Αν ειχα 1000Ε...

Reaction score
6.665
... και επρεπε να επιλεξω σε καινουργειο η μεταχειρισμενο, ?(120'' θεαση στα 3,5 μετρα) 3d ως εξτρα οχι και ως αποφασιστικο κρητηριο ομως, σοβαρο κριτηριο ειναι η σταθερη αποδοση στο περασμα του χρονου
1)σε κανουργειο βλεπω ως επιλογη λιγο πανω απο αυτο το οριο τον benq1400 η κατι αλλο που μπορειτε να προτεινετε.
2)σε μεταχειρισμενο αξιζει προβολεας 2-3ετιας η αυτοι με οποιες φθορες και με ποια χιλιομετρα μπορει να παιζουν καλυτερα απο νεους στα ιδια λεφτα? παμε σε dlp h lcd?
οι ωρες λειτουργειας μπορουν να κρυφτουν, να μηδενιστουν με την ιδια λαμπα?
τι αλλο πρεπει να προσεξω εαν αξιζει να κινηθω σε μεταχειρισμενο ? και επειδη δεν μπορω να εχω εναν ειδικο με τα καταλληλα εργαλεια μαζι μου υπαρχουν καποιο λινκ με χρωματικα τεστ η οτι αλλο ευκολο στο χειρισμο να το φορτωσω σε ενα στικ να το εχω μαζι μου(τουλαχιστον εαν ειναι κατι φολα να το απορριψω εξαρχης, στο τελικο ελεγχο θα δουμε..)

Reaction score
48
Soco μεταχειρισμενο στο 1000ρικο ισως βρεις κατι πολυ πιο δυνατο απο ενα καινουργιο του 1000ρικου.Οι λαμπες ναι μπορουν να μηδενισουν,σε μερικους προβολεις αυτο φαινεται δηλαδη ποσα μηδενισματα εχει κανει ο προβολεας. π.χ ο infocus που ειχα κραταει τα μηδενισματα.Ο optoma που εχω απλως κραταει ωρες δεν λεει ποσα reset εχει κανει.Το καλυτερο ειναι να πας να δεις απο κοντα καινουργιους,επειτα να δεις κανενα μεταχειρισμενο και μετα να βγαλεις τα συμερασματα σου.Οταν δεις τον καινουργιο κανε παυση σε καποιες σκηνες πολυ "δυνατες" και να σημειωσεις τις λεπτομερειες που διακρινεις.Ενταση χρωματων φωτεινοτητα μαυρο.Τις ιδιες ταινιες που θα δεις στο καταστημα εχε σε ενα δισκακι να δεις και στο check ενος μεταχειρισμενου.Προσπαθησε να συγκρινεις οσο αυτο ειναι δυνατον.Εαν δεν εχεις συνηθισει σε αυτες τις συγκρισεις το ματι σου,θα σου ειναι λιγο δυσκολο.Γενικη ειονα θα παρεις ομως.Για μενα εαν πας για μεταχειρισμενο ισως τα dlp να ειναι πιο καλα στη διαρκεια του χρονο.Εχει εδω το φορουμ πληρως με τα συν πλην της καθε τεχνολοφιας.Εαν θες γνωμη για κατι συγκεκριμενο που ειδες ευχαριστως να στην πω.

Last edited:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
κατα την γνωμη μου πρωτα αποφασισε ποια τεχνολογια σου αρεσει πιο πολυ.dlp ή lcd?
σε ενοχλει το rainbow?
οι φθηνοι dlp εχουν προβλημα στην κινηση. σε ενοχλει αυτο?
για 120" θα χρειαστεις καποιον φωτεινο προβολεα.
πανε σε καποιο καταστημα να δεις τις δυο τεχνολογιες, τι σου αρεσει πιο πολυ και μετα θα σου προτεινουμε.

Reaction score
640
... και επρεπε να επιλεξω σε καινουργειο η μεταχειρισμενο, ?(120'' θεαση στα 3,5 μετρα) 3d ως εξτρα οχι και ως αποφασιστικο κρητηριο ομως, σοβαρο κριτηριο ειναι η σταθερη αποδοση στο περασμα του χρονου
1)σε κανουργειο βλεπω ως επιλογη λιγο πανω απο αυτο το οριο τον benq1400 η κατι αλλο που μπορειτε να προτεινετε.
2)σε μεταχειρισμενο αξιζει προβολεας 2-3ετιας η αυτοι με οποιες φθορες και με ποια χιλιομετρα μπορει να παιζουν καλυτερα απο νεους στα ιδια λεφτα? παμε σε dlp h lcd?
οι ωρες λειτουργειας μπορουν να κρυφτουν, να μηδενιστουν με την ιδια λαμπα?
τι αλλο πρεπει να προσεξω εαν αξιζει να κινηθω σε μεταχειρισμενο ? και επειδη δεν μπορω να εχω εναν ειδικο με τα καταλληλα εργαλεια μαζι μου υπαρχουν καποιο λινκ με χρωματικα τεστ η οτι αλλο ευκολο στο χειρισμο να το φορτωσω σε ενα στικ να το εχω μαζι μου(τουλαχιστον εαν ειναι κατι φολα να το απορριψω εξαρχης, στο τελικο ελεγχο θα δουμε..)
Ισως θα πρεπει να βαλεις και τον παραγοντα μεταπωληση στον προβολεα που θα παρεις καθως ενας μεταχειρισμενος θα σου "κοστισει" λιγοτερο οταν θα τον πουλησεις .
Ο μεταχειρισμενος ποσο να χασει απο την σημερινη αξια αγορας του μετα απο εναν χρονο ?
Οταν αγοραζεις τον πρωτο σου προβολεα ειναι πολυ πιθανο να κανεις λαθος εκτιμηση ως προς την τεχνολογια και την μαρκα που θα επενδυσεις και να θελεις να τον αλλαξεις συντομα .
Εγω ειμαι υπερ του μεταχειρισμενου καθως εχεις την δυνατοτητα να δοκιμασεις αυτο που αγοραζεις να δεις πχ. εαν ενας lcd εχει προβλημτα συγκλισης ή ανομοιομορφιας σε ενοχλητικο βαθμο ή να δεις κατα ποσο εμφανιζει ουρανιο τοξο που να σε ενοχλει ο dlp που θα αγορασεις .
Σε πολλους προβολεις μπορεις να δεις στο service menu τις πραγματικες ωρες λειτουργειας

Reaction score
6.665
εψαχνα τα βρω ουρανιο τοξο και λεω θα ειναι παλαβοι ολοι τους και ψειρικοκο , αλλα τελικα ειναι και σε μενα ορατο:D οχι ενοχλητικο ή σπανια ορατο σε χαμηλοτερης φωτεινοτητας προβολεις , και ειδικα σε πλανα με γρηγορες λαμψεις και φυσικα στους υποτιτλους, οι οποιοι δεν ξερω εαν η ταινια ειναι 2.35 και προβληθει σε οθονη 16.9 και στην κατω μαυρη μπαρα μπουν οι υποτιτλοι αυτοι θα μας κανουν νερα με το τοξο? η μονο μεσα στην ταινια?

Reaction score
16
....Οι λαμπες ναι μπορουν να μηδενισουν,σε μερικους προβολεις αυτο φαινεται δηλαδη ποσα μηδενισματα εχει κανει ο προβολεας. π.χ ο infocus που ειχα κραταει τα μηδενισματα.Ο optoma που εχω απλως κραταει ωρες δεν λεει ποσα reset εχει κανει.
Στις ηλεκτρονικές συσκευές που επιδέχονται update ή επανεγκατάσταση του firmware τους δεν κρατιέται καμιά πληροφορία από την προηγούμενη χρήση.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
δεν ξερω εαν η ταινια ειναι 2.35 και προβληθει σε οθονη 16.9 και στην κατω μαυρη μπαρα μπουν οι υποτιτλοι αυτοι θα μας κανουν νερα με το τοξο? η μονο μεσα στην ταινια?
θα το τσεκάρω κ θα σου πω αύριο ή σήμερα αργά!

Reaction score
6.665
αν εχεις τη δυνατοτητα να τους σκουρινεις λιγο σε σημειο να διαβαζονται πες μου και αυτη την επιλογη.

Reaction score
48
αν εχεις τη δυνατοτητα να τους σκουρινεις λιγο σε σημειο να διαβαζονται πες μου και αυτη την επιλογη.
Σε ποιον προβολεα το ειδες αυτο Soco?Στον Benq ή στον optoma?

Reaction score
48
Στις ηλεκτρονικές συσκευές που επιδέχονται update ή επανεγκατάσταση του firmware τους δεν κρατιέται καμιά πληροφορία από την προηγούμενη χρήση.
http://www.infocus.com/contact-support

Εδω θα σε βοηθησουν να επαληθευσεις τα γνωστα.Αν σου απαντησουν οτι γινεται πες μου να στειλω και εγω μυνημα να μου το επαληθευσουν.

Reaction score
6.665
benq 1070 και ελαχιστα στον 1500 τωρα ενω στα χαρτια δειχνει ο 1500 ποιο φωτεινος και ενω ηταν ιδια ρυθμισμενοι(εκο μοντ και οι φωτεινοτητες, γκαμα, για κατι αλλο δεν γνωριζω λεπτομεριες και εαν αυτες μπορουν να κανουν διαφορα)στην πραγματικοτητα ηταν φωτεινοτερος ο 1070 και ισως και ο λογος που ηταν ποιο εντονο. ανοιγμενοι στις 92'' και σε 1gain οθονη με ελαφρα υπογωνια θεαση(δεν ημουν ακριβως κεντρο)

Reaction score
640
Οι προβολεις δεν ειναι υπολογιστες στους περισσοτερους το firmware update γινεται μονο στην αντιπροσωπια .
Το αρχειο με το update δεν ειναι διαθεσιμο στον τελικο χρηστη και συνηθως θελει ειδικο καλωδιο και προγραμμα για να συνδεθει με τον υπολογιστη.
Τουλαχιστον αυτο συνεβαινε με εναν benq w5000 που εψαξα να βρω αναβαθμιση firmware.
Επειδη αυτο το συζηταμε για να διαπιστωσουμε την χρηση της λαμπας να επισημανω οτι η φωτεινοτητα της λαμπας μπορει να διαπιστωθει πολυ ευκολα με ενα λουξομετρο των 25 ευρω και ευκολα μπορουν να βγουν συμπερασματα για την χρηση της

Reaction score
6.665
δε τιθεται θεμα χρησης αυτης μονο αλλα ποσες και ωρες εχει γραψει εν λειτουργεια συνολικα ως μηχανη που θεωρω ποιιο σημαντικο, ποιο ασφαλη συμπερασμπατα μπορεις να βγαλεις απο το ποτε αγοραστηκε κατι και ποσο μεσοσταθμικα μπορει να παιξει παρα με μια απλη ενδειξη, αν τωρα συμφωνουν ακομη καλυτερα.

Reaction score
16
Οι προβολεις δεν ειναι υπολογιστες στους περισσοτερους το firmware update γινεται μονο στην αντιπροσωπια .
Το αρχειο με το update δεν ειναι διαθεσιμο στον τελικο χρηστη και συνηθως θελει ειδικο καλωδιο και προγραμμα για να συνδεθει με τον υπολογιστη.
Τουλαχιστον αυτο συνεβαινε με εναν benq w5000 που εψαξα να βρω αναβαθμιση firmware.
Επειδη αυτο το συζηταμε για να διαπιστωσουμε την χρηση της λαμπας να επισημανω οτι η φωτεινοτητα της λαμπας μπορει να διαπιστωθει πολυ ευκολα με ενα λουξομετρο των 25 ευρω και ευκολα μπορουν να βγουν συμπερασματα για την χρηση της
Σε πολλούς προβολείς το firmware (update ή όχι) είναι διαθέσιμο στη σελίδα του support τους / τμήμα downolads και υπάρχει παντού διαθέσιμο το ειδικό αυτό καλώδιο για το firmware είτε από θύρα usb είτε από θύρα rs232 (σειριακή). Το προμηθεύεσαι από κάποιο απλό μαγαζάκι με καλώδια, στα 5-10 ευρώ και το κάνεις και μόνος σου, αφού ακολουθήσει αυστηρά και προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εφόσον οι εταιρείες το βάζουν online αυτό το αρχείο και τις οδηγίες, προφανώς κρίνουν ότι μπορεί να γίνει κι εκτός σέρβις τους. Σε μένα σε αγορά μτχ προβολέα που με προβλημάτισε πρόσφατα, το καλώδιο αυτό μου δόθηκε σαν δώρο από τον πωλητή. Τι μπορώ να υποθέσω λοιπόν;

Για το λουξόμετρο. Υποθέτω ότι δίνει συγκεκριμένη ένδειξη. Αλλά η πτώση στις τιμές έντασης φωτός είναι ας πούμε μια αρμονική πρόοδος ... μια γεωμετρική πρόοδος .. ή γενικά προϊόντος του χρόνου;

Εντέλει συνεκτιμάς πολλά δεδομένα για να εκφραστείς για μια κατάσταση. Ακόμα και το σκούπισμα της συσκευής από δαχτυλιές. Αυτό είναι το πρώτο που κάνει κάθε πωλητής! μετά, το γυαλιστικό ταμπλώ; :)

Reaction score
16
http://www.infocus.com/contact-support

Εδω θα σε βοηθησουν να επαληθευσεις τα γνωστα.Αν σου απαντησουν οτι γινεται πες μου να στειλω και εγω μυνημα να μου το επαληθευσουν.
!
Δεν πάω στη σελίδα αυτή γιατί βαριέμαι. έτσι δε θα δω αν έχει ανεβασμένο το συγκεκριμένο firmware ή άλλες πληροφορίες. Αλλά είμαι σίγουρος ότι σε κάποια εξειδικευμένα φόρουμ του εξωτερικού (av forums) κάποιος χρήστης θα ανέβασε το σχετικό αρχείο (αυθεντικό ή mod) ή το λινκ του. Επειδή είναι πολύ παλιός προβολέας , κάπου θα έχει καταχωνιαστεί μετά από τόσον καιρό, κάποιο ftp directory διαγράφηκε... οπότε λίγο δύσκολο να βρεθεί αυτή τη στιγμή. Aν όμως ήμουν άμεσα ενδιαφερόμενος, είχα στην κατοχή μου το συγκεκριμένο προβολέα, θα το είχα φυλαγμένο στα αρχεία μου σε κάποιο cd.

Εσύ δε μου έδωσες δώρο το σχετικό καλώδιο update firmware; Αν δεν το έκανες χρήση, γιατί το προμηθεύτηκες από κάπου; Έτσι για να ξοδέψεις λεφτά - κι άστο να υπάρχει;

και δε θέλω να επαναλάβω την αστεία φάση με την ηλικία της γειτόνισσας.. Στο σχετικό τεστ δασκαλεμένη λες από τον Κούγια, έλεγε συνέχεια: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ: Η κλασική συμβουλή του δκηγόρου στον πελάτη του. Κι ας σε τσάκωσαν στα πράσα... εσύ θα λες συνέχεια "δεν ήμουν εγώ"... "δεν ήμουν εγώ"... 1% αμφιβολία να προξενήσεις, αθωώθηκες!

Last edited:

Reaction score
640
Σε πολλούς προβολείς το firmware (update ή όχι) είναι διαθέσιμο στη σελίδα του support τους / τμήμα downolads και υπάρχει παντού διαθέσιμο το ειδικό αυτό καλώδιο για το firmware είτε από θύρα usb είτε από θύρα rs232 (σειριακή). Το προμηθεύεσαι από κάποιο απλό μαγαζάκι με καλώδια, στα 5-10 ευρώ και το κάνεις και μόνος σου, αφού ακολουθήσει αυστηρά και προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εφόσον οι εταιρείες το βάζουν online αυτό το αρχείο και τις οδηγίες, προφανώς κρίνουν ότι μπορεί να γίνει κι εκτός σέρβις τους. Σε μένα σε αγορά μτχ προβολέα που με προβλημάτισε πρόσφατα, το καλώδιο αυτό μου δόθηκε σαν δώρο από τον πωλητή. Τι μπορώ να υποθέσω λοιπόν;

Για το λουξόμετρο. Υποθέτω ότι δίνει συγκεκριμένη ένδειξη. Αλλά η πτώση στις τιμές έντασης φωτός είναι ας πούμε μια αρμονική πρόοδος ... μια γεωμετρική πρόοδος .. ή γενικά προϊόντος του χρόνου;

Εντέλει συνεκτιμάς πολλά δεδομένα για να εκφραστείς για μια κατάσταση. Ακόμα και το σκούπισμα της συσκευής από δαχτυλιές. Αυτό είναι το πρώτο που κάνει κάθε πωλητής! μετά, το γυαλιστικό ταμπλώ; :)
Δειξε μου ενα firmware update απο το επισημο site για epson 9000 (εχει βγει )
http://www.epson.co.uk/gb/en/viewcon/corporatesite/products/mainunits/support/11271
η απο τον benq 1070 και σε αυτον εχει βγει
http://www.benq.com/product/projector/W1070/

Reaction score
16
Δειξε μου ενα firmware update απο το επισημο site για epson 9000 (εχει βγει )
http://www.epson.co.uk/gb/en/viewcon/corporatesite/products/mainunits/support/11271
η απο τον benq 1070 και σε αυτον εχει βγει
http://www.benq.com/product/projector/W1070/
Με ρωτάς πού θα βρεις το firmware των παραπάνω συσκευών αφού η εταιρεία τους δεν τόχει στο ίντερνετ;

Σου απαντώ ότι σύντομα, κάποιο καλό παιδί από κάποιο σέρβις (κάπου στον κόσμο) θα το ανεβάσει σε ένα ftp , να το πάρει ένας φίλος του. και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλον ον κόσμο. Σου ανέφερα έναν τρόπο. υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τρόποι. Κάπου αλλού σε κάποιο άλλο φόρουμ μπορεί να φτιάχνουν και τα modifications τους.. mods.., ανάλογα με την ανταπόκριση του προβολέα στους αγοραστές.

τι άλλο θέλεις να σου πω

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.203
Members
38.669