Αντικραδασμικά

Reaction score
62
Αυτό με το jitter μ' άρεσε περισσότερο...μήπως έχουν κανά ρολογάκι ενσωματωμένο? :138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914
Απάντηση: Αντικραδασμικά

ρε συ, εδώ λένε πως ο ήχος σου με τα μπλιμπλίκια τους θα έχει "sensitivity in the mid range", τι μου λες τώρα για τζίτερ...

έχουμε ευαισθησίες κύριέ μου! αμ πως!

Reaction score
20
Γελάστε τώρα που μπορείτε... :414:

Γιατί λίγο αργότερα έχω σκοπό να αναρτήσω κάποια "αντικραδασμικά" που

είτε το πιστεύετε είτε όχι

χρειάζονται και 1-2 μέρες... στρώσιμο... :410:

:136:

Reaction score
62
χρειάζονται και 1-2 μέρες... στρώσιμο... :410:

:136:
Να σου πω αυτό είναι πιο "πιστευτό" (εφόσον μιλάμε για μηχανικά μέρη)...καλά επί της ουσίας άστο...:139:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντικραδασμικά

αftια unbalance is my speciality

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

The width of sound range delivered increases, for more volume and articulation. (άρες μάρες, κου-κουνάρες)
Dynamic range and sound resolution increase, with no distortion at high volume. (είπαμε, no distortion. αμαν πχια)
Voices acquire a palpable reality and accuracy in delineating the sound stage. (υπερρεαλισμός. απλά πράγματα.)

σε μια σελίδα, τόσα κιλά παπαριάς! μα τι ταλέντα είναι αυτά!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

ναι ρε συ, αλλά για τρίχες μιλάνε οι άνθρωποι, τόση "ποίηση", για ....ακίδες! μα για όνομα δηλαδή!

και να πω πως κάτι κάναν, πως κάποιο υλικό της προκοπής βάλανε, που? μόνο ξύλο και ασήμι απ'έξω!

λες και φτιάχνουν κόσμημα να το καρφιτσώσεις στο πέτο του γαμπρού.

υποτίθεται, ότι μερικά πράγματα είναι γνωστά. πες άντε, το ψάξανε οι μάστορες, και βρήκαν τη λύση στο κοβάλτιο, με ακίδες κοβαλτίου. Ή τιτανίου ρε παιδί μου. Καλά, δε ζητάω τα γνωστά κορυφαία, δε ζητάω ακίδες από απεμπλουτισμένο ουράνιο, αλλά ...ξύλο κι ασήμι βρε χαμένε?:609::609::609:

:618:

Reaction score
829
Re: Απάντηση: Αντικραδασμικά

Κανα μαραγκό τον κόβω με γυναίκα αργυροχρυσοχόο!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντικραδασμικά

εγω τον κοβω για χασαπη , απλα τα προιοντα του δουλευουν.Καλως ή κακως δουλευουν, τα ειχα δοκιμασει πριν χρονια.
Ασχετα αν δεν τα αγορασα.
Τωρα αν μας αρεσει να κοροιδευουμε οτι βλεπουμε , ειναι πολυ ευκολο.Απο εκει και μετα μην απορουμε γιατι γραφουν ολο και πιο λιγοι....................

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

το αν "δουλεύουν" τα προϊόντα του ή όχι, είναι μια άλλη συζήτηση. Αν θες άρτζι μου, να την ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση για να δούμε αν "δουλεύουν", αλλά δε νομίζω πως θες τέτοιου είδους συζήτηση, εσύ μόνο να το "δοκιμάσεις" θες, και μετά, με έναν δικό σου τρόπο, από κάποιο από τα δικά σου και μόνο μηχανήματα, στο δικό σου και μόνο χώρο και πιθανά σε κάποιο δικό σου ρακ, ξέρεις τι κάνει και τι δε κάνει, και βγάζεις συμπέρασμα για το προϊόν, το οποίο συμπέρασμα πιθανά δέχονται ως σωστό και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι βέβαια δε μένουν μαζί σου και δε χρησιμοποιούν ούτε τον ίδιο χώρο, ούτε το ίδιο ρακ, ούτε το ίδιο πάτωμα, και το πιο πιθανό, ούτε και τα ίδια μηχανήματα.

Σόρρυ, μα ... δε παίζει αυτό το μπάχαλο.

Η συζήτηση για ένα τέτοιο προϊόν, δε γίνεται έτσι, δεν εμπεριέχονται "ακουστικές εκτιμήσεις" σε μια αντικειμενική συζήτηση για την κατασκευή ενός προϊόντος. Εμπεριέχεται ανάλυση των υλικών των προϊόντων αυτών και αξιολόγηση της όλης κατασκευής τους, καθώς και ερμηνεία του τι αποσκοπούν να κάνουν και αν αυτό μπορεί να είναι εφικτό με βάση τους γνωστούς κανόνες της φυσικής, εκτός κι αν πουμε πως πρόκειται για υπερφυσικά πράγματα και μαύρη μαγεία και το θετικό τζι και δε ξερω γω τι.

Για αυτά που γράφει στο site του, η συζήτηση καταλήγει υποχρεωτικά σε αυτό:

:618::618::618::618:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

1 δεν δοκιμαζω μονο στο συστημα μου
2 οι κανονες της φυσικης ειναι για τους φυσικους
3 αν κατι μπορουσε οποιοσδηποτε φυσικος να εξηγησει το πως δουλευει το καθε τι θα εφτιαχνε πραματα που δουλευεουν και θα χ@ζοταν στο ευρω.
4 αν ρωτησεις τον μαρκου και τον αντωνη θα δεις οτι ανα καιρους πηγα στα συστηματα τους καποια αντικραδασμικα και δεν δουλευαν .Επειδη δεν δουλευαν εκει δεν πρεπει να μην δουλευουν και στο δικο μου.
5 εχω ξαναπει , πριν 3 χρονια μαζευτηκαμε καμποσοι με οσα αντικραδασμικα μπορεσαμε να μαζεψουμε, τα δοκιμασαμε σε πικαπ και σιντι.
Ολοι μαζι τοτε καταληξαμε οτι τα stillpoints ειναι τα καλυτεροτερα.
Δανειστικα ενα σετ το δοκιμασα στα μηχανηματα μου και την αλλη μερα αγορασα ένα σετ.Δανειστικα αλλο ενα και το δοκιμασα και αλλου , το αγορασα και αυτο .Στον τριτο δανεισμο διαφορα υπηρχε , αλλα οχι τοση ωστε να βαλω το χαρι στην τσεπη για να αγορασω ακομα ενα σετ.Θες η τιμη, θες οτι δεν εκανε διαφορα.
Εμεινα εκει, καποια στιγμη πεσανε στα χερια μου καποια φτηνοτερα (1/3 ) της αξιας των stillpoints , αντικραδασμικα.
Σε μια νυχτα πουλησα τα still και αγορασα τα φτηνιαρικα.Σε βαθος χρονου ξαναδοκιμασα τα still μπας και
ηταν ελαφρα χειροτερα απο τα symposium.Kαι ξανα εκανα αυτη την δοκιμη.
Οι διαφορες στα αντικραδασμικα , μπορει να ειναι κραυγαλεες , μπορει και να ειναι απειροελαχιστες, ή και ανυπαρκτες.
Μια δοκιμη θα μας ψησει.
Τα harmonix τα δοκιμασα καπου στο 06-7 , καλα ηταν , αλλα δεν τρελλαθηκα.Και ο τυπος που τα εχει πουλουσε πολλα σετ της finite elemente.
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι καθε αντιπροσωπος δεν ειναι και υποχρεωτικα γνωστης φυσικης , ουτε απαιτηται αυτο για να ειναι εισαγωγεας.
Συνηθως πουλανε κατι λογο κερδους και μπορει και καλου προιοντος.
Εχω φιλο φυσικο -που εχει διδαξει -κανει ερευνες σε τοπ πανεπηστημια απο αμερικη - σιρακουσες, μεχρι γαλλια γκρενομπλ, και εχει κανει τρελλες ερευνες, σε πολλα προιοντα , (απο λαστιχα αυτοκινητου μεχρι τον ηχο που βγαζουν οι σκωροι οταν τρωνε ρουχα) .Δεν ξερει την τυφλα του απο ηχο.
Οταν τον ρωταω πραματα μου λεει οτι δεν στεκουν.
Οταν ακουει διαφορες μενει μακακας ,και μιλαμε οτι ακουει,
και μιλαμε για ανθρωπο που το εχουν βαλει εξωφυλλο πολλα αμερικανικα περιοδικα.
Η φυσικη στους φυσικους ο ηχος σε αυτους που ασχολουνται μαζι του.

Reaction score
20
Σειρά μου...

Καταθέτω κι εγώ μετά τον Ανάργυρο πριν βρεθούμε σε κάνα... μυστικό εργαστήριο της ΣΙΑ να γίνουμε... πειρά(γ)ματα :138: λόγω... ακατανόητης ξεροκεφαλιάς... :120:

1) Οπως έχω (ξανα)δηλώσει στο παρελθόν δεν είμαι γνώστης/ειδικός περί θεμάτων AV και δεν θυμούμαι ούτε τα βασικότερα της Φυσικής που έμαθα στο σχολειό,
2) Δεν επιθυμώ να γίνω γνώστης/ειδικός, ούτε να κάνω επανάληψη στην ξεχασμένη Φυσική,
3) Επιθυμώ μόνο να καταθέτω τις εμπειρίες μου από τις διάφορες δοκιμές που έχω κάνει,
4) Με την ίδια ευχαρίστηση που διαβάζω τα καταπληκτικά επιστημονικά κείμενα των Κωσταντίνων μας (Κόγια και EAR), αλλά και των υπολοίπων μελών εδώ (και αλλού) με την ίδια ευχαρίστηση διαβάζω και τις εμπειρικές αναλύσεις/περιγραφές που βρίσκω,
5) Αναγνωρίζω πως κανένα εμπειρικό "άκουσμα" δεν πρόκειται να ακυρώσει κανόνες Φυσικής, ούτε επιχείρησα ποτέ να πετύχω κάτι τέτοιο,
6) Και ειδικά για το καταπληκτικό κείμενο του Κώστα EAR περί "αντικραδασμικών" ομολογώ πως το έχω αντιγράψει σε κείμενο στο πισί μου, το έχω διαβάσει πολλές φορές και θα το διαβάσω περισσότερες γιατί είναι -imho, ντάξ?- πραγματικά καλή η (άλλοτε άλλη) διαφορά που έχω ακούσει με την χρήση διαφορετικών "αντικραδασμικών" σε σχέση, πάντα, με το κόστος τους, και θέλω να μάθω περισσότερα "γιατί, πως, εναλλακτικά κ.λπ",
7) Δεν πιστεύω μόνο σε μένα άρεσε η διαφορά που δίνουν στον ήχο,
8) Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω στην πράξη αυτά που έγραψε ο Κώστας, ανυπομονώ, πραγματικά,
9) Ως γνωστό 2 ισχύουν, πάντα και σε τελική ανάλυση: το σωστό και το γουστάρω... Αλλες φορές συμπίπτουν και άλλες όχι...
10) Και ως αποτέλεσμα των παραπάνω μπορούν να συνυπάρχουν και το σωστό και το "λάθος" και ο καθένας διαλέγει με βάση όποιο κριτήριο θέλει...
Ελπίζω να είδατε μετά από αυτά δεν υπάρχει ούτε αμφισβήτιση ούτε κάτι αξιοπερίεργο στην όλη ιστορία, τουλάχιστον όχι για μένα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

μιας και κσερω σχεδον ολους τους αντιπροσωπους , αν μας τρωει (εδω στην αθηνα) μπορουμε να κανονισω να εχω καμποσα αντικραδασμικα (αν και εχω καποια ) να δουμε στην πραξη τι κανουν.Ειλικρινα οταν τα ακουσετε , θα ξεχασετε καθε θεωρια.Δεν μιλαμε για μικροδιαφορες , ωστε να πει καποιος οτι δεν τι ακουει.
Μιλαμε ειδικα κατω απο την μοναδα του audyssey καποια κανουν θαυματα.
ξαναλεω αν υπαρχει ενδιαφερον για sound blind test εδω ειμαστε.

Reaction score
7

Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι καθε αντιπροσωπος δεν ειναι και υποχρεωτικα γνωστης φυσικης , ουτε απαιτηται αυτο για να ειναι εισαγωγεας.
Εδω εχεις δικιο, σαφως και ο αντιπροσωπος/εισαγωγεας δεν οφειλει να γνωριζει κανονες φυσικης,
οταν ομως δεν γνωριζει ουτε ο κατσκευαστης (οπως φαινεται απο αυτα που λεει) τοτε προκειται περι απατεωνα-αφου δεν ξερει πως δουλευει αυτο που εφτιαξε.

Φαντασου να ελεγα πως εβγαλα φαρμακο για τον καρκινο και εκει που θα επρεπε να παραθεσω στοιχεια χημειας/βιολογιας για το πως δουλευει, να αρχιζα να ελεγα για ενεργειακα πεδια , φενγκ σουι ,τσι κτλ.

Δεν κρινω τα προιοντα,δηλωνω αγνοια, αν και εχω την γνωμη μου.
Την λογικη (του παραλογου κρινω)

Η φυσικη στους φυσικους ο ηχος σε αυτους που ασχολουνται μαζι του.
Δηλαδη αν ενας φυσικος ασχοληθει με ηχο? Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?χαχαχα :414:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

κοίτα άρτζι μου, ακόμα και συ που από επιστημονικές αρχές είσαι άναρχος, κι από φυσική είσαι εντελώς αφύσικος, αν κάτσεις και φτιάξεις καμιά 100-αριά διαφορετικά "αντικραδασμικά", βάζοντας ό,τι υλικό σού'ρθει στην γκλάβα και προσέχοντας να είναι γυαλισμένα τα μέταλλα και τίγκα στο γυαλιστερό βερνίκι τα ξύλα, όλο και κάποια από αυτά θα "ακουστούν" καλά σε διάφορους.

ε, και?

αντίθετα, με απλούς κανόνες φυσικής, φτιάχνεις ένα πιο σωστό κρος, ένα πιο σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, ένα ενισχυτή χαμηλότερης παραμόρφωσης και υψηλότερης ισχύος, ένα μεγάφωνο με υψηλότερο bl κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ.

Οπότε, τελικά το θέμα είναι ο καθένας με τι θέλει να ασχολείται. ελευθερία έχουμε, οπότε φιλ φρι!:105:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οσο καλα και αν σαξεις ενα ηχειο , το αντικραδασμικο θα ειναι εκει να μαζωξει τους κραδασμους της πηγης -προ και παει λεγοντας.Εχω σαξει απο πολλα υλικα αντικραδασμικα, και απο καποια επωνυμα δουλευουν καλυτερα.
Οσο αφορα τον συχωριανο πιο πανω , αν καποιος πει οτι εχει το φαρμακο για το καρκινα, οφειλει να δειξει και στην πραξη οτι δουλευει το αμαλγαμα του.Γιατι στην θεωρια μπορει να δουλεψει (λεμε τωρα)
αλλα με τα τρελοκυταρα να μην εχει καμμια πυτιχια.
Τα αντικραδασμικα πιθανο να τα σαχνουν αφυσικοι αθρωποι , δεν κρινονται για αυτο.Αλλα για το αν δουλευει το μπλιμπλικι που πλασαρουν.
Και αν ξερεις οτι ξεκινας απο λευκο χαρτι (ας εισαι και ασχεοτος) και εχει σαν στανταρντ ενα φινιτε ελεμεντε να ξεπερασεις σε αποδοση , πρεπει και να το κανεις στην πραξη.
Γιατι οταν καποιος παει να το πλασαρει θα πρεπει να αποδικνυει οτι το προιον του ειναι ενα λεβελ πιο πανω απο το καθε φινιτε.
Αλιιως ειναι
ή μαι απο τα ιδια
ή
απευθυνεται σε καποιον που του κανει κλικ στο ματι , και οχι στο αυτι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Το πιο καλο αντικραδασμικο που εχω ακουσει ειναι ενα φτιαχτο ,
1 απο ερτασιταλ και μπιλιες
2 synergistic και σε αποσταση αναπνοης
3 symposium
4 finite elemente
5 harmonix
καρντας αιρ κουεστ , δεν δουλεψαν πουθενα.

Reaction score
7

Φιλε συν-πειραιωτακι το θεμα ειναι πως αυτα που λεει (reduce noise, jitter and rippling,no distortion,Dynamic range and sound resolution increase που αναφερει ο Costas ear),δεν τα εχει αποδειξει ουτε στην πραξη(και ουτε μπορει γιατι ειναι απλα αδυνατο να κανει μια βαση αυτα).
Δηλαδη ουτε θεωρητικη εξηγηση-ουτε αποδειξη στην πραξη!

Παρολαυτα σου επαναλαμβανω: Δεν κρινω τα προιοντα,δηλωνω αγνοια, αν και εχω την γνωμη μου.Μπορει να κανουν οντως διαφορα στο συστημα σου.Σιγουρα ομως δεν κανει αυτα που διαφημιζει ο τυπος.
Την λογικη(του παραλογου) της διαφημισης του κρινω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.205
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79