Ανεβαινουν?

Reaction score
384
Εδω παντως εχουνε 2.000.000 ανεργους τωρα, και καθημερινα απολυουνε κοσμο.
Η Ελλαδα δεν εχει δει καμια κριση ακομα. Δεν εχει βιομηχανια,κλπ. Μονο στην τηλεοραση ακουγεται. Σε 1-2 χρονια ισως φτασει κι εκει!

Reaction score
6
Ναι, σωστά όλα αυτά που λέτε άλλα στην περίπτωση της Optoma οι αυξήσεις είναι εργοστασιακές,
και αφορούν όπως είπε ο Αντρέας, ένα μοντέλο Home Cinema και δύο μοντέλα Data.
Το να αυξήσει το περιθώριο κέρδους στις μέρες μας ένας αντιπρόσωπος είναι αυτοκτονικό.
Ίσα, ίσα που όποτε προκύψει εργοστασιακή αύξηση ο αντιπρόσωπος θα προσπαθήσει να βάλει στο νέο προϊόν και κάποια προσφορά, π.χ. δώρο μια οθόνη (εάν βγαίνει).

Reaction score
0
κατα την ανοιξη που θα μας αγγιξει και εμας η κριση θα δειτε κατι τρελες προσφορες.απο αυτους που τωρα λενε τα τρελλα τους..... μεχρι τοτε να ειναι καλα οι αγορες απο εξωτερικο μεχρι 21 κιλα δεμα εχω παραλαβει.

Reaction score
1.847
Απάντηση: Ανεβαινουν?

... Και θα μου πουν ότι ανέβηκε κάτι για κάποιο λόγο; Δεν με πείθουν.
...
Αν κάτι ανέβει απλά δεν το αγοράζω.
Ούτε εμένα πείθουν. Να δεχτώ πως τα εργοστάσια ανεβάζουν τις τιμές. Αλλά πάλι το βρίσκω κερδοσκοπικό! :141:

Είναι τόσο απλό, δεν αγοράζεις και ο κερδοσκόπος τρώει τα μούτρα του. Έρχεται μετά στα τέσσερα και "αναμμένος", πρόθυμος! :119:

Reaction score
384
Εαν ανεβουν οι μισθοι να μην ανεβουν και τα προιοντα? Δεν παιρνουν μισθους στην Optoma?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.232
Απάντηση: Ανεβαινουν?

Το πιθανότερο είναι ότι λιγότεροι εργάτες βγάζουν περισσότερη δουλειά με την ίδια ποσότητα ρυζιού...

Η άποψη που ακούστηκε περί πολιτικής αύξησης του margin κι όχι του τζίρου, είναι απόλυτα πιστευτή κι εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα, από την παραγωγή έως το λιανικό εμπόριο. Όταν οι καιροί είναι πονηροί, είναι καλύτερα να παίζεις αμυντικά.

Ωστόσο, νομίζω πως είναι και θέμα οικονομίας κλίμακας: πριν πουλούσαν Χ προβολείς ενώ τώρα Υ, όπου Υ<Χ. Όταν παράγεις και πουλάς Υ, το κόστος ανά μονάδα είναι μεγαλύτερο απ' όταν πουλάς Χ.

Reaction score
6
Ούτε εμένα πείθουν. Να δεχτώ πως τα εργοστάσια ανεβάζουν τις τιμές. Αλλά πάλι το βρίσκω κερδοσκοπικό! :141:

Είναι τόσο απλό, δεν αγοράζεις και ο κερδοσκόπος τρώει τα μούτρα του. Έρχεται μετά στα τέσσερα και "αναμμένος", πρόθυμος! :119:
Σωστός. Το εμπόριο είναι ελεύθερο και η αγορά το ίδιο.
Αλλά το ανέβασμα του margin δεν ισχύει.
Μόνο τρελός πρέπει να είναι κάποιος έμπορας, για να το κάνει αυτό σήμερα.
Μα κυριολεκτικά για ζουρλομανδύα... :143:

Εαν ανεβουν οι μισθοι να μην ανεβουν και τα προιοντα? Δεν παιρνουν μισθους στην Optoma?
Μπορεί να έχουν αυξήσει και το προσωπικό τους.
Αυτό το έχεις σκεφτεί;
Εκεί που μίλαγα με έναν, τώρα μιλάω με τρεις.
Έτσι πληροφοριακά το λέω.
Η αύξηση είναι πάντως εργοστασιακή.
Έχει δεν έχει 5 μέρες που ισχύει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Ανεβαινουν?

ΟΧΙ
Για πες.
Με υποτιμας ρε Μιχαλη.
Σας εδωσα τιποτα μασημενο για να σας το δωσω τωρα?:142:

Αντε, ειναι και οι δυο σχιστοματικες αλλα...εμ...απο την χωρα που θεωρει
τον εαυτο της κυριαρχο των σχιστοματηδων:144:

Reaction score
0

Το πιθανότερο είναι ότι λιγότεροι εργάτες βγάζουν περισσότερη δουλειά με την ίδια ποσότητα ρυζιού...

Η άποψη που ακούστηκε περί πολιτικής αύξησης του margin κι όχι του τζίρου, είναι απόλυτα πιστευτή κι εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα, από την παραγωγή έως το λιανικό εμπόριο. Όταν οι καιροί είναι πονηροί, είναι καλύτερα να παίζεις αμυντικά.

Ωστόσο, νομίζω πως είναι και θέμα οικονομίας κλίμακας: πριν πουλούσαν Χ προβολείς ενώ τώρα Υ, όπου Υ<Χ. Όταν παράγεις και πουλάς Υ, το κόστος ανά μονάδα είναι μεγαλύτερο απ' όταν πουλάς Χ.
Πιστεύω ότι ο MaxHeadroom απέδωσε με απλή περιγραφή το τι συμβαίνει. Προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση σαφώς και υπάρχουν και κάτι τέτοιες κινήσεις δυστυχώς φανερώνουν ότι η κρίση θα έχει διάρκεια οπότε και μείωση πωλήσεων, μείωση προσωπικού. Ο μόνος τρόπος για να είναι ομαλή η πτώση των οικονομικών αποτελεσμάτων μιας εταιρείας είναι η αύξηση της τιμής του προϊόντος-υπηρεσίας.

Reaction score
152

Ααααα. Όλο δύσκολα βάζεις.
Τι σημαίνει σχιστομάτης;
οταν εχεις φαει τον αγλεουρα και εχεις δυσκοιλια και προσπαθεις,προσπαθεις.....

ριξε τοτε μια ματια στον καθρεφτη και θα καταλαβεις!!! :136:

Reaction score
1.031
Γνωστή εταιρεία που πρόσφατα ανακοίνωσε ζημιές 1.7 δις !!! μείωσε τις εργοστασιακές τιμές σε αρκετά προιόντα τα οποία ήταν τουλάχιστον υπερ-τιμολογημένα. Μάλλον καταλαβαίνει ότι με μία πτώση 10% στις πωλήσεις θα φτάσει σε ένα χρόνο στα 2 δις. Η εδώ αντιπροσωπεία αντιθέτως τις αύξησε ! Προφανώς δεν έχει καταλάβει τη δύναμη του Internet. :138:

Reaction score
150
Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά ως κάτοχος ενός πτυχίου στα οικονομικά και ενός στα χρηματοοικονομικά (Finance) αυτά τα πράγματα τα θεωρώ αστεία και ελληνικές εξυπνάδες.

Το να αυξάνεις σε περίοδο κρίσης τις τιμές είναι βλακώδες και μόνο αρνητικά απότελέσματα μπορεί να έχει.

Α) Εκτός και αν το προϊόν σου είναι luxury good με τους κανόνες τέτοιας κατηγορίας τότε απλά μειώνεις την απήχηση του από Χ% της πελατειακής βάσης στην οποία απευθύνεσαι σε Χ-Υ% όπου Υ= αριθμός που υπολογίζεται λαμβάνοντας υπ'όψιν και την ελαστικότητα τιμής βάσης του μεταξύ άλλων.
Κάθε αύξηση ή μείωση της τιμής προσθέτει ή αφαιρεί υποψήφιους πελάτες.

Β) Βάση του Α το να προσπαθείς να διατηρήσεις τα margin με αυξηση τιμής αλλά μειωμένο αριθμό πωληθέντων μονάδων αργά η γρήγορα θα οδηγήσει σε:

1) Αύξηση κόστους παραγωγής αφού δεν πετυχαίνουμε οικονομία κλίμακας,

2) Τιμωρία από το χρηματηστήριο διότι το να μικράινει το μερίδιο σου στην αγορά μόνο αρνήτικό μπορεί να είναι για τη βιωσιμότητά της εταιρείας.Δεν είναι τυχάιο ότι γίνονται πόλεμοι τιμών για την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.

Τέλος πάντων, για να μην γράψω καμιά έκθεση τους μόνους που συμφέρει κάτι τέτοιο είναι κάτι στελέχη της άποψης ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλ.....μας.

Μου φαίνεται δύσκολο (όχι απίθανο όμως) οι αυξήσεις να είναι εργοστασιακές.

Μου φαίνεται ότι μερικοί θα χτυπήσουν άσχημα πέφτοντας από το δένδρο.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Ανεβαινουν?

δουλεύω σε μια απο της μεγαλύτερες εισαγωγικές στην Ελλάδα.
είμαι product manager.
η γραμμή που έχει πέσει γία φέτος είναι:
αυξήστε τα margin και ας πέσει ο τζίρος.

αυτά!
Το οποίο επιβεβαίωσα και από τη σημερινή επαφή μου με σημαντικό στέλεχος Έλληνα αντιπρόσωπου πολύ μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό το οποίο αντιλήφθηκα είναι ότι αδιαφορεί για το δίκτυο λιανικής του ή μάλλον ότι βρίσκει τη συγκυρία ως πρώτης τάξης ευκαιρία να "ξεσκαρτάρει" τη λιανική του, ίσως και να αναλάβει αυτός ένα μέρος της. Αυτή είναι μια πορεία που έχω δει να διαγράφει και η "αγαπημένη μου" :)205:) αντιπροσωπία μοτοσυκλετών.
Τεσπά προφανώς κάποιοι ντόπιοι έμποροι-εισαγωγείς δεν έχουν πιάσει το νόημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.433
Members
38.698
Νεότερο μέλος
makpag