Εδω και λιγους μηνες ειμαι κατοχος ενος Pro-ject Xpression III turntable. Απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα σπιτι σεταρισμενο απο την αντιπροσωπεια εντοπισα ελαφρα παραμορφωση στον ηχο-σαν να σκιζεται χαρτι-και μονο οταν επαιζε το πικαπ. Εφοσον απεκλεισα καθε αλλο υποπτο(ηχεια,ενισχυτη,phono) το πηγα παλι πισω στην αντιπροσωπεια οπου και ο υπαλληλος απεφανθη οτι ισως ευθυνεται η λανθασμενη ρυθμιση του βαριδιου. Οντως, μετα απο λιγες ρυθμισεις ο ηχος βελτιωθηκε κατα ενα 60% αλλα γυρνοντας πισω το προβλημα παρεμενε.
Σημερα εχω αφιερωσει αρκετο χρονο 'παιζοντας' με το counterweight αλλα οσο και να προσπαθω δεν εχω καταφερει να εξαλειψω το φαινομενο.
My question... τι μπορει να ευθυνεται για το θεμα, γιατι μου φαινεται λιγο απιθανο να φταιει μονο η ρυθμιση.Οκ, σιγουρα ετσι μπορει να επιτευχθει ηχητικη διαφοροποιηση αλλα... παραμορφωση?
Μηπως δεν ταιριαζει η κεφαλη με το πλατω?
(κεφαλη μια Sumiko Blue Point mk2.)
Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη...
Σημερα εχω αφιερωσει αρκετο χρονο 'παιζοντας' με το counterweight αλλα οσο και να προσπαθω δεν εχω καταφερει να εξαλειψω το φαινομενο.
My question... τι μπορει να ευθυνεται για το θεμα, γιατι μου φαινεται λιγο απιθανο να φταιει μονο η ρυθμιση.Οκ, σιγουρα ετσι μπορει να επιτευχθει ηχητικη διαφοροποιηση αλλα... παραμορφωση?
Μηπως δεν ταιριαζει η κεφαλη με το πλατω?
(κεφαλη μια Sumiko Blue Point mk2.)
Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη...