Αντισταση εξοδου - αντισταση εισοδου

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Το μέγεθος μετράει, αλλά μόνον ως ιδέα. ;)

Να λοιπόν που έγινες κι ΕΣΥ hiendας. :p
Δεν ντρέπομαι για το παρελθόν μου,ειδάλλως δεν θ'ανέτρεχα σ'εκείνο τόσο...συχνά.;)
Τα καλώδια και οι συσκευές, εισάγουν συνήθως και συγκεκριμένα group & phase delays...η επίπεδη απόκριση συχνότητας είναι κοινός τόπος...
http://en.wikipedia.org/wiki/Group_delay_and_phase_delay
Μα αυτό καθορίζει εμμέσως και το απώτερο ζητούμενο:

Να επιτευχθεί συνέλιξη κατά την οποία οι παράγοντες σχετιζόμενοι με μήκη διαδρομών δεν θ'αφήνονται ανεξέλεγκτοι στο πεδίο συσχέτισης των συναρτήσεων.Και οδηγούμαστε έτσι ξανά στις ολοένα εξελισσόμενες τεχνικές ψηφιακής επεξεργασίας,οι οποίες διακρίνονται από μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με οποιαδήποτε λάμπα ως προς δεδομένο χώρο και πρόγραμμα ακρόασης.

Reaction score
29.755
Συμφωνώ.με τον προλαλήσαντα.Στο #60
Αφού ούτως η άλλως το volume είναι διαιρέτης τάσης.

Reaction score
15.469
αρα στη δικια μου περιπτωση , βαση του τυπου που δινει ο Costas Coyias και του σχολιου του
"Βεβαίως, αν η αντίσταση εξόδου του προ είναι μηδενική, τότε Rin στον αριθμητή και τον παρονομαστή απλοποιούνται, οπότε ο προ λειτουργεί ως ιδανική πηγή ρεύματος, καθώς δεν παρουσιάζει πτώση τάσης υπό συνθήκη φορτίου."
και εαν ειναι αληθες οτι
" while its output impedance was a uniform 26 ohms across the audio band, usefully lower than specified. "
(απο εδω)
ο προ μου λειτουργει σχεδον ιδανικα (απο αυτην την αποψη) και γι' αυτο τ'ακουω ολα δυνατοτερα (και το μουσικο σημα αλλα και τους θορυβους του ρευματος και τους κραδασμους ) ?

Reaction score
15.469
η "περιπτωση" δε βγαζει αυτο που θελω οποτε το αντιγραφω εδω

"εβαλα λοιπον το MF x-10D μου αναμεσα στον προ (Audiolab 8000Α - ο ολοκληρωμενος) και τον τελικο ( Parasound A23 ), ενω πριν το ειχα αναμεσα στο dac και τον προ κι εχω την εντυπωση πως ζωντανεψε το συστημα ( μου αρεσει περισσοτερο) .
Το θεμα ειναι πως το βαρελακι εγινε πολυ ευαισθητο , δηλαδη χτυπωντας το ελαφρα η' ξυνωντας το με το νυχι (ελαφρα) βγαινει απο τα ηχεια ο αντιστοιχος θορυβος ,επισης ανοιγοκλεινωντας το cd player (καθοταν πανω του - τωρα του αλλαξα θεση )ακουγεται ο θορυβος του μηχανισμου κι ολοι αυτοι οι ηχοι εχουν ενα χαρακτηρα "κουδουνιστο" ειναι η λεξη που μου 'ρχεται .
Επισης απο το ενα καναλι, βγαινει απο το twiter ενα υψισυχνο "πι - πι - πι" η ενταση του οποιου δεν αυξανεται με το ανεβασμα της εντασης και το οποιο μου 'ρχεται απο το pc διοτι μολις το σβηνω σταματα.
Επισης ακουω ολους τους διακοπτες του σπιτιου οταν ανοιγοκλεινουν. "
και

"Μηπως επειδη ο audiolab εχει
"PRE-AMP OUTPUT 707mV, Output impedance 600ohms. Maximum output greater than 7.76V RMS (+20dBm)."
ενω το βαρελακι διατεινεται πως εχει μiκροτερη απο 200 ohm και οδηγει πιο σωστα τον τελικο ?"

Reaction score
3.595
Κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Πολύ φοβάμαι ότι κάτι περίεργο συμβαίνει πιθανότατα με τις γειώσεις ή με την αντίσταση εισόδου του Χ10D που ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικά υψηλή. Αυτή η υπερ-ευαισθησία στους θορύβους δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Το Χ10D είναι απλά ένας απομονωτής (buffer) με μοναδιαίο κέρδος (x 1) και όταν λειτουργεί σωστά οφείλει να μην ενισχύει τους θορύβους ούτε να είναι τόσο επιρρεπής σε παρεμβολές τύπου EMI/RFI.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
η "περιπτωση" δε βγαζει αυτο που θελω οποτε το αντιγραφω εδω

"εβαλα λοιπον το MF x-10D μου αναμεσα στον προ (Audiolab 8000Α - ο ολοκληρωμενος) και τον τελικο ( Parasound A23 ), ενω πριν το ειχα αναμεσα στο dac και τον προ κι εχω την εντυπωση πως ζωντανεψε το συστημα ( μου αρεσει περισσοτερο) .
Το θεμα ειναι πως το βαρελακι εγινε πολυ ευαισθητο , δηλαδη χτυπωντας το ελαφρα η' ξυνωντας το με το νυχι (ελαφρα) βγαινει απο τα ηχεια ο αντιστοιχος θορυβος ,επισης ανοιγοκλεινωντας το cd player (καθοταν πανω του - τωρα του αλλαξα θεση )ακουγεται ο θορυβος του μηχανισμου κι ολοι αυτοι οι ηχοι εχουν ενα χαρακτηρα "κουδουνιστο" ειναι η λεξη που μου 'ρχεται .
Επισης απο το ενα καναλι, βγαινει απο το twiter ενα υψισυχνο "πι - πι - πι" η ενταση του οποιου δεν αυξανεται με το ανεβασμα της εντασης και το οποιο μου 'ρχεται απο το pc διοτι μολις το σβηνω σταματα.
Επισης ακουω ολους τους διακοπτες του σπιτιου οταν ανοιγοκλεινουν. "
και

"Μηπως επειδη ο audiolab εχει
"PRE-AMP OUTPUT 707mV, Output impedance 600ohms. Maximum output greater than 7.76V RMS (+20dBm)."
ενω το βαρελακι διατεινεται πως εχει μiκροτερη απο 200 ohm και οδηγει πιο σωστα τον τελικο ?"
Το πρόβλημα σου οφείλεται στη διαφορετική είσοδο που δέχεται το X-10D στη κάθε περίπτωση.
Όταν το είχες συνδεδεμένο στην έξοδο της πηγής και με δεδομένη την ενίσχυση Χ 1,18 που κάνει σαν απομονωτής, είχε σταθερή είσοδο 2 Volt και επίσης σταθερή έξοδο 2,36 Volt, πάντα μιλώντας για κορυφή.
Όταν το συνέδεσες στην έξοδο του προενισχυτή σου η είσοδος του είναι από μερικά χιλιοστά του Volt έως μερικά Volt αναλόγως της θέσης του ρυθμιστή όγκου και ανάλογη και η έξοδος του.
Η χαμηλή οδήγηση που το κάνει ευαίσθητο, σε σχέση πάντα με τους εξωγενείς θορύβους, δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155
Μμμμ, εγώ πάλι λέω πως κάποιο τροφοδοτικό της αλυσίδας είναι φτωχό (σχεδιασμένο από το γνωστό ιάπωνα μή-χανικό Ine Yatabaza). Μάλλον ένας πυκνωτής 1μF στο πολύπριζο θα λύσει το πρόβλημα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Μμμμ, εγώ πάλι λέω πως κάποιο τροφοδοτικό της αλυσίδας είναι φτωχό (σχεδιασμένο από το γνωστό ιάπωνα μή-χανικό Ine Yatabaza). Μάλλον ένας πυκνωτής 1μF στο πολύπριζο θα λύσει το πρόβλημα...
Κώστα με τα ίδια τροφοδοτικά που παίζει τώρα έπαιζε και στη προηγούμενη κατάσταση.

Reaction score
3.595
Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν συμβαίνει όταν ο προενισχυτής υπεροδηγεί το X-10D, ούτε οταν το ποτενσιόμετρο του προενισχυτή πλησιάζει στο τέρμα ...

Πάντως πρώτη φορά μου έχει τύχει να συναντώ χαιφιντελίστα να τοποθετεί buffer μετά από ενεργό προενισχυτή !!!

Η τσιρίδα και η κουδουνίστρα μάλλον θα πήγαιναν σύννεφο για να καταφεύγει κάποιος σε τέτοιες ακραίες λύσεις

Last edited by a moderator:

Reaction score
15.469
Να σας ευχαριστησω κατ'αρχην ολους για τις σκεψεις σας,να συμπληρωσω μονο οτι το προβλημα δημιουργειται απο τα πρωτα βηματα του volume (το οποιο δεν ξεπερνα ποτε τη θεση "παρα δεκα"- εκει εχω ηδη ικανοποιητικοτατες σταθμες ακροασης ) και οτι εχωντας απομονωσει με σχετικα μεγαλη επιτυχια τους κραδασμους το θεμα που μενει ειναι τα "σκασιματα" απο τους διακοπτες που ανοιγοκλεινουν (παω για πυκνωτη:)) .
Το συστημα παιζει ικανοποιητικα (για τα δικα μου δεδομενα), χωρις παραφωνιες, με το buffer πριν απο τον προ (και χωρις αυτο στην αλυσιδα) , απλα ειπα να δοκιμασω και αυτη τη συνδεση ...
Δεν ειμαι χαιφιντελιστας,ειμαι μουσικοφιλος που ανακαλυψα πως εστω και μια ελαχιστη ενασχοληση με τις συσκευες μου δινει περισσοτερη ικανοποιηση,εξ ου και το ψαξιμο (μου αρεσουν και οι συσκευες βεβαια :D) .
Να ζητησω κι ενα συγνωμη απο τον VLASSIS-S για την καταστρατηγηση του θεματος του.
Να 'στε ολοι καλα !

Reaction score
3.595
Καλημέρα σας
το πρόβλημα με τους θορυβους που δημιουργουν οι ηλεκτρικες συσκευές θα λυθει μολις τοποθετησεις μια ξεχωριστη γραμμη απο τον ηλεκτρολογικο πινακα αποκλειστικα για το στερεοφωνικο. Σε καποιες περιπτώσεις μια ανακατανομή των φορτίων απο έμπειρο ηλεκτρολογο μπορει να φέρει το επιθυμιτο αποτελεσμα, αν και τίποτα δεν μπορει να ξεπεράσει το θετικό αποτέλεσμα της αποκλειστικής ηλεκτρικής παροχής (dedicated line).

Reaction score
125
Μάλλον ένας πυκνωτής 1μF στο πολύπριζο θα λύσει το πρόβλημα...
Τι είδος ή άλλα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει αυτός ο πυκνωτής και πως συνδέεται; Τι ακριβώς πετυχαίνουμε μ΄αυτό;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155
Τι είδος ή άλλα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει αυτός ο πυκνωτής και πως συνδέεται; Τι ακριβώς πετυχαίνουμε μ΄αυτό;
Συνδέεται στους δύο πόλους της πρίζας, (φάση και ουδέτερο), δηλαδή παράλληλα με τα φορτία όλων των άλλων συσκευών. Μπορεί να είναι πολυεστερικός ή πολυπροπυλενίου, και οπωσδήποτε με αντοχή 630V AC (για να ζήσει πολύ). Μπορεί να είναι και μικρότερος από 1μF, αναλόγως της φύσης των θορύβων που κάνουν οι διακόπτες του φωτισμού ή το ρελέ του ψυγείου. Ή μπορεί να είναι συνδυασμός των δύο, συνδεδεμένοι παράλληλα μεταξύ τους, ας πούμε ένας των 100nF και ένας των 820nF ή του 1μF.

http://www.avsite.gr/forum/threads/Κατασκευή-πολύπριζου.23360/

Reaction score
29.755
Καλημέρα σας
το πρόβλημα με τους θορυβους που δημιουργουν οι ηλεκτρικες συσκευές θα λυθει μολις τοποθετησεις μια ξεχωριστη γραμμη απο τον ηλεκτρολογικο πινακα αποκλειστικα για το στερεοφωνικο. Σε καποιες περιπτώσεις μια ανακατανομή των φορτίων απο έμπειρο ηλεκτρολογο μπορει να φέρει το επιθυμιτο αποτελεσμα, αν και τίποτα δεν μπορει να ξεπεράσει το θετικό αποτέλεσμα της αποκλειστικής ηλεκτρικής παροχής (dedicated line).

Οπως λέει παρακάτω και ο Ημίθεος ένας πυκνωτής θα κάνει δουλειά.
Η ξεχωριστή dedicated γραμμή πάλι παράλληλα θα είναι με τα άλλα φορτία της συγκεκριμένης φάσης στον πίνακα. Δεν θα λύσει κάποιο πρόβλημα . Οι θόρυβοι απο τους διακόπτες , και το ρελέ του ψυγείου ίσως και το μοτέρ του πάλι θα περνάνε , αν είναι στην ίδια φάση.

Reaction score
3.595
Επειδή καποτε είχα το ίδιο πρόβλημα , ο πυκνωτής στη δική μου περιπτωση δεν κατάφερε να μειώσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Όταν έβαλα νέα γραμμή απο τον πίνακα το προβλημα εξαφανιστηκε. Βεβαια κάθε εγκατάσταση είναι και διαφορετικη. Ενα πολυπριζο που περιλαμβάνει κσι καποιο κύκλωμα προστασιας με surge supressor επισης μπορει να φανεί χρήσιμο.

Reaction score
3.595
οι πυκνωτές θα πρεπει να μπαίνουν στην πηγή του θορύβου. Για παράδειγμα τα περισσότερα στεγνωτηρια μαλλιών έχουν εναν πυκνωτη τοποθετημένο ακριβώς επανω στο διακοπτη εναυσης (on/off ). Επισης το ιδιο εξαρτημα συνανταμε και σε αποροφητηρες.

Reaction score
29.755
Ναι οπουδήποτε υπάρχουν κινητήρες εναλλασσόμενου , σχετικά μεγάλης ισχύος , που μπορούν να παράξουν σπινθηρισμό κατά την έναυση , αλλά και κατά την λειτουργία τους, τοποθετούνται πυκνωτές , για το φιλτράρισμα του θορύβου που προκαλείται.

Reaction score
29.755
Το θέμα είναι πως σε μονοφασικές εγκαταστάσεις λόγω ακριβώς της φύσης της εγκατάστασης , όλο αυτό το παράσιτο γυρίζει γύρω-γύρω σε όλο το δίκτυο του σπιτιού και όχι μόνο. Τα παράσιτα που έρχονται με τις γραμμές της ΔΕΗ είναι παράσιτα που δημιουργούνται από παρεμφερείς αιτίες σε άλλα τοπικά δίκτυα, όπως εργοστάσια , μεγάλα κέντρα κλπ , και κυκλοφορούν στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Τρέχα γύρευε.

Reaction score
3.595
τα προβληματα με τους θορυβους που προκαλουν καποιες οικιακες συσκευες αντιμετωπίζονται με πολλους τροπους. Η ποιοτητα του ρευματος της ΔΕΗ ειναι διαφορετικη απο περιοχη σε περιοχη. Αλλά το θέμα αυτό ειναι ασχετο με το θεμα της οδηγησης ενός τελικου. Επίσης ακόμα και σε μια μονοφασική εγκατάσταση η ξεχωριστή γραμμή απο τον πίνακα βελτιώνει δραματικά την απόδοση του ηχοσυστήματος σε ολους τους τομείς.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop