Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μάλιστα !

Αν λοιπόν υπάρχει τέτοιος ακροατής (έστω και ένας) βάζω στοίχημα όλη την δισκοθήκη μου. Και για να μην νομίζετε ότι είναι τελείως άχρηστη περιέχει και βινύλια....
Πάντως εγώ τον ήχο της θάλασσας από cd τον ακούω σαν μια σειρά από κόκκους ενωμένους μεταξύ τους, ενώ από βινύλιο .... όπως ... εκεί που κολυμπάω! (Έτοιμος για υποδοχή δισκοθήκης από ευγενή προσφορά! (Για δεύτερη φορά! Η πρώτη ήταν όταν ο γείτονας έπαθε ... ακουστική φίμωση στην τηλεόρασή του από τα μπάσα του νέου μου stereo και μου έφερε 50 cd προς ... εξευμενισμό!)).

:143::143::142:

Reaction score
140
Και πες ότι υπάρχει κεφαλή που να διαβάζει από 10hz ρώτησα αν υπάρχουν βινυλια ανάλογα ( με πληροφορία από 10hz )
Πως λέμε flac 24/192

Reaction score
140
Κάνα 2 χιλιάδες βινυλια που εχω ελληνικά αμερικάνικα εγγλέζικα print νομίζω δεν έχουν τυπωθεί για να παίζουν σε clearaudio και verdier
Τώρα άμα μιλάμε για sara k & chesky βινυλια άσε δεν θα πάρω έχω φλακια τέτοια

Reaction score
140
Εν κατακλείδι εάν το μέσο δεν έχει την πληροφορία τυπωμένη πως ένα πικάπ θα την αναπαράγει
Τι είναι upsampling πικάπ? Περιμένω να το δω και αυτό!

Reaction score
11
Και πες ότι υπάρχει κεφαλή που να διαβάζει από 10hz ρώτησα αν υπάρχουν βινυλια ανάλογα ( με πληροφορία από 10hz )
Πως λέμε flac 24/192
Φίλε μου τα 10 hz τα ακούει μόνο κάποιος στην ... Σουηδία με κάτι ηχεία-κόρνες που είναι εγκατεστημένα στο γκαράζ του φτιαγμένα από ... μάρμαρο με μήκος γύρω στα ... πέντε μέτρα, και ενώ χιονίζει αυτός κάθεται ΕΞΩ με ανοιχτές τις πόρτες για να έχει την σωστή απόσταση από τα ηχεία, συγγνώμη, ΗΧΕΙΑ ήθελα να πω! Τα 10 hz με άλλα λόγια τα ξεχνάμε.

:142:

Reaction score
4
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τα 20 ; :137: (που έψαχνες)

Reaction score
140
Caravelle
Θέλω να ξαναπώ το εξής
Πάντα υπήρχαν μάπα βινυλια μάπα cd μάπα ( mp3 flac ape κτλ )
Άμα παίζω με το Minerva 24/96 γίνεται ανάσταση , και?
Τι θα κάνω θα κάθομαι να ακούω pizzarelli?
Έτσι και το πικάπ , έχω πολλούς δίσκους που ούτε κατά διάνοια δεν αγγίζουν το hifi όχι το hiend σε απόδοση
Έναν δίσκο της virgin ελληνικό τύπωμα άμα μου βρει κανείς που να παίζει καλά θα του δώσω 10 πίσω

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τα 20 ; :137: (που έψαχνες)
Ώστε θυμάσαι κάτι τέτοιο; Ενδιαφέρον...:111:

Πάντως τα 25 hz, (όχι τα 20), τα βρήκα με software equalizer. Αποτέλεσμα; Θα σου πω αν θέλεις...

:107:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

...

Πάντως τα 25 hz, (όχι τα 20), τα βρήκα με software equalizer. ....
"Σκαλοπάτια" άκουγες ; :102:

Reaction score
11
Στα μπάσα δεν ακούγεται κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Reaction score
140
Και καταλήγω και εγώ
Όχι δεν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με το βυνιλιο για να ακούει μουσική
Αν το κάνει για audiophile λόγους ναι υπό προϋποθέσεις ( να ακούει chesky & telarc όλη μέρα )
γιατί άμα είναι να ακούει talking heads ( το naked πχ )από ελληνικό τύπωμα ( δεν ξέρω που θα το βρει λογικά πρέπει να το έχει από παλιά άντε κάνα μοναστηράκι καλύτερα να μείνει στο cd η ακόμα καλύτερα να βάλει το κομπιούτερ να το παίζει mp3 192
Αυτά, πάω να φάω

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τι είναι η 'ανάλυση' ?
Υπαρχουν πολλων ειδων αναλησεις. Αιματος, ουρων, κοπρανων......:138:

Reaction score
8
Φίλε noizmaker ίσως η απάντηση είναι στην ανάλυση του αναλογικού, που τα ψηφιακά, ακόμη και το SACD, την έχουν σαν το ιδανικό τους για όταν θα... μεγαλώσουν!

Νομίζω;

Πολυ καλα κανεις και νομιζεις. Συνεχισε.:126:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

"Σκαλοπάτια" άκουγες ; :102:
Ουστ, αναλογικε κοπριτη.:142:

Θα μας κανεις και πνευμα.....................μανιαμουνια, ε μανιαμουνια.:142::142:

Reaction score
11
Πολυ καλα κανεις και νομιζεις. Συνεχισε.:126:
Και συνεχίζω λοιπόν. Για το "υγρό" παίξιμο μία σοβαρή άποψη υπάρχει από εσένα που είσαι, πράγματι και χωρίς πλάκα, ειδικός;

:111::118:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο

Ουστ, αναλογικε κοπριτη.:142:

Θα μας κανεις και πνευμα.....................μανιαμουνια, ε μανιαμουνια.:142::142:
Μα δεν βλέπεις τι γράφουν....;

Σε λίγο θα πουν ότι αν ηχογραφήσεις αρμόνιο και το ακούσεις από πικάπ θα παίζει σαν πιάνο ! :138:

Το περίεργο είναι ότι πείθουν...!!!

Υ.Γ.
Στο "τι γράφουν" αναφέρομαι σε λίνκς που είναι σε αυτό το θέμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

στην υγρασία είναι ειδικός, στο παίξιμο δε νομίζω....

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis