- Reaction score
- 164
Και μετά θα γκρινιάζουν ότι ψωνίζουμε από το εξωτερικό... :141:
Ούτε εμένα πείθουν. Να δεχτώ πως τα εργοστάσια ανεβάζουν τις τιμές. Αλλά πάλι το βρίσκω κερδοσκοπικό! :141:... Και θα μου πουν ότι ανέβηκε κάτι για κάποιο λόγο; Δεν με πείθουν.
...
Αν κάτι ανέβει απλά δεν το αγοράζω.
Αληθεια, παιρνουν?:111:Δεν παιρνουν μισθους στην Optoma?
Σωστός. Το εμπόριο είναι ελεύθερο και η αγορά το ίδιο.Ούτε εμένα πείθουν. Να δεχτώ πως τα εργοστάσια ανεβάζουν τις τιμές. Αλλά πάλι το βρίσκω κερδοσκοπικό! :141:
Είναι τόσο απλό, δεν αγοράζεις και ο κερδοσκόπος τρώει τα μούτρα του. Έρχεται μετά στα τέσσερα και "αναμμένος", πρόθυμος! :119:
Μπορεί να έχουν αυξήσει και το προσωπικό τους.Εαν ανεβουν οι μισθοι να μην ανεβουν και τα προιοντα? Δεν παιρνουν μισθους στην Optoma?
Με υποτιμας ρε Μιχαλη.ΟΧΙ
Για πες.
Πιστεύω ότι ο MaxHeadroom απέδωσε με απλή περιγραφή το τι συμβαίνει. Προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση σαφώς και υπάρχουν και κάτι τέτοιες κινήσεις δυστυχώς φανερώνουν ότι η κρίση θα έχει διάρκεια οπότε και μείωση πωλήσεων, μείωση προσωπικού. Ο μόνος τρόπος για να είναι ομαλή η πτώση των οικονομικών αποτελεσμάτων μιας εταιρείας είναι η αύξηση της τιμής του προϊόντος-υπηρεσίας.Το πιθανότερο είναι ότι λιγότεροι εργάτες βγάζουν περισσότερη δουλειά με την ίδια ποσότητα ρυζιού...
Η άποψη που ακούστηκε περί πολιτικής αύξησης του margin κι όχι του τζίρου, είναι απόλυτα πιστευτή κι εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα, από την παραγωγή έως το λιανικό εμπόριο. Όταν οι καιροί είναι πονηροί, είναι καλύτερα να παίζεις αμυντικά.
Ωστόσο, νομίζω πως είναι και θέμα οικονομίας κλίμακας: πριν πουλούσαν Χ προβολείς ενώ τώρα Υ, όπου Υ<Χ. Όταν παράγεις και πουλάς Υ, το κόστος ανά μονάδα είναι μεγαλύτερο απ' όταν πουλάς Χ.
:410:Ααααα. Όλο δύσκολα βάζεις.
Τι σημαίνει σχιστομάτης;
οταν εχεις φαει τον αγλεουρα και εχεις δυσκοιλια και προσπαθεις,προσπαθεις.....Ααααα. Όλο δύσκολα βάζεις.
Τι σημαίνει σχιστομάτης;
Το οποίο επιβεβαίωσα και από τη σημερινή επαφή μου με σημαντικό στέλεχος Έλληνα αντιπρόσωπου πολύ μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό το οποίο αντιλήφθηκα είναι ότι αδιαφορεί για το δίκτυο λιανικής του ή μάλλον ότι βρίσκει τη συγκυρία ως πρώτης τάξης ευκαιρία να "ξεσκαρτάρει" τη λιανική του, ίσως και να αναλάβει αυτός ένα μέρος της. Αυτή είναι μια πορεία που έχω δει να διαγράφει και η "αγαπημένη μου"δουλεύω σε μια απο της μεγαλύτερες εισαγωγικές στην Ελλάδα.
είμαι product manager.
η γραμμή που έχει πέσει γία φέτος είναι:
αυξήστε τα margin και ας πέσει ο τζίρος.
αυτά!