Ανείπωτη τραγωδία σε πάρκινγκ, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

D

Deleted member 23222

Guest
Η γόμα δηλαδή των χειμερινών ,δεν επηρεάζεται απλά με τα χρόνια?
Που το λέει αυτό?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Τον συνοδηγο της Πορσε τον ηξερα από μωρό .......ειχε παιξει στο σπίτι μας με τις κορες μου πολλές φορές ....:(
Α ρε Μάνο , επιτέλους και μπράβο σου.

Ήταν λες και δεν είχε μάνα αυτό το παιδί...

Reaction score
36
Αυτά ναι!

Αλλά η όλη ιστορία με ταξικά και άλλες παπάτζες , είναι για γέλια.
Σόρρυ καλέ μου άνθρωπε αλλά μετά την παιδεία -ανύρπακτη στο θέμα που συζηταμε-το να μην έχεις φράγκα να αλλάξεις ενα σετ λάστιχα ή να συντηρέις το όχημα σου ειν και αυτό μέρος του προβλήματος.

Πήγα να σκοτωθώ λόγο καμμένων λαστίχων με 30χλμ όταν σε νερά με σήκωσε και με πέταξε στην απέναντι.Δολοφόνος θα ήμουν και γω γιατί γνώριζα αλλά δεν φανταζώμουν πως ακόμα κ με λίγα χλμ η μαλακία μπορεί να παιχτεί.Φράγκα δεν είχα να τα αλλάξω και έπρεπε να ταξιδέψω.

Το αμάξι ειν εργαλείο για πολλούς σε πάει στην δουλειά σου ,περνάς ώρες μέσ σε αυτό και πρέπει όλοι πέρα απο την στέγη την εργασία κ την θέρμαση να έχεις λεφτά για να το συντηρείς για να μειώσεις το ποσοστό της στραβής.

Όλα το ρόλο τους παίζουν αλλά όσο κοιτάμε αλλού τόσο λύση δεν θα ρθει.

Reaction score
27.474
Η γόμα δηλαδή των χειμερινών ,δεν επηρεάζεται απλά με τα χρόνια?
Που το λέει αυτό?
AYTH EINAI HΔΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ

"ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΗ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΣΕ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΑΝΕ

ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΤΕΓΝΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΙΝΑΙ

ΘΟΡΥΒΩΔΗ ΒΕΝΖΙΝΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.

ΥΓ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.754
Για πέλμα κυρίως.

Εδώ ήταν ειδική περίπτωση γιατί έβαλαν τα χειμερινά ή για τον κακό καιρό του Δεκ-Ιαν ή μήπως έχει χιόνι ο δρόμος του βουνού (δεν είχε).
Απο τους ελάχιστους που βάζουν χειμερινά στη νότια Ελλάδα, κανείς δεν ασχολείται με την παλαιότητα των λαστίχων αφού είναι για 2 μήνες το χρόνο.

Πιθανόν να μην το γνώριζε καν ο οδηγός.
Θενξ Ζ. ..ετσι ακουστηκε .. δεν νομιζω να μπηκε καποιος στο κοπο να αλλαξει λαστιχα για ενα Σαββατοκυριακο.. και να τοποθετησε τα προ-10-ετιας .. ;-D
επειδη δεν βλεπω τιβι...πολλα χρονια.. δεν εχω ακουσει ευτυχως τον παραλογισμο..οτι εχω δει απο το τουιτερ..(και ουτε σερβαιβορ βλεπω)...
Life sucks too much to watch τι βι..

Reaction score
181
Παίδες μιας και αναφέρθηκαν οι συμπεριφορές σε διαβάσεις να ξέρετε πως δεν παιζόμαστε ως λαός με τίποτα:

Εδώ στη Βέροια το 95% των οδηγών κοκαλώνει στις διαβάσεις.
Τελαυταία όμως οι πεζοί έχουν αποθρασυνθεί.
Πετάγονται απ' όπου ναναι (εκτός διαβάσεων φυσικά) και απαιτούνε από τους οδηγούς να σταματάνε απίκο...
Ή ενώ έχουν ευθέια πορεία στο πεζοδρόμιο ξαφνικά στρίβουν και ορμάνε στη διάβαση χωρίς καν να ελέγχξουν το δρόμο ή να δώσουν μια προειδοποίηση στον εποχούμενο για την πρόθεσή τους!

Έχουν ήδη γίνει μερικές παρασύσρσεις πεζών ευτυχώς ανάξιες λόγου.
Αλλά καποια στιγμή θα γίνει το κακό.

Δεν ξέρω ρε παιδιά τι έχουμε πάθει... πραγματικά.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.995
Πετάγονται απ' όπου ναναι (εκτός διαβάσεων φυσικά) και απαιτούνε από τους οδηγούς να σταματάνε απίκο...
Ή ενώ έχουν ευθέια πορεία στο πεζοδρόμιο ξαφνικά στρίβουν και ορμάνε στη διάβαση χωρίς καν να ελέγχξουν το δρόμο ή να δώσουν μια προειδοποίηση στον εποχούμενο για την πρόθεσή τους!
Ααα, εμείς τους έχουμε σούζα. Κανείς δεν τολμάει να περάσει. :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.026
Παίδες μιας και αναφέρθηκαν οι συμπεριφορές σε διαβάσεις να ξέρετε πως δεν παιζόμαστε ως λαός με τίποτα:

Συνήθως, ο οδηγός που δεν σταματάει στις διαβάσεις πεζών, είναι ο ίδιος που ρίχνει Παναγίες όταν ως πεζός δεν γίνεται σεβαστός από τους άλλους οδηγούς. Δεν παίζει ρόλο ο τρόπος μετακίνησης στη συμπεριφορά. Μόνο το "ξέρεις ποιος είμαι 'γω;"

D

Deleted member 23222

Guest
Συνήθως, ο οδηγός που δεν σταματάει στις διαβάσεις πεζών, είναι ο ίδιος που ρίχνει Παναγίες όταν ως πεζός δεν γίνεται σεβαστός από τους άλλους οδηγούς. Δεν παίζει ρόλο ο τρόπος μετακίνησης στη συμπεριφορά. Μόνο το "ξέρεις ποιος είμαι 'γω;"
Eπίσης σε άλλες χώρες,όποτε ο πεζός εκφράζει...βούληση έστω,να διασχίσει τον δρόμο και εκτός διαβάσεων,ο οδηγός σταματά.
Αν το κάνουμε στην Ελλάδα,θα παίζουμε στην καλύτερη,μπουνιές με τον πίσω...

Reaction score
181
Χαχα. Τις προάλλες πήγα στη Λαμία. Συνηθησμένος από την πόλη μου σταματούσα στις διαβάσεις. Έφαγα μπολικα κορναρίσματα από τους πίσω και ανάλογα καντήλια... Είχα βέβαια το νου μου μην με κοπάνησει κάποιος.
Οι δε πεζοί μερικοί με κοιτούσαν σα να είμαι ούφο, άλλοι δεν το πίστευαν και άλλοι με χαιρετούσαν ικανοποιημένοι.

Είμαστε για γέλια (κλαψ...)

Reaction score
447
Άσχετο... Φίλε TIGERGREG στο πληκτρολόγιο σου δεν δουλεύει το CAPS LOCK;;;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.509

Απιστευτο οτι υπαρχει πολη στην Ελλαδα που συμβαινει αυτο!! Μονο στο εξωτερικο το εχω δει !!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.892
Απιστευτο οτι υπαρχει πολη στην Ελλαδα που συμβαινει αυτο!! Μονο στο εξωτερικο το εχω δει !!
[off topic mode on] και έχουν και ένα πολύ καλό εστιατόριο που έφαγα προχθές, εξαιρετικό!
12 γράδα
[off topic mode of]

Reaction score
25.817
Και στα Τρίκαλα πολιτισμός μια φορά ξεχάστηκα και δεν σταμάτησα στην διάβαση και ένιωθα σαν να δειχνάνε όλοι το γίδι τον αθηναιο (ενώ καθημερινά παρακαλάω τους πεζούς να περάσουν στη διαβαση)

Βαρεθηκα παρεπιπτωντως αυτή τη παπατζα με τη φορολογία και την ενεργητική ασφάλεια.
Κατηγορηματικα αυτήν την εποχή υπάρχουν ελάχιστα αυτοκίνητα σε αυτή τη χώρα που αν συντηρηθουν στοιχειωδώς σωστά δεν παρέχουν επαρκεστατη ενεργητική ασφάλεια
Δε ζούμε στη 10ετια του 80 πλέον

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.279
AYTH EINAI HΔΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ

"ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΗ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΣΕ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΑΝΕ

ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Δεν είναι έτσι ακριβώς.

Τα χειμερινά ελαστικά γενικώς έχουν πολύ πιο μαλακές γόμες από τα θερινά.
Κι αν τα φορέσεις καλοκαίρι, λιώνουν πάνω στην άσφαλτο.
Τα χειμερινά, επίσης λόγω σχήματος πέλματος, είναι πιο θορυβώδη.

Πάνω από 9-10 βαθμούς κελσίου, τα χειμερινά ελαστικά φεύγουν εκτός προδιαγραφών, υπερθερμαίνονται (ιδίως σε υψηλές ταχύτητες), και έχουν ελαττωμένη πρόσφυση.

Η συνήθης πρακτική είναι να τοποθετούνται για 2-3 μήνες το χειμώνα. Προφανώς κάνουν λίγα χιλιόμετρα, και σε 4 χειμώνες δεν έχουν συμπληρώσει χρονικά ούτε ένα ολόκληρο έτος χρήσης. Όμως πάνω από 4, άντε το πολύ 5 χειμώνες, δεν είναι για να βγάλουν, δεν αντέχουν, ασχέτως αν είναι η γόμα ολόκληρη, αρχίζει την αποσύνθεση, κάτι χαραγματιες ορατές με το μάτι.
Το όμοιο συμβαίνει με τα θερινά ελαστικά.
Στα 4 χρόνια αρχίζει να διαλύεται η γόμα, τα σημάδια "αποσύνθεσης" του ελαστικού είναι εμφανή με γυμνό μάτι, και η κατάσταση δε σώζεται με απλά σπρέι σιλικόνης.
Εφόσον φτάσει σε αυτήν την κατάσταση η εμφάνιση της γόμας, το ελαστικό είναι για αλλαγή..

Μπορεί όντως να διατηρηθεί ένα ελαστικό για πολλά χρόνια σε καλή κατάσταση, αλλά μέσα σε σακούλα, αεροστεγώς κλεισμένο, πλακωμενο στο σπρέι σιλικόνης, σε δροσερό μέρος και να μη το χτυπάει ήλιος. Αυτά δε γίνονται..

Η εκτίμησή μου είναι ότι τα ελαστικά αντέχουν 4 χρόνια, όλα ανεξαιρέτως. Μετά αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα. Λόγω κρίσης, και άντε πάω χαλαρά και προσέχω, άντε να πω 5 χρόνια. Μέχρι εκεί όμως. Από κει και πέρα, προκαλείς την τύχη σου. Ακόμα κι αν έχει κάνει 10.000 χλμ το ελαστικό, είναι πλέον για πέταμα.

Οπότε, ένας γενικός κανόνας είναι πως αλλάζεις ελαστικά είτε κάθε 4 έτη, είτε νωρίτερα, αν μειωθεί το πάχος της γόμας κάτω από το επιτρεπτό όριο για το κάθε ελαστικό.

Στο συγκεκριμένο ατύχημα, υπήρξαν ελαστικά 11 ετών, χειμερινά άρα εκτός προδιαγραφών θερμοκρασίας πλέον, και χαμηλού δείκτη ταχύτητας για το όχημα αυτό. Το να σκάσει κάποιο ελαστικό, είτε σε υψηλή ταχύτητα είτε νορμαλ, ήταν φυσικό και επόμενο.

Αν δε το παιδί δεν ήξερε από αυτά, και ξεπέρασε τα όρια ταχύτητας του ελαστικού, τότε το ελαστικό όφειλε να σκάσει, λόγω προδιαγραφών.

Reaction score
25.817
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον εμπειρογνώμονα του φβ που ήθελε να μας πείσει ότι πήγαινε αργά ή Πόρσε και έφταιγε το ντουβαρι

Καταγράφοντας τους χρόνους που διήλθε η Πόρσε από τα διόδια της εθνικής οδού μέχρι το σημείο τουτροχαίου δυστυχήματος οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος ταχύτητας πλησίαζε τα 190 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα πάντα με τις κάμερες και την «πρώτη ανάγνωση», δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή δεύτερου αυτοκινήτου αφού το επόμενο όχημα που εμφανίζεται στο βίντεο απείχε περίπου ένα χιλιόμετρο από την Πόρσε.
http://www.protothema.gr/greece/art...se-etrehe-me-250hlmora-kai-ohi-pada-aristera/

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007