Αντιδράσεις πολιτών στο ΙΝΚΑ για τις αυξήσεις των διοδίων

VG

Reaction score
0
Έντονες αντιδράσεις από εκατοντάδες πολίτες για τις αυξήσεις των διοδίων δηλώνει ότι δέχεται τις τελευταίες μέρες το ΙΝΚΑ/ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Η οργάνωση των καταναλωτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μέσα σε δύο χρόνια αποφασίστηκαν αυξήσεις στα διόδια Αθηνών -Κορίνθου-Πατρών της τάξεως 80% και στα διόδια Αθηνών-Λαμίας-Θεσσαλονίκης ακόμα και 150%.
Αναφέρει, επίσης, ότι οι καταναλωτές διαμαρτύρονται διότι θα πρέπει να καταβάλλουν διόδια σε δρόμους στους οποίους διακινδυνεύουν την ασφάλειά τους και τη ζωή τους και διότι θα πρέπει να προπληρώσουν για κάτι που πρόκειται (χωρίς καμία σιγουριά) να κατασκευαστεί στο μέλλον, όταν μάλιστα για αυτές τις κατασκευές έχουν ληφθεί κατά το παρελθόν χρήματα από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό.

Το ΙΝΚΑ ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε αύξηση των διοδίων «ή η επιβολή νέων διοδίων για κατά φαντασία διαδρομές στο μέλλον».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Reaction score
14
το να πληρώνεις διόδια για την Διαδρομή Κόρινθο - Πάτρα είναι το λιγότερο αστείο.

Το να πληρώνεις αυξημένα κατα 100% διόδια για αυτή την κολοδιαδρομή είναι αισχροκέρδεια και φυσικά προστυχιά πρώτης φύσεως απο τον Φοραδοτραγιάσκα!

Κανονικά έπρεπε να μας πληρώνει ψυχικά διόδια... για την ψυχική οδύνη και το ρίσκο που πέρνουμε οδηγόντας σε αυτό το κατσικόδρομο...

Reaction score
62
το να πληρώνεις διόδια για την Διαδρομή Κόρινθο - Πάτρα είναι το λιγότερο αστείο.

Το να πληρώνεις αυξημένα κατα 100% διόδια για αυτή την κολοδιαδρομή είναι αισχροκέρδεια και φυσικά προστυχιά πρώτης φύσεως απο τον Φοραδοτραγιάσκα!

Κανονικά έπρεπε να μας πληρώνει ψυχικά διόδια... για την ψυχική οδύνη και το ρίσκο που πέρνουμε οδηγόντας σε αυτό το κατσικόδρομο...
Και λίγα λές....
Ανέβηκα Χαλκιδική το καλοκαίρι και πλήρωσα συνολικά πήγαινε έλα 14 διόδια ήτοι 28 περίπου ευρώ...:141:

Reaction score
7.258
Mεγαλος σε ηλικια ο Σουφλιας,το κομμα του οδευει ολοταχως για την αντιπολιτευση αρα δεν θα ξαναγινει υπουργος ,οποτε.....

Reaction score
6

Και βάλε... .

Πώς να αισθανθεί κάποιος που έχει χάσει κάποιον δικό του, σ' αυτό το ανέκδοτο που λέγεται Εθνική Οδός Κορίνθου-Πάτρας, κάθε φορά που πληρώνει διόδια; Εγώ πάντως αισθάνομαι ότι πληρώνω εισιτήριο για να μπω σε νεκροταφείο (μπρρρρρ!).

Reaction score
7
Πάλι τα ίδια από την αρχή.

Σε 4 χρόνια που θα έχει κατασκευαστεί ο δρόμος να δω τι θα λέμε. Τα διόδια για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ δεν τα εισπράττει το κράτος αλλά η κοινοπραξία. Με λίγα λόγια τα λεφτά πάνε στην κατασκευή του καινούριου δρόμου που έχει ξεκινήσει.

Αν ξεκίναγε σε 4 χρόνια, που θα τελειώσει ο δρόμος, η είσπραξη των διοδίων απλά θα πήγαινε 4 χρόνια πίσω. Τα συνολικά χρόνια είναι τα ίδια. 20, 30 όσα είναι.

Φαίνεται λάθος αλλά μάλλον δεν είναι. Απλά ΟΡΘΑ ο κόσμος είναι αγανακτισμένος από τα ΤΟΣΑ χρόνια είσπραξης που δεν είδε να φτιάχνεται δρόμος και πιστεύει ότι πρόκειται για μια από τα ίδια.

Έλα μου όμως που ο δρόμος κατασκευάζεται.

Το αν στέκει νομικά ή όχι η προείσπραξη θα αποφασιστεί στα δικαστήρια.

Επαναλαμβάνω ότι η κοινοπραξία εισπράττει τα διόδια 4 χρόνια νωρίτερα από την παράδοση αλλά θα τα παραδώσει και στο κράτος 4 χρόνια νωρίτερα.

Reaction score
7
Mεγαλος σε ηλικια ο Σουφλιας,το κομμα του οδευει ολοταχως για την αντιπολιτευση αρα δεν θα ξαναγινει υπουργος ,οποτε.....
Ναι, είναι σάψαλο ο Σουφλιάς. Τι άλλο θα ακούσουμε.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ κατασκευάζει αυτή την στιγμή σχεδόν το σύνολο του εναπομένοντος οδικού δικτύου.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Αντιδράσεις πολιτών στο ΙΝΚΑ για τις αυξήσεις των διοδίων

Ο Σουφλιας παει για τα 70 - το αν ειναι σαψαλο ή οχι θα σου πω οταν τα ...φτασω!!! Παντως ειναι... μονοφωνικος, ως γνωστον:138:, και αρκετα ξεροκεφαλος (σαν βλαχοσαρακατσιανος που ειναι!). Δεν φτιαχνει το συνολο του εναπομειναντος οδικου δικτυου (μην τον θεωρησουμε και Μεγα Αναμορφωτη), αλλα ενα μερος αυτου και απλα συνεχιζει ενα προγραμμα που προ ετων εκπονηθηκε , και καλα κανει. Με την διαφορα πως μαλλον η ολη χρηματοδοτηση θα γινει σε βαρος του κοινωνικου συνολου που θα πληρωσει αρκετα υπερτιμολογημενα εργα και σε βαθος χρονου (τα 20-30 ειναι προσχημα). Ωστοσο ειναι μαλλον καινοφανες με τα λεφτα που προεισπαττει η εταιρια (για 4 χρονια τουλαχιστον) να τα βαζει στον κουμπαρα της για να κανει ενα εργο. Ειδες πουθενα να πληρωνεις προκαταβολικα για κατι που θα απολαυσεις με τα απο ενα χρονικο διαστημα; Θα ηταν προτιμοτερο να γινει το εργο (με τι λεφτα; μα των ...ξυπνιων) να κοστολογηθει " σωστα" κι οχι αυθαιρετα και μετα να πληρωθει. Ετσι οπως γινεται τωρα ειναι σκαστη κοροϊδια, το να σε αναγκαζουν να πληρωνεις, ενω κυκλοφορεις σε επικινδυνο δρομο, για τον ασφαλη που σου υποσχονται για μετα απο 5 χρονια! Εχω την απορια του τι σκεπτικο θα αναπτυξει μια δικαστικη απορριπτικη αποφαση για τη λογικη της προεισπραξης. Αληθεια τι γινεται με τους "ψυλλιασμενους" ευρωπαιους που αρνουνται να πληρωσουν διοδια λογω επικινδυνοτητας του δρομου; Θα τους κυνηγησουν η κανουν το κοροιδο μην μπλεξουν με την Ε.Ε;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν είμαι δικαστής ούτε νομικός, αλλά η προείσπραξη μου φαίνεται μάλλον εφεύρημα που δεν στέκει. Γιατί, ρωτάω το εξής: Αν υποθέσουμε (υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα έργα και σε όλο τον κόσμο) ότι το έργο δεν είναι έτοιμο στην ώρα του, οι ποινικές ρήτρες υπέρ τίνος θα καταπέσουν; Θα πάρει ο οδηγός κανένα ευρουλάκι πίσω; :135:

Reaction score
164
ή, ακόμα χειρότερα, αν "συναντηθεί" κάποιος με τον ερχόμενο από Ιταλία, Βούλγαρο νταλικιέρη που σε 10 ώρες θα πρέπει να είναι στα Σκόπια, με τη σαραβαλιασμένη νταλίκα, θα πάρει αποζημίωση; :141:

Reaction score
4.855
Δεν είμαι δικαστής ούτε νομικός, αλλά η προείσπραξη μου φαίνεται μάλλον εφεύρημα που δεν στέκει. Γιατί, ρωτάω το εξής: Αν υποθέσουμε (υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα έργα και σε όλο τον κόσμο) ότι το έργο δεν είναι έτοιμο στην ώρα του, οι ποινικές ρήτρες υπέρ τίνος θα καταπέσουν; Θα πάρει ο οδηγός κανένα ευρουλάκι πίσω; :135:
Αν φορέσεις μπλέ γυαλιά θα δείς ότι είναι φυσιολογικό μέτρο και παγκόσμια πρωτοτυπία που πρέπει να ακολουθήσουν όλα τα κράτη . Τα διόδια υποτίθεται είναι για την συντήρηση του δρόμου και οι δρόμοι κατασκευάζονται από κονδύλια που προκύπτουν από τους φόρους μας.
Ο φίλος μας gordonas όμως το βλέπει υπέροχο αυτό το μέτρο και πρωτοποριακό .

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Αντιδράσεις πολιτών στο ΙΝΚΑ για τις αυξήσεις των διοδίων

Ο Σουφλιας παει για τα 70 - το αν ειναι σαψαλο ή οχι θα σου πω οταν τα ...φτασω!!! Παντως ειναι... μονοφωνικος, ως γνωστον:138:, και αρκετα ξεροκεφαλος (σαν βλαχοσαρακατσιανος που ειναι!). Δεν φτιαχνει το συνολο του εναπομειναντος οδικου δικτυου (μην τον θεωρησουμε και Μεγα Αναμορφωτη), αλλα ενα μερος αυτου και απλα συνεχιζει ενα προγραμμα που προ ετων εκπονηθηκε , και καλα κανει. Με την διαφορα πως μαλλον η ολη χρηματοδοτηση θα γινει σε βαρος του κοινωνικου συνολου που θα πληρωσει αρκετα υπερτιμολογημενα εργα και σε βαθος χρονου (τα 20-30 ειναι προσχημα). Ωστοσο ειναι μαλλον καινοφανες με τα λεφτα που προεισπαττει η εταιρια (για 4 χρονια τουλαχιστον) να τα βαζει στον κουμπαρα της για να κανει ενα εργο. Ειδες πουθενα να πληρωνεις προκαταβολικα για κατι που θα απολαυσεις με τα απο ενα χρονικο διαστημα; Θα ηταν προτιμοτερο να γινει το εργο (με τι λεφτα; μα των ...ξυπνιων) να κοστολογηθει " σωστα" κι οχι αυθαιρετα και μετα να πληρωθει. Ετσι οπως γινεται τωρα ειναι σκαστη κοροϊδια, το να σε αναγκαζουν να πληρωνεις, ενω κυκλοφορεις σε επικινδυνο δρομο, για τον ασφαλη που σου υποσχονται για μετα απο 5 χρονια! Εχω την απορια του τι σκεπτικο θα αναπτυξει μια δικαστικη απορριπτικη αποφαση για τη λογικη της προεισπραξης. Αληθεια τι γινεται με τους "ψυλλιασμενους" ευρωπαιους που αρνουνται να πληρωσουν διοδια λογω επικινδυνοτητας του δρομου; Θα τους κυνηγησουν η κανουν το κοροιδο μην μπλεξουν με την Ε.Ε;
Ο Σουφλιάς είναι 67. Ο Γιωργάκης που είναι τζόβενο είναι 56! Τι σου κάνουν 11 χρόνια διαφορά...Τον Γιωργάκη τον φέρνω σαν παράδειγμα γιατί φαντάζομαι κανείς δεν θα τον έλεγε σάψαλο.

Κατασκευάζονται:
Ιωάννινα-Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα-Σπάρτη
Καλαμάτα-Τρίπολη
Κόρινθος-Πάτρα
Ε65
Μαλιακός (το 70% έχει παραδοθεί)
Τέμπη
Τελειώνει τα δύσκολα κομμάτια της Εγνατίας

Πλην της Εγνατίας για ΟΛΑ τα υπόλοιπα οι οριστικές μελέτες, διαγωνισμοί και αναθέσεις έγιναν επί των ημερών του. Τίποτα δεν βρήκε έτοιμο. Πλην της Εγνατίας.

Για μονοφωνικός, ξεροκέφαλος, σάψαλο καλά τα καταφέρνει δεν νομίζεις?

VG

Reaction score
0
Οι εργολαβοι πληρωνονται με αργους ρυθμους,ποσο μαλλον τωρα που η οικονομια εχει παρει τα κατω τους.Ετσι σκαρφιστηκανε αυτο το σχεδιο: Πληρωμη πρωτα και εργο...μετα!Και φυσικα το ερωτημα ειναι οπως το θετει η Μαρια: Αν δεν γινει το εργο,εμενα θα μου δωσουν πισω τα διόδια;Αφου ο Σουφλιας μας εβαλε να πληρωσουμε τις απατες του Λαλιωτη και της Βασως,αποφασισε να κανει και αυτος δικες του καρα-απατες.Δεν πατε να παθετε καρκινο ολοι σας αδιστακτοι κλεφτοκοταδες!

Reaction score
7
Αν φορέσεις μπλέ γυαλιά θα δείς ότι είναι φυσιολογικό μέτρο και παγκόσμια πρωτοτυπία που πρέπει να ακολουθήσουν όλα τα κράτη . Τα διόδια υποτίθεται είναι για την συντήρηση του δρόμου και οι δρόμοι κατασκευάζονται από κονδύλια που προκύπτουν από τους φόρους μας.
Ο φίλος μας gordonas όμως το βλέπει υπέροχο αυτό το μέτρο και πρωτοποριακό .
Δεν βλέπω τίποτα το πρωτοποριακό. Είπα ότι για την νομιμότητα της προείσπραξης θα αποφασίσουν τα δικαστήρια και ότι τα διόδια του συγκεκριμένου δρόμου για πρώτη φορά δεν πάνε στο κράτος αλλά στην κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο.

Τα λεφτά από τα διόδια δεν πάνε μόνο για την συντήρηση του έργου αλλά βασικά για την αποπληρωμή του. Ξεκινώντας 4 χρόνια νωρίτερα η αποπληρωμή του θα τελειώσει και 4 χρόνια πιο πίσω.

Το νόμιμο ή το παράνομο θα το κρίνει το δικαστήριο. Το σκεπτικό της συγκεκριμένης κίνησης αναλύω.

Reaction score
164
Ακούγεται πάντως πολύ ωραίο: Πληρώνεις προκαταβολικά για κάτι, το οποίο αν φτιαχτεί, θα πληρώνεις για να το χρησιμοποιείς. Έξυπνο! :141:

Reaction score
7
Οι εργολαβοι πληρωνονται με αργους ρυθμους,ποσο μαλλον τωρα που η οικονομια εχει παρει τα κατω τους.Ετσι σκαρφιστηκανε αυτο το σχεδιο: Πληρωμη πρωτα και εργο...μετα!Και φυσικα το ερωτημα ειναι οπως το θετει η Μαρια: Αν δεν γινει το εργο,εμενα θα μου δωσουν πισω τα διόδια;Αφου ο Σουφλιας μας εβαλε να πληρωσουμε τις απατες του Λαλιωτη και της Βασως,αποφασισε να κανει και αυτος δικες του καρα-απατες.Δεν πατε να παθετε καρκινο ολοι σας αδιστακτοι κλεφτοκοταδες!
'

Βρε συ VG σε 4 χρόνια αποπληρώνετε ένα τέτοιο έργο? 20-30 χρόνια θα παίρνει τα διόδια η κοινοπραξία. Πέρα από αυτό ταυτόχρονα με την είσπραξη γίνονται και τα έργα.

Όπως και να έχει ότι είχα να πω για το θέμα το είπα. Ως γνωστόν εγώ φοράω μπλε γυαλιά ενώ από τους υπόλοιπους κανένας δεν φοράει πράσινα.

Εγώ ξέρω ότι είτε έτσι είτε αλλιώς το έργο θα γίνει σε 4 χρόνια, θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο και τα διόδια θα τα πληρώσουμε στην κοινοπραξία είτε τώρα είτε σε 4 χρόνια για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το λόγο έχουν τα δικαστήρια.

Reaction score
7
Ακούγεται πάντως πολύ ωραίο: Πληρώνεις προκαταβολικά για κάτι, το οποίο αν φτιαχτεί, θα πληρώνεις για να το χρησιμοποιείς. Έξυπνο! :141:
ΑΝ φτιαχτεί? Η κοινοπραξία που το έχει αναλάβει έχει εγκατασταθεί ΗΔΗ. Ποιο έργο τα τελευταία 10 χρόνια είχε ανάδοχο, εγκατεστημένη κοινοπραξία και δεν έγινε? Ένα παράδειγμα θέλω ΜΟΝΟ...Ένα...

Σε 4 χρόνια θα αποπληρώσουμε το σύνολο του έργου?!?! Α καλά...Το έργο για να αποπληρωθεί θα περάσουν 20 με 30 χρόνια...

Reaction score
164
ΑΝ φτιαχτεί? Η κοινοπραξία που το έχει αναλάβει έχει εγκατασταθεί ΗΔΗ. Ποιο έργο τα τελευταία 10 χρόνια είχε ανάδοχο, εγκατεστημένη κοινοπραξία και δεν έγινε? Ένα παράδειγμα θέλω ΜΟΝΟ...Ένα...
Δεν χρειάζεται να σου πω κάποιο συγκεκριμένο έργο. Αλλά η πιθανότητα πάντα υπάρχει. Και η Εγνατία πχ φτιάχνεται από τότε που με θυμάμαι. Αν πάει και αυτό έτσι, θα προπληρώνουμε καμία 15ρια χρόνια; Τα έργα στην Κακιά Σκάλα, πόσα χρόνια τα παίδευαν; Η σήραγγα στο Αρτεμήσιο, γιατί εγκαταλείφθηκε;

Σε 4 χρόνια θα αποπληρώσουμε το σύνολο του έργου?!?! Α καλά...Το έργο για να αποπληρωθεί θα περάσουν 20 με 30 χρόνια...
Προφανώς η φούρια σου σε κάνει να μην διαβάζεις αυτά που γράφουν οι υπόλοιποι. Δεν μίλησα για αποπληρωμή. Εσύ το έβγαλες από το μυαλό σου.
Και να σε ρωτήσω... Γιατί να προπληρώνει πχ ο τουρίστας που δεν θα ξαναπεράσει από τη ζωή του από εκεί; ή κάποιος Έλληνας που δεν πάει καθόλου προς τα εκεί;

Reaction score
6
Εγώ πάντως σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αρχίσω να χώνω μηνύσεις!
Που θα μου πούνε να πληρώσω κι από πάνω!

ΑΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ ΕΚΕΙ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΩΝ!!!!!:141::141::141:

Άντε γιατί πολλά μας τα 'χει κάνει αυτό το κράτος και υπάρχουν και όρια!

'ΝΤΑΞ';;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Reaction score
7
Δεν χρειάζεται να σου πω κάποιο συγκεκριμένο έργο. Αλλά η πιθανότητα πάντα υπάρχει. Και η Εγνατία πχ φτιάχνεται από τότε που με θυμάμαι. Αν πάει και αυτό έτσι, θα προπληρώνουμε καμία 15ρια χρόνια; Τα έργα στην Κακιά Σκάλα, πόσα χρόνια τα παίδευαν; Η σήραγγα στο Αρτεμήσιο, γιατί εγκαταλείφθηκε;

Προφανώς η φούρια σου σε κάνει να μην διαβάζεις αυτά που γράφουν οι υπόλοιποι. Δεν μίλησα για αποπληρωμή. Εσύ το έβγαλες από το μυαλό σου.
Και να σε ρωτήσω... Γιατί να προπληρώνει πχ ο τουρίστας που δεν θα ξαναπεράσει από τη ζωή του από εκεί; ή κάποιος Έλληνας που δεν πάει καθόλου προς τα εκεί;
Έγραψες:

"Πληρώνεις προκαταβολικά για κάτι, το οποίο αν φτιαχτεί, θα πληρώνεις για να το χρησιμοποιείς"

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιο το "πληρώνεις προκαταβολικά" ότι αφορά το σύνολο του έργου αφού μετά μιλάς και για πληρωμή για την χρήση.

Τα έργα στην Κακιά Σκάλα από τότε που ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τέλειωσαν εντός χρονοδιαγράμματος.

Η Εγνατία έχει καθυστερήσει όντως αλλά ακόμα και αυτή σε συντριπτικό ποσοστό θα έχει τελειώσει μέσα στο 2009 ενώ μεγάλα κομμάτια της έχουν παραδοθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Το Αρτεμίσιο είναι ένα έργο που έχει παραδοθεί αν δεν κάνω λάθος το 1993 ή και πριν από αυτό.

Μίλησα για τα τελευταία 10 χρόνια και δεν το είπα τυχαία. Οι τεχνικές εταιρίες που ενεργοποιούνται στην Ελλάδα έχουν πλέον την τεχνογνωσία, τα μηχανήματα και την οικονομική δυνατότητα να ανταποκρίνονται εύκολα σε όλα τα μεγάλα έργα.

Όλοι αναφέρεστε σε εμπειρίες από την δεκαετία του '90. Αυτά τα χρόνια, ευτυχώς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.936
Members
38.629
Νεότερο μέλος
vespoukis