Ανεξιχνιαστα Pro-Ject... μυστηρια

Reaction score
0
Εδω και λιγους μηνες ειμαι κατοχος ενος Pro-ject Xpression III turntable. Απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα σπιτι σεταρισμενο απο την αντιπροσωπεια εντοπισα ελαφρα παραμορφωση στον ηχο-σαν να σκιζεται χαρτι-και μονο οταν επαιζε το πικαπ. Εφοσον απεκλεισα καθε αλλο υποπτο(ηχεια,ενισχυτη,phono) το πηγα παλι πισω στην αντιπροσωπεια οπου και ο υπαλληλος απεφανθη οτι ισως ευθυνεται η λανθασμενη ρυθμιση του βαριδιου. Οντως, μετα απο λιγες ρυθμισεις ο ηχος βελτιωθηκε κατα ενα 60% αλλα γυρνοντας πισω το προβλημα παρεμενε.

Σημερα εχω αφιερωσει αρκετο χρονο 'παιζοντας' με το counterweight αλλα οσο και να προσπαθω δεν εχω καταφερει να εξαλειψω το φαινομενο.

My question... τι μπορει να ευθυνεται για το θεμα, γιατι μου φαινεται λιγο απιθανο να φταιει μονο η ρυθμιση.Οκ, σιγουρα ετσι μπορει να επιτευχθει ηχητικη διαφοροποιηση αλλα... παραμορφωση?
Μηπως δεν ταιριαζει η κεφαλη με το πλατω?
(κεφαλη μια Sumiko Blue Point mk2.)

Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη...

Reaction score
8
Απάντηση: Ανεξιχνιαστα Pro-Ject... μυστηρια

πριν σκεφτουμε και δωσουμε σε σενα καποια συμβουλη φιλε, να τρεξουμε να συμβουλεψουμε εναν φιλο με το ιδιο πλατω που θελει να παρει την ιδια κεφαλη να περιμενει και να μην βιαστει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Η παραμόρφωση ακούγεται συνεχώς ή μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του δίσκου?
Για παράδειγμα γίνεται εντονότερη προς το τέλος του δίσκου?

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

...σαν να σκιζεται χαρτι...
Ίσως είναι σπασμένη η ακίδα, από ατύχημα προφανώς. Μέχρι να το εξακριβώσεις αν συμβαίνει ή όχι, κάνε δοκιμές με μόνον ένα δίσκο, (να φθείρεις μόνον αυτόν).

Reaction score
0
PeterMeni... τα συμπερασματα μου δεν τα εβγαλα ακουγοντας μονο ενα δισκο, στο πλατω εχουν παιξει πανω απο 200 (οι περισσοτεροι σε αξιοπρεπεστατη εως τελεια κατασταση) και το προβλημα το αντιλαμβανομαι στους περισσοτερους.

Costas Coyias...σχετικα με την ακιδα:
To προβλημα το παρουσιασε απο την πρωτη μερα που το πηρα. Υπαρχει καποιος ευκολος τροπος για να καταλαβω μονος μου αν η ακιδα ειναι κουρεμενη;

Συχνοτικα το project ανταποκρινεται οκ, απλα ειναι σαν να υπαρχει μια extra παραμορφωση που συχνα με τσιγγλαει να το παρω και να το πεταξω στον τοιχο...

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις, keep it coming

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177
Απάντηση: Re: Ανεξιχνιαστα Pro-Ject... μυστηρια

Costas Coyias...σχετικα με την ακιδα:
To προβλημα το παρουσιασε απο την πρωτη μερα που το πηρα. Υπαρχει καποιος ευκολος τροπος για να καταλαβω μονος μου αν η ακιδα ειναι κουρεμενη;
Αν είναι εντελώς κατεστραμμένη, φαίνεται και με γυμνό μάτι, (λείπει η αιχμηρή απόληξή της, ή είναι αιχμηρή μονόπατα). Αλλιώς είναι δύσκολο. Πρέπει να τη δεις πολύ καλά φωτισμένη με ισχυρό μεγεθυντικό φακό, ή σε στερεοσκόπιο.

Reaction score
1.685

Νομιζω οτι για να παρουμε μια εικονα θα πρεπει να εχουμε καποια στοιχεια περισσοτερα,,

1) το πικαπ το πηρες καινουργιο και στηθηκε απο τον αντιπροσωπο?
2) εχεις ελενξει το σωστο ταιριασμα με το phono stage?
3) εχεις ελενξει το αλφαδιασμα του ραφιου που ακουμπαει?
4) εχεις δοκιμασει να αποσυνδεσεις ενα ενα τα rca της κεφαλης και να παιξεις ενα τραγουδι καθε φορα για να εντοπισουμε αν ακουγεται απο ενα καναλι η και απο τα δυο?
5) πειραξες κατι εσυ? οπως βαρος αναγνωσης, antiskating κλπ?
6) ειχε καποιο οποιδηποτε ατυχημα στα χερια σου το πικαπ?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ανεξιχνιαστα Pro-Ject... μυστηρια

Νομιζω οτι για να παρουμε μια εικονα θα πρεπει να εχουμε καποια στοιχεια περισσοτερα,,

1) το πικαπ το πηρες καινουργιο και στηθηκε απο τον αντιπροσωπο?
2) εχεις ελενξει το σωστο ταιριασμα με το phono stage?
3) εχεις ελενξει το αλφαδιασμα του ραφιου που ακουμπαει?
4) εχεις δοκιμασει να αποσυνδεσεις ενα ενα τα rca της κεφαλης και να παιξεις ενα τραγουδι καθε φορα για να εντοπισουμε αν ακουγεται απο ενα καναλι η και απο τα δυο?
5) πειραξες κατι εσυ? οπως βαρος αναγνωσης, antiskating κλπ?
6) ειχε καποιο οποιδηποτε ατυχημα στα χερια σου το πικαπ?

Απανταω κατα σειρα θεσεως των ερωτηματων...

1)Καινουριο και στηθηκε απο τον αντιπροσωπο
2)Phono εχω το Pro-ject phono box II και παρουσιαζει το ιδιο προβλημα και σε ενα αλλο phono που δοκιμασα
3)Δεν ακουμπαει σε rack αλλα στο πατωμα(μαρμαρο)
4)Δεν εχω αποσυνδεσει τα rca αλλα το προβλημα ακουγεται και απο τα δυο ηχεια(καναλια)
5)Αυτη τη στιγμη του εχω αλλαξει τον αδοξαστο,εφ'οσον δεν λυθηκε το προβλημα εντελως στον Ορφεα προσπαθω να το φερω μονος μου μεσω του counterweight.
6)Οχι

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ανεξιχνιαστα Pro-Ject... μυστηρια

Αν είναι εντελώς κατεστραμμένη, φαίνεται και με γυμνό μάτι, (λείπει η αιχμηρή απόληξή της, ή είναι αιχμηρή μονόπατα). Αλλιώς είναι δύσκολο. Πρέπει να τη δεις πολύ καλά φωτισμένη με ισχυρό μεγεθυντικό φακό, ή σε στερεοσκόπιο.
Δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα,αλλωστε αν υπηρχε θα μου το ελεγαν και στην αντιπροσωπεια που το ξαναπηγα,οπου φανταζομαι θα το κοιταξαν.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το αν υπαρχει περιπτωση να μην ταιριαζει η κεφαλη με το xpression και αν τελικως θα πρεπει να παω σε αλλαγη κεφαλης...

Reaction score
1.685

Δεν ρωτησα ποιο phono εχεις αλλα αν ειναι σωστα ταιριασμενο?
Το ιδιο λαθος σεταρισμα μπορει να ειχες κανει και στο δευτερο που δοκιμασες.

Το πατωμα ειναι το χειροτερο σημειο για να πατησει ενα πικαπ μικρης μαζας χωρις αναρτηση, ειδικα οταν εχεις ηχεια δαπεδου και ειναι αρκετα κοντα του ( το θεωρω πρωτο υποπτο ).
Απο την αλλη δεν ειναι δεδομενο οτι ειναι αλφαδιασμενο.

Μια "αταιριαστη" κεφαλη δεν παραμορφωνει..

Ετσι οπως τα λες εχεις δυο επιλογες,,
1) Να το πας στον αντιπροσωπο και να απαιτησεις να παιξει μπροστα σου.
2) Να φερεις τον αντιπροσωπο στο σπιτι σου.

Reaction score
0
Πραγματικα δεν γνωριζω αν ταιριαζει το phono με την κεφαλη. Το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να δω μηπως δεν κανουν καλη επαφη το καλωδια στην κεφαλη και να βαλω το πικαπ σε κανα ρακ και βλεπουμε.

Reaction score
0
Πραγματικα δεν γνωριζω αν ταιριαζει το phono με την κεφαλη. Το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να δω μηπως δεν κανουν καλη επαφη το καλωδια στην κεφαλη και να βαλω το πικαπ σε κανα ρακ και βλεπουμε.

Αποτελεσμα 0

Reaction score
2

Μια χαρα ειναι τελικα το πικαπ. Αν και το παλικαρι ειχε στειλει τις ρυθμισεις σε αλλο κοσμο το ξαναριθμισαμε, και το μονο που ειχε προβλημα ηταν οι δισκοι του παιδιου. Εκαναν τα ιδια σε ολα τα πικαπ. Με "καλους" δισκους κανενα προβλημα ουτε κακη κεφαλη ουτε κακο ρυθμισμα ουτε κακος αντιπροσωπος. Βεβαια καλο ειναι να γραψει και ο ιδιος καποια πραγματακια...

Reaction score
8

ειναι καποιοι κυριως φθηνοι καινουργιοι δισκοι τελειως για πεταμα. Τελικα μονο αμα τους ακουσεις μπορεις να βγαλεις συμπερασμα αν αξιζει η αγορα τους.

Reaction score
0
Τελικως για το προβλημα παραμορφωσης ευθυνονται οι δισκοι, πραγμα αδιανοητο για εμενα καθως ειναι ολοκαινουριοι. Ηχογραφησεις δηλαδη που σε cd ειναι ok παρουσιαζαν προβλημα στην αναλογικη πηγη, οποτε δικαιολογημενα αρχικα θεωρησα ως υποπτο το turntable, αλλα αφου εγινε δοκιμη των δισκων σε πλατω πολλαπλασιας αξιας και το προβλημα παρεμεινε, δεν υπηρχε αμφιβολια περι της αθλιοτητας των περισσοτερων εγγραφων σε βινυλιο σημερα.

"Αν και το παλικαρι ειχε στειλει τις ρυθμισεις σε αλλο κοσμο το ξαναριθμισαμε"

Αυτο δεν σχετιζεται με το προβλημα καθως η παραμορφωση υπηρχε εξ αρχης οταν το παρελαβα ρυθμισμενο. Κατοπιν τουτου-ναι- το ξερρυθμισα προσπαθοντας να το φερω στα μετρα μου.

Συνοψιζοντας, αυτο που εχει σημασια ειναι οτι δεν υπαρχει θεμα με το πικαπ. Ευχαριστω πολυ τους αντιπροσωπους του Ορφεα για την μεγαλη προθυμια που εδειξαν για την επιλυση του προβληματος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

Τελικως για το προβλημα παραμορφωσης ευθυνονται οι δισκοι, πραγμα αδιανοητο για εμενα καθως ειναι ολοκαινουριοι.
Μερικά παραδείγματα; Να ικανοποιήσω την περιέργειά μου δηλαδή...

Reaction score
2

Τελικως για το προβλημα παραμορφωσης ευθυνονται οι δισκοι, πραγμα αδιανοητο για εμενα καθως ειναι ολοκαινουριοι. Ηχογραφησεις δηλαδη που σε cd ειναι ok παρουσιαζαν προβλημα στην αναλογικη πηγη, οποτε δικαιολογημενα αρχικα θεωρησα ως υποπτο το turntable, αλλα αφου εγινε δοκιμη των δισκων σε πλατω πολλαπλασιας αξιας και το προβλημα παρεμεινε, δεν υπηρχε αμφιβολια περι της αθλιοτητας των περισσοτερων εγγραφων σε βινυλιο σημερα.

"Αν και το παλικαρι ειχε στειλει τις ρυθμισεις σε αλλο κοσμο το ξαναριθμισαμε"

Αυτο δεν σχετιζεται με το προβλημα καθως η παραμορφωση υπηρχε εξ αρχης οταν το παρελαβα ρυθμισμενο. Κατοπιν τουτου-ναι- το ξερρυθμισα προσπαθοντας να το φερω στα μετρα μου.

Συνοψιζοντας, αυτο που εχει σημασια ειναι οτι δεν υπαρχει θεμα με το πικαπ. Ευχαριστω πολυ τους αντιπροσωπους του Ορφεα για την μεγαλη προθυμια που εδειξαν για την επιλυση του προβληματος.
Το ξερω βρε οτι υπηρξε το προβλημα, ετσι χαριτολογωντας το εγραψα. Γραψε και λιγα λογια για τους δισκους που ακους ετσι για τους περιεργους. Οχι τιποτε αλλο δηλαδης αλλα για να μην την πατησουν και αυτοι...

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.282
Members
38.543