα συνυπάρχουμε σε ενα καφενέ .

Reaction score
27.425
. . . Και ήταν και ένα R8 από πίσω του που πρέπει να πατιόντουσαν», πρόσθεσε, δίνοντας νέα διάσταση στην τραγωδία.

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟΝ....

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ.....

D

Deleted member 23222

Guest
Τίποτα από όσα έγραψε δεν είναι ψέματα . Το παιδί μπορείς να το σκοτώσεις μέσα στην πόλη με 50 χαω, το μωρό με 40 χάω μπορεί να φύγει από την αγκαλιά της μάνας του και να βρεθεί στο απέναντι κτήριο. Όσο περισσότερα τα χαω τόσο μεγαλύτερη η ζημιά.

Ο εν λόγω κύριος είναι ο ΜΟΝΟΣ που με τον δικό του γλαφυρό τρόπο καταδικάζει την Ελληνική νοοτροπία αντιμετώπισης της οδικής ασφάλειας. Σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα φέρνει το παράδειγμα του μπασκεμπολίστα για να μας δίξει ότι και με λίγα χαω γίνεται το κακό όχι βέβαια για να δικαιολογήσει την υπερβολική (σχετική) ταχύτητα.

Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά , εγώ έχω κάθε χρόνο 230 περίπου που πρέπει να τα κάνω καλύτερους ανθρώπους, κάθε μέρα να πάρουν και κάτι παραπάνω. Όμως κάθε μέρα το πρωί ελάχιστοι γονείς ( 2 στους 10) φοράνε οι ίδιοι ζώνη και σχεδόν κανένας μαθητής στο πίσω κάθισμα.

Σήμερα το πρωί έγινε θέμα στο σύλλογο και ο διευθυντής πρότεινε να φέρουμε τον Ιαβέρη στο σχολείο να μιλήσει στα παιδιά.

Αυτό που πρότεινα είναι να έρχονται 2-3 τροχονόμοι κάθε πρωί στην αρχή να ενημερώνουν και μετά να γράφουν κλήσεις στους γονείς που δεν φοράνε ζώνη και δεν βάζουν ζώνη στα παιδιά τους. Όταν συνετιστούν οι γονείς, όταν οι γονείς γίνουν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τα παιδιά τους έστω και με τον φόβο του νόμου, τότε τα παιδιά θα γίνουν ασυνείδητα καλύτεροι οδηγοί. Και μετά να φέρουμε τον οποιοδήποτε στους γονείς.

Καλό είναι να μην ψάχνουμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε αυτόν που κάνει κάτι, τις ευθύνες που έχουμε εμείς που δεν κάνουμε κάτι για το γενικό καλό. Αλήθεια πόσοι από εμάς είμαστε εθελοντές αιμοδότες . Το απλό αιματάκι λέω όχι τον μυελό των οστών η αιμοπετάλια κτλ ? Πόσοι αναγνωρίζουμε την ύπαρξη των ατόμων που ξεχωρίζουν και η "δουλειά τους" είναι να προσπαθούν κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας ?
Τα πάντα μπορούν να συμβούν και με το κάθε τι...άνθρωποι έχουν σκοτωθεί πέφτοντας από καρέκλα,κι άλλοι έζησαν πέφτοντας από μπαλκόνια ή αυτοπυροβολούμενοι στο στόμα...

Φυσικά και χρειάζεται εκπαίδευση ο κόσμος,αλλά δεν χρειάζεται τρομοκρατία,αλλά γνώση και ίσως λίγο μεράκι για ένα εργαλείο που τον μεταφέρει από το σημείο Α στο Β.
Θα προτιμούσα το παιδί μου να μάθαινε κάρτ,παρά τις ανοησίες που τρομοκρατούν ,κι ο φόβος είναι χειρότερος σύμβουλος,ακόμα κι από την αυτοπεποίθηση...
Ατυχήματα και μάλιστα πολύνεκρα,έχουν συμβεί και με Κορόλα που έπεσε σε στάση με 20χλμ κλπ κλπ.

Στην ευθεία των Θηβών ,το να πηγαίνει μια Πόρσε GT2 με 200 χλμ είναι σαφέστατα κολάσιμη παραβίαση του ΚΟΚ,αλλά αυτό το αυτοκίνητο,μπορεί να τα πηγαίνει άνετα...πολύ άνετα.

Reaction score
30.456
Εχεις χασει καθε αισθηση χιουμορ η εισαι παρα πολύ πιεσμενος από την ζωή σου
Ενδεχομένως να ισχύουν και τα δύο. Θα το συζητήσω με τον γιατρό μου και θα σε ενημερώσω. Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Οπως και ναχει δεν προτιθεμαι να το απλώσω
Καλά κάνεις. Μόνο ο τραχανάς και η μπουγάδα χρειάζονται άπλωμα.

οτι καταλαβαινεις η οτι νοιώθεις
Καταλαβαίνω και νοιώθω πως "οι εποχές των φιλικών χτυπημάτων στην πλάτη έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και κάθε δήλωσει θα λαμβάνει άμεσα την απάντησή της".... (ρε ποιος το είχε πει αυτό ,σπάω το κεφάλι μου..)

Δεν ειμαστε δα και "παντρεμενοι" ,απλα συνυπάρχουμε σε ενα καφενέ .
Αστειεύεσαι τώρα? Τι παντρεμένοι ,ούτε μέχρι το σύμφωνο συμβίωσης δεν φτάσαμε.

Παρεμπιπτόντως ,επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για την υγεία σου ,πρόσεξε λίγο τον δείκτη σου γιατί κοντεύει να πάθει εξάρθρωση από το κούνημα.:wink:

evl

Reaction score
464
Με αφορμή το τραγικό συμβάν:
Στην αμερική (που τα αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης αφθονούν) ταχυτητες πάνω από 100mph στο highway σε στέλνουν κατευθείαν στον εισαγγελέα και ίσως φυλακή (αφηστε τα πρόστιμα και τις ποινές κυκλοφορίας).
Το speeding για πάνω απο 150mph θεωρειται κακουργημα σε μερικές πολιτειες
Απλά πράγματα, δεν έχει δικαιολογιες, οδηγω ασφαλές αμαξι, ή οδηγω στην έρημο και είμαι μόνος σε τεσσερις λωρίδες δρομο.
Όπως είσαι, έφυγες για μέσα

http://www.drivinglaws.org/resource...aims/is-driving-over-100-mph-a-felony-offense

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.798
Να πω άλλη μια λαλακία;; Έχουν δει αρκετά τα μάτια μου, και έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος) τα μικρομεσαία honda ήταν και είναι από τα πιο "χάρτινα" αμάξια της αγοράς, σε παθητική ασφάλεια.
Ποτέ μου δεν τα χώνεψα!
- νομίζω πως μπερδεύεις την παθητική ασφάλεια με την κρουστική αντοχή της λαμαρίνας

- πλέον ο σκοπός είναι να τσαλακώνεται προοδευτικά το αμάξωμα έτσι ώστε να αποφορά όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια , και να μεταφέρει όσο λιγότερο απ΄ αυτή στον κλωβό των επιβατών

- καλύτερα να πληρώνουμε τον φανοποιό , παρά τον ορθοπεδικό

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.993
Ένα άλλο που μου κάθεται άσχημα είναι αυτό που διαβάζω περί "νεόπλουτων". Η οικογένεια Βακάκη έχει μεγάλο παρελθόν. Ο παππούς του νεκρού ήταν ο ιδρυτής της μεγαλύτερης βιομηχανίας παιχνιδιών στην Ελλάδα, της γνωστής στους μεγαλύτερους El Greco. Ο πατέρας του τριάντα χρόνια μετά δημιούργησε τα Jumbo.

Το μόνο σίγουρο για το δυστύχημα είναι ότι η υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασίασε το καταστροφικό αποτέλεσμα του όποιου αιτίου το προκάλεσε. Ναι, φταίει ο (νεκρός) νεαρός. Όλα τα υπόλοιπα ηθικοπλαστικά του "λαϊκού δικαστηρίου" είναι περιττά.

Μακάρι το τραγικό συμβάν να γίνει μάθημα για όλους εμάς τους οδηγούς που κάνουμε μικρές ή μεγάλες παραβάσεις, αλλά όπως κάθε φορά θα ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου μέχρι να μας "ταρακουνήσει" το επόμενο.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.304
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale